Duidelijke taal: “Alfa wordt niet verkocht aan VW”

Auteur: , 91 Reacties

Jazeker, de VAG/Alfa-soap gaat gewoon nog even doorrr. Kemphanen Sergio Marchionne (Fiat) en Ferdinand Piëch (VAG) bestoken elkaar in de media regelmatig met vileine uitspraken. Deze keer had Sergio wederom een mededeling aan het adres van Ferdi: "As long as I am CEO of Chrysler and Fiat, Mr. Piech will never have Alfa Romeo. It's hands-off. I told him. I will call him and I will e-mail him."

Nog niet zo lang geleden waren ze er in Duitsland weer eens heilig van overtuigd dat er toch echt een overname aan zit te komen: Volkswagen koopt Alfa, want alleen dan heeft het merk kans te overleven, aldus Volkswagen. VAG-topmannen Martin Winterkorn en Ferdinand Piëch zouden het helemaal zien zitten om zorgenkindje Alfa Romeo aan de merkenportfolio toe te voegen.

Eerder maakte Marchionne bij wijze van grap duidelijk dat de Italianen wel interesse hebben om vrachtwagenfabrikanten MAN en Scania (deels in handen van VAG) op te kopen. Dit na aanleiding van het zoveelste mediascheetje waarin Piëch weer eens vertelde dat hij interesse heeft in Alfa Romeo. Nu komt de Fiat-CEO weer even keihard terug om orde op zaken te stellen. Kort samengevat: “Nee Piëch, Alfa krijg je NIET, zolang ik aan het roer sta.”

Daar bleef het echter niet bij. Het eveneens kwakkelende Seat kreeg ook een veeg uit de pastapan. VAG zou zich namelijk meer moeten richten op de herleving van het Spaanse merk: “I’m not the one who bought Seat. He’s the one who bought it. I don’t know if he can [fix it], but he needs to try.” Zo, dat lucht op hè, Sergio. We wachten de tegenreactie van Piëch met gepaste spanning af.

Op een meer serieuze noot: deze uitspraken werden Sergio ontfutseld op een industrie-conferentie, waar hij de mededeling deed dat Chrysler en Fiat binnen afzienbare tijd één bedrijf kunnen worden, gevestigd in de Verenigde Staten. Maar eerst moeten wel de staatsleningen die Chrysler ontving worden terugbetaald aan ome Obama. En hoe zit het met de vekoopverwachtingen van Fiat-Chrysler? Nou, Sergio maakte eerder al bekend dat ze dit jaar een optimistische vier miljoen auto’s willen verkopen. (bron: Automotive News)91 reacties

VAG moet met hun poten van Alfa afblijven. Straks worden Alfa’s net zo saai en emotieloos als Audi!
@rufctr01:
Of net zo degelijk
punt voor @Arnold-JR
integralechubasco
@Arnold-JR:
jij hebt zeker ook een degelijke vrouw?

doe mij de mooie dan maar… ik hou niet zo van die fatso’s…
@integralechubasco: LOL! Maar ik heb er liefst wel eentje die goed in elkaar zit, ja :D Full-led koplampen zijn ook een pluspunt ;)
@integralechubasco: Ik heb liever een mooie en betrouwbare vrouw die niet elke dag de boel onderkotst en de simpelste taken weigert, terwijl het enige pluspunt een diep decolletee is … En vergeet niet dat smaken verschillen, sommige vallen op blond, andere op donker.
@dawwg: ach jongens tegenwoordig valt het echt wel mee met de onbetrouwbaarheid van alfa’s ze zijn echt niet gek hoor bij de fiat-group.
ik kies trouwens de Guilietta boven de A3, zonder twijfel.
@lambo4all: lol giullietta is overrated en lelijk auto , niks kan aan de A3 tippen
integralechubasco
@dawwg: with all do respect, maar het boeit mij niet waar jij op valt en wat je onder onderkotsen verstaat. Misschien bedoel je wel de meest verschrikkelijk lelijke vrouw met mooi en vindt ik wat jij verstaat onder onderkotsen wel supergeil…
@Arnold-JR: Huh??
@Arnold-JR: Grapje? De algemene ADAC-betrouwbaarheidsresultaten voor 2009 plaatsen Audi op de negende plaats (TÜV). Volkswagen staat op de 10e plaats. VAG moet dus 8 (acht) andere merken laten voorgaan qua algemene betrouwbaarheid. In de categorie tot 50.000 km geeft DEKRA een tweede plaats aan Audi, maar moeten ze Saab laten voorgaan. Volkswagen staat op een bijzonder slechte twintigste plaats. En in de categorie tot 100.000 km staat Audi op een mooie derde plaats, maar Volkswagen op de 21ste. Niet echt het prototypische toonbeeld van degelijkheid en betrouwbaarheid…
@BaRa: verklaart direct dat deze testen weinig zeggen. Wanneer auto’s gebruik maken van de zelfde onderdelen ed is het raar dat er zo’n groot verschil tussen zit.
@rufctr01: ik neem aan dat je andersom bedoeld..
Net Belgische politiek…
@jackl: welke politiek?

