Cadillac laat XTS & CTS-V Sport Wagon zien in Europa

Auteur: , 27 Reacties

De dikke conceptbak van Cadillac met een 3.6 V6 gekoppeld aan een elektromotor genaamd XTS Platinum Concept, we schreven er begin vorig jaar al eens over. Maar mocht iemand deze auto vergeten zijn: op de aanstaande autoshow van Genève zal Cadillac deze auto zijn Europese primeur geven. En ook krijgen we de CTS-V Sport Wagon te zien op de Zwitserse beursvloer.

De 350 pk en 400 Nm sterke XTS Platinum Concept dient als studiemodel voor de opvolger van de huidige STS en DTS. Een Amerikaanse beul van een sedan, maar dan met een lief plug-in stekkertje om je batterijen op te laden. Volgend jaar verwachten we dat Cadillac, inmiddels helemaal terug is in Nederland, de productieversie zal onthullen. Dan zullen we zien of ze het Duitse premiumgeweld van wat onvervalste concurrentie kunnen voorzien in de vorm van een nieuwe luxe sedan.

Dan is er nog zoiets als de CTS-V Sport Wagon. Een pk-beest met genoeg ruimte voor je klapkratten vol boodschappen en eventueel een hond. Ook deze auto zal op 1 maart zijn Europese primeur beleven. Onder de kap ligt hetzelfde blok als bij de Coupé en de Sedanversie: een 6.2L V8 met 564 pk en 747 Nm, in staat om heel rubber in heel veel rook te laten verdwijnen. Deze combi kan geleverd worden met automaat of handbak, en op iedere hoek vinden we een 19 inch lichtmetaal wiel met daarachter remspul van Brembo. Op de Autosalon van Genève krijgt iedereen even de gelegenheid om er bij te gaan staan kwijlen. De Wagon-uitvoering wordt vanaf het najaar verkocht Europa, of hij ook bij de Nederlandse Caddy-dealers komt te staan is nog even onbekend.
27 reacties

Mijn gedacht raapt de Cadillac XTS Concept de draad op waar Chrysler die met de nieuwe 300C heeft laten vallen. Als het productiemodel niet veel zal afwijken, dan kan dit model wel eens big worden in de VSA.
staan ze ook op de rai? vast niet.. maar ik hoop het wel.. vindt het toch wel gruwelijk mooie auto’s!
Zoo de platinum ziet er goed uit!
Heel tof en snel alternatief voor de gevestigde orde van Duitse supersedans/wagons.
het interieur ziet er goed uit! hopen dat ze een beetje goede materialen gaan gebruiken en dat het een beetje heel bijft.
Wauw, ik vind het toch echt wel een erg mooi model hoor. Heel wat interessanter opeens dan zijn Concurrenten in deze klasse de laatste jaren. (Mercedes Bmw en Audi enz.)
Erg vet als het productiemodel hier niet veel van afwijkt!
Huh?
die xts concept is een mooie auto !
(die xts dan natuurlijk, want die Cts-v Coupé en Sportwagon vind ik maar niks.
@ralfcars: Ik heb het precies andersom, ik vind die CTS-V super mooi. Beter als die andere. Ik wens Cadillac een succesvolle toekomst in Nederland toe!
Ik dacht toch echt dat ik er 1 in Rotterdam had zien rijden vorige week (zo’n Cadillac XTS)
een 6.2L V8 met 564 pk en 747 Nm, joww das er niet naast, lang niet. :D
kom je behoorlijk snel mee van je plek!
“op iedere hoek vinden we een 19 inch lichtmetaal wiel”

Gelukkig niet hoor, er zitten nogal wat hoeken aan een CTS. ;)
Dat ziet er zeker wel goed uit. Cadillac heb ik altijd al het mooiste Amerikaanse merk gevonden.
Dacht dat de CTS-V Sport Wagon er al was? Niet dus.

En die XTS lijkt wel zeer sterk op de CTS. En toch hoor ik niemand een vergelijking trekken met Audi. Blijkbaar mag het omdat het Cadillac is…
De Cadillac XTS Platinum Concept is erg mooi. Mooi, vloeiend lijnenspel welke in combinatie met de goedogende voor- en achterzijde maken deze auto tot een mooi totaalplaatje voor mij. En hij is nog zuinig ook! (tel uit je winst)

De CTS(V) daarintegen vind ik niet om aan te zijn. Apart lijnenspel, veel te hoekig. Ik denk dat je er echt van moet houden om zoiets te willen kopen. Smaken verschillen (gelukkig maar) ;)
Aan de andere kant: Who cares! De auto in kwestie (de CTS-V dus) is zo goed en kan makkelijk meekomen met zijn Duitse collega’s Mercedes, BMW en Audi op redelijk wat vlakken.
Platinum concept: neus te kort, kont te lang. En zoals vaker bij Amerikaanse interieurs (niet alleen auto’s, ook huizen) word ik misselijk. Dit is geen beige leer met hout, het is caramel met chocolade.
@Jochempie:
een mooier interieur dan deze amerikaan heb ik nog nooit tegengekomen toch ;)
maar dat is dan ook al weer 45 jaar geleden…
http://carphotos.cardomain.com/ride_images/1/1993/881/4980440021_large.jpg
hoogst tijd dat cadillac terug eens de cadillac van auto’s kan worden nu nog een model dat concurreert met de Maybach en de Phantom
@six-trey: Goed idee! Ze moeten de sixteen gewoon in productie nemen. Díe heeft nog eens verhoudingen!

http://tripenglish.files.wordpress.com/2010/08/2003-cadillac-sixteen-concept-side-view.jpg
@Jochempie: dat is echte een gaaf ding! :D
@MichaelvdBroek: Und….. ein tausend Pferdestärke…
Lelijke auto die XTS. Teveel Cab Forward, blijkbaar heeft die afgrijselijke 90s rage nog een laatste stuiptrekking gegeven. Als ze nou iets hadden gemaakt wat op de Sixteen lijkt, zou het waarschijnlijk een veel groter succes geworden zijn in Europa. Jammer. NEXT!!
@Darahan: smaak, onbetwistbaar. Precies na elkaar geschreven ook. En zo hoort het ook.
Gatver, altijd afkeurend geweest naar Amerikaanse auto’s toe. Maar ff serieus, die XTS is toch wel een hele gave auto…. ik maak een diepe buiging richting Ome Sam…. nu nog het onderstel op orde, prijs scherp en dan gaan zij zeker amok maken. Geen mega aantallen over de toonbank, maar toch wel een kanshebber.
Mooie auto’s, en dat zeg ik niet vaak van Amerikanen.
hij is dik!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).