Fiscus vordert bijna 100 Mercedessen van dealer

Auteur: , 79 Reacties

Als Mercedes-rijder heb je het maar zwaar. Elke dag moet je weer opboksen tegen de stigma's die de maatschappij je oplegt. Of het nou gaat over woonwagens, gouden kettingen, wietkwekerijen of aso-gedrag, erg positief wordt het nooit.

De inbeslagname van de volledige voorraad Mercedii van een dealer in Veen (Noord-Brabant) vanmorgen zal zeker niet bijdragen aan een positievere beeldvorming. Wat er precies aan de hand is wil de fiscus niet melden, maar het betreffende bedrijf heeft in het verleden al vaker een bovengemiddelde interesse van de autoriteiten mogen genieten. Zo werd er twee maanden geleden een doorzoeking verricht, waarbij de politie op zoek was naar wapens. Ook was er in april van het vorige jaar een inval, vanwege een verdenking van heling.

Naar verluidt werden de wagens op meer dan twintig vrachtwagens geladen en afgevoerd, een aardige logistieke operatie, waarbij de fiscus niet over een nacht ijs is gegaan. Waar wij natuurlijk benieuwd naar zijn, zijn foto’s of video’s van het tafereel. Was je in de buurt, en heb je het schouwspel vastgelegd, upload dan je materiaal op autojunk.

Tot slot horen we graag van onze lokale Brabo-reaguurders of de dealer berucht is, of misschien wel juist als keibetrouwbaar te boek staat. Drop uw mening in de comments! En voor degenen die azen op een leuke occasion met ster; we hebben zo’n vermoeden dat er binnenkort wat leuks verschijnt op een veiling. (via nos.nl)

Foto via autojunk, met dank aan @rubenbaeten.79 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik mis nog de taxi referentie :)
Ik weet welke dealer het is, en ben er vaak zat langs gereden.

Buiten stonden dan ook alleen maar de “dikke” varianten. Niet persé AMG, maar een 180 kompressor zag je zelden, tot helemaal niet.

Overigens is dat al wel 2 jaar geleden.
Geen dealer, maar een ‘onafhankelijke specialist’. Waarschijnlijk een specialist die een beetje al te onafhankelijk was…
Hetzelfde soort onafhankelijk als Jagpoint in Soesterberg. Kennis van me is ’s nachts om 3.00 eens wezen klagen dat het machinaal inhameren van valse nummers in chassis en blok hem zo uit de slaap hield.
@mout:
kroegpraat…..
@Hubert: Financiële belangen daar?
Maar: je hebt ongetwijfeld gelijk. Ik heb geen vingerafdrukken, geen videobeelden, geen ondertekende getuigenverklaringen.
Wel was ik in de woning van die klager, en zag ik dat die erg dicht bij dat bedrijf lag. Wat ook helpt, is dat ik op het bedrijf gezien heb hoe compleet uitgewoond een Jag kan zijn met een ‘lage tellerstand’…
@mout: Daar is het toch algemeen bekend dat Jags daaar een heel lang stuk hard achter uit rijden…! Gebeurt overigens nu ook veel met oude volvo’s die een ander chassisnummer krijgen waardoor een 750 ineens 25 jaar oud is, wat niet mogelijk is, maar hij heeft wel een kenteken.
@mout: komt me bekend voor gebeurde hier ook veel haha..
Ik ken hem wel, en op zich voor zijn klanten is hij altijd goed, en hoe hij het voor de rest regelt met de fiscus is zijn probleem.
De grensdorp brabantse wheelerdealer beweert dat iedereen er een plantage heeft. Verklaart de prachtige tuinhekjes, en de pas op de hond bordjes…
Zo zo… Weet niet of ik die interessante koopjes dan wel wil kopen. :D Al dat louche gedoe. Hoewel, als ze op de veiling van de fiscus verkocht worden, geen probleem wss.
Weet iemand of die dealer ook G-klasse (AMG/Brabus) had?
Daar heb ik wel interesse in. (niet voor mezelf)
@spijkerhard: Wat is dat nou voor een zin.
Ik heb er wel interesse in, niet voor mijzelf.
Koop gewoon die G55 op die op die auto transporter staat, breng hem daarna naar Bottrop!
http://www.domeinen.nl
@E34M5Touring: Bijna, http://www.domeinenrz.nl/
Ze hebben trouwen ook nu (weer) een Maybach staan bij Domeinen…
@RickB: en dan hier de catalogus van deze maand:

https://www.domeinenrz.nl/domeinenrz_nl/0b45d282e3fc1da4c302a872fa747719.php?veilingen=2011-02&from=1&categorien%5B%5D=10&search=&images=1&pamount=50&show=Toon
@durtmcgurt: staan ook nog wat Rollsjes en een 456M
@durtmcgurt: wat gebeurt er nu, is zelfs de landmacht gestopt met het betalen van de belastingen? https://www.domeinenrz.nl/domeinenrz_nl/0b45d282e3fc1da4c302a872fa747719.php?veilingen=2011-02&kfrom=1&categorien%5B%5D=10&search=&images=1&pamount=50&show=Toon&meerfotos=4504

vreeeeemd
@statler: nooit van domeinen RZ gehoort? al het overtollige materiaal van de overheid zoals ex politie wagens, maar ook brandweerwagens, in beslagname’s en rijkswaterstaat auto’s worden daar voor de verkoop aangeboden.
@Jipp: Als een provincie een “dochter stad” in het buitenland heft, gaan de brandweerwagens die kant op ;)
@RickB: hoeft niet altijd, vooral omdat de brandweerkorpsen nu niet meer per stad gaan in grote gebieden, maar per regio. Daarbij worden ook veen EX brandweerwagens verkocht aan bedrijven die een bedrijfsbrandweer hebben, of worden ze ingezet in het opleidings centrum.
@Jipp: ik kende Domeinen wel, maar dacht dat ze alleen voertuigen e.d. verkochten die door de fiscus of justitie in beslag genomen waren.

Goed om te weten dat er dus ook voormalige politievoertuigen tussen zitten, want die wil ik dus niet hebben. Tenzij het om een eentje gaat die ze voor snelheidscontroles ed gebruikt hebben.
@statler: lol! van oud vrouwtje (bea) geweest, altijd lekker beschut achter viaduct gestaan.
@RickB: Ja sorry kon er ff niet meer opkomen wist dat het eigenlijk geen .nl was maar wat dan wel….. nou ja dit dus staat af en toe wel een een Pareltje
domeinenrz.nl werkt wat beter..
Tja, als de fiscus in alle talen zwijgt over het waarom, dan zou ik die aanklagen of op de brandstapel gooien. Niemand staat boven de wet, ook de fiscus niet.
Een ideetje: de auto’s in de toonzaal vastleggen aan een slot (dikke ketting). Zo ben je beschermd tegen inbrekers én de fiscus. Die laatste mag dan nog zoveel zagen en dreigen: zonder geldige reden sta jij sterker in je schoenen, en overbluf je die rotte fiscus gewoon. Burn!!!
@F1Tim: waarschijnlijk heeft de fiscus genoeg redenen om over te gaan tot actie, en die houd je niet tegen, ook niet met een dikke ketting, daar hebben ze slijptollen voor. Daarbij mag de fiscus alles, als ze maar in het bezit zijn van de goede papieren, net zoals bij een huiszoeking van de politie.
@F1Tim: Gast, hoe kan je nou weer tegen de fiscus zijn in dit soort zaken? Ze gaan echt niet zonder reden zoveel moeite steken in het ‘ontvreemden’ van Mercedii als daar geen aanleiding toe is hoor. Waarschijnlijk heeft de eigenaar van deze dealer gestolen onderdelen verkocht, of tenminste daar is hij een paar jaar geleden van verdacht, en dan ga je me toch niet vertellen dat de fiscus in dit geval rot is. Kut dat we belasting moeten betalen, maar ik ben in dit geval zeer blij dat we geen fiscus a lá Italië hebben in Nederland!
Waarom vorderen ze niet simpelweg alle sleutels? Lijkt me een stuk eenvoudiger dan deze logistieke operatie.

Zo’n G55 is trouwens niet te versmaden.
@floryn: Omdat een sleutel makkelijk bij te bestellen is misschien?
Waarom vorderen ze niet simpelweg alle sleutels? Lijkt me een stuk eenvoudiger dan deze logistieke operatie.