ontopic: VAG heeft al te veel italiaans min of meer in hun bezit VAG=> audi=> Lambo
@supasweet: Da’s nu net mijn punt… veel gekibbel maar weinig daden.
lol @ jackl
Och, de FIAT groep kan beter hand in eigen boezem steken.
Ze hebben bewust niets met Alfa gedaan, omdat Alfa de oude erfvijand van FIAT is.
Ik heb er al eerder aan gerefereerd :
Leest allen de Britsh Leyland soap uit de zeventiger jaren, Triumph haatte MG, Rover wou nix met Triumph, Morris en Austin lagenooknog overhoop en Jaguar wilde het liefste helemaal niets met iemand te maken hebben.
In Clarkson’s car years aflevering who killed the british motor industry wordt een en ander uit de doeken gedaaan.
integralechubasco
@desjonnies:
En toch staan er behoorlijk wat belangrijke plannen op tafel.
Als ze af moeten van het ‘erfvijandschap’ dan hebben ze nu wel door hoé…
4c GTA…
Giulia krijgt zeker achterwielaandrijving…
Beide auto’s die hoger gepositioneerd gaan worden dan de FIAT’s ooit zullen komen…
@douwe
Ja, want de betrouwbaarheid van Audi en VW, die wordt de laatste jaren steeds beter!
Vooral als je er 100.000km mee probeert te rijden bij wijze van test

LOL
@lapoelkan: Hoezo?
Chrysler en Fiat binnenkort één bedrijf? En in de US gevestigd? Die durft nogal…

Laat Alfa maar bij Fiat. En laat Fiat er maar werk van maken.

Als reactie van Piëch&Co zie ik ze nog wel eens Seat keihard versterken als concurrent van Alfa. Dat was toch al een hele tijd de bedoeling, maar het is nooit echt gelukt…
@Esprit_de_Flandre:
Als de Vs de draad weer oppakt en de economie gaat echt draaien zijn er tal van voordelen om je hoofdkantoor in de VS te hebben,
Laten we eerlijk zijn, in Italië heb je nog steeds communisten. De werk mentaliteit in de States is over het algemeen beter en arbeid is er vreemd genoeg goedkoper.
Praten we niet eens over de fiscale voordelen.
@desjonnies: Weet ik wel, maar vraag me af of de Italianen dat wel gaan aanvaarden. Die zijn toch vrij trots op Hun nationale auto-industrie. Als die dan plots ‘Amerikaans’ wordt, akkoord, nog steeds onder leiding van de Italianen, maar dan nog. Kan je evengoed Alfa aan de Duitsers geven, komt op hetzelfde neer…
Tja, kans bestaat natuurlijk altijd dat als Alfa naar VAG zou gaan dat je dan ineens een oud model A4 aan het alfa gamma toegevoegd ziet worden. Ik denk wel dat het beter voor de toekomst van Alfa zou zijn als het naar het VAG concern zou gaan maar dan moeten zei op hun beurt wel Alfa laten zoals het is en alleen de degelijke Duitse techniek aan Alfa toevoegen.
mylvan

