X3, A6 allroad en G-klasse beste offroaders? [lol]

Auteur: , 101 Reacties

Opgepast iedereen! De marketingmachine draait weer op volle toeren, zo hard dat hij dreigt te ontploffen. De BMW X3 en Audi A6 allroad zijn, naast de Mercedes G-klasse, tot offroader van het jaar gekozen. Het onderzoek is gedaan door een 'vooraanstaand' Duits offroad tijdschrift. Weten we ook weer welk type mensen daarin lezen en schrijven.

Twee familie/boodschappen autootjes die amper over een drempel kunnen, één die er met vaart overheen kan en ook wel eens een tuinhekje of bussluis lust. Blijkbaar offroadt men tegenwoordig enkel nog in de urban jungle. Daar volstaan die auto’s natuurlijk prima.

De shock zit hem er niet in dat mensen fijne gevoelens krijgen bij het rijden van een 4×4 op het asfalt. Zelfs de ruigste offroader in Nederland (met kenteken) zal de meeste kilometers over het asfalt rijden. Schokkend is het feit dat de mensen die alleen op gladgetrokken wegen rijden zich de term “offroader” hebben toegeëigend. Dat kan helemaal niet! Het woord geeft dit zelfs letterlijk weer. Een offroader moet zo nu en dan Van-De-Weg-Af! Daar, naast de weg, dient de offroader zich minstens zo goed thuis te voelen als op de voorheen bereden weg. Een opgekrikte station of MPV-met-neus doen dat niet.

Eerlijk is eerlijk, de G-wagon staat naast de weg zeker zijn mannetje. Het merendeel wat er van de band rolt, draagt tegenwoordig een iets lichter modderbrevet dan de Land Rover Defender met zich mee. Zet de juiste uitvoeringen naast elkaar en ze komen vrijwel even ver. Slechts het gewicht is in het nadeel van de G.

Daarom doen we de verkiezing nog een keer over. Kies de werkelijke offroader van het jaar. Een auto die nog steeds nieuw geleverd wordt en eigenlijk zijn thuis heeft naast de weg. Eventueel uitgerust met een setje modderbanden dat niet op de optielijst stond. Een Range Rover of Land Rover Discovery? Toch de Mercedes G-klasse? Een Toyota Landcruiser of misschien zelfs Jeep Wrangler? Whatever comes second! Op een gedeelde eerste plek staan natuurlijk de Land Rover Defender en Suzuki Jimny.

Fuck You Duitsland!101 reacties

BMW X6!!!!!!

(die is immers het mooiste en daar gaat het om toch :D )
@carthago: +100 !!!!!!
@carthago: hahahahaahah noem jij een x6 een offroader?
@carthago: Leipo XD droom verder. Die dingen kunnen niet eens omhoog op een grasveldje met een helling van 15%.
@carthago: De X6 is inderdaad naar mijn mening ook de mooiste, maar dat kun je toch geen offroader noemen? Dat is gewoon een “mooier, lager en sneller gemaakte” X5.
Ik denk dat je met de X5 nog beter off-roaden kunt dan met de X6, maar die X6 blijft mooier!
@chimaera: Is de X6 niet gewoon een X5 met een ander euhm… ‘design’. Maw: X5=X6 qua offroad-capaciteiten…
@carthago: als we het zo gaan spelen: Maserati Quattroporte! sneller mooier en nog beter ofroad ook:)
@carthago: Om even te laten zien hoe “goed” de X6 fungeert als offroader….
http://www.youtube.com/watch?v=x7nGXpqb3FE
@Jochempie:

Ja dat filmpje kende ik al. Top Gear zal der ook wel voor zorgen dat in zo’n filmpje de Land Rover de X6 flink voor gek zet ja. Zal ook niet zeggen dat de X6 in de Jungle het snelst is maar met een X6 kom je toch nog wel aardig weg offroad hoor, echt niet zo beroerd als “veel mensen die er zelf nooit mee hebben gereden maar er wel over lopen te schreeuwen” zeggen. En de X6 is echt verreweg de mooiste offroader die er is.

