Eerste stukje van de nieuwe Saab conceptcar

Auteur: , 15 Reacties

Op de Autosalon van Genève moet het gebeuren. Daar zal Saab een nieuwe conceptcar onthullen, een auto in zijn geheel ontworpen door Jason Castriota. En ze nemen meer Saabspul mee.

Het is dus nog even afwachten hoe deze bolide er in het echt uit zal zien, maar als we Saab mogen geloven is deze auto een voorbode op de toekomstige designrichting van het merk. En waarschijnlijk zal de Saab 92 het eerste model zijn waarbij we er iets van terugzien. Leuk, maar ehh.. zien we daar nou een zonneklep op de voorkant? Anyway, een groter plaatje met tekst en uitleg staat HIER.

De Saab-stand in Genève zal verder worden aangevuld met nog drie primeurs, te zien op de foto hier beneden. Als eerst is daar de 9-5 Estate, waarvan we het uiterlijk al kennen. Daarnaast komen de Zweden met een 9-3 en 9-3 Cabrio aanzetten. Waarschijnlijk zijn dit ‘special editions’ om te vieren dat het merk inmiddels al een jaar als onafhankelijke autofabrikant -en met een Nederlands tintje- door het leven gaat. (via SaabsUnited)

Saab Primeur Galore15 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Sorry, ik zie er geen auto in :(
Ben benieuwd.
Jeej het is een…?
Ik wel :D
Is dat geen cameratje die iets uitsteekt, als spiegel zegmaar. Het is tenslotte een concept en daar zie je dat soort dingen wel vaker.
Daar worden we weer veel wijzer van…
Man, ik ben dat zo beu die vage teasers waar je dus werkelijk niets kan op zien. Ongelofelijk.
Als je dit soort teasers maakt verlies je mijn interesse.
ik riep altijd dat saab weer failliet zou gaan maar als ze nu dan eens echt komen met echte “saab saabs” dan heb ik toch hoop dat het een klein succes wordt, we zullen het zien
@Stopwearingpants: dat is ook wat ik hoorde van de week op BNR: dat ze klanten zijn kwijt geraakt door verlies van de saab identiteit & dat ze dat weer terug willen brengen om de oude klanten weer terug te winnen. Ofwel: dat je weer trots kan zeggen, ik rij saab, ipv een slopel met andere badge…
pfffffffff kan er helemaal niks noppes nada in zien, dacht ik het ontwerp van de nieuwe 9-3 of 93 te zien, zie ik nog niks
IK WIL M ZIEN, ben er helemaal klaar VOOR
Kom op met die nieuwe verbeterde splikspinternieuwe saabs
@dubbelbrand: Ja hè, dat gevoel heb ik ook, waar blijft die nieuwe 93, dus die echte nieuwe.. en de nieuwe 92, de Golf en consorten concurrent. Het duurt mij ook te lang.
Ik hoop dat ze er wat moois van maken.
ik ben benieuwd! laat maar komen :D!
Tja, hier hebben we weinig aan he…
Ben wel errrrrrrg benieuwd naar Castriota’s eerste Saab creatie! Maserati GranTurismo, Birdcage Concept, hij kan wel wat!

En op Geneva staat de 9-3 Griffin, uitloopmodel van het huideige type, met veel kenmerken van de nieuwe 9-5.

De 9-5 Estate is de belangrijkste, en natuurlijk de 9-4X, die zal er ook staan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).