dat gebeurd nu toch al binnen de vaggroep, Seat Exeo is audi a4, Skoda superb is volkswagen passat, moet ik nog even doorgaan?
@koen92winterswijk: Zou het heel misschien kunnen dat ie dat nou net bedoelt? Dat ie bang is dat ze met Alfa ‘zo maar doorgaan’ als met Seat, Audi, VW en Skoda (straks misschien zelfs Porsche)?
Alfa + VAG = saaie burgerbak
Alfa zonder VAG = auto met emotie
@CIVIC99HB: Daar ben ik het niet mee eens. Ze hebben van Seat echt wel iets leukers gemaakt als die gekopiërde Fiat Panda! Alleen met de Exeo slaan ze in mijn ogen de plank gigantisch mis. Het hoeft niet saai te worden, als ze de emotie maar in een Alfa behouden.
@mylvan: “gekopiërde Fiat Panda” Come again? :?
@Citrofiel: Een Seat Marbella is toch 1 op 1 een Fiat Panda :D
@mylvan: Oh, juist ja. Ik las het verkeerd, in de zin dat de Panda zelf een kopie zou zijn. My bad. :D
@Citrofiel: oke! Het was nog vroeg ;)
Mooie berichten op zaterdag ochtend :-)
http://www.engineersonline.nl/wosimages/nieuws_17066_19060_item_original.jpg
Read my lips – no new taxes

http://www.pollsb.com/photos/o/20066-sexual_relations_woman.jpg
I did not have sex with that woman

http://ilgraffionews.files.wordpress.com/2011/01/marchionne.jpg?w=390&h=390
As long as I am CEO of Chrysler and Fiat, Mr. Piech will never have Alfa Romeo.
@heidekonijn: teksten worden afgzaagd… ga gewoon sparen voor die rwd sportcoupe en heb ff geduld. You’ll see
@w0o0dy: Klopt. De teksten zijn dan ook niet van mij. Maar inderdaad zwaar afgezaagd, dat SM elke week zegt dat hij Alfa niet verkoopt. Hij zou best eens naar een dokter gaan want het wordt eerder een medisch probleem lijkt me.

Als ik al spaar voor nog een Alfa, zou het eerder gaan om een Group IV Montreal of een SZ. Zeker niet voor iets met een Fiat blok.
@heidekonijn: Cant argue with you choice for a SZ, de Montreal is een moeilijke… Heel erg fraai en een V8, maar ik vraag me af of de auto qua wegligging op het niveau van een echte Alfa zit (al heb ik de Montreal niet gereden).
@w0o0dy: Betere wegligging dan de 911 van zijn tijd, al zegt dat natuurlijk niet veel..
Maar wacht even, met de wegliggin van de Montreal heb je moeite, maar die van een -spuug- Mito heb je geen problemen? Nou moe?
@heidekonijn: Jij vergelijkt (terecht) de Montreal met de auto’s uit dezelfde tijd en ik doe dat met de Mito. Geen briljante Alfa, ja dat kan kloppen. Maar is de auto leuker dan de meeste aanbiedingen in de klasse zelfs qua wegligging? Ik denk het wel. Ik zie het als kweekvijver voor nieuwe klanten van toekomtige (meer) echte Alfa’s, die tegelijkertijd geld op moet/kan leveren.
@w0o0dy: Een steekhoudende argumentering, moest de Mini niet bestaan. En ik snap de insteek maar ze marketingtechnisch een slechte taktiek. Als er geld verdient moet worden ga je premium. Dat doe je sowieso want met 10% meer kosten krijg je zo 30% meer winst. Maar dat doe je nu zeker want met de “lease-factor” in de markt betekend het ook nog dat je verkoop de hoogte in gaat. Dit kan fout lopen of moeizaam gaan. Infinity is Nissan’s poging tot premium en volgens AMS verkopen ze 5000 autos per jaar in Europa. Dat is zo’n beetje de maandomzet op de Duitse markt van BMW. In een slechte maand. Maar Infinity heeft dan ook nog nooit een race meegedaan, laat staan gewonnen.

