Jaaa! De nieuwe Kia Rio

Auteur: , 90 Reacties

Omdat Kia's cool zijn, zelfs zonder lekker wijf op de motorkap.

In aanloop naar de Autosalon van Genève heeft Kia twee plaatjes en wat informatie van hun nieuwe B-segment killerrr vrijgegeven. Hierbij wordt een statement gemaakt dat de nieuweling “combines European finesse with Korean spice to create a form language that communicates Latin flair”. Aha, Latin flair. Lijkt de achterkant daarom op die van een Seat?

De nieuwe Kia Rio is een flink stuk gegroeid ten opzichte van zijn voorganger: hij is langer (+55 mm) en breder (+25 mm) geworden, maar de hoogte is juist afgenomen (- 15 mm), waardoor de nieuweling aardig wat strakker oogt dan zijn voorganger. Binnenin is de ruimte ook flink toegenomen, want de wielbasis van de Kia Rio is maar liefst 70 mm gegroeid.

Lief voor het milieu gaat hij zeker ook worden. Het motorengamma van Kia is al net zo spannend als een drie uur durende film over een verkouden schaapsherder in Tadjikistan, maar voor de nieuwe Rio heeft Kia allemaal zuinigheidskoningen in de aanbieding. Ten eerste een 1.1 diesel (overgeheveld uit de Picanto), die 70 pk levert en co2-waarden van 85 gram moet kunnen halen. Hiermee kan Kia extra uit de staatsruif van de belastingvoordeeltjes mee-eten. Daarnaast wordt er een volledig nieuwe 1.2 liter turbo GDI-motor aangekondigd, die vanaf 2012 leverbaar moet zijn.

Heel spannend is het niet, maar de nieuwe Kia Rio ziet er wel gewoon weer netjes uit. Ik vermoed dat Hyundai-Kia ook in 2011 nette groeicijfers tegemoet kan zien.90 reacties

3..2..1….. Ja… Iemand zal nu wel ‘Seat achterkant’ gepost hebben.
@gregorius: logisch, het stond ook in het artikel.
Mooie Leon! Oh wacht..
@gregorius: haha ik dacht het en jij zei het. mooie exeo achtige kia.
Nou, SEAT it is ! :lol: En voor de rest (dus) eigenlijk best te pruimen die bak.
Antraciet kleurtje eroverheen.. Verlagingssetje eronder (millimeter of 60 naar beneden) en wat leukere velgjes eronder.. Ik zeg doen!

Maar even serieus.. Auto;s van Kia worden wel echt steeds mooier
Niet zo heel raar, dat de modellen van Kia steeds meer gaan lijken op de Volkswagen produkten, met een oud-VAG-ontwerper aan het ontwerpbewind. De man heeft ooit de eerste Audi TT getekend.