Die maserati ga ik maar niet serieus op in..
@carthago: Uiteraard zal het een beetje ge’rigged’ zijn. Maar ja, zonder difflock komt ook een X6 niet zo ver…
Lada Niva :D, nee ik hou het toch bij de G-klasse. Geen AMG uiteraard.
Ach, alsof ja ooit off-road komt…
@Jokkebrok: Iedere dag. De gemeente vind het niet de moeite om voor een huis een weg te verharden.
@Alwood

zeeeeeeeeeeeeg….wellicht zal een linkje naar de door jou aangehaalde tijdschrift wel handig zijn. Kan men hier een eigen mening vormen ipv dat te doen obv jouw onderbuikgevoelens….
@Rick-dos: het waren persberichten van de betreffende merken (Mercedes, BMW, Audi) volgens mij gaat het om dit tijdschrift: http://www.off-road.de/home/
zijn die auto’s echt zo slecht met offroaden, of bestaat de reactie van alwood totaal uit jaloezie ?
@jeanclaude: de reactie van Alwood bestaat uit kennis wat een echte 4×4 kan offroad. Daar komen X3’en en A6’jes bij lange na niet in de buurt.
@jeanclaude: Nog nooit offroad geweest zeker?
Ha lol, een A6 Allroad en een X3 als beste offroader, samen met de Gëlandewagen? LOL!
Niks overheerst de G-Klasse…. of het moet de Defender zijn…;)
@Barnevelder: Ook een Defender wint het niet van een G-klasse…..zeker niet als je onder de “G” het 18″lichtmetaal vervangt voor 16″ met de juiste banden voor off road.. (dat heeft de Defender standaard wel voor op de “luxe” “G”…)
“If you want to ride to the deserts, buy a X3. If you want to make ik back, buy a G-class!”
@QuattroBoy: Nou nee zo gaattie niet.
“If you want to go offroad in style, pick a Defender. If you want to make it back home, take the Landcruiser”.
Een stoepje is toch ook offroad?

What about the Lada Niva?
De G-klasse blijft gewoon geweldig. Voor mij wint de G-klasse
Land rover defenser ruuls
Doe mij maar een cayenne voor off-road. En dan geen turbo, maar een V8 of een diesel of zo, met grote profielbanden er onder. Ik denk dattie lekker mee kan komen!
@911GT2: Of een Hilux van Icelandic trucks
Er zijn maar een paar de enige goede offroaders: G-klasse, Defender, de Humvee (H1) en deze natuurlijk: http://link.marktplaats.nl/412524821?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=41090

De rest hoort er gewoonweg niet bij.
@bosnialove: Wow.. daar had ik nog nooit van gehoord en nog nooit gezien. THX! Wat een ding zeg.. Japanse Hummer. Wat een ding zeg.

Ik hoorde laatst een verhaal waarom die auto’s zo breed zijn. Ik vroeg mij altijd af waarom een H1 en deze Mega Cruiser zulke enorme spoorbreedtes hebben. Die man vertelde mij toen: “In oorlog situaties word heel veel materieel ter plaatse gebracht met vrachtwagens. Baily bruggen, raketinstallaties, manschappen, etc. Kijk maar naar onze eigen landmacht met die 8×8 Scania en Daf 4 tonner vloot. Deze rijden door het landschap. De gewone G-klasses en Laro’s hebben een te smal chassis om in het kielzog mee te rijden door deze vrachtwagen sporen. Dat gaat wel met H1’s e.d. Vandaar” Erg verhelderend.

OT: Ik mis in het rijtje inderdaad nog wat van de Japanse brigade. Ik denk dat de oude Japanse 4×4’s toch zeker niet mogen ontbreken. De aloude Nissan Patrol, de Landcruiser, zeker de oude types die je in Afrika veel ziet, de Suzuki HJ serie, enz. Dat zijn ook modder koningen.
@Freewarefreak: Hehe, ik werd ook gek toen ik hem op Marktplaats zag staan. :P
Panda 4×4?
integralechubasco
@ferryless: correct!
@integralechubasco: met onderbouwing natuurlijk ;) hij mag er wezen…
http://www.youtube.com/watch?v=fAg4DdXAp7Y
integralechubasco
@Alwood: deze is ook grappig met de eerste panda 4×4… echt niet dat je op die plekken kan komen met een q7-x6 …