Alfa heeft dan weer een dijk van een race geschiedenis (DE voorwaarde voor elke ambitie tot premium merk) die door het toilet gaat heden ten dage. Alfa heeft een prachtige kans tot een submerk met de naam en het concept Alfasud (versus Mini) .. maar denk je dat ze daar bij FGA iets mee doen?
Snel verkopen aan mensen die weten hoe een merk groeit.
@heidekonijn: ik denk dat men gelijk heeft gehad om de Mito (sud) niet direct tegenover de Mini te zetten qua positionering en vooral prijs. Alfa heeft bij de meeste kopers denk ik teveel minpunten om dat te kunnen maken. Dus relatief goedkoop produceren (techniek delen) en meerprijs tov de Fiat producten maar goedkoper dan de premium aanbieders. Duurder dan de ds3 trouwens maar daar komen ze redelijk mee weg gezien het uiterlijk en het interieur…. de verkoop loopt redelijk en de Giulietta is al meer Alfa dan de Mito. Stappenplan in de juiste richting maar nog maar net onderweg. De Giulia moet weer MEER echt Alfa-dna krijgen… afwachten, maar de 4c klinkt interessant. Toch?
@w0o0dy: 4C klinkt idd interessant. Hangt er natuurlijk weer vanaf met wat je gaat vergelijking en hoe hij wordt gepositioneerd. Maar na dertig jaar FGA, en na de SZ ES30, is dit nu de tweede stap? Aan dit tempo hoeven de huidige heersende sportieve merken zich nog niet snel zorgen te maken, te meer daar het objectief gezien een stap terug is ; van een rwd sportief onderstel met busso v6, naar een ditto onderstel met fiat turbomotor. Ik tel de 8C even niet mee want een wel héél erg beperkte productie..
@heidekonijn: nee ik bedoelde dat de Mito en de Giulietta de twee stappen zijn na de 156… ondanks dat de 159 best kwaliteiten heeft… is het een financiele misser geworden. Te duur om te produceren, motoren met licentie-kosten die ook nog eens te weinig power hadden en absoluut geen goede verkopen… Fiat heeft sinds eind jaren 70 en begin 80 nauwelijks een fatsoenlijke financieringspositie gehad. Daarnaast denk ik dat veel van het management van toen hun kop in het zand had. Bij Alfa is ook sinds een paar jaar de bezem erdoor… Er gaan verhalen dat de managers daar erg weinig oog hadden voor kwaliteit, realiteit en vooral met hun eigen positie en hogerop komen bezig waren… Je kunt veel van Marchionne zeggen, maar de man werkt bizar hard (reist wekelijks heen en weer tussen de VS en Italië en er gaat een verhaal dat hij 6 blackberry’s bij zich had om voor alle banen die hij had bereikbaar te zijn… Je houdt duidelijk niet van de route die hij heeft gekozen, maar he’s getting things done. Bonden die intemmen met normale arbeidscontracten, programma’s waarbij personeel om input wordt gevraagd voor kwaliteitsverbeteringen en efficiency-verbeteringen. Self-help programma waarbij iedereen (incl management) zelf de kwasten etc ter hand nam om de fabrieken te verbeteren… en tegelijkertijd is ondanks de crisis en dramatische thuismarkt FGA (en Alfa) niet in gevaar maar is er geld om te investeren in de toekomst. 1 miljard $ in Chrysler, nog eens zo’n bedrag voor Alfa en waarschijnlijk minstens net zoveel voor Fiat zelf… tis niet niks, maar Alfa op de rails krijgen zal minstens tot 2014 duren..
@w0o0dy: Sorry, maar ik heb teveel van het soort managers gezien zoals SM die een persoonlijkheidscultus er op na houden. Einde van de rit laten ze een afgereden bedrijf achter en gaan ze zelf na een paar jaar naar een hogere of beter betaalde job.

En je kan zeggen wat je wil over SM ; hij heeft – in tegenstelling tot omzeggens Piech, Winterkorn, Pieschetsrieder et al – nog NIETS bewezen. Géén verkoopstijging, géén duurzame winststijging, géén successen op sportief vlak. De modellen die het voor Fiat beter gedaan hebben, zijn bedacht en ontworpen voor hij bij het bedrijf kwam.
wat zitten jullie nu te zeveren audi heeft geen emotie meesten van jullie kunnen der een zelf niet betalen. Jullie gaan altijd uit van rijtest oh dat is een saaie auto maar het is niet. Ik heb een alfa. Emotie heeft dat heeft zij maar techniek jonge jonge jonge om den botte is er iets mis met haar. Kijk nu naar alle automerken binnen de VAG ze zijn allemaal beter dan ooit ( behalve seat :p) . Alfa + vag = perfect harmonie
Hoe zeer ik ook een hekel heb aan Mito en consoorten, er is niks minder aan techniek in als VW. Maar dat duurt niet lang meer want nu zullen ze gebaseerd worden op Chrysler techniek. En als Marchionne zegt dat hij gaat “herpositioneren” dan wil dat zeggen “duurder maken”. Hij denkt dat te kunnen doen met een daimlerchrysler onderstel van begin jaren 90, want dat heeft rwd en kan dus voor een premium worden verpatst aan die o zo domme klanten. Tjetjing.

