Wansmaak Woensdag: Lumma CLR X 650 dieseltuning

Auteur: , 39 Reacties

Dit is de Lumma CLR X 650. Dé oplossing voor iedereen die van mening is dat je nog niet genoeg voor lul rijdt in een standaard BMW X6 diesel.

Bij Lumma weten ze zelf ook wel dat het ding er niet uit ziet, daarom beginnen ze het persbericht door te vertellen hoe geweldig het interieur wel niet is. Dat wordt gesierd door vier Recaro sportkuipen en straalt volgens Lumma zelf “elegantie” uit dankzij een combinatie van zwart en beige leder, toepassing van alcantara en contrasterend stikwerk. Ook is er een speciaal Lumma sportstuur gemonteerd en is er -hoe kan het ook anders- carbon-look materiaal door de cockpit gestrooid. Ook krijg je andere pedaaltjes als je genoeg centen overmaakt.

Deze Lumma levert een dikke 345 pk. Maar wacht, dat is helemaal niet zoveel toch? Klopt! Er zijn bij BMW (en ook bij Lumma) veel krachtiger uitvoeringen te verkrijgen. Men heeft echter als basis voor deze sportieve X6 een dieselmotor gekozen, de xDrive40d om precies te zijn. Deze heeft na de pimpelarij door Lumma een koppel van 670 Nm en krijgt een betere gasrespons die beter te horen is dankzij de matzwarte uitlaatsierstukken.

Toch nog maar even over het uiterlijk kletsen dan? Liever niet hè? Dacht ik al. Toch is het mijn plicht je even te wijzen op de voor- en achterspoiler, sideskirts, aangepaste motorkap, achterbumper, carbon spiegelkapjes, carbon niertjes, en nog wat andere meuk die je zelf mag zoeken in de onderstaande gallery. De X6 is verlaagd voor “even more agile driving”. Agiel? Een X6? Kom op zeg. Een Lotus Elise is agiel. Maar een Elise is dan ook ongeveer net zo groot (en zwaar) als het setje 22 inch wielen met banden in de maat 295/30 voor en 335/25 achter op deze X6. Maar laten we stoppen met kletsen en plaatjes gaan kijken. Oei, mijn ontbijt gaat tegen het eenrichtingsverkeer in.



39 reacties

Ok, ik moest lachen :-)
@klavertjevijf: ik ook, mooi stukje!
En waarom rijdt je voor lul in een standaard BMW X6 diesel??
Die heeft al heel lang de sterkste 6cilinder diesel met veel koppel waar de X6 juist veel aan heeft.
@CSL: Omdat hij er niet uitziet..
@Marijn90:
inderdaad, niet echt bepaald mooi.

maarja, dieseltuning is not done.
@CSL: Zomaar even off the record.. reed vanmorgen naar mijn werk.. word ik ingehaald door een Toyota Thundra Pickup.. en daar achter reed een BMW X6.. zo hé.. je kunt het vergelijken met een Mini die achter een Range Rover rijdt.. wat een achterlijk groot ding zeg die Thundra..

OT: Een BMW X6 is op foto niet mooi.. maar in het echt wel. De Road Presence van dat ding is ongekend! Alhoewel.. achter een Thundra dus niet.. ;) Deze Lumma mogen ze wel daar laten. Wat een trol.
@CSL: Omdat imago met deze soort auto’s onterecht primeert op de techniek die erin zit. Maar ja, zolang die rotte vraag er is, blijft het rottere aanbod komen.
Wat een prachtig stoere bak!! Hulde!
Wat is dat voor stuur? Kan dat besteld worden bij BMW of is dit iets van de tunert zelluf? Natuurlijk volstrekt overbodig bij een SUV maar wel een leuk voor de heb (het stuur dan die auto mag je houden)
@durtmcgurt: tip: lees de tekst.

OT: Wat een ontzettend lelijke bak! Maar daar ben ik denk ik niet de enige in. Ik zoek iets positiefs maar vind het lastig, misschien de versnellingspook.
@C220AMG: Oops even overheen gelezen
Die tuners zeggen altijd dat ze het beter kunnen. Eerst en vooral bouwen zij niet de auto vanaf nul. Voorts is het veelal stoerdoenerij door een schreeuwerig uiterlijk. Dat ze eerst maar eens fatsoenlijk een auto leren bouwen en niet zeggen dat ie beter is. Hoe meer tuners op de brandstapel, hoe beter!
BMW moet met richtlijnen gaan komen want dit gaat fout..
Mooi, zo two-tone op de manier zoals Koreanen dat hadden in de jaren ’90… :|
Neeeeeeh.
Two-tone, het zou verboden moeten worden!!
Welke leipo haalt het nou in z’n hoofd om nota bene een x6 aan de onderkant oranje te maken?

Interieur lijkt beetje op een goedkoop bordeel dat men vaak vind op het platteland.