http://www.youtube.com/watch?v=Q__alE2HIEs&feature=related
@integralechubasco:
Mijn held!!!
Dikke middelvinger naar alle SUV’s die zich vastrijden op een stoeprand en het 10-voudige kosten.
@Hubert: echt geen dikke fuck you , zo’n auto koop je voor status , wat kan het je schelen als je ergens vast komt te zitten , dan bel je gwn voor hulp :)
integralechubasco
@KaCh1ng: haha, inderdaad. ik zou me niet druk maken om je verwrongen levensvisie als ik jou was.
integralechubasco
Ik dacht dat de X3 slecht was.
hier kan ik dus echt geen uitspraken over doen, heb gehoord dat de nieuwe discovery wel goed off-road moet wezen, heb zelf nooit in een terreinwagen gereden ! (helaas)
ik bedacht net, de RAPTOR natuurlijk!
Ford raptor voor als het wat sneller mag
Offroad ben je nog altijd het beste te voet af.
Kan geen Hummer, Defender of G-klasse tegenop.

Geen zin om te lopen pak je 1 van bovengenoemde auto’s of iets vergelijkbaars.

Wil je eens een keer helemaal gek doen als je met je vrouw en kinderen rijd. ff de stoere bink uithangen en een keer stiekem dat zandpaadje nemen en een keer wat takjes en hazalnoten plat rijden. neem dan de X3 of Q5 ofzo.
Nice, de audi allroad, stel u voor. :D Laat maar zo. Denk for real, dat de Q7 ook nog wel ergens geraakt offroad.
wel eens de samurai geprobeerd?

die is echt bizar goed off road
Die Kollegen von Auto, Motor und Sport: Es gewann der Audi Q5 mit 12,4 Prozent, dicht gefolgt von der Mercedes G-Klasse 11,6 Prozent und dem Porsche Cayenne mit 9,4 Prozent.

http://www.youtube.com/watch?v=C-Q-rRZOVSg
Moet het niet zijn dat ze de beste offroaders in hun eigen segment zijn?
@alwood oke, ik heb geen ervaring met die auto’s of wat voor offroad auto dan ook, dus bij deze geloof ik je op je word.
Geef mij maar een Jeep Wrangler ! Goede offroad prestaties met een geweldige voorvader: De Jeep willy’s.
@ibfranky: Defender, Landcruiser en Patrol stammen allemaal af van de Willy Jeep :) Zoek maar eens op: Toyota BJ (zo heette de Landcruiser voordat het Landcruiser werd).
@carthago Het gaat hier om de beste offroader en niet om de mooiste. De x6 staat naar mijn mening bij beide punten in de min.
Aangezien hij nog niet is genoemd wil ik hem niet onvermeld laten: Nissan Patrol. Ik zeg niet dat het de allerbeste is, maar wel een goede voor in het rijtje
@pier: De Patrol mist(te) zo ongeveer alle technische “off-road” zaken die een Defender en G-klasse wel hebben….
te beginnen met standaard -schakelbare- diff.loc’s. De G-klasse heeft er 3.
Range Rover. Period.

Ultieme luxe gecombineerd met uitstekende off road kwaliteiten. Als ik in de toekomst nog eens 200k kan missen dan trakteer ik mezelf op een fully loaded RR TDV8.

*droomt verder*
Als ik offroad wil koop ik wel een G-klasse, als ik naar de “middle of nowhere” wil koop ik wel een Unimog!
Uhmm ik denk een Volkswagen Toureag V10, of een range rover natuurlijk.
Hahaha, de Landcruiser is de enige echte offroader, degene die je thuis brengt zonder enige problemen. Defender-rijders hebben als enigste argumentatie bij een Defender: ”Omdat je ze zelf makkelijk kan repareren”. Een Landcruiser hoef je niet te repareren, omdat die nooit kapot gaan!
Landcruiser is ook de enigste 4×4 die de Mount Fuji kon beklimmen tot 2500 kilometer hoogte.
Kijk maar eens naar het Midden-Oosten, Brazilie en Afrika: daar rijdt niks anders dan Landcruisers, als je daar een beetje serieus genomen wilt worden.

