Tadaa! BMW’s roadster: Vision ConnectedDrive

Auteur: , 43 Reacties

Gisteravond schreef ik nog dat BMW een kleine roadster zou presenteren in Geneve en dat die waarschijnlijk iets te maken zou hebben met ConnectedDrive. En ja hoor, vandaag valt het officiële bericht al in de mailbox. Maak kennis met de toekomst van BMW.

Het bericht dat bij de foto’s hoort is zeer beknopt en zegt eigenlijk alleen maar dat deze auto perfect past in de “netwerk samenleving” waar we tegenwoordig in leven. Oftewel: veel internet en veel informatie delen. Over de techniek (hybride? Elektrisch? V12?) of de aangedreven wielen (RWD? FWD?) rept BMW (nog) met geen woord. Dat zullen we waarschijnlijk in Genève te horen krijgen…43 reacties

dus dit is de toekomst? nou dan blijf ik liever in het heden! wat een lelijk ding zeg!
gedwongenleaser
In (productie) gedachten zie ik een hele dikke opvolger van de Z8 :D. De hoofdlijnen zijn wat dat betreft erg geslaagd (veel stijl elementen overigens al te zien in de 1M).
Geniaal!!
WOOOOOOOOOOOOOOW
De teruglopende neus is er weer! Ook zo’n retro styling element.

Lijkt me sterk dat het mag van de “red de knieschijf van de door rood licht lopende wandelaar” brigade.
@laurensje: Als je heel die voorkant in zachte plastiek maakt mag het misschien wel…
Rent naa dealer om brochure te scoren lol.
ik moest gelijk aan de auto van batman denken

http://www.empirecontact.com/images/photographs/batmobile.jpg
Ik vind de neus niet echt mooi.
Hij is zo te zien net als de X6 getekend door de Belgische Pierre LeClercq. Proficiat!
nou, die mogen ze van mij wel op papier houden! en mischien wat voor later..
Hele mooie neus!
Alleen ik vind die kont niet zo heel veel bijzonders..
beetje te futuristisch
Dat groene lijntje spreekt me echt wel aan, net als de auto in haar geheel eigelijk. Deze mogen ze gaan produceren. Tenminste niet zo futuristisch als al de rest. Alleen vraag ik me af wat de bedoeling is van de 2 verschillende kleuren zetels. :D
V12 met FWD? :p
Ik vind hem super.. die neus… net de Vision Concept.. dik! En wat de aandrijving betreft.. kan er effe iemand dat ding opkrikken? Dan loeren we er onder, dan weten we het.

En dat design van dat stuurtje.. OMG hoe vet!
Officiele quote:

De BMW Vision ConnectedDrive is een spectaculaire roadster, onmiskenbaar een BMW door zijn expressieve ontwerp waarin functie de vorm bepaalt. Zo loopt de lange motorkap naadloos over in de schuin geplaatste voorruit en zijn in de koplampen en achterlichten sensoren gemonteerd die de verkeerssituatie in de gaten houden. Het opvallende verlichtingsconcept symboliseert bovendien de informatie- en gegevensstroom in het netwerk van auto, bestuurder en omgeving. BMW toont in de Vision ConnectedDrive intelligente rijsystemen, een nieuw ontworpen display en bedieningsconcept en innovatieve, technische oplossingen die autorijden in de toekomst veiliger maken. De geavanceerde Head-Up Display beschikt over ‘augmented reality’ techniek en biedt met behulp van driedimensionale techniek een blik op de werkelijke verkeerssituatie, aangevuld met beelden van de boordcomputer. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld aanwijzingen van het navigatiesysteem (zoals pijlen) exact daar worden geprojecteerd waar ze van toepassing zijn (bijvoorbeeld in een afslag). Bijzonder is ook dat de bestuurder de indeling van het instrumentenpaneel – eveneens driedimensionaal – zelf kan programmeren. Veel functies staan eveneens tot de beschikking van de passagier, waar door die via het intelligente netwerk van de BMW Vision ConnectedDrive als co-piloot kan fungeren. Een Emotional Browser maakt het mogelijk om de informatiestroom die op de inzittenden af komt, verregaand te personaliseren.
@autoblogger: Ofwel; je kijkt niet meer door de vooruit maar op een computerschermpje? :P, lijkt me kut als de sensoren de geest geven door regen o.i.d.
@Sciurida: + een giga antenne op de achterkant met daar bovenop een camera gemonteerd zodat je op die schermen niet het traditionele beeld ziet (stuur, dashboard, weg) maar een real life GTA view. Awesome! En om even te generaliseren, is ook handig voor de dames met inparkeren. Lekker goed overzicht enzo.
Dat BMW eventueel een kleine stadsauto met FWD gaat maken kan ik nog wel inkomen, maar een voorwielaangedreven roadster zie ik echt gebeuren.. Gaat tegen het concept “roadster” en BMW’s filosofie in, al doen ze de laatste jaren wel meer rare dingen die ik niet verwacht had.. Wat eventueel wel kan is een hybride met RWD geholpen door electro-aandrijving op de voorwielen.
ECHT GE-NI-AAL! :P
hiervoor zou ik wel naar Geneve willen hoor:P
het heeft wel iets, behalve dat assymetrische, achterkant is heel nice,…
Je kunt wel overal ‘Vision’ opzetten…maar ze hebben nog steeds geen supersportscar gebouwd (hoewel een M6 menig auto bijhoudt). Een vervanging van de M1 of een geweldige Z8, maar dan futuristischer en bovenal ‘ssssneller’.
@Megakix: Het duurt idd wel lang. Aangezien Audi met de R8 vrij goed scoort zou je verwachten dat BMW al zo’n model zou hebben ondertussen.
Ze hebben wel wat elementen overgenomen van het Vision efficient dynamics concept. Best wel schoon, maar iets te futuristisch (het is dan ook eenconcept natuurlijk). Maar hier zit wel wat in hoor.
Als ze hem wat realistiser maken dan kan hier iets moois uit komen! Ze zouden er een V8 in kunnen smijten, in combinatie met twee elektromotoren ofzo, en dan wordt het een concurrent voor de Porsche 918 spyder. Een soort Vision efficient dynamics roadster.
Doe mij er maar een met de V8 biturbo die in de nieuwe M5 komt en achterwielaandrijving!
Ziet er mooi uit! Doet me denken aan de Vision.
Het is dan ook een Vision (populaire conceptaanduiding voor zowel BMW als Mercedes)
Hmm… hij is ”ok”… Liever toch de FT-86 :)
“piece of art” die koplampen, echt een mooi design!
Ondanks dat het onder leiding van grootmeester Adrian van Hooydonk tot stand is gekomen vind ik het helaas een teleurstelling. :? Te veel variaties in concave en convexe vlakken. De niet functionele oversized airintakes aan de voorzijde zijn toch wel het dieptepunt. Jammer, het had zo veel interessanter geweest kunnen zijn.
Lekker retro, echt wat BMW weer nodig heeft. Mooi klapdakje maken en gewoon lanceren :) Mijn zegen hebben ze.
PRACHTIGE omgeving.. Wat doet dat ding daar?
Geweldig concept, mooi sportief. Geen ****ing cabrio maar toch open.
Kortom iets dat ik zou rijden, maar het zal toch waarschijnlijk bij zou blijven. Want er zal toch een hele grote “maar” aan vasthangen.
Te sportief, te onsportief, te vrouwelijk, te electrisch, te traag,… maar in ieder geval wel een mooi ding.
Beetje Nintendo autootje om te zien.
ik vind hem wel nice hoor!
normaal vind ik die geschetste autootjes nooit mooi,
moet je nagaan hoe deze eruit komt te zien als die in productie is genomen =)
ik zeg, laat maar komen!
alleen het voorraam mag wel wat anders!
lijkt opzich best op een 6-serie roadster
Audi…waar blijf je? :-)
Beetje vreemde voorkant, maar leuk conceptje…
Wow! Cool! Gaaf! Mooi! Hebben hebben hebben! Super dit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).