Redelijk mooi model, Ik vind de AA-stijl niet zo mooi, maar voor de rest een mooie KIA, die de concurrentie goed aan kan gaan, met de Polo.
Tuurlijk, Kia’s cool. Neem nog een sterke kop koffie en denk er dan nog ns over na. Of zit Allard Kalf nu in de AB redaktie?
@midasracer: Joh.. als hier een VW, Ford of andere badge op had gezeten had je het ineens wel vet gevonden?? Maar omdat er voor jou een ‘verkeerd’ merk aan hangt is het bij voorbaat al niet mooi.
Dan leef je ook redelijk in een kortzichtige wereld..
Snap sowieso niet waarom mensen bij het horen van een bepaald merk al direct een afkeer hebben zonder ooit de auto te hebben gezien.
@ardonjr: Ja inderdaad, de coolheid van auto’s is 80% merkgerelateerd en 20% model/kleur en daarvan soms ook alleen in een bepaalde uitvoering. Er zijn uitzonderingen, maar Kia niet. Er bestaan geen coole Kia’s. Van VW en Ford schiet me overigens ook even niets te binnen (Focus RS misschien net te). Maar bijv. de C30 Polestar zou sub-zero zijn (als hij uit zou komen), terwijl Volvo als merk op zich niet echt cool is.
@ardonjr: Ja jonge De wereld is hard, haha. ik moet eerlijk zegge dat als ik ook een beetje na de merk ga, Gaat automatisch kan ik niks aan doen:O hihi:$
een kek karretje moet ik zeggen, ze gaan echt vooruit die koreanen. Zou er als het nodig is toch serieus naar gaan kijken als ik een auto zou willen kopen.
Ik zie een XS Sportage???
Vorige was afgekeken van de bmw 1 serie.
en deze lijkt veel op een seat
@bohica: Echt niet.. hoe kom je daar nou bij? Voor uw informatie: dat is de Hyundai i30. Dat is een ander merk.
ok, stel dat dit eruit ziet als een Seat… Hoe cool is een Seat ZONDER VAG onderdelen waardoor de fabrikant 7 jaar garantie op de auto durft te geven? Ik zeg Doen! ;-)
@w0o0dy: Die vag onderdelen zijn toch wel iets beter dan de kia plasticen.
@Jipp: Ik denk dat je je daar enorm in vergist.
Kia’s zijn van zeer goede kwaliteit hoor. Helemaal als je bekijkt wat je voor een Kia betaald. Verhoudings gewijs is het kwalitatief beter als VAG.
@GOD:
Denk het ook, anders zou het voor hun als bedrijf waarschijnlijk te veel gaan kosten om op elke auto die 7 jaar garantie te geven. Of dat is het ook en het is gewoon een plan om meer marktaandeel te krijgen en dus in de lange termijn meer winst. Maar met die kwaliteit zit het echt wel goed, zeker in termen van prijs/kwaliteit inderdaad.
@Lan_Evo: Ik ken de garantie van Kia niet maar ik kan wel raden dat je het met een flinke korrel zout moet nemen.
7 jaar garantie geven doet een bedrijf de nek om.
Het gene waar je zo lang garantie op hebt zal wel zo goed als nooit kapot gaan.
@Lan_Evo: Garantie tot 7 jaar, alleen staan er zulke mooie kleine lettertjes in het licht grijs bij, waarin staat dat hij dealeronderhouden moet zijn, en met een kilometer indicatie. Ook moet het aantoonbaar zijn dat het mankement niet komt door het gebruik. Nee dan heb je wat aan 7 jaar garantie.
@GOD: Ik denk het niet, het is allemaal niet zo degelijk, gebruik van goedkopere materialen ed.
@Jipp: Kijk eens naar de prijs van een Kia en de prijs van iets vergelijkbaars uit de VAG stallen.
Tuurlijk zijn de materialen van een Kia vaak van mindere kwaliteit en minder mooi.
Maar alles buiten het interieur om zijn ze van goede kwaliteit hoor. Kia scoort meestal heel erg hoog op dat vlak en ook op betrouwbaarheid scoren ze hoog.
Prijs/kwaliteits verhouding is heel erg goed.
Vaak beter als bv. VAG of zelfs BMW of Mercedes.
@GOD: ik ben van mening, dat ook buiten het interieur het nog niet goed zit, weinig gebruik van nieuwe techniek, sla bijv is een kia deur dicht naast een deur van een volkswagen, alleen het geluid zegt al genoeg…. Daarbij is bijvoorbeeld de motor van dusdanig goedkoper staal dat je dat ook merkt op lange stukken. Prijs/kwaliteit kan dan wel goed zijn, maar bij een lage prijs, hoort ook geen hoge kwaliteit. betrouwbaar is leuk, als je werkt met techniek die 10 jaar terug in zijn europese concurrenten zat is dat niet lastig…
@Jipp: Like a broken record…
@bozewolf: Alles behalve.
@Jipp: Nee, niet alles behalve. Jij verkondigt altijd hetzelfde praatje. VAG is beter dan de rest. Niet onderbouwd, uit de lucht gegrepen en totaal subjectief.

Like a broken record.

Het zal toch wel geen toeval zijn dat er zoveel mensen op jouw bullshit reageren, hmn?

Zijn wij allemaal nou zo gek of jij zo slim…?

“Men” wordt hier op AB gewoon heel erg moe van jou.
@bozewolf: Misschien dan stoppen met de onzin die jij hier verkondigt?
@Jipp: Ik ben zo mogelijk de minst fanboy-achtige persoon hier op AB, samen met een slootje anderen.

Zelfs jij kunt niet ontkennen dat je een VAG adept bent. Met alle gevolgen vandien.
@bozewolf: ergens geen fan van zijn, wil niet zeggen dat je geen onzin verkondigd.
@bozewolf: even ter ondersteuning, als ik het woordje volkswagen had vervangen door renault of citroen bijvoorbeeld klopte het ook.
Qua styling kan deze nieuwe Kia Rio gerust mee met de Europese concurrenten.
Zeker niet mis.
Driedeurs en in het zwart is het vast en zeker een aardige wagen.
Wat dan met de Cee’d?
@President: die zit in het C-segment en met de opvolger zijn ze al aan het testen
@Atenza:
thx!
seat look, met een ford neusje als je het mij vraagt!
@stekel: wat er Ford aan??
@stekel: Ik zag er ook meteen een Ford in, waarschijnljk door de verlichting…
@stekel: Fiesta; als je het naar boven wijzende kleine onderlipje onder het logo wegshopt, heb je zo een Fiesta.
Kia gaat echt de goede kant op. Prachtige Europese styling maar, dat is hier al meer geroepen, ik moest meteen aan een Fiësta denken. Maar nogmaals: Kia ga zo door! Kijk ook maar naar de nieuwe Optima. Wat een mooie auto en wat een WAANZINNIGE reclame! :shock: Deze MOET je zien! Hier kan VW met Darth Vader niet aan tippen. KIPPENVEL KIJKTIP!