Dit zijn de beste offroaders:
1. Toyota Landcruiser (vooral de 80 serie)
2. Nissan Patrol
3. Land Rover Defender

http://www.youtube.com/watch?v=03CqRP7ZbHs
@G-Ammo: Landcruisers hebben hetzelfde nadeel als G-klasses… ze wegen net zo veel als een huis. Defender ben je met 1600-1700kg al klaar, toch wel een voordeel in het terrein. Repareren moet je wel leuk vinden ;)
@Alwood: Daar heb je een punt. Maar de Landcruiser heb je ook nog in kleinere vorm (de 70 serie bijvoorbeeld).
@G-Ammo: 2500 km hoogte… Hij kan dus ook nog vliegen? :o
@Citrofiel: Zucht…
”De berg Fuji (???, ook Fuji-san, Foedji-san of Fujiyama) is met zijn 3776 meter de hoogste berg van Japan”
Bron: Wikipedia.

Vliegen?
@G-Ammo: Zucht… ;)
Vliegen ja. Want 2500 km is nog altijd een heel stuk meer dan 3776 m. Je hebt kilometer nota bene uitgeschreven.
@Citrofiel: Oh! Mijn excuses. Ik bedoelde 2,5 kilometer… maar omdat ik dus ergens 2500 meter zag staan, heb ik dat perongeluk gemixt!
@G-Ammo: Toch wel indrukwekkend, na zo lang ploegen door de modder nog steeds werken. Modder is sowieso een lastig goedje om doorheen te komen. Ik heb zelf ook een zwak voor de Landcruiser.
Bowler Nemesis.
@MJB: check ! Maar die auto kan je toch niet op kenteken krijgen ?
@Megakix: Jawel hoor ze hbben er een voor de straat gemaakt op basis van de nemesis Hammond heeft em getest voor de Top Gear Apocalypse DVD navi leer xenon alles erop en eraan maar nog wel steeds dat sterke frame etc oja en een tot 530 pk gekietelde Jag/Range 5.0V8 Supercharged
Lol, als je audi en bmw pakt, kan je evengoed de volvo XC70 nemen.Of wordt die niet meer gemaakt.

G-klasse FTW!
@SimonMc: Ja, maar Volvo is niet Duits, en aangezien het een Duits blad is…
De sköda Yeti natuurlijk! Dat heeft JC toch goed uitgelegd vorige week!
Sowieso de Mercedes G Klasse!
Die brabus unimog natuurlijk!! En anders een ’80s range rover 3.5 Zoals jeremy clarkson liet zien in de boliviaspecial ;) The most unreliable car in the world, is the most reliable car in the world!
Het is dat ze niet meer gemaakt worden, helaas..

De Chevrolet K30!!
http://www.cruisebrothers.nl/carimages/19990864/cb0864a1.jpg
Die dingen kunnen ook elk terrein aan!!!
In ieder geval geen Mercedesproduct. Gister weer iemand in zo’n asomobiel die, zoals gebruikelijk hier op het platteland, niet (0,0) van het asfalt afwilde om elkaar te passeren.
“Wie heeft hier nu de terreinwagen, bellende proleet?” Moet ie glimmen als je je biatch ophaalt?

Waardeloze auto’s voor waardeloos volk en dus blijkbaar niet geschikt voor naast het asfalt.
@FIAT127: haha, bang om hem vuil te maken. Tis erg, tis erg…
@FIAT127: Oh wat een afgunst! Waarom moet hij aan de kant met zijn dure auto? Dat jij maar opschuift aso!
Mijn stem gaat dus naar de panda 4×4
@ FIAT127

