Belgische snelheidsovertredingen met 10% toegenomen

Auteur: , 29 Reacties

Na het vriendelijk geheugensteuntje van zojuist, moeten we onze Belgenburen toch ook even streng toespreken. Terwijl bij ons het aantal verkeersboetes na 2007 ieder jaar afnam, nemen deze in België alleen maar toe. Vorig jaar werden er in België bijna tien procent meer boetes uitgedeeld voor snelheidsovertredingen. Amai amai, dat is toch niet zo plezant en ook niet amusant.

Het waren vorig jaar ruim 2,7 miljoen boetes. Dat aantal staat in absolute zin nog altijd in schril contrast met de Nederlandse 11 miljoen van vorig jaar (en 12,6 miljoen in 2007), maar we de aantallen groeien gestaag naar elkaar toe. Nog een jaar eerder in 2009, werden in België 2,48 miljoen automobilisten betrapt voor te snel rijden en ook dat was toen al een forse toename in vergelijking met voorgaande jaren.

Hoe harder de snelheidsduivels rijden, hoe meer de politie geniet en in het Vlaamse Gewest kon het meest worden genoten. Daar werden 1.875.509 overtredingen beboet, tegenover 498.463 in het Waals Gewest en 107.707 in Brussel.

Volgens senator Guido De Padt (Open Vld) hebben de vele preventiecampagnes niet echt iets opgeleverd. “We zullen naast preventie ook de kwaliteit van de vastgestelde overtredingen moeten laten primeren op de kwantiteit. Plaatsen en tijdstippen waarop het risico op ongevallen het grootst is, moeten voorrang krijgen”. Ook pleit hij verder nog voor een efficiëntere afwikkeling van een snelheidsovertreding, want hier kan volgens hem veel bespaard worden. (via: gva.be)29 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Wat een badboyzz daar in België
Geharde kerels daar in België,je moet toch tegen een stootje kunnen als je hard over die Belgische snelwegen rijd
@norge: Haha, dat dacht ik ook. Daaraan kun je zien dat de autoindustrie toch grote stappen maakt op het gebied van engineering. Je kunt met een moderne auto toch behoorlijk hard over die wegen “denderen”.. want lekker rijden zal het niet.. ;)
@Freewarefreak: Auto’s worden beter op alle gebied, en de wegen worden trager :-)
Ik doe daar echt niet aan mee op de snelwegen. Het woord SNELwegen, waar slaat dat nu nog op?
@tomofbelgium: Tussen Lummen en Luik kan ik thans makkelijk elke dag 160 rijden in beide richtingen. Wel oppassen ter hoogte van Hasselt, Diepenbeek en Bilzen want op één van deze locaties staan ze dagelijks…
als je meer gaat flitsen is het ook logisch dat het aantal omhoog gaat hé..
En in België leggen ze alsmaar doordoen met het doorvoeren van een lagere snelheidslimiet. Ze beginnen het zelfs een beetje te overdrijven.. Dus daar is het logisch dat bijna iedereen te snel rijdt.
(Maar zover zijn onze ministers nog niet ;))
@schnitzerken: Lijkt me inderdaad een logische verklaring :)
@schnitzerken: Het zal zo ver nog komen dat we parkeerboetes gaan krijgen al rijdende! :-)
Als bij zone30 je ingehaald wordt door fietsers en bromfietsers moet ik toch wel even lachen :-)
Alle “zwakke” weggebruikers krijgen alle rechten overal en daar wordt uitbundig gebruik van gemaakt. Ze steken zomaar de weg over zonder kijken, zonder lichten rijden en het verkeer blokkeren met 2-4 fietsers naast elkaar.
Ze maken autobestuurders belachelijk en dit is dan logisch? Welke boodschap sturen we nu naar de jeugd en wie gaat nu eindelijk ns inzien dat files hierdoor gecreëerd worden?
Moet je ns je vinger op een tuinslang zetten, in files zouden we moeten sneller rijden :-)
Wat? Streng toespreken? :-) van een land waar men aan 130kmh werkt of al is op de snelwegen :-) sorry, maar snelheid gaat niet evenredig met ongevallen. Daar zijn al genoeg studies over gemaakt. Ik geloof niet in snelheidsbeperkingen want iedereen is totaal ongeconcentreerd op die manier. De toenemende files net zoals bij jullie zijn natuurlijk een gevolg dat mensen wat tijd willen compenseren. En qua cijfers tussen Vlaanderen en Wallonië :-) moet ns op Google kijken naar de onbemande camera’s. In Wallonië kan je ze bijna op 1 hand tellen :-)
