Scoop? De Alfa Romeo 4C GTA + roadster [video]

Auteur: , 37 Reacties

Tot nu toe hebben we alleen een paar teasers gezien van de Alfa's ultralichte tweezits-concept, dat misschien in maart in Genève te bewonderen is. Maar vandaag kregen we via de tiplijn een videootje binnen waarin het er op lijkt dat de 4C stiekem is vastgelegd. En als klap op de vuurpijl staat er achter de coupe een roadster. Twee concepten dus! Te mooi om waar te zijn?

Vorige week verscheen al wat technische informatie over het concept dat fans van sportief rijden ongetwijfeld deed watertanden. In een notendop: 850 kg en ongeveer 250 pk uit het 1750 TBI-blok. Of deze waarden gehaald worden moet de toekomst uitwijzen, maar we weten nu in ieder geval hoe de tweezitters er uit komen te zien. Volgens de bron is de video in december 2010 gemaakt door een insider bij Alfa.

De hamvraag is nu natuurlijk of we hier met een slimme fake of the real deal te maken hebben. De slechte kwaliteit van de camphone zou het eerste doen vermoeden, want tegenwoordig leveren de mobieltjes wel wat puikere beeldkwaliteit op. Op de video is te zien dat het concept flink wat styling cues heeft meegekregen van het 2uettotanta-concept, en dat is wat mij betreft een slimme zet. Of het inderdaad een stoute medewerker was, of dat we hier met een handige hoax te maken hebben moet de toekomst uitwijzen. VIDEO!

UPDATE: nee, het gaat hier om een MPcardesign studieproject oid…37 reacties

Ik moet toch zeggen dat het er uitziet als een geanimeerd filmpje. Ze hebben wel geprobeerd het eruit te laten zien alsof het door een amateur is gefilmd maar volgens mij is het dat niet.

Wel een mooie auto verder en als de specs kloppen dan zal hij ook heerlijk rijden.
@vincent_995: Zo fake als maar kan want er is geen sneeuw door middel van een nachtmodus, geen overdreven constante trilling en een veeeeeeellllste overdreven weerspiegeling.
Lijkt mij geen amateurfilmpje, wie heeft er tegenwoordig nog een zwart-wit camera? Lijkt mij in scene gezet.
Wat voor film het ook is, als ik VW was zou ik haast maken met de overname. Hier gaat AR flink mee scoren.
@porsche928: lol.. voor roadstertjes zijn er weinig kopers , alfa moet eerst met een nieuwe sedan komen
Ziet er geweldig uit! Soort baby-maserati die voorkant
Dit is gewoon een geanimeerde rendering. Het ziet uit als wat de meeste amateur/hobbyisten renderen. Altijd te grote wielen met een heel hoog aftermarket gehalte. Ground clarence is te veel, carrosserie valt niet in het huidige design DNA van Alfa Romeo. Dan heb ik het niet eens over hoe nep de omgeving uitziet en de veel te vloeiende gescripte camerawerk.
Super NEP natuurlijk. Overduidelijk 3D hobby..
neusje van een Fisker…?
Iemand snel met photosoep? Kleurtje eroverheen plakken! :P Ziet er op het eerst zicht wel netjes uit!
@C220AMG: Woopps, had het filmpje gemist! Is nog vroeg :P Maar is overduidelijk een amateur render inderdaad leuk hoe onrealistisch de camera bewegingen zijn…
neeeee, is ‘m dat? butt ugly ja… en het is photoSHOP en niet -SOEP. he, dat eeuwige geenstijl gezeik ook ;)
@Poll:

Zegt de man die over butt ugly heeft…
@Poll:

fotosoep is een woord dat al ver voor het bestaan van geen stijl enz werd gebruikt, dus leer er maar mee leven.

ot:

Het is een fake filmpje als je het mij vraagt, een ongetexturede raytrace render.
Geen slechte modellen, maar de camera beweegt verre van realistisch.
Feek
Hartstikke nep. Gewoon een computer animation! Ben wel benieuwd hoe dit auto’s er in het echt uit komen te zien!
Natuurlijk zo nep als maar wat. waren de vorige teasers ook al.
concurrent van een X6, een suv coupe, hij staat zo hoog op de poten…
dit is 100% animatie.
Veel nepper kan ’t niet, dat kan Giso Spijkerman beter met zijn dode vogels :)
Dat was toch Eddy Albena?
Lol, 850 kg my ass, zal toch wel minstens zo’n 1000 kg zijn. Maar met 250 pk is dat geen probleem!
@Lan_Evo: Wel knap dat jij aan een fake 3D render kunt zien dat ie eerder 1000 dan 850 kg weegt. Weet je misschien ook hoeveel Winnie de Pooh weegt? Ben ik altijd al nieuwsgierig naar geweest…
@smokin:
Dat doe ik niet op basis van de render, dat doe ik op basis van logisch nadenken. Tegenwoordig zijn auto’s steeds zwaarder, een MX-5 (toch geen grote auto) weegt bijv. nu iets van 1075 kg. Zelfs een compleet gestripte Time Attack S2000 zit vaak nog rond de 1000 kg. Misschien dat ze met een complete koolstofvezel carrosserie in de buurt komen van die 850 kg, maar dat is veel te duur.
@Lan_Evo:

Het meest gewichtbepalende is het deel wat je niet ziet. Dat zou een onderstel van 70kg moeten zijn en de eveneens niet al te zware 1750 TBi. Dat zijn dezelfde ingredienten als de Elise, en die komt ook onder de 850 kg uit.

Op basis van deze render zie ik geen enkele reden om aan te nemen dat ie zwaarder moet zijn
@smokin:
Elise gaat wel als concept al weer een tijdje langer mee, eigenlijk nog net van voor heel die veiligheidshype volgens mij (ook extra gewicht), daarnaast heeft die vanbinnen geeneens bekleding e.d. Niet dat ik dat erg vind, maar weet niet of Alfa dat ook van plan is om hem zo ‘hardcore’ te maken. Niettemin is het wel een mooi doel en als ze dat kunnen realiseren is dat wel indrukwekkend.
Goed, het is nep, dat is dus wel duidelijk na 19 comments. Maar dan komt de volgende vraag om de hoek: Wie heeft deze twee “fake” ontwerpen dan getekend? Dus wie is de maker van dat filmpje? Geef die jongen eens onmiddelijk een baan bij een Designbureau. Wat een prachtige coupe is dat zeg. Dat de wielen te groot zijn boeit mij niet, wat een heerlijk model, laat die zo maar komen! ;)
@Freewarefreak: Check. Zalig bakske. Compact, mooie lijnen… Zou zeker ooit in mijn garage kunnen belanden.
Een 3d ontwerp maken en een filmpje maken tot daartoe, maar waarom zo duidelijk een Mercedes SLK 1e generatie achterste gebruiken? Wacht, was dat niet de generatie die ook werd gebruikt door de Crossfire van …Chrysler..?
@Freewarefreak: inderdaad, hoe fake het ook mag zijn, ze mogen deze gerust zo op de markt smijten, ziet er knap design uit.
Kan ook een viral zijn van Alfa. Om de begeerlijkheid van de 4C een beetje op te voeren..
@Darahan: en zoals je ziet…het werkt. ;)
Zeker fake!!!
Fake… lijkt me duidelijk :P
Overduidelijk een FAKE, maar wel een mooie ipmressie als het dit gaat worden!
laat maar mooi als concept :P
Nep of echt, mooi karretje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).