Ja toch! Top Gear China lijkt er te komen

Auteur: , 40 Reacties

Slechts een paar dagen geleden dook er een gerucht op over een Top Gear spinoff voor China, en naar het schijnt was de bron van dat bericht betrouwbaar, want vandaag kregen we een afbeelding van de Chinese Clarkson, May en Hamster onder ogen.

Het Top Gear format is inmiddels al flink over de wereld uitgewaaierd; in Australië en in de VS wordt inmiddels volop gedraaid. Maar het vertalen van de show naar een ander gebied is nogal een riskante aangelegenheid. Veel van het succes van de UK-versie wordt toegedicht aan de chemie tussen de drie presentatoren. We hebben dan ook al voorbeelden gezien waarbij er vol enthousiasme werd gestart met een alternatieve Top Gear, maar waarbij het project al snel uitdoofde als een nachtkaars. In de VS gebeurde dit al 2 keer, en ook de Ruski’s konden het Britse succes niet evenaren.

Hoe het de Chinezen zal vergaan moet de toekomst uitwijzen, maar ik voorzie alvast een aantal problemen: ten eerste hebben ze er niet echt een ukkie bij die ze de hele tijd kunnen pesten met zijn lengte, ten tweede wordt de ‘star in a reasonably priced car’ een beetje moeilijk, want alle auto’s zijn daar ‘reasonably priced’, en ten derde acht ik de kans groot dat als ze een Vaderlandse auto afzeiken, ze opeens de volgende opnames moeten missen. Maar misschien kunnen ze nieuwe segmenten toevoegen? Crashtesten ofzo?

Met het succes van het concept zal de kassa in huize Clarkson trouwens wel lekker rinkelen, (en hij zat er al vrij warmpjes bij) dus of het nou een top of een flop wordt, JC zal de lachende derde zijn.

Maar nu we het toch over het uitmelken van het concept hebben, misschien kunnen we wat alternatieve versies bedenken? Top Gear voor homo’s was er al, dus dat valt af. De Nederlandse Top Gear, a.k.a. Trap Gear, was briljant, maar een eenmalige stijloefening. Ik zie hier dus ruimte voor uitbreiding. Zou Top Gear NL een goed idee zijn? En vooral: wie moeten het gaan presenteren? Een paar suggesties: Bavo G., Allard K., Ton R. (heeft binnenkort toch veel vrije tijd), Olav M., deze dude, of toch onze eigen Wouter (die een streepje voor heeft, want hij is al dikke maatjes met de heren presentatoren)? En wie wordt dan de Stig? Giedo van der G.? (ook veel vrije tijd) De broertjes Coronel? Koos Spee? Roept u maar! (via Final Gear)

Top Gear China40 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
haha…wat is hamster in het chinees? Lol
@koen92winterswijk: Koentje.. weet jij dat niet? C?ngsh? :mrgreen:

OT: Als er maar 1% van de bevolking kijkt halen ze hogere kijkcijfers als het Nederlands elftal.
@Freewarefreak: Oeps, dit forum kan geen “hoedjes” weergeven.. dan krijg je vraagtekens. Kijk maar hier:

http://lmgtfy.com/?q=hamster+in+het+chinees

5e hit: “toon onderwerp”.
Haha wat een foute boys. Ze zijn te jong, ze moeten daarvoor oudere chinezen nemen met droge humor. Altijd schot in de roos. Geen slechte doelgroep, met hun miljard daar. Ik zal de eerste aflevering zeker bekijken als ze ooit op youtube komt. :D
en gaan ze dat ook proberen of een biac onverwoestaar is bijvoorbeeld, vertellen ze ook dat ze moeten stoppen met kopieren, of gaan ze dat aanmoedigen…
een japanse over the top versie lijkt me wel wat,…
@saba:

Hahahaha!
En dan van die ‘Hai’-meisjes erbij…“Ono, van welke auto wordt je poesje nat? De Ferrari of de Lamborghini”

