Meer foto’s van de nieuwe C-Klasse coupe [updated]

Auteur: , 45 Reacties

Na jaren van afwezigheid heeft Mercedes eindelijk een fatsoenlijke coupe/instapper te bieden. We zagen eerder al shiny pics van de nieuwe C Coupe, nu hebben we wat extra plaatjes van een rode unit.

De foto’s zouden “gelekt” zijn via een magazine oid, maar het zou me niks verbazen als Mercedes weer met een nieuwe uitmelkcampagne bezig is. Zucht… Anyway, deze auto moet flink wat kopers gaan wegsnoepen bij BMW (3 Serie Coupe) en Audi (A5), tevens komt er uiteraard een AMG-versie voor de echte liefhebbers (en waarschijnlijk ook een Black Series). Dit model komt als vervanging voor zowel de CLK (gedateerd) als de CLC (hondslelijk) en moet zich onder de E-Klasse Coupe positioneren. De basismotor wordt een 180 CGI, zo hebben we vernomen. Begin maart staat deze Merc op de autoshow van Geneve en tegen die tijd zullen we uiteraard uitgebreid bij stilstaan…

UPDATE: Gallery toegevoegd…45 reacties

mooi maar niet zo opvallend verschillend van de standaard c en dat is beetje jammer
de sedan is mooier ..
@KaCh1ng: True, ik vind de sedan meer in balans. Evenwichtiger.. deze heeft een zware neuspartij en een (voor mijn gevoel) iele achterhand. Het interieur is wel veel mooier geworden dan dat van het voorgaande model (zo goed Hectorae86?) ;) dikker en strakker.
Niet verkeerd!!
Heerlijk! Zit een mooie lijn in. Enkel de kleur zou ik dan weer niet kiezen! Maar kan niet wachten tot we ‘m kunnen bewonderen!
Stuk mooier dan de clk, dat was toch een beetje een vrouwenauto
Mooie wagen.Alleen hadden ze het achterste zijraam door moeten trekken.
Was die nog niet onthuld?
Mooie wagen ,maar ook niet mijn kleurtje .
Mooie wagen, maar ziet er net uit als de gewone c-sedan…. En eigenlijk is de E-coupé toch wel een stuk mooier… duurder misschien, maar toch een stuk mooier…
mooi intrieur zeg, maar ik ben bang dat het een soort clc wordt. mensen die een coupe willen kiezen tog eerder voor een A5 of een 3 Coupe. maar het is wel een mooie auto.
Mooi, zoals alle coupé’s van Mercedes eingelijk.
Mooie lijn… maak hem wit en ik wil hem!
Echt weer een fijne mercedes-coupé.
Niet lelijk, maar (qua uiterlijk) geen partij voor de Audi A5. Ik snap dat Mercedes iets in het segment wilde hebben, maar of dit goed genoeg is? Interieur vind ik wel erg mooi zo in twee kleuren en het chroom…
@w0o0dy: Zeker gen partij voor de A5, wel voor de 3 coupé.
@w0o0dy: smaken verschillen. Ik vindt de A5 met afstand de lelijkste Audi op de markt, de rare zwierige (torpedo) lijn over de flank. En dan ook nog die net iets te dikke C stijl. De A4 is veel meer in balans. Deze C coupe heeft een stuk harmonieuzer ontwerp, heeft een strakker interieur en een vriendelijker uitstraling. Dat de deuren niet frameloos zijn, is een klein “ongemak” dat ik graag op de koop zou toe nemen.
Mooi is anders maargoed altijd beter dan een clc, een clk is toch niet zo hondslelijk trouwens? Wat een gebash hier altijd om het verhaaltje op te leuken
Vind dit best geslaagd en is eens wat anders dan de standaard coupé daklijn (lees misschien eigenlijk wel saaie daklijn). ;)
Was de CLK niet de vroegere E-coupé of heb ik het echt zó mis? De CLK was vroeger toch de voorkant van een E-klasse maar dan coupé?
De CLC was de C-coupé.
Dus is voor mij deze wagen de opvolger van de CLC (maar dan deze keer geslaagd) ook al is die langer.
@Benoche: Oke, even bijpraten dan! De CLK is inderdaad de voorloper van wat nu de E-coupe is, echter onderstel is C-klasse, was ook zo bij de CLK. De CLK had vroeger niet de voorkant van de E-klasse, niet de losse koplampen maar de pinda/druppel vormige koplampen, echter de nieuwe E-coupe heeft wel de stijlelementen van de sedan overgenomen

De CLC was in eerste instantie bedoeld als directe concurrent van de bmw 3-serie compact. Echter een jaar na introductie van wat toen door het leven ging als c-sportcoupe, ging de 3 compact uit het gamma van bmw. C-sportcoupe werd niet echt een verkoopsucces eerder een flop en Mercedes probeerde het opnieuw met de huidige CLC, echter leverde dit weer geen succes op. Deze CLC wordt nu dus vervangen door de C-coupe die waarschijnlijk stukken beter in de markt ligt en als directe concurrent van de 3 serie coupe en de A5 gezien kan worden. Dit kon de CLC uiteraard niet en had de positie van underdog.