Er zijn minder dodelijke ongevallen op kruispunten met camera’s, da’s juist, maar niet minder ongevallen :-) je ziet gewoon al aan de remsporen waar er camera’s staan en waar niet :-)
Flauwe conclusies overal, desondanks er vele studies het tegendeel bewerken qua snelheid.
@tomofbelgium: Inderdaad, echt belachelijk hoe weinig flitsers er staan in wallonie. In vlaanderen staan er zoveel meer, natuurlijk worden wij dan ook zoveel meer geflitst. En ons aantal stijgt inderdaad omdat er meer flitspalen komen en omdat men gestopt is met het vernielen van die dingen (wat ik overigens jammer vind. :D)
@As_long_as_it_is_fast: Ik ook! Niet de boetes maar wie vind het nu veiliger om constant op je teller te moeten kijken. In Nederland met de trajectcontroles zijn nog PAKKEN gevaarlijker! Nu willen ze dat in Gentbrugge ook doen. Echt een vooruitgang :-) maar goed voor de staat é :-)
@tomofbelgium: ik woon niet in Gent of Brugge, en ik wil dat zo houden ook! :D
P.s.: wat moeten wij met zo een lamborghini politiewagen?! Onlangs nog een artikel gelezen waarbij iemand met een M5 ontsnapt is aan de politie omdat ze hem niet konden bijhouden. Ze hadden er ‘zelfs’ de A8 bijgehaald met een top van 260 ofzoiets. Als je een M5 wil pakken, neem dan toch maar best de lambo, als we er dan toch een hebben.
@As_long_as_it_is_fast: Och, wat brengt nu die lambo op met af en toe ns een geval met een M5? :-) moet je ns inbeelden wat zelfs die T5 Volvo’s van onze broeders van liefde op een dag moeten verbruiken :-)
Hoe zit dat in NL? Waarschijnlijk wel diesels daar niet?
@tomofbelgium: ALS er dan al eens een M5 is, dan moeten ze hem toch eens uit de stallen halen om die ene M5 te pakken?! We hebben dan eens een lambo. Dom vind ik het. :D
@As_long_as_it_is_fast: We hebben helemaal geen Lamborghini bij de politie. Dat is enkel in Italië. Dit was een demo-wagen van de stickerfabrikant of zoiets (zie ook de sticker van 3M vooraan en die rode sticker achter)
Bijna geen boetes in Wallonië. Hoe zou dat komen… i.p.v. veiligere wegen aan te leggen zetten ze flitspalen vooral in Vlaanderen. Dank u Hilde Crevits.
Mede door mijn bijdrage….
@xilver: Thanks, met uw geld betalen ze nu de geluidsmuur naast de A12. ;)
@As_long_as_it_is_fast: Stomme geluidsmuur, ga ergens anders wonen en besteed mijn flitsgeld aan betere doelen (bloembakken op rondpunten :mrgreen:, liefst pisbloemen om het niveau van de overheid te representeren ;-))
@xilver: En de mijne. Ik ben twee keer geflitst vorige maand. Eén keer heeft de baas betaald omdat hij die week mijn auto geleend heeft en hij dacht dat hij het was. De tweede keer was tijdens een proefrit met een nieuwe Audi die ik uiteindelijk niet gekocht heb.
Geloof ook niet in snelheidslimiet.
De nieuwere(+160pk) auto’s zijn nie gemaakt voor maar 120 km/u te rijden,het is voor in slaap te vallen,met gevolg geen concentratie.
Geen wonder ik ben er 3 jaar geleden gaan wonen. Heb aardig bijgedragen aan die stijging. hahaha
@jackl: Dat ze flitspalen bij zetten zou mij niks kunnen schelen, zolang ik op goede wegen zou mogen rijden…

Van mij mogen ze in Walonië ook wat meer palen zetten hoor!
ik vraag me af met wat voor autos ze dat doen want op die snelweg daar krijg je zelfs in een maybach nog een hernia
@nicktexel: In (B) Limburg valt dat anders heel goed mee.
Geen zorgen over extra flitspalen in Vlaanderen: daar kunnen we toch tegen max 30-50-70kmh in de file staan maar laat aub Wallonië met rust. Daar is het nog leuk om wat (nutteloos) rond te rijden en te proberen om de local’s te volgen.
Stoute belgen.
Of je leert hier van en ziet in dat er andere maatregelen moeten komen. Snelheidslimiet omhoog omdat ze niet langzaam willen rijden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).