:)
uitmelken wordt de trend van 2011?
Ben benieuwd naar de ZR1 en de ZL1.
@CSL: hahah als die chinese dat moeten zeggen zijn het beide ” ZL 1’s “
Nederlandse versie met Wouter in de presentatie lijkt me wel wat
@Edge: Mij niet, is ie te saai voor (niet persoonlijk bedoeld)
Humanspectrum
@Edge: Helemaal mee eens. Andere presentatoren? Olav Mol en Arthur Japin. Die laatste heeft helemaal niets met auto’s, is misschien wel een beetje nerdy, maar kan wel heel onderkoeld en/of subtiel grappig uit de hoek komen (zie QI). Japin dus als een soort James May. The Stig: Coronel heeft zichzelf ongeschikt gemaakt door in Autowereld een Stig-uniform te laten zien en te vertellen dat hij een van de inval-Stigs is voor Top Gear. Mijns inziens een Ben Collinsje nog voor hij een meter heeft gereden in het raadselachtige witte pak. Anderen? Jos Verstappen of Christijan Albers. Proper F1 material (to Dutch standards)
@Edge: NL-versie komt er nooit. Geen markt voor. De TG’s die kans maken om gemaakt te worden zijn Chinees, Portugees (Brazilië), Spaans (Zuid-Amerika ex. Brazilië), Hindi (India), Bengaals (India), …
Is dat niet gewoon dezelfde in 3 outfitjes?
Ahem, voorlópig was de Nederlandse Trap Gear een eenmalige oefening ;)
Aha! U weet meer?
@sir_smokalot: wie denk je die dat kleine mannetje in trap gear is?
@Jochempie: Gewoon een willekeurige lelijke pauper met teveel vrije tijd? Of in het geval van die ene, een dikke kalende lelijke pauper?
@Ralph1: die ja!
Kijk, eindelijk kopiëren die chinesen is iets en is het nog legaal ook.
kunnen die nu niks origineel bedenken? z’on dikke na-apers
dit verpest het top gear imago
????????????????!
hahaha, dat moet ik zien
Nee, gewoon nee, echt niet, volmondig nee, alsjeblieft, nee!
Ik zou dan liever een Japanse Top Gear variant willen zien, die hebben tenminste een intressante auto geschiedenis. En gezien de vage shows die uit japan komen zal de entertainment waarde ook wel goed komen :)
gewoon allemaal naar UK blijven kijken want die is master en blijft leuk alle ander TG’s zijn toch slappe aftreksels
Ook leuk als ze van de producers een karig budget krijgen om auto’s voor een challenge te kopen: komen ze allemaal met een nieuwe auto op de proppen.
Tja…. Zijn die Amerikaanse en Australische versie eigenlijk goed?
Heb er nog nooit naar gekeken…
Ben benieuwd of THE Stig Chinees prevelt ?
Mogen ze hun mening wel geven over luxe auto’s etc. of wordt dat straks allemaal gebleept
Tja, Chinezen kopiëren er nu eenmaal graag op los. Ook het ordinaire jatten van ontwerpen en modellen uit Europa en er vervolgens zelf een badge op te zetten is erg laag in mijn ogen. Dat geeft mijns inziens alleen maar aan (kan het mis hebben hoor) dat de Chinezen niet creatief, en al helemaal niet innovatief zijn. Maargoed, even over het programma. Het origineel (Top Gear UK) is gewoon niet te overtreffen. Wat in de inleiding al naar voren kwam: De chemie tussen Clarkson, May en Hammond is zo goed en bijzonder dat deze 3 heren er voor hebben gezorgd dat Top Gear UK wereldwijd heel erg goed wordt bekeken. Nu kun je er wel 3 van die Chinezen neerzetten maar dan nog denk ik dat de Chineze kopie het succes van het origineel nimmer nooit zal overtreffen of zelfs maar in de buurt ervan zal komen.

Misschien zijn die spleetogen chauvinistisch aangelegd, wie weet wordt het in China dan een succes.
Wereldwijd kunnen ze het sowieso schudden. (lijkt mij althans)
@autoloos19:

‘spleetogen’?!?

Het zit diep bij jou, he!
:roll:
Politiek incorrect zijn in een regime dat nogal staat op politieke correctheid?

Tenzij ze een drag-race doen over het Tiananmen-plein met een grondige geschiedenis les erbij vind ik niet dat ze zich top gear mogen noemen.
Die dude speelt op jullie terrein..
Ze doen maar… zolang ze het hier maar niet uitzenden. TG is zo al goed genoeg.
TG NL zal nooit werken. Wij hebben geen presentatoren met charisma. Wouter? Nigga please?
http://translate.google.nl/#en|zh-CN|hamster

Hamster = ??
juist! tansjuu ofzo…!

ehm.. ik kijk wel gewoon de britse versie, die snap ik wel namelijk!
@Frankyspanky: Tja, ik kom niet uit Den Haag, maar ben altijd al wel ‘recht voor z’n raap’ geweest.
Ik heb verder niks tegen Chinezen hoor. Gastvrije mensen, behulpzaam en het zijn over het algemeen harde werkers. (En dat kun je niet van alle getinte Nederlanders zeggen.)

Ik noem ze voortaan wel Chinezen hoor, prima. :)
“alle auto’s zijn daar ‘reasonably priced’”

Klopt niet. Er zijn meer dan genoeg dure auto’s op de Chinese markt.
En het is makkelijk op te lossen. Maak er ‘a star in a national car’ van. Alleen echte Chinees-ontwikkelde auto’s komen ervoor in aanmerking. Mooie reclame voor de eigen industrie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).