http://www.youtube.com/watch?v=fE-bvlldULA
@Freewarefreak: Idd een hele mooie auto die Optima.
Mooiste uit zijn klasse. En zelf nog mooier dan de meeste auto’s uit hogere klasses.
Reclame is ook leuk gemaakt.
@Freewarefreak: Die van Darth Vader en VW vond ik echt wel zalig. Die kleine zijn reactie en toewijding was goud waard. :D
@stekel: Ik zie eerder een opel corsa koplampen derin als je beetje van ver kijkt:$
Koreaans dus moet weer wat te zeiken zijn. Flauw ‘nieuwsbericht’. Gewoon weer de zoveelste geslaagde auto van Kia, net als de nieuwe Picanto, Sportagen en Optima. Vind het Seat gehalte wel meevalllen
Wat moet het toch fijn zijn als je precies de tekst leest zoals je ‘m zelf wilt lezen, en niet zoals hij er staat :)
@sir_smokalot: Ik vind deze tekst best wel prettig op het oog.
Kia cool?????? ja, de libelle en de margriet ook!
de rio, die was toch opgevolgd door de cee’d? Vind hem niet mooi, zoals alle kia’s niet echt mooi zijn. En ik zie hier alles behalve een seat in.
@Jipp: De Rio zit in het B-segment en de C’eed in het C-segment. Dit had je kunnen weten als je er meer tijd in gestoken zou hebben. Dit soort vragen vind ik op autoblog helemaal niet relevant.
@DannyHoff: Als je even terug keek had je gezien dat de rio opvolger de Cee’d zou worden nu gaan ze dus de naam rio gebruiken voor een iets kleinere auto. de Cee’d is niet echt groot te noemen als C segment auto.
@Jipp: De Kia c’eed en de Rio zitten wel degerlijk in een andere classe. Ook al heb ik de nieuwe rio niet in het echt gezien. Zou ik het niet verbazen als er een nieuwe c’eed komt. dat is namelijk ook voor kia, een belangrijke markt.
Waar staat dan dat de Rio de opvolger van de c’eed is, als ik vragen mag?
Goed bezig KIA, dit ziet er gewoon erg leuk uit.
Best een nette auto eigenlijk, zal best redelijk verkopen. Niet aan badgefappers en vergelijkingsmongolen, maar dat is ook niet de doelgroep lol.
@Lan_Evo: “..badgefappers..” LOL :) Die hou ik er in!
Kiep maar in het riool
Maar die naam eah, Kia.. Nee, dan ben ik misschien behouden maar een Kia komt er bij mij nog niet in.
@Jipp: duidelijk geen kennis van zaken… de interieurs van Kia zijn qua materialen en constructie gekozen, getekend, uitgewerkt door de man die bij VW de Golf 5 en de Passat onder zijn verantwoording de deur uit liet gaan….. HEEL erg vergelijbaar met VW qua kwaliteit.
@w0o0dy: dat hij zijn verantwoording had over het design, betekent niet dat de kwaliteit bij deze goedkope koreaan ook goed is. Daarbij wie zegt dat die materialen en constructie vergelijkbaar zijn met de VAG stal?
@Jipp: zorg jij eerst maar dat je weet waar je het over hebt…. dit gaat weer nergens over. En pleur dat debiele VW vlaggetje eens bij het oud vuil.
@w0o0dy: weet je zelf wel waar je het over hebt? dat debiele vag van jou, maakt wel beter wagens dan heel hyundai/kia/toyota etc.
@w0o0dy: overigens, dat je een vag interieur vergelijkbaar wil noemen met een kia interieur zegt al genoeg over je onwetendheid.
@Jipp: 80.000km en 45.000km met VAG interieur voor de neus… ik weet wat het is en het lijkt misschien mooier dan bij sommige budgetmerken maar dat is KIA al een tijd niet meer. Betere materialen en beter in elkaar gezet dan een Seat of Skoda en niet of nauwelijks ondergeschikt aan een Golf 5. En zelfs Audi’s zitten niet veel beter in elkaar al ziet het er meestal wel duurder uit… en dat is het dan ook, VEEEL duurder maar nauwelijks kostbaarder.
@w0o0dy: Das jou mening, het is nog steeds een budget wagen. Kia mag ook nog steeds blijven dromen van een goed interieur, maar wat kan jij goed lullen zeg, in de buurt van audi, op gelijke hoogte als VW, waar haal je de onzin vandaan?
