Ratten saboteren knusse Chevrolet Volt

Auteur: , 25 Reacties

De Chevrolet Volt rijdt eindelijk rond. In Amerika althans, wij moeten nog even wachten op onze Opel Ampera. Eigenlijk reed de Volt rond want ze worden geplaagd door ratten-terreur. Die houden wel van de knusse, warme (deels) elektrische auto.

Denk je het milieu te helpen door een hybride/elektrische auto te rijden, bijten ze alsnog je kabels stuk. Niet alleen marters zijn een probleem. Ratten kunnen er ook wat van.

Het probleem waar men nu tegenaan loopt zijn de accu’s. Meer specifiek het warmhouden van de accu’s bij stalling en opladen. Om de accu’s in topconditie te houden houdt de Chevrolet Volt deze op een stabiele temperatuur wanneer deze aan het stopcontact hangt. De warmte die hiermee gepaard gaat lokt de beestjes letterlijk de auto in. Eenmaal binnen is de kabelboom een onweerstaanbaar slachtoffer.

Eenzelfde probleem kan zich voordoen bij elektrische auto’s die de accu’s op temperatuur houden. Stijgen de temperaturen ’s nachts binnenkort weer dan is het probleem ook verholpen. Tot de volgende winter. Of krijgen plugin-hybride en elektrische rijders binnenkort garage’s op poten? (bron: kickingtires)25 reacties

Auto binnen zetten. Of auto afschermen. Misschien ook eens proberen je niet vlak bij een riool te zetten of een nieuw huis te kopen. :D
@As_long_as_it_is_fast: je kan ook gewoon geen hybride kopen?
@arashrsf: Zeg dat tegen die gekke Amerikanen. Zelfs de ratten willen ze saboteren. Echte petrolheads, die beestjes.
@arashrsf: hahhaha daar ben ik het mee eens!
@As_long_as_it_is_fast: Of je engineered hem fatsoenlijk…
@Stefan-Venema: Ja, nu ze dit weten zullen ze de toegang wel verhinderen door er een gaasje voor te steken of in te steken hoop ik. :D Of iets anders, uiteraard.
@As_long_as_it_is_fast: voorkomen is altijd beter dan oplossen;)
Dat die ontwerpers daar geen rekening mee houden zeg. Aanklagen die handel..
dus je moet je accu’s warm houden om ze goed te laten functioneren ? en die kolencentrales maar blazen…
wat spaar je dan op het milieu.
Eh.. Moet er in de tweede zin niet nog een ‘niet’? OT: hadden ze hier niet een speciaal soort gaas voor bedacht? Staat me nl. iets bij van een dergelijke overlast hier in Nederland :p
@tunefuldjmike:

niks, maar dat was toch al bekend?
En ow wee als je er eentje uit je auto mept want dan staan alle dierenpartijen weer op de achterste poten…
Vreten ze je dijken niet lek dan zitten ze wel in je auto. Call me crazy, maar wat mij betreft worden die krengen wereldwijd uitgeroeid.
@barney. Jij snapt het niet echt, vriend.Muskusratten hebben niets met (riool)ratten te maken. Brengen geen ziektes over en worden als delicatesse gegeten.Graven wel gaten, dus wel lastig.Crazy ben je niet, wel slecht geïnformeerd.
@wolf: Wolf, vrind. Ik weet voldoende over ratten. Sterker, ik wil er niet eens meer over weten dan ik al weet. Ik generaliseer gewoon. Om het wat overzichtelijk te houden. Het blijft tenslotte een auto blog en geen diermilieuhippieblog. Maar toch bedankt voor de uitleg hoor. Er zijn vast mensen die dat nog niet wisten.
Is dit niet gewoon een verhaal om de Volt in een slecht daglicht te stellen? En als het echt zo is, is een kabelboom gemakkelijk af te schermen.
Is overigens het voordeel van een electrische auto niet dat op al die lekkere leidingen spanning staat, met op zijn minst pijnlijke tandjes tot gevolg? Ratten zijn best slim, die leren snel genoeg dat je er beter niet in kunt bijten.
@oxymoron: Juist jij snapt hem als enige.
@oxymoron: Lijkt mij heel aannemelijk. Absoluut. Maar weet je hoeveel ratten er zijn? Voor die het allemaal weten is jouw kabelboom toch door midden. ;)

Ach ja, het is overal weg.. hier bijten de ratten in je draden. Ben maar blij dat je niet in Australi├ź woont, dan spoelt die gewoon weg.. da’s nog lulliger.
Broodje aap, hoe naief wil je zijn om dit te geloven.
Ach, als je zo’n auto koopt, dan is de natuur je beste vriend en dan gun je de ratten wel een warm nestje!
Dus het is een rattehok ?
Al-Qaida heeft een nieuw wapen…
Lol @ Esprit_de_Flandre
Mijn argument waarom weinig rijdende liefhebbersauto’s als een EV Lotus Elise onzin zijn, die dingen verbruiken constant electriciteit om de accu’s in conditie te houden. Stel je voor dat je het snoertje in je stalling een keertje vergeet, gaan de dingen diep ontladen en is het autootje total loss. Komt vast wel een app’je voor, nog meer stroomverbruik…
het is en rattenhok whaha hoe komen die ratten dan binnen met in koevoet whaahahah !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).