@mortsel2640: Nee, jij hebt geen Alfa, jij bent 13 en hebt geen rijbewijs. Je pa heeft of wil een lease-vw of audi. Zoals jou velen.
@heidekonijn: haha das goed gelachen
@mortsel2640: Zou me is gaan inlezen over de Tsi en TFSI motoren als ik jou was niet bepaald een Oase van betrouwbaarheid
@mortsel2640:
misschien pas gas geven als het metertje dat ‘aqua’ zegt zo rond de negentig graden staat?
Italianen die oorlogstaal uitslaan. Laat me niet lachen…Ze kunnen prachige auto’s bouwen en heerlijke gerechten; laten we het daar maar bij houden. “Nee, ik verkoop niet aan VW, ik draai Alfa zelf de nek wel om”
Zijn testosoron zit hem in de weg ( zelfde vriendinnen als die oplichter Berl….?)
@wolf: Eremoord…
Veel mensen komen echt uit een ei. Die denken gelijk dat alleen Duitse auto’s goed zijn.
Kan me herinneren dat bij de 2.5 VAG Tdi’s na 150.000km er nokkenassen problemen waren.
En de TSI en TFSI motoren zijn nou ook niet echt heel degelijk en betrouwbaar. De 122pk TSI versie schijnt wel redelijk te zijn maar de zwaardere versies vallen regelmatig onder het rijden uit. En de VW-dealers stromen vol met dit probleem. Lekker degelijk……
@rufctr01: Dat komt puur omdat er goedkope olie in geflikkerd wordt. In die motoren moet speciale (lees: dure) olie en dat wordt vaak verzuimd met versleten onderdelen als gevolg. Hetzelfde geldt voor de 1.8 turbo 20 klepper, zeer goed blok mits het perfect onderhouden wordt.
integralechubasco
@Tommy2: nou lekker dan… hoe lang zijn die motoren op de markt? een paar jaartjes?! En de garage gooit er bij het verversen verkeerde olie in?

Ik rijd een italiaanse JTD met 350000 kilometer op de klok en vul elke 50000 km misschien een litertje bij… olieverbruik dus nihil, gaat gewoon shell multigrade in, lekker goedkoop, overal verkrijgbaar, je kan haast niet misgrijpen bij de benzinestation…
@Tommy2: Een deftig ontwikkelde motor kan alle olie aan, ook ‘goedkope’ huismerkolie. Dat die motoren daar niet tegen kunnen is dus ofwel slecht ontwerp van VW (schandalig), ofwel bewust toegepaste ‘planmatige veroudering’ (schandalig).

Conclusie: Stout stout stout!
Ik hou van duidelijke taal, want dat drukt die zinloze speculaties de kop in. Ik snap niet welke idioot hier nu bewust graag over speculeert.
@Wolf. Ooit gehoord van het Romeinse rijk, dat waren toch echt Italianen die het grootste deel van Europa, Noord Afrika en west Azie hebben onderworpen en beschaving bijgebracht. Nederland lieten ze links liggen dat was een zompige polder waar een paar barbaren woonden.
@frarissimo: LImburg is ook Nederland
O.T.
Krijgen we binnenkort een nieuwe FIAT topman?
Zijn nog altijd de aandeelhouders die zoiets bestemmen.
@norge: Juist; hij zou niet de eerste CEO zijn die sneuvelt bij een vijandige overname, uiteindelijk draait het meestal toch om de $$$ en niet om de stoere woorden.
integralechubasco
@norge: Oja? en wie gaat dan de amerikaanse markt bestieren en Barack Obama masseren? Er zijn domme aandeelhouders maar zo dom zijn ze ook weer niet. Vijandige overname is haast onmogelijk aangezien ze dan FGA en 20% van Chrysler moeten opkopen… Dat snapt een kind van 3.
@integralechubasco: Vijandige overname?
Dat zeg ik ook niet ,maar de CEO in een bedrijf is niet de eigenaar .
Als VW genoeg bied zijn het de aandeelhouders die de macht hebben om te zeggen verkopen dat Alfa .
Niet dat ik dat leuk zou vinden ,maar zoals ik eerder heb gezegd ,Fiat is nooit een goede “baas” geweest dus waarom niet VW?
Hebben die eindelijk een sportief merk in huis :D
integralechubasco
@norge:
Ik zag iets over het hoofd, ik veronderstelde dat jij hetzelfde uitdroeg als ‘dawwg’. Als Marchionne zijn doelstellingen niet haalt dan zouden de raad van commissarissen, raad van bestuur en aandeelhouders zoiets kunnen overwegen. Maar dat is na het eind van het termijn. Nu insinueren dat Marchinonne er zo uit kan liggen is nietszeggend.

