Video: eerste rijervaring met Renault Fluence Z.E.

Branded content, 25 Reacties

Ja, er zijn inmiddels elektrische auto's te koop. Renault heeft er zelfs twee!

De eerste testritten met de volledig elektrische Renault Fluence Z.E. en Kangoo Z.E waren deze week nabij de Oostvaardersplassen. De Renault Z.E.-modellen worden 100% elektrisch aangedreven, er is dus constant koppel beschikbaar en trillingen/geluid zijn opvallend afwezig. Op de komende AutoRAI wil Renault de show stelen met in totaal vier elektrisch aangedreven Z.E.-modellen. Naast de Kangoo Z.E. en Fluence Z.E. zijn ook de compacte Renault Zoé en de trendy Renault Twizy op de Amsterdamse AutoRAI te bewonderen. De Zoé en de Twizy komen volgend jaar op de markt.25 reacties

Was wouter er niet bij?
(of demonstreerde hij samen met ruben aan de poort met pooster bedrukt met slogans als “het intreseert me geen volt als het niet als een verbrandingsmotor gromt” en “V8 geluiden vinden wij top, maar van dat gezoem springt onze stop”)
Mooi filmpje! De maker daarvan mag wmb hier ook wel gecontracteerd worden ;)
je hoort het achtergrondmuziekje zo wel een stuk beter!
ho, te snel geklikt. Als de infrastructuur er naar is en ik nieuwe/opgeladen batterijen kan ‘tanken’, zou ik zo’n fluence wel willen.
Rijervaring? Euh.. Na het zien van dit filmpje weet ik dat ze kunnen rijden, dat er een knopje op een pookje achter het stuur zit en dat er een vrouw in zit die wel wat prominenter in beeld had mogen zijn ;)
Maar rijervaring vind ik wel wat ver gaan als titel van dat filmpje.
Welke van de twee is de betere taxi? Misschien toch het busje, dat stapt wat makkelijker in en uit.

OT: geen milieurendement.
Ik dacht, dit filmpje sla ik over… Totdat ik de reactie van rotarypowah las over een vrouw in beeld.. Nou zelfs die is niet de moeite waard…
hadden ze de achterlichten niet gewoon normaal kunnen maken? dit ziet er niet uit.. ohnee laat maar gewone achterlichten gebruiken teveel stroom dus dan is je actieradius nog maar 200m inplaats van 300m.
elektrisch is niet de toekomst!! we moeten op waterstof gaan rijden.
Of op kernenergie!
@sir_smokalot: dat lijkt me wel wat, 1 keer in de 50 jaar tanken
@lambo4all:
waterstof is een opslagmiddel voor elektriciteit he. Dus dan moet je evengoed zuinig omspringen met je autolampen (waterstof verbranden buitenbeschouwing gelaten, da’s is minder rendabel). Trouwens het design van de achterlichten heeft niets rechtstreeks met die leds te maken, da’s gewoon hoe renault het graag ziet. Elektriciteit is de makkelijkst verplaatsbare vorm van energie (gewoon met kabels of draadloos), overal ter aarde opwekbaar op héél veel verschillende manieren en zeer brede toepassingen. Elektriciteit niet de toekomst? think again
@lambo4all: De achterlichten van de Fluence zíjn normaal. Het plaatje boven het artikel is nog van het concept, die inderdaad vreemde achterlichten had.
Zie nu pas dat dit gewoon een promotieadvertentie is… helaas
Ik scroll hier zeker 4x voorbij en altijd gedacht in de rapte dat het een saab was die afgebeeld stond. Blijkt het toch geen renault te zijn zeker. In elk geval, wederom gedoe over elektrisch. Ik kan alleen maar in herhaling vallen en zeggen dat er toekomst in zit, maar het me voorlopig nog niet helemaal bekoort. Nog even wennen dus.
Die Fluence is best een knappe auto. Ziet er wel gelikt uit.
@bozewolf: Koreaans design is hot tegenwoordig…
@Esprit_de_Flandre: En deze nieuwe Renault is Koreaans…hoe?
@bozewolf: Samsung SM3.

http://www.cars-area.ru/pic/news/renault_samsung_emx_sm3.jpg

Is gewoon een rebadge, net zoals de nieuwe Renault Latitude (Samsung SM5)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/50/20100731_renault_samsung_sm5_01.jpg/800px-20100731_renault_samsung_sm5_01.jpg

Maar je hebt wel gelijk, het is een mooie auto, de Fluence.
Voor de kangoo geven ze een range van 160km. Klinkt bruikbaar. Niet voor een vertegenwoordiger. Maar moet nog maar eens zien onder wat voor ideale omstandigheden die 160 km geld. Bij de C-zero (kost 36.000) geven ze 150 op, echter bij winters weer slinkt dit al snel naar 90. En dan heb je je lichten nog niet eens aan.
Mooie auto!
Beetje zaadloos filmpje, maar ik weet niet precies wat ik van deze auto’s moet denken.. M’n oom heeft die ene besteld ( niet de kango) dus ik ga er vast binnenkort in rijden..
Ik heb een tijdje geleden in Almere zo’n elektrische bus gezien…
Ziet er toch uit als een gewone wagen… en Renault zet meteen 2 wagens op de markt… een “gezinswagen” en een busje…. enigzins wel slim gezien van hen…
Een merk dat bekend staat om zijn eeuwige problemen met de elektrische systemen maakt een elektrische auto? Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar dat geeft mij weinig vertrouwen! Los van het feit dat ik helemaaaal niet van die elektrische rommel ben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).