BMW Megacity mogelijk alleen via leen-/leaseconstructie

Auteur: , 8 Reacties

BMW heeft laten weten dat zij hun Megacity elektrische auto, mogelijk niet zullen gaan verkopen, maar zullen aanbieden via een nader uit te werken leaseconstructie. BMW verwacht namelijk niet dat met de verkopen, de hoge ontwikkel- en productiekosten kunnen worden terugverdiend.

“We zoeken naar een alternatief voor de aankoop of traditionele lease van een auto. We willen niet de auto, maar het gebruik verkopen”, aldus sales baas Ian Robertson. Hij denkt daarbij aan een concept vergelijkbaar met dat van Car to Go, waarbij auto’s door de stad rondslingeren die door een ieder kunnen worden gebruikt (d.w.z. als je een abonnement hebt). Volgens Robertson zijn vooral mensen in grote steden op zoek naar een alternatief voor autobezit.

Natuurlijk zou BMW liefst duizenden exemplaren van de Megacity verkopen, maar de Duitse autobouwer blijft wel realistisch. De auto wordt te duur om gretig aftrek te vinden bij het grote publiek, waardoor er “out of the box” gezocht moet worden naar creatieve oplossingen. BMW heeft dus vooralsnog geen volledig sluitende businesscase voor hun compacte elektrische stadsauto. (via: automotive news)8 reacties

Niks voor mij ,ik wil bezitten :D
Deze auto zou ik toch niet leasen.
Ah, net als vroegah met de General Motors EV1, maar nu met een sausje Green Wheels.
Ik moest dus ook meteen denken aan de docu ‘ Who killed the electric car?’.
Ik wil hem eerst zien. Ik heb er nog niets van gezien behalve een aantal designschetsen. Waarom zou je nadenken over of en hoe een constructie je wel of niet bevalt.. en dan staat er zo een lelijk ding wat hem toch niet gaat worden. Dus voorlopig niet aan de orde.
Laat ze eerst maar op de proppen komen met een concreet productiemodel en dan kunnen we alsnog zien of er een markt voor is en hoe groot die is. Lijkt me sowieso beetje banaal om te stellen dat deze auto alleen geleased kan worden…
Ziet er nu al beter uit dan alle Aziatische elektro troep.
Hij zal dus zo duur zijn dat op een paar milieubewuste rijkaards niemand zo gek zal zijn om er in z’n eentje zoveel geld aan uit te geven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).