Nissan Esflow concept: elektrische RWD-sportwagen

Auteur: , 17 Reacties

Nissan heeft zojuist zijn hoofdrolspeler voor de Autosalon van Genève onthuld, een volledig elektrische, achterwielaangedreven coupe. Eat that, Leaf!

De wagen is geïnspireerd op de 370Z, en is helemaal van ‘scratch’ opgebouwd, waardoor de zware onderdelen (lees: accu’s) op de optimale plekken zijn gepositioneerd (dichtbij de assen), om zo een ideale wegligging te garanderen.

De aandrijving komt van de Leaf, in de vorm van een 109 pk sterke elektromotor. Dankzij een direct beschikbaar groot koppel, in combinatie met een laag gewicht dankzij een volledig aluminium chassis en composiet body, moet de Esflow ondanks het relatief bescheiden aantal pk’s in staat zijn om binnen 5 seconden naar de 100 km/u te sprinten.

De kleurstelling is gebaseerd op (lekker schone) gletsjers en wordt door Nissan aangeduid als “a highly reflective solidified liquid with blue tints in its shadows.” De zesspaaks wielen hebben een inleg van blauw carbon, wat je eveneens terug vindt op de bumpers. Binnenin heeft Nissan het minimalistisch gehouden, hetgeen een positief effect heeft op het gewicht.

De elektrische motoren drijven beide een achterwiel aan, en als het goed is moet de auto het 240 kilometer uithouden met een elektrische lading, wat 80 km meer is dan Nissan voor de Leaf belooft. Uiteraard is het slechts een concept, maar het is goed te zien dat er ook nog aan de meer sportief ingestelde treehugger wordt gedacht.

UPDATE – Video staat HIERRR.17 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
-edit: check, is inmiddels gefixt-
Leuk idee, alleen nog een soundbox met het geluid van een 350Z en het komt in de buurt :)
Hoe kunnen ze een elektrische auto licht bouwen? Normaal zijn ze nog zwaarder dan diesels door het grote aantal accu’s. Ik geloof er weer niet veel van. Eerst zien…
@driftkicker: Is een concept. Alles kan, alles mag…
Ziet er eigenlijk best wel nice uit
Je mag dan wel “Eat that, Leaf!” zeggen, de Leaf zal wel de laatste zijn die lacht, want dir rijdt tenminste al fatsoenlijk. Deze kar heeft een nog zodanig hoog conceptgehalte dat deze waarschijnlijk het daglicht nooit zal zien. Wederom…
Ziet er niet uit, zo erg dat ik er ambetant van word.
Uiterlijk doet me aan een corvette uit de seventies denken ,positief dus .
Gewicht moet wel heel laag zijn dan? Op zich wel een cool concept, moet wel fun zijn om in te rijden met achterwielaandrijving en meteen beschikbaar koppel.
Jammer van het elektrische, want als je met deze auto kan driften dan hoor je alleen de banden piepen.
@Larrs: Daar gaat het toch om bij driften? Piepende banden…
Ziet er best goed uit opzich! Nu al benieuwd naar de productieversie van dit ding.
2000 gt!
Elektrische auto’s die met weinig vermogen hard kunnen en er appetijtelijk uitzien. Als ik dan moet kiezen is dit wel een aardig toekomstbeeld.
Mooie roze achterlichten. Zal het goed doen bij vouwelijk Japan.
vett
gaaf design :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).