@w0o0dy: vooral je laatste zin, wat wil je daar nu mee zeggen, dat je niet weet waar je het over hebt?
@Jipp: Er zit een verschil tussen duur en kostbaar. Zeker in deze context. Dat jij niet zo vaardig bent in de Nederlandse taal kun je woody niet kwalijk nemen.
@bozewolf: Jipp heeft wel meer tekortkomingen die hij graag uitlegt als onwetendheid van anderen…. Vast nog nooit van zijn leven in en Kia C’eed gezeten.
@w0o0dy: ik heb er helaas al in gezeten, zit voor geen meter. Daarbij heb ik nog altijd weinig tekortkomingen, je had er beter neer kunnen zetten dat er het de zelfde waarde draagt of iets dergelijks, maar ook dat is verwerpelijk.
@bozewolf: dat verschil is er, maar word hier niet goed verwoord.
Aangezien nog niemand de auto zelf echt heeft besproken zal ik dat wel doen.
Ik vind de grill vooraan gedurfd, niet verkeerd maar toch niet algeheel mijn smaak. De daklijn van de auto zit ook goed, net als de koplampen. Een ietwat vreemde deuk in de deur misschien. Achterkant, niets verkeerd mee, absoluut niet. Forse bumper, zwarte diffuser. Lang niets verkeerd met dit autootje. Aan scherpe prijs maakt dit een goede kans om binnenkort frequent in uw straatbeeld te verschijnen.
Mooi bakkie!! :D Laat maar komen!
Seat? Neejoh, een dinosaurus Subaru Tribeca (achterkant). Seat is mooi, dit is drie keer niks.
Volgens mij kijken we nu meteen ook naar de Hyundai ix30… toch?
Mooi wagentje van de kwaliteits fabrikant Kia ,Volkswagen kan hier echt niet aan tippen .
Mooie lijnen goede garantie en lekker om te rijden .
Zal niet lang meer duren voor dit beter verkoopt als een poliotje of femium A1 .
Er zijn teveel auto’s die ik in deze KIA terug vind, dat ik ze maar niet opnoem, toch is het best een leuk waggie.
Een heel geslaagd, volwassen uiterlijk, up-to-date techniek. Het gaat hard met Kia.
:s wie koopt nu zoiets? imo concrrentie is veel beter
@KaCh1ng: noem even de volgens jou belangrijkste concurrenten op, en waarom die beter zouden zijn dan deze Kia. Bespaar me a.u.b. de kul van de “zachte materialen op het dashboard” en “emotie”.
Norge! Ouwe Kia lover, gouden tijden voor je. .. Nu nog even wat VAG producten bashen en het feest is compleet! We missen je op de AE site trouwens, vond je het daar niet meer leuk?
@winsnext: Een ban opgelopen ,waarheid is te hard voor sommige AW redacteuren
AE=AW
Hmm, A1 met vier deuren?
Wederom leuk gedaan door Kia; ben benieuwd wat de prijzen zijn. Gooi er ook nog de driecilinders turbo in die ook in de Picanto komen zou ik zeggen.
Damn, Rio is plots mooi. Echt, liever deze dan een Golf/Astra/Focus…
@Esprit_de_Flandre: Je bedoelt zeker Polo/Corsa/Fiesta want die door jou opgenoemde auto’s zitten in het c-segment en de Rio is een b-segmenter.
@DannyHoff: I stand corrected.
het is net of al die “net niet” merken gewoon geen geld hebben voor design personeel en dus alles maar overnemen van de concurrent..
Wat een gedrocht zeg. Het design trekt echt helemaal op niets…
Wel, ik heb er een gekocht. Een zwart Kia Rio Sense full option. En ik ben er heel tevreden van, het uiterlijk vind ik heel mooi (waar het ook op lijkt). Leuke lijnen , de bocht verlichting is super en die dag-LED’s zijn flashy.
De zetels zitten lekker stevig, het dashboard is mooi (mix tss sober en sportief). Het enige minpuntje die ik heb is de kwaliteit van de radio ontvangst. Maar met mp3 is dit voor mij niet echt een probleem. Voor 2de auto is dit perfect. Ik heb alle gangbare merken bezocht voor de aankoop en vond de Kia het best prijs/kwaliteit. De rest was ofwel te duur, te krap, te ouderwets of te onbetrouwbaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).