Zo’n G55 is trouwens niet te versmaden.
@floryn: Hebben ze ook gedaan, vermoed ik?
Of zouden ze ze allemaal met een vorkheftruck weglepelen soms? Zonder sleutels brengen ze bij dienst domeinen ook een stuk minder op, trouwens.
en over een paar maanden kan de partij auto’s terug en wie heeft dan dit geintje betaald.
Haha,

In Veen noemen ze Mercedes niet voor niets de “Veense Volkswagen”. Erg grootte Mercedes dichtheid daar.
@antoon: Alles voor de kerk daar….
@Jipp:
Onder andere, en veel champignonkwekerijen.
En die rijden ook allemaal mercedes.
@jack_abarth: en alles voor de kerk, daar zit ook een italiaan specialist, altijd leuk om even naar de oude alfa’s te kijken daar.
-=edit: beetje afkoelen graag=-
@spijkerhard: Dude, what’s your problem man?!
gedwongenleaser
@Sciurida: Aandacht tekort dunkt mij…
-=edit: nutteloze opmerking=-
edit: ip ban, zwaai zwaai
@spijkerhard: Thanks autoblog voor de goede opruim, want die reacties gingen echt nergens over.
OT: Ben benieuwd hoeveel AMGtjes er in beslag genomen zijn, lijkt me toch een buitenkansje op een veiling.
@Sciurida: het lijkt interesant, domeinen RZ maar zulke wagens gaan uiteindelijk nog voor veel geld weg, en dan komen er nog veel extra kosten bij… Het kan ook zo zijn dat dit bij bijv BVA terecht komt..
Op televaag.nl stond dat iemand van de fiscus niet wilde reageren, maar wel wilde melden dat als men geen belasting betaald dit kon gebeuren.
Wat ik me trouwens afvraag bij die auto’s die door Domeinen worden aangeboden, krijg je er automatisch een nieuw kenteken bij? Veel van de auto’s die ze aanbieden zijn namelijk afkomstig van criminelen, en het lijkt me niet echt cool om een Bulgaarse pooier achter je aan te krijgen die zijn BMW* terug wil.

*dit keer BMW omdat Merc rijders al genoeg gestigmatiseerd worden
@statler: Dat staat er bij, je moet altijd extra betalen voor het kentekenbewijs, daarbij hebben sommige geen kenteken en moet hij dus nog langs de RDW, wat extra kosten mee brengt. Eerst eens lezen, dan vragen!
@statler: En dacht je werkelijk dat je een oud defensievoertuig met K kenteken kon kopen, en er op mocht blijven rijden?
@Jipp: nee, ik vroeg het me meer in het algemeen af of je standaard een nieuw kenteken krijgt. Bij voertuigen van Defensie leek me dat sowieso logisch.
@statler: Elk voordeel heeft z’n nadeel of zoiets.
Ben benieuwd wat er tussen het aanbod zat.
@HDM: http://www.vanmeeterenautos.nl/
@Jipp voorraad is er al af gehaald helaas toch maar wachten tot ze op domeinen staan
@E34M5Touring: volgensmij hebben ze de hele roerende inboedel gewoon in beslag genomen. Ze hoeven niet direct op domeinen komen te staan, en ze kunnen ook op een andere manier verkocht worden…
@E34M5Touring: Overigens, op omroepbrabant.nl is een filmpje te zien, gaat daar nog vooral om oude modellen..
@HDM:
Zag gister nog gauw dat er in elk geval een bordeax rode CLS500 stond.
Classic! Ik zie het al voor me; een pak van de fiscus samen met een bataljon agenten die het bedrijf binnenlopen, een pakket inbeslagname formulieren op de balie flikkeren en vervolgens die hele tent leeg trekken, zo, hup de trailers op. Zou een kudo-topper zijn op de Dumpert :D
@barney: Gelukkig zitten we hier niet op Dumpert en blijft het niveau hier ook hoger, hoop ik.
@C220AMG: Mwa, het niveau hier is zo nu en dan ook om te huilen. Maar dat geeft niet. Het hoeft niet altijd hoogstaand te zijn ;) Beetje onderbroeken lol moet kunnen.
@barney: Tja, af en toe heb ik ook m’n twijfels maar het moet zo af en toe wel kunnen natuurlijk ;)
Jammer die vooroordelen.Bij audi en vooral bmw heb je ook veel ongure types.Deze marken trekken dat nou eenmaal aan.
Zo’n G55 AMG zie ik wel zitten mocht de ik dat financieel kunnen bolwerken. Ik ben meer een BMW-fan eigenlijk maar een G-wagon of vorig model S600 W220-type) vind ik persoonlijk erg mooi.
de “de” in de eerste regel kan weg hoor :)
@mbman: Ja, bij zoveel merken heb je ongure types. Ik moet wel zeggen dat vooral het merk Mercedes is welke erg in trek is bij een bepaalde slag mensen. (Roma’s, kampers, “nieuwe-Nederlanders”. Verder heb ik niks tegen het merk Mercedes-Benz hoor. Ik ben meer een BMW-fan maar redelijk veel (klassieke en huidige) Mercedes-modellen kunnen mij wel bekoren.
@autoloos19: Heb toch het idee dat bmw meer van die ongure types aantrekt maar ik kan het mis hebben.HEb trouwens niets tegen bmw.
@mbman @autoloos19 : beide trekken veel ongure type’s aan.
@Jipp: En dat is nou zo jammer.
alle dure merken trekken ongure type’s aan of het nu gaat om auto’s boten, kleding ,sieraden noem het maar op
maakt toch geen bal uit
gaat om totaal 70 auto’s en zijn bijna allemaal oudere auto’s.
Zit 1 C-classe AMG bij en verder nix speciaals. De auto op de foto zat er helemaal niet bij! Is ook geen vrachtwagen van ’t bedrijf dat de auto’s heeft afgevoerd. Ja ik heb daar de hele morgen staan kijken. Is ’t tweede autobedrijf binnen 1 maand op dat industrieterrein dat wordt leegehaald. Zegt wel genoeg, denk ik
@Jipp: Tja, ieder merk heeft wel wat. Audi bijvoorbeeld is het favoriete merk van notoire bumperklevers, linksrijders en mensen die eigenlijk een Volkswagen rijden.. ;)

