Trucker wint loterij en maakt zijn baas werknemer

Auteur: , 38 Reacties

Wat een held! Het gaat om een werknemer in het Franse Normandië die miljoenen euro's won in de lotto. Uiteraard bleef hij gewoon werken (keep on truckin) want waar moet je anders al die ranzige sexblaadjes lezen. Enfin, toen het bedrijf waar hij werkte in de financiële problemen kwam investeerde hij een paar ton. Daarmee redde hij 13 arbeidsplaatsen, inclusief die van zijn chef en die van hem zelf.

Begin september won de 50-jarige werknemer de lotto en won daarmee een slordige 10 miljoen euro! Vervolgens stak hij begin januari enkele honderdduizenden euro’s (wisselgeld) in het bedrijf waar hij al 30 jaar chauffeur is. De betreffende werknemer schijnt onder de naam ‘Alexandre’ bekend te staan, zo schrijft Le Parisien.38 reacties

Baas boven baas, netjes gedaan Alexandre!
Wat een Held!!! (een held met de hoofdletter H)
Respect voor die baas!
@Thijsj: Die baas had waarschijnlijk weinig keuze. Dat of failliet gaan.

Aan de andere kant, als die vent bleef werken met zoveel geld, zal het waarschijnlijk ook geen slechte baas geweest zijn.
Goed bezig
Wel hart voor het bedrijf, zowel de miljonair als de “oude” baas!
@C220AMG: Inderdaad, spot on.
Tsjah lief mag het dan wel zijn, of het ook een goede investering is is iets anders.
Sympathiek van de kerel. Ik ken echter wel rendabelere en zekere methoden om 10 miljoen te investeren. De beste man zal zijn job graag doen.
@xilver: Als je 50 bent en je hebt 10 miljoen hebt gekregen moet je maar 2 dingen doen! Kappen met werken en officieel verhuizen naar een land waar er geen belasting zit op het erven!
@gregorius: Investeren in vastgoed m’n beste… er zijn voorbeelden genoeg die aantonen dat het zéér rendabel kan zijn. Beste doe je dit onder de vorm van een vennootschap in Liechtenstein of de Kaaimaneilanden.
leuke actie :) wat een koning :D
ik denk dat staak stak moet zijn verdervind ik het een beetje dom omdat het bedrijf op het randje van fallisement zou staan … de kans is groot dat hij alles kwijt raakt
@bpc: Er zal wel meer spelen. Zomaar een paar ton er in plempen en op dezelfde voet doorgaan zal niemand doen. Hij zal vast wel goed bekeken hebben (al dan niet met een adviseur) hoe wijselijk te investeren, met het oog op een betere (lees: andere) bedrijfsvoering, zodat het ook een zinvolle investering is voor de toekomst. Hij is nu mede-eigenaar en zal heus wel waken.

Bovendien doet die man graag dat werk, dat maakt hem gemotiveerd en de economie trekt langzaam weer aan, dus zo dom is het denk ik niet. Had hij een Ferrari gekocht was dat geld ook weg en was er niemand beter van geworden.. ja hij.. kon die zijn kont niet meer keren in zijn garage.
@Freewarefreak: laat ons hopen ;-)
@bpc: Alles kwijt raken… Er is maar sprake van een paar honderdduizend euro. Als we nu ruim bemeten 0.5 mio nemen, is dat nog altijd maar 5% van z’n winst. En als het verkeerd loopt, tja, dan is ie die kwijt. Maar de rest nog niet hé…
Als die man gelukkig word van zijn werk en dat kost een paar ton. De ander koopt met zo’n prijs een lambo. Kost net zoveel. Kerel is trouwens wel een mega EINDBAAS. Mocht ze chef nu een keer zeiken dat hij te lang gehaktballen aan het eten is kan hij eindelijk rustig roepen; niet zeiken, zonder ze baan kwijt te raken.
@dakloosinmx5:

:mrgreen:
@dakloosinmx5:
Niemand eet gehaktballen in Frankrijk.
@desjonnies: Stokbrood dan?
Goed gedaan toch leuk om je eerst rijkere baas te vertellen dat je zijn bedrijf uitkoopt. :P
Koning van de weg!
niet verkeerd als der nou vaker van zulk soort werknemers waren haha:P
9 kans op 10 een slechte, niet goed overwogen investering. Maarja. Wel leuk om plots de baas te zijn van iemand die jaren lang jouw baas was.
De ultieme wraak!
haha, prachtig
ideaal
wat een koning
dat noem ik hart voor de zaak hebben
Als ik de loterij zou winnen zou mijn baas geen euro zien… die mafkees. Ik ga lekker rentenieren en zorgen dat ik nooit meer voor iemand ooit hoef te werken. :D
@Search: Dat is een teken dat je je job niet graag doet. Die man was duidelijk gepassioneerd door wat hij deed en bij het bedrijf waarbij hij tewergesteld was. Dit is in mijn ogen een heel mooie geste. Een zinnige investering zoals er meerdere mogen zijn. Eens een andere vorm van weldadigheid.
@Search: Je kan ook je baas uitkopen en het hele bedrijf overnemen. Kan je al die managers eens op hun kop zitten :mrgreen:
-=edit: check!=-
Ik had niks anders gedaan :-)
Toch blijft het een held!
Ik begrijp die man heel goed! Hij weetwat het allerbelangrijkste is in het leven;
gezond blijven en werk doen wat jij leuk vindt!

Ik zou ook niet zomaar van de vrachtwagen afstappen, als ik 10 miljoen euro zou winnen.

Maar ik zou wel mijn eigen vrachtwagen kopen (Scania V8 730)… :mrgreen:

En niemand mag er dan met z’n klauwen aan die wagen komen!

Maar…geld investeren in het bedrijf? Ach, als je er al dertig jaar werkt, je kent de collega’s en hun gezinnen.

Begrijpelijk, maar dat zou ik niet doen.
Eigenlijk is die baas ook een goeie vent, hij is tenminste niet te trots om een helpende hand te pakken.
En die chauffeur, die kan daar alleen maar prettig gewerkt hebben, anders houd je het nooit dertig jaar uit bij dezelfde baas.
En zijn collgea’s houden ook hun werk.
Dus een win win win situatie.
En transport, ja; dat is 1 van de meest onderbetaalde en ondergewaardeerde hondenbanen sectoren in onze maatschappij.
Deze ‘Alexandre’ heeft na 30 jaar dienst bij hetzelfde bedrijf echt een hart voor de zaak. 10 miljoen winnen en het bedrijf wellicht van de ondergang behoeden.

Wat een Held! (Ja, idd. Met een Hoofdletter)
haha wat een koning! :D
Dan ben je een baas! En de baas van het bedrijf niet meer;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).