Indien iemand het hier niet of gedeeltelijk mee eens is, voel je vrij om mij verder aan te vullen.
mooi ding!
Dus de CLK was lelijk?

http://i.ytimg.com/vi/zNzuI7LO5lE/0.jpg

Nou?
@SimonMc: kut, die niet. Ik heb de tekst iets aangepast;)
@SimonMc: -edit: yep, je was te snel-
eindelijk een leuke coupe van mercedes die ook nog eens als lease auto meekan
C-klasse coupé smeekt om een widebody, Mercedes-Benz C63 AMG Black Series Coupé? Bring it on! :twisted:
Interieur is erg knap! Heel erg naar mijn zin. De voorkant is ook zeer mooi, alleen de achterkant is niet naar mijn zin. Jammer want anders kon Mercedes wel eens een fan bijhebben. Voorlopig balanceer ik dus nog ‘on the edge’.
@As_long_as_it_is_fast: Ik begin toch wel een beetje te vermoeden dat wij dezelfde smaak hebben. Ik heb je uitgenodigd als auto-vriendje.. ;) jep, het is net Hyves hier.
@Freewarefreak: Smaken verschillen, maar goede smaken toch niet, zeggen we dan. ;)
Accepted btw.
Wauw die koplampen zijn echt gaaf! Hij lijkt boos te kijken zeg maar, dat is wel vet op een Merc. Doe mij maar de black series in het zilver graag! Ik vind alleen het interieur wat saai, maar dat zal bij de AMGtjes wel goed komen
Ik vind dit een betere koop. Als ik achter een A5 zit kan het net zo goed een A4 zijn. Deze veel aparter en mooier gelijnd. Ondanks dit is een 335i coupe ook een mooie verschijning;)( zou ik kiezen)
Tja die oplopende zijruit kennen we inmiddels wel hoor. Beetje afgezaagd. Verder netjes maar doet me vooralsnog niet zoveel
ben heel erg benieuwd naar de AMG! vind het een mooie auto!
De daklijn achter verhoudt zich tot de grootte van de velgen / wielkasten niet goed…zit iets vreemds in.
Die voorkant is net een oude astra.
yaso via iPhone app
Wat een gave bak, die kleur staat ‘m nog niet zo heel verkeerd ;)
Dit wordt zo een bmw 3 coup killer…
Dit is de eerste Mercedes die ik echt mooi vind..
Zeer mooie auto, ben alleen wel bang dat ze er ongeveer 2 jaar te laat mee aan komen kakken.
Tegen de tijd dat nu rondrijdende wagens versleten zijn (lees: 3-5 jaar en dan inruilen) is dit model weer net te oud en hebben Audi en BMW weer een net nieuw model.

Nogmaals, zeer mooi auto, maar ik ben bang dat Mercedes achter de feiten aangaat lopen m.b.t. de leeftijden van de A5 en de 3-serie.
Alleen het interieur en de achterkant zijn echt vernieuwend. De voorkant lijkt teveel op de oude generatie. De sedan versie blijft uniek en ziet er ook vele malen beter uit. Het enige verschil is dat de coupé een 3 deurs versie heeft t.o.v. de sedan. Voor de rest is het 1 pot nat.
Mijns inziens is de C-klasse sedan net wat meer in proportie. Het lijnenspel oogt net wat frisser. Deze coupe heeft een flinke/lompe neus maar doet van achteren wat iel aan. Om hem nu lelijk te noemen vind ik niet terecht maar echt heel mooi is hij in mijn ogen ook niet.
Wat eerder al gezegd is hier: De A5 is stukken mooier. (Na de A8 de mooiste Audi op dit moment)

Ik zag vandaag trouwens de nieuwe CLS rijden in Amersfoort. In het echt een stuk mooier dan dat ik vooralsnog vernomen had op Autoblog.nl. Echt een klassebak.
Daarachter stond overigens een hele dikke E60 M5! (Toen was ik die CLS alweer vergeten) ;)
Aan de voorkant van de amg facelift moest ik even wennen maar bij deze vind ik het opeens heel stoer. Vanaf de b-stijl naar achteren is bij deze weer even wennen.
Ik wacht wel op de AMG///
Jammer van de Hofmeister-knik. Niet echt Mercedish.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).