Ultiem sjiek: RR Autobiography Ultimate Edition

Auteur: , 28 Reacties

Autobiography is voor Range Rover wat Bespoke voor Rolls-Royce is: je neemt een auto die in de basis al erg sjiek is, en maakt hem vervolgens nog sjieker (alleen in dit geval zonder inbreng van de klant). Maar zou het Land Rover lukken om hun aftermarket-concurentie af te troeven met deze extra majestueze RR?

Ze hebben flink wat om tegen op te boksen, getuige onze laatste posts. Naast de Arden AR7 Highlander (“there can be only one”) noem ik een extralange Lange Lovel en natuurlijk de meest recente concoctie van onze Oostblokvrinden van Dartz. Maar eerlijk is eerlijk, de ‘Ultimate Edition’ mag er wezen. Dit topmodel wordt louter met topmotorisering geleverd, wat betekent dat de klant kan kiezen tussen een 4.4 TDV8 diesel of een 5.0 V8 Supercharged (wat stiekem ook de enige 2 motoren zijn die in andere versies leverbaar zijn).

Wat Land Rover met deze topper heeft uitgespookt vraagt u? Nou, ten eerste heeft hij het meest luxueze interieur gekregen dat je ooit in een standaard RR tegen bent gekomen. Alle registers zijn opengetrokken, en de koper wordt overspoeld met houtinleg, fijn leer, zetels die in alle standen te verstellen zijn, en….iPad-houders, jeuj! Meest in het oog springend is de laadruimte, waar de lokale parketlegger een teakhouten vloertje in heeft gelegd. Hoewel sjiek is het niet bepaald origineel, ondergetekende moest meteen aan de Drophead Coupe denken.

Aan de buitenkant onderscheidt de Ultimate zich door een tweetal lakkleuren: Roussillon Red of Otago Stone. Maar ook aan nieuw schoeisel is gedacht, hij staat namelijk op een set unieke 20″ slofjes, in Diamond Turned finish (wat dat ook maar moge zijn). Daarnaast prijst Land Rover de wagen aan als “de perfecte uitvoering voor personen die zich door een chauffeur willen laten rijden, maar niet de lage instap van een conventionele topklasse sedan willen.” Vrij vertaald houdt dit in: hiermee kan je als afgeragd tieneridool naar premières zonder het risico dat je kale fluim meteen zichtbaar is voor de paparazzi.

Nee, bevers zullen er niet zo snel geschoten worden in de Ultimate, het afleggen van benzinepompbezoekjes zal daarentegen des te vaker een feit zijn: de dieselaar wordt (mede dankzij zijn versnellingsbak met 8 trappen) aangeprezen als de allerzuinigste diesel die ooit in een RR heeft gelegen, die maar liefst 14% minder zuipt, maar toch amper gemiddeld 1 op 10 haalt. Grappig in deze tijden van BlueMotion en EfficientDynamics.

In totaal zullen er slechts 500 exemplaren gemaakt worden, waarvan er 10 naar Nederland komen (en waarschijnlijk gaat er ook wel één (gepantserd?) naar Grozny), dus statusgeilende PC Hooftrijders moeten snel hun slag slaan, de levering is in het najaar van 2011. Als je er voordat ze uitgeleverd worden even aan wilt ruiken, dan kan dat in maart in Genève. Rest ons slechts de vraag: zou je liever gaan voor deze of dat andere ultra-luxe slagschip: de Piet Boon-editie?28 reacties

Als ik dan puissant rijk zo zijn en ik wil een slagschip, dan toch deze maar! Prachtig interieur zeg, en die laadvloer + klep! Is dat teak?

Beter lezen, boze, ja dat is teak :P

Fraai hoor.
@bozewolf: Aan de andere kant, met zo’n auto ben je wel beetje bang dat ie van binnen heel smerig wordt. Omgegooid drankje ofzo, vieze kleefvlek :(
@bozewolf: hmmm, kans is klein dat er geen cupholders aanwezig zijn denk ik :)
Jammer dat ik in Belgie woon, daar mogen dit soort wagen niet meer verkocht worden! Anders wist ik het wel, wat een prachtbak.
@C220AMG: Dat was toch niet meer dan een ballonetje, opgelaten door iets te doorgedraven socialistenpartij?