Die barrel van een fiat van jou zal zeker wat wezen.
Als er toevallig bij jou in je aso wijk lui met een benz wonen hoeft de auto nog niet waardeloos te wezen

maar goed alles beter dan een fiat
Top Gear heeft toch eens de ultieme testen uitgevoerd op een Toyota ? Juist, dát is’m voor mij…volgens mij hangt die Toyota nog steeds in de studio !!! :lol:
the-budel-guy
Van die 3, is de G-Klasse het best, de beste blijft toch wel een Willy’s Jeep vind ik!
AWD is for pussies…

http://www.youtube.com/watch?v=E_v-J6RXEI4&feature=related
@Esprit_de_Flandre: Die zijn er wel met 4×4, de 2CV AZ 4/4 Sahara:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/83/Citro%C3%ABn_2CV-4x4.JPG/800px-Citro%C3%ABn_2CV-4x4.JPG

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b7/Citroen_2CV_4x4_2.jpg/800px-Citroen_2CV_4x4_2.jpg

Deze heeft zelfs 2 motoren!
@Freewarefreak: Weet ik, maar zijn er niet veel van, en met 2WD 2CV kan je best uit de voeten. Dus: AWD is for pussies… :mrgreen:

Zelf rij ik een 205’je, en ik doe meer bospaadjes dan de gemiddelde X/Q/XC-rijder. Zegt genoeg over die ‘avonturiers’ met hun ‘offroaders’…
@Esprit_de_Flandre: Ik ben zelf tijdens het quadrijden ooit een 2CV tegengekomen. Die zat wel goed vast en hebben we met enkele quads moeten winchen. Waar ikzelf van onder de indruk ben is de Suzuki Vitara. Ik heb er in Sclayn aan hellingen zien oprijden die zo stijl zijn dat ik er met mijn quad niet op durf.
@driftkicker: Maar vastzitten is juist zo leuk! :D

Rijden is gewoon rijden, maar dan met wat putten en bulten en dus meer schudden. Vastzitten is ploeteren, proberen, nog eens proberen, duwen, sleuren, vallen, buiten adem zijn, nog eens proberen, vloeken, harder vloeken, roepen naar je vrouw dat ze MINDER gas moet geven want je raakt nog dieper, nog eens proberen, zweten, vloeken, 2cm vooruit geraken, nog wat ploeteren, weer vallen, plots eruitraken, en dan EuFoRie!

En 7 meter verder weer vast zitten… :mrgreen:
De Toyota Land Cruiser natuurlijk, heb je in ieder geval ook minder kans dat er iets kapot gaat. Lijkt me toch ook wel handig in the middle of nowhere.
Daihatsu Taft!
Wanneer ik een offroader/SUV nodig had kocht ik mij een G-wagon van Mercedes.

Dat A6’je en die platgedrukte X5 zijn natuurlijk een lachertje! :lol:
UNIMOG beat them all
http://www.youtube.com/watch?v=CxdX0au-BNA
@bpc: Totdat die een Pinzgauer tegenkomt:
http://www.youtube.com/watch?v=JOKIeaqtPzY

Daarnaast is een Daf ya126 natuurlijk nog steeds de mooiste, vooral in UN wit.
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/167970_1782492838552_1126380199_2056627_5096373_n.jpg
@pinz710m: volgens mij gaat de unimog echt wel nog een stuk verder geraken en qua betrouwbaarheid is hij onverslaagbaar
de daf vind ik persoonlijk erg leijk maar das voor ieder het zijne
ik weet er eentje, dat rode geval wat nog in een top gear aflevering moet komen. in de trailer zag je hammond in een rood groot dingentje rijden?? is dat niet wat??:D
Lamborghini LM002 Duh, kan werkelijk niks tegen op. Perfect in terrein(Hummer is op dit concept gebouwd) en dan nog eens iets van een 7.5s aan 100!!!
Aangezien iedereen voor iets groots en extravagants gaat, pak ik iets heel kleins:

http://www.youtube.com/watch?v=7Algxud9zAI&feature=related
doe mij de a6 maar! :D
Hahaha.. ik moest even lachen toen ik offroad samen zag staan met de Bmw X3 en de Audi A6 Allroad :p
@ Dickie; gij zijt een wijs man. Ik ben dan ook bereid om een uitzondering te maken voor Unimog(gen?).
Ik kies de Defender, er op de 2e plek een mooie Range Rover. Die zijn tenminste uitgerust voor Off-road werk! Een X6 is mooi, maar daar heb je in de jungle of woestijn gewoon niks aan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).