Alfa Romeo is helemaal niet beter af in Duitsland want dan wordt het gewoon een duits derivaat van wat het merk ooit is geweest. Net zoals Bugatti en Bentley. 2 Merken die samen met de andere ledematen van het VAG concern een voorbeeld zijn van een sterk staaltje badge engeneering. En het mag allemaal en iedereen vindt het goed omdat half Nederland in dezelfde auto rijdt…
Wees voorstander van keus. ;)
@integralechubasco:Nou begrijpen we elkaar :D
integralechubasco
@norge: Wat is de wereld toch mooi… ;)
@integralechubasco: Men hoeft er Marchinonne niet uit te zetten om tegen zijn beslissing in te gaan, en Alfa dus toch te verkopen. Marchionne leidt dan wel het bedrijf, maar hij is ook verantwoording verschuldigd aan een raad van bestuur. Als die Alfa liever zien vertrekken, en een mooi bedrag binnenrijven, dan kan dat zeer snel.

Maar misschien is Marchionne dan zo boos dat ie zelf opstapt…
integralechubasco
@Esprit_de_Flandre: Ik denk dat M. dan zo kwaad wordt dat hij ontploft en dat alles onder het geitewol zit binnen een straal van 1km…
Ik heb het afgelopen twee jaar mijn inmiddels 11 jaar oude Alfa van 150.000 naar 175.000km gereden, geen problemen hoor! Ook bij -10 start hij als een tierelier. En ik rijd nou niet bepaald als een trut. Dus met de kwaliteit zit het wel snor.

Door een aanrijding van achter ben ik wat lak kwijt, ter grootte van een postzegel. Maar na al die tijd glimt het blanke staal je nogsteeds tegemoed, dus van roestgevoeligheid is ook geen sprake meer.

Ik weet niet of een overname door b.v. VAG de emotie aantast. Bij Lamborghini vind in de Miura, Diablo etc wel meer uitstralen dan een Gallardo of Murcielago (zijn die ontwikkeld tijdens het VAG tijdperk?), maar toch zou ik geen nee zeggen als iemand me er eentje aanbood.
Tja hoevaak moet hij het nog zeggen? Kunnen we dan ook eens op houden met het eeuwige gespeculeer als de VW-man weer wat brabbelt. Ik kan ook welk elke keer roepen dat ik 16 milj. wil winnen maar wil nog niet zeggen dat dat gebeurd
@ Tommy2:
Dat verhaal van jou geloof ik niet echt.
Lees dit verhaal maar eens. Een Scirocco met 23000km op de teller? Dan ligt de fout zeker bij de VW dealer. Want als jij met je nieuwe Scirocco zelf een beurt uitvoerd ben je je garantie kwijt.
http://www.autoweek.nl/forum/read.php?7,4361114,page=1
@rufctr01: Je hoeft het ook niet te geloven, het is gewoon waar. Met die diesel kan je 5 ton draaien, maar met diezelfde diesel kan het ook na 1,5 ton gebeurd zijn als niet de voorgeschreven olie hebt gebruikt.

En wat die 1.4 TFSI betreft dat is één grote kermis zo’n opgevoerd blokje. Geef mij dan maar een 2.0 TFSI met hetzelfde vermogen.
wat ik me afvraag is waarom al die lui die alfa een prachtig merk vinden niet een alfa kopen, want dan zou alfa toch echt helemaal bovenaan staan in de verkooplijsten,jullie vinden em wel leuk maar kopen em toch niet,dus dan klopt er toch echt iets niet..
VW koopt geen alfa zolang Marchionne ceo is. Wel, dan maar wachten tot hij aftreedt. Als vw alfa echt wil kopen, denk ik niet dat ze te stoppen zijn. Vroeg of laat komt dat toch in orde dan. Ik weet niet hoe ik erover moet denken. Ik kan maar hopen dat de passie niet verloren gaat in de transfer dan.
Jammer! Had er nou juist zo’n zin in!

http://img822.imageshack.us/img822/2658/vwduettotanta.jpg

Geintje..
-edit: nutteloze bijdrage-
Dear Ferdinand, I want more money. Much more.
Best regards Sergio.