Kan me niet voorstellen dat de Belgen het echt willen verbieden…dan maken jullie het ons Nederlanders wel heel makkelijk met het bedenken van nieuwe Belgenmoppen…
@bozewolf: Ja was het ook! Maar wilde het toch even vermelden! Belgenmoppen deren mij niet, heb de NL nationaliteit.
Dikke bak, helaas dat deze PC hooftbak niet geliefd is door onze linkse politici die namelijk denken dat deze wagen bomen dood zou laten gaan en de ganzen niet meer na het zuiden zouden laten vliegen.
Desondanks zeg ik; Fuck links, lang leve de SUV.
dus de voetballers kunnen hun hart ophalen.
@blondelady: De ganzen zijn dit jaar juist te vroeg doorgereisd naar het zuiden vanwege de kou…
@Careltje:

Klopt maar tijdje geleden was er op de regionale omroep een heel pleidooi van een GroenLinkser die bang was dat de SUV’s zouden zorgen voor milieuproblemen en opwarming van de aarde. Met alle gevolgen van dien. En daar werd onderandere het vertrek van de ganzen vermeld:P
@blondelady: Wat een rukkers. Volgens mij zijn er een hoop dingen die daar een groter aandeel in hebben dan auto’s.. Laat ze eens prioriteiten stellen!
Wauw, dat ziet er best goed uit. Persoonlijk zou ik ‘m in ultra black glanzende buitenkleur willen, fel beige interieur en dan verder gewoon de opties en hout-materialen zoals in dit model.
Oh, en als ik toch bezig ben. Graag met wat mooiere velgen.
@Autoblog: Range Rover is tegenwoordig een merk. Geen type Land Rover meer. Ze hebben zelfs verschillende logo’s en binnenkort ook een eigen toonzaal. Dat wist een dealer me vorige maand te vertellen… Range Rover staat nog niet in het lijstje met automerken aan de linkerkant van deze pagina.
mooien auto in het wit of zwart
M’n favoriete wagen. Maar dit is een beetje too much wat mij betreft. Doe mij maar een ‘standaard’ RR. Ik mis trouwens nog de Q Design RR in dit artikel. Dat is wat mij betreft nog steeds de koning onder de over-the-top RR’s.

http://www.luxurylaunches.com/assets_c/2010/05/Q-VR-Range-Rover2-thumb-550×300.jpg
vet
Zonder meer deze!
Kleine wijzgingen qua exterieur, maar precies goed zo! Niet schreeuwerig of tuning achtig (of dat nu mooi is of niet, dat doet er nu toch niet toe denk ik). Precies zoals een meest luxe versie moet zijn :)
En over jaartje of 5 te koop voor een fijne 15d€ :)
Ik snap niet wat er zo mooi moet zijn aan zo’n stijgerpijp tegen de dorpels. Alsof ze hem speciaal voor VanVelzen hebben gemaakt…
Heel mooi! Maar misschien vind ik de RR Holland & Holland Overfinch nog wel mooier.
http://www.automobilesreview.com/pictures/overfinch-holland-holland-range-rover/overfinch-holland-holland-range-rover-01.html
@Shenkie: Feit, maar je zal het hiermee moeten doen, als ik mij niet vergis is Overfinch reeds over de kop gegaan!
Jammer. Het is en blijft een Range Rooney. ;)
behalve die kippegaas gril een hele mooie auto!
De afgunst druipt van dit blog af…

Ik ben een enorme fan van de (Full Fat) Range Rover, maar ik vind dit toch wel net iets te ver gaan. De ‘normale’ is veel chiquer IMHO.
Mooi!!
Wat een wagen… ziet er echt wel heel erg mooi uit (behalve die velgen :p )
Ook heel mooi interieur met mooie middenconsole…
Enkel lijkt mij die teak bodem in de koffer niet zo handig… zullen volgens mij rap krassen in komen…
Dit apparaat wil je toch gewoon keihard door de die diepste bagger ragge!
nooit van me leven dat ik zo’n auto zou aanschaffen als ik het geld had..
In standaard-trim al verreweg de mooiste SUV die momenteel geproduceerd word. (Mijn mening) In mijn ogen moet je deze Range Rover vergelijken met luxe bolides als de S-klasse en/of de 7-serie. Het comfort is verassend goed (heb eens meegereden met een RR)

Wanneer ik de centen er voor had dan had ik mij er zeker eentje aangeschaft. En voor een SUV kan zo’n Range Rover ook serieus tereinwerk verrichten.
En dat zie ik zo’n non-functioneel hok als de X5/X6 nog niet 1-2-3 doen.

Klassebak deze Range!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).