Eerste afbeelding Gumpert Tornante

Auteur: , 15 Reacties

Of beter gezegd: de 700 pk sterke Gumpert Tornante designed by Touring Superleggera, die in Genève zijn wereldpremière beleeft.

Het designconcept van de Tornante is uitgerust met een nieuw chassis met middenmotor-layout, alwaar een potente 4,2 liter V8 komt te liggen. Vanaf 2012 moet de Tornante toegevoegd worden aan het modellengamma, zodat Gumpert naast de Apollo ook nog een tweede model te bieden heeft. Van deze modellen moet de Tornante de meer comfortabele auto worden, waarmee je ook nog eens een rustig toerritje moet kunnen maken

Het meest opvallend aan de auto? Hij heeft vleugeldeuren en inzetstukken in de grille die me een beetje aan Opel doen denken. Zoals gezegd is het design afkomstig van coachbuilder Touring Superleggera, het bedrijf dat zich vooral met Bentleys en Maserati’s bezig houdt, maar ook niet vies is van een coachbuild-Ferrari. Over een maandje zullen we de Tornante nader onder de loep nemen! Klik HIER voor een hi-res afbeelding.15 reacties

Ben benieuwd, vind get overigens wel knap dat het Touring daadwerkelijk lukt om auto’s te (ver)bouwen.
ik vind het er veelbelovend uitzien
Herkenbaar als gumpert, maar wel een stuk fraaier. Goed werk van Touring.
Ik ben benieuwd, vooral wie de concurrenten gaan zijn. De Ferrari 458 en de Mclaren MP4-12c of zelfs de SLS, R8 of toch eerder een koenigsegg en een ascari,…
@Hupke: inderdaad eerder koenigsegg en ascari
De (hoekige) lijnen van de Gumpert zitten er hier en daar nog in, maar de ik vind het er een stuk aantrekkelijker uitzien dan de oude. Ben benieuwd naar de rest van de auto!
Alé, hoe gek is dat nu… uitlaten aan de voorkant :D
@dbonline: hebben F1 auto’s tegenwoordig ook ;)
@dbonline: Als je erover nadenkt is het onlogisch dat de meeste auto’s hun uitlaat aan de achterkant hebben. Je zou verwachten dat ze de uitlaatgassen zo snel mogelijk naar buiten voeren. Dus bij de meeste auto’s ligt de motor voorin, en zou het zinniger zijn een korte uitlaat te monteren van pakweg 50cm ipv een lange van 4m om naar achter te gaan. Zo bespaar je nog eens een pak gewicht ook!
@As_long_as_it_is_fast: Misschien nog een overblijfsel uit de tijd dat de motor meestal achteraan zat?
Bij Gumpert hebben ze het licht gezien.
Goed dat ze dit nieuwe model niet zelf ontworpen hebben.
Aahh!! Dit ziet erwel lekker uit! Ben benieuwd! Die Apollo was gewoon mooi van lelijkheid! Deze wordt(hopelijk) mooi van schoonheid!
Zeer veelbelovend. Ik ben benieuwd.
ziet er gaaf uit! ben benieuwd :D
Kijk, das tenminste een goeie trailer, daar kan je wat op zien! Alleen het beloofd maar een weinig mooie auto, dat is dan weer jammer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).