Voor de Nurburgring: VW Golf 24 (440 pk & AWD)

Auteur: , 28 Reacties

Speciaal voor de 24-uurs race op de Nurburgring heeft Volkswagen Motorsport een hele dikke Golf ontwikkeld. Ze hebben hem Golf 24 genoemd en hij heeft 440 pk en alle wielen worden aangedreven.

Onder de motorkap ligt een 2.5 liter grote vijfcilinder (met turbo) die er dus 440 pk en 540 Nm uitperst. Deze Golf 24 is volgens Volkswagen ook gebouwd om te vieren dat de GTI dit jaar 35 jaar oud is geworden. De Golf 24 heeft inmiddels al zijn eerste testkilometers gemaakt in Spanje en Italie. Ook zal de Golf 24 deelnemen aan drie races van het Endurance Championship voordat ze zich gaan wagen aan de 24-uurs race op de ‘Ring. Overigens deden ze dat een paar jaar gelden nog met een Scirocco.28 reacties

nicekes!!
nicee, wat een dik ding! majah, heeft niet echt veel met een gti te maken, daar zit die ver boven.
Dikke ding als ze zo vriendelijk zouden zijn om ook een straat versie te maken dan is het helemaal top:D
Het is Nürburg…
Indrukwekkend. Die spoiler is trouwens way oversized. :D
440pk in een golfje, altijd leuk. Deed me denken aan de Top Gear aflevering waarbij ze 650pk in een golfje staken. Onhandelbaar dat ding, wel leuk om naar te kijken en gek om bij stil te staan. :D
@As_long_as_it_is_fast: Dat was het W12 prototype wat amper/geen bocht kan maken; deze gaat waarschijnlijk stukken beter de bocht om :)
@dawwg: Hopelijk! :D anders komen we nergens.
Test
straatversie? hebbehebbehebbehebbehebbe!
je kan hem denk een beetje vergelijken met de DTM wagens, ze ze lijken op een Golf maar zijn onderhuids gewoon volbloed racewagens! leuk van Volkwagen dat ze dit soort projecten toelaten!
@lambo4all: Tuurlijk laat VW dit soort projecten toe, ze willen namelijk de grootste worden in alles, dus ook de racerij ;).
Als je denkt dat hier een straat versie van uitkomt ben je echt gek
@Stopwearingpants:

Een RS3 getuned heb je ook op 430PK en ook op alle wielen en dit baseer ik natuurlijk met wat er mogelijk is op de TT-RS.

Volkswagen kan makkelijk ook een golf uitbrengen met de 2.5 blok, hij is trouwens van hun.
De polestar killer. Ik vond de c30 polestar ook erg bijzonder, maar deze maakt veel goed. Toch heb ik liever een snelle c30..
@mco: Het moge duidelijk zijn dat deze alleen maar voor het circuit is> itt de C30 die op de weg mag. De C30 zal echter nooit geproduceerd worden. Dus tot nu toe zal je het met een Renault Megane RS of Golf R moeten doen.
@Seroo: Of een Focus RS500, die heeft dezelfde motor als de C30 Polestar.

OT: Een mooie prestatie van VW Motorsport, wat een beest. Kunnen ze weer veel race en wedstrijd ervaring mee op doen. Wat zou ik daar graag eens een rondje in willen rijden zeg..
BRUUT BRUUT:D echt een enorme gave bak kan der verder niks over zeggen!! wat is dit lekker zeg
ziet er enorm ruw uit , mooi !
Vet hoor! Doet me denken aan die ene Golf concept van een paar jaar geleden met een W12 motor!
hou normaal niet zo van raceauto’s,
maar dit is toch wel erreg bruut. :D
Een Golf waar vuur uit de uitlaatpijpen komt….
Leuk leuk.. Ziet er goed uit en zal waarschijnlijk ook wel vlot gaan…
Heeft natuurlijk niet veel met de gti te maken… maar kom….
Denk je ook wat te hebben :) Maar goed, ik zeg fabriceren dat ding! Leuk actiemodel.
ik kan me vergissen maar mogen er in de 24 h nurburg niet alleen rwd meerijden
Toch mooi ding naar aanleiding van 35j GTI als was het maar om nieuwe dingen uit te testen en opgedane ervaring op ons dagelijk voitureke over te brengen. Toch fijn dat de VW groep zo aanwezig is op alle motorsport gebied. Van 24h Le Mans, DTM tot Raily Dakar enz en met veel succes.
Zou leuk zijn om een Golf GTi Edition 35 uit te brengen met de 2,5 5cilinder. Past prima in het rijtje GTi editions die ze om de 5 jaar uitbrengen.
Test
@devtester: Doet je aaifoon het niet goed?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).