Mansory doet de Cayenne (voor de derde keer)

Auteur: , 16 Reacties

Ben je al die getunede Panamera's, Cayennes en X6'en die je om de oren vliegen ook zo spuugzat? Dan zou ik dit artikel maar even overslaan, want de TuningZwitsers van Mansory hebben zich weer eens met de Cayenne bemoeid, en dat konden we toch niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Kourosh Mansory en zijn kornuiten zijn behoorlijk productieve tuners, naast de vele high-end mobielen die ze al eens onder handen hebben genomen, hebben ze onlangs ook nog eens BMW aan hun portfolio toegevoegd. Van Mansory is bekend dat ze nog wel eens een uitschietertje willen maken, zowel qua exterieur als interieur, maar Mansory is dan ook van Perzische komaf, en iedereen die wel eens South Park kijkt weet dan wat je kunt verwachten.

Maar terzake: deze Cayenne is bij lange na niet de extreemste die ze ooit gemaakt hebben, maar dat zal weinigen verbazen als je in ogenschouw neemt dat Mansory al eens de Chopster heeft afgeleverd. Deze 958 ligt meer in de lijn van de 955 die Mansory eerder tunede. Het kleurtje is somber zwart, en er wordt niet al te veel van de gebaande paden afgeweken. Dit houdt in dat er muchos carbonfiber op zit, skirts, een setje porno’s tot 23″ groot, dat hij lager op de weg ligt, en dat je ook in het interieur verzuipt in het koolstofvezel. Het enige dat daar glimt zijn de omrandingen van de ventilatieroosters en de aluminium pedalen.

Het meest spannende speelt zich onder de motorkap af: onder het carbonfiber motordeksel ligt de 4,8 liter V8 met turbo uit het topmodel. Deze krijgt er grofweg het vermogen van een Corsa OPC bij (190 pk) waardoor het totaal nu uitkomt op 690 pk en een koppel van 800 Nm (@ 4.800 tpm). Hiermee schiet de vierwielaandrijver in 4,4 seconden naar de 100, en blaft daarna (met en draaikolk in de tank) lachend door naar de 300 km/u, terwijl de bestuurder vrolijk zwaait naar alle M’ettjes, AMG’tjes en RS’jes die het al voor gezien houden als hij nog een versnelling over heeft. En deze topsnelheid is natuurlijk een stuk beter dan de laffe 278 die de Cayenne Turbo standaard loopt. Dit transfomeert de Cayenne en passant in een kandidaat die een aanval kan doen op het Zwitsere flitsrecord, dat momenteel in handen van een Zweedse SLS is.

Wanneer de nieuwste tuningcreatie voor het grote publiek te zien is, vermeldt het pb niet, maar wij zouden niet raar opkijken van Genève. Voor deze thuiswedstrijd hoeven de heren van Mansory immers niet zo ver te rijden. Veel plezier met de gallery! Jodeli.16 reacties

Ik ben geen fan van a) SUV’s en b) opzichtige tuning. Het betekent dus heel wat dat ik deze eigenlijk wel heel vet vind…
Ik ben ze zat, ja. Dit soort tuning is voor de simpele zielen onder ons met centen.
Best ook even in de mailbox droppen van de Belgische socialisten…
Met die meer spaaks velgjes is die nog best te pruimen. Velgen wel graag zwart en die 690pk klinkt wel als muziek in de oren!
jah leuk, stop maar!
@ Redactie, is het wansmaak woensdag ofzo? er zijn vandaag bijna alleen maar berichten over vieze, gepimpte, dikke Duiters.. (laat die zin even inzinken)

Is het komkommer (tuner) tijd ofzo? Is er nergens in de wereld interessanter of leuker nieuws te vinden? Een column, een gastbijdrage, een interessante spot, race nieuws? iets?
verkoopt dit eigenlijk ?
Een Chopster vind ik de koning onder de SUV, betreft dat Belgie SUv verbod. Schaf dan gelijk vrachtwagens, busjes etc. ook af. Domme Belgen.
@The360box: de belgen doen niks verkeerd . je moet het volk scheiden met politiekers … die denken alleen aan hun zelf
Vrij ingetogen voor Mansory, ….
Mooi hoor…maar alleen op plaatjes denk ik.
Op die eerste foto ziet ie er best wel goed uit… met die ledjes zo in de voorbumper lijkt het net of ze hun inspiratie wat gehaald hebben bij de Pagani Huayra… maar de rest, lees achterkant, vind ik minder goed gelukt.
Niet mooi, zal een Cayenne ook nooit worden.
Damn, wat een gigantisch lomp apparaat zeg.
Het hoort toch een SUV te zijn, en niet een uit de kluiten gewassen sedan ofzo..
Way too much, te laag, te schreeuwerig, te veel bumper.

gewoon maar lekker bij de normale standaard voetbalvrouw cayenne houden
Ik scrolde met mijn slaperige kop even langs de homepage en het was net even een auto model Ford Fiesta ST! Vind deze Porsche niet ok!
hou nou is op met dat getune mansory, we hebben er al 2 en dat is meer dan genoeg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).