En ook Audi trekt ongure types aan.
@autoloos19: en waar haal jij die wijsheid vandaan. Dit verklaart je naam weer, een audi is alles behalve een volkswagen. Verklaart je wetenloosheid weer.
Was ook niet zo’n héél erg fris bedrijf….

Beetje typisch was ook altijd de manier van prijzen van de -gebruikte- auto’s; er stond altijd op “Nieuwprijs €…..” (alsof je als koper van een 2e, 3e of 6e hands Benz, werkelijk geinteresseerd bent in wat ooit de nieuwprijs was…
@Jipp: Zo fanboy, op je pik getrapt? Het was sarcastisch bedoeld maar aangezien jij een flink breed Audi-bord voor je kop hebt had ik zo’n reactie al wel verwacht.

Waar ik die wijsheid vandaan haal? Uit de praktijk. Wanneer er weer zo’n verrekte bumperklever met een dikke auto achter me rijdt is het zeker 7/10 een Audi. Natuurlijk is niet elke Audi-rijder automatisch een bumperklever en een notoire linksrijder, da’s onzin. Echter ze zitten er zeker heel veel tussen. Daarbij geef ik gewoon mijn mening over iets. Iets, wat ik zelf ervaren heb. Dat van die omgekatte Volkswagen was puur bedoeld als grapje. Dat jij dat niet kan hebben zegt denk ik meer over jou dan over mij. Een incasseringsvermogen van beneden het nulpunt.

En wat heeft dat met mijn nickname te maken? Gezien het feit dat ik (nog) geen auto heb (BMW E34 5-serie staat in de planning) betekent echt niet dat ik regelmatig auto rijd. Meestal Skoda met automaat.
(Een omgekatte Volkswagen dus) :lol:
@autoloos19: Het feit dat je al aan zo’n bmw gaat beginnen zegt al genoeg, door alle bmw fanboys die er eigenlijk geen geld voor hadden, zijn er nog maar weinig echt goede te vinden.
@Jipp: Dat laatste was dus sarcastisch bedoeld he..

Niet boos worden
mercedes blijven ook gewoon kamper bakken, daarom wil ik er eigenlijk geen rijden.. elk merk heeft iedereen ze eigen mening over en eigen idee bij.. zoals elke turk een golf of een bmw..
Bandwidth Limit Exceeded
The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.

Die dealer zijn site is plots heel erg populair :D
autoloos19: Of elke wegpiraat en linkerrijbaanplakker een Audi. Het kan allemaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).