Dear Sergio, I give you two more girls, top and less.
Oke, it`s a deal Ferdinand.
integralechubasco
@boygeorge: Dear Sergio,
I give you more 2 girls top and less for NOTHING!
Best regards, Silvio.
jammer, konden ze eindelijk echte auto’s gaan maken..
VW will Alfa Romeo hebben om een 100% concurrent van BMW te hebben, achterwiel aangedreven sportieve auto’s
De 4C GTA zal op het X-bow onderstel gebouwd worden, dat is een half VAG product.
Lijkt mijn niet dat VW dat toe staat om er een Alfa op te bouwen.
Of VW heeft achter de schermen Alfa Romeo al gekocht en de 4C GTA is het eerste product onder VAG vlag.
@HZW: ROFL dude what have you been smoking?
Ten eerste staat de 4c NIET op het X-bow onderstel, ten tweede is alleen de motor en versnellingsbak (en wat electronica) van VW. Ten derde heeft VW daar dus niets over te zeggen en ten vierde Fiat investeert meer dan een miljard in Alfa… die verkopen echt niet.
@w0o0dy: dit jaar niet nee, maar 2012 zou je wel eens tegen kunnen vallen…. ;)
@mylvan: ….. zou HET je wel eens tegen….
@HZW: Dallara is erg duits inderdaad.
Kneusjes het gaat niet gebeuren, en net nu in Duitsland de Mito en de Jet als beste auto in zijn klasse zijn uitgeroepen en de Jet in andere landen de A3 en de 1 serie verslaat. Maar ja, het is moeilijk als je zo een lelijk hok voor de deur hebt staan in de veronderstelling dat je de allerbeste auto hebt….en dan wat autonieuws gaat lezen. Volgende keer toch wat minder op de buurman letten. Jammer voor de vag kleutertjes….maar er is nog altijd de golf of die tractor Polo!
@ Vincenzo:

Hahaha…..Amen!!!!!
@ frarissimo. Je naam klinkt Italiaans en begrijp dat je trots bent op dat land maar de romeinen zijn al heeeel lang geschiedenis.In de laatse 100 jaar hebben de Italianen laten zien dat ze beter praten dan oorlog voeren ( op zich helemaal geen slechte eigenschap!!). In Noord-afrika hebben ze laten zien (WO-II) dat ze zelfs slecht bewapende Noordafrikanen niet de baas konden. Dit is wel een geluk want daardoor was Hitler gedwongen om een driefrontenoorlog te beginnen (Europa, Rusland en Afrika).
Mede daardoor hebben de geallieerden de oorlog gewonnen, anders spraken wij nu Duits en woonden we ergens anders.Maar wil jij als Italiaan herdacht worden als soldaat of als maker van geweldige auto’s/ gerechten? Ik zou voor het laatste kiezen.Saluti
Vroeg of laat zal het toch gebeuren, ik denk toch dat sergio binnenkort zal moeten draaien, als hij ziet dat er te weinig geld is voor alle investeringen!
Inderdaad het gaat niet gebeuren. Zullen we nou met zijn allen afspreken dat we er pas weer over beginnen als er officieel iets is veranderd? Dus daadwerkelijk nieuws? En dus niet iedere keer als Piëch een scheet laat richting Alfa en Marchionne terug boert richting VW daar weer een topic aan wijden.. en dat geld ook voor jou Ricardo.. :mrgreen: ;)
@Wolf. Ik ben geen Italiaan,maar hou er wel van om dingen in het juiste perspectief te stellen. Als Italiaan zou ik na mn dood herdacht willen worden :-) als brenger van kennis en verlichting in Europa. Die periode heette de renaissance. Wellicht komt dat onderwerp nog ter sprake tijdens geschiedenis over een paar jaar op school.
@frarissimo. Je leeft wel erg in het verleden,hè……Het is trouwens dingen in het juiste perspectief TE ZIEN of te plaatsen. Over verlichting gesproken,haha
Jammer voor de vw fanboys…spannende vw’s zitten er even nog niet in ;)
Er zijn maar 2 scenario’s : als 11de merk onder VW of anoniem verhuizen naar Amerika wat Marchionne van plan is. Alfa Romeo is echt te klein om als een zelfstandig merk voort te bestaan. Ontwikkelingskosten zijn veel te hoog om dan nog rendabel te zijn. Ook al pompt Fiat miljarden erin, ergens is het niet vol te houden om steeds bij te blijven. Dan nog liever een Alfa met VW techniek en afwerking naar Audi normen dan een afkooksel van Chrysler.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).