Kortom; neen.
@ durt

Niet alles is wat het lijkt; Lumma plakt hun logo op/-vouwt hun leer om het stuurtje van BMW Performance, en die kuipjes zijn identiek aan die van de Performance lijn.
Nu ook Wansmaak Woensdag op Autoblog?
@pilz:
als in: voortaan op elke woensdag met een standaard bijdrage van Lumma of een of andere Panamera?
De x6 is echt wel agiel te noemen voor een suv, in de rest van je ge-bash zit wel
kern van waarheid
@Stopwearingpants: voor een SUV, vast wel. Maar een SUV is in de basis niet agiel, punt.
Niet echt een dikke motorische tuning….

ziptuning kan er al meer vermogen uithalen
http://www.ziptuning.nl/chiptuning/Bmw-X6-40d–306-pk.html#header
“dat je nog niet genoeg voor lul rijdt in een X6” Dit is jullie briljantste aanhef ever.Meer hoeft er niet over gezegd tot worden.Amen
Kan Autoblog in het een veld ‘eigen wagen’ toevoegen en verplicht maken? Ik vind het wel interessant om eens te kijken wat onze ‘kenners’ hier zelf rijden.
Heh, ‘C(l)asper’ (zoek dat maar eens ff op ;-)

Trouwens, Lumma (of welke tuner dan ook) zal altijd iets doen om hun ding in de kijker te zetten. hetzij met een speciale kleur of wat dan ook.

ik vraag me af of je er nee tegen zet als ze hem voor je deur neerzetten.
@neal: ik zou er geen nee tegen zeggen aangezien ik nu in een aftandse Punto rijdt. Ik zou hem wel direct verkopen (als dat al zou lukken) en van de opbrengst iets fatsoenlijks kopen.
Juist, dus nog eens… wat weet jij nu van de rijeigenschappen van een X6, laat staan of men die verbeterd heeft of niet.

Als jullie niks anders kunnen dan autonieuws ‘afzeiken’, zet het dan niet op de site. Maar dat is natuurlijk de Nederlandse volkssport (afzeiken).
Ik heb vroeger, en nu nog, nooit zoveel F&F ‘gestylde” auto’s gezien als die van Nederlanders…
@neal: ik heb erin gereden. Met een grote donkere zonnebril op, want ik wilde niet herkend worden in dat lelijke hok. Als je droog autonieuws wil lezen zijn er genoeg sites te vinden, hier krijg je er extragratis de meningen van onze bloggers bij.
Ugly !!
Vind de auto van binnen mooi ! Exterieur is wel ietsje overdone ja ;-)
erm voor op een standaard X6 benzine met een mooi uitlaatje en in 1 kleur zou ik hem prachtig vinden :D
Als Lumma failliet gaat, ik ga ze niet missen. Wat die met een auto kunnen doen, dat overtreft iedere keer mijn nachtmerries weer. Mijn garagist rijdt met een BMW X6M en heeft er subtiel zijn nummerplaat DK-555 van gemaakt. Subtiel, maar leuk voor de kenner. Voor de rest glanslak zwart, knappe velgen en NIETS ANDERS. Dan ziet ie er al bruut genoeg uit. Halen die van Lumma het in hun hoofd er oranje op te zetten, sjonge..
“voor iedereen die van mening is dat je nog niet genoeg voor lul rijdt in een standaard BMW X6”

Hilarisch, en oh zo waar. Dat mensen dat zelf niet zien hè?
Smokin for president.LOL
Tja, wansmaak is nu eenmaal ook een smaak. Hij is er inderdaad een stuk onooglijker op geworden al vind ik het standaard model minstens zo lelijk.
Casper, je hebt een leuk intro’tje weg zitten typen. Heb het met vermaak gelezen. Vooral de eerste zin knalt er al goed uit.

Smaken verschillen natuurlijk maar ik vind hem hondslelijk. Rare vormgeving, aparte lijnen, een nog meer aparte daklijn enzovoorts enzovoorts..
Ik heb zelf nog geen auto tot mijn beschikking maar ben wel een enorme BMW-fan. Als ik genoeg gespaard heb dan koop ik een mooie, strakke BMW E34 5’er. In combinatie met mooie spaakvelgen, mooi leder interieur en grijs-metallic lak. (En daarna nog eventjes een bescheiden geluidsinstallatie, who know..) ;)

@CSL: Een “sterke 6-cilinder heeft ook alles te maken met het uiterlijk van de X6. :roll:
Nog steeds een lompe bak ,dat kun je niet verbergen met al dat plastic fantastic rotzooi er om heen .
Het origineel zal best wel goed rijden maar voel je het in deze auto wel als je over een kind heen rijd?
De gewone x6 is toch wel een heel stuk mooier hoor… In deze wil je toch niet gezien worden….
Ehm, ok misschien wel fout maar uh….stiekum ook wel ERRUG BRUUT !
wat een koekblik, laat ze is wat anders doen als wat iedereen al doet, en die two tone staat hem vreselijk slecht!
@skinnybmw: Ooh damn, wat een bolide! Een E34 5’er gaat hoe dan ook mijn eerste auto worden. In mijn ogen het mooiste 5-serie model ooit geproduceerd!

Is deze E34 M5 soms van jou? :) (zoja, dan heb je een prachtige bolide in bezit man)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).