Top Gear USA krijgt tweede seizoen

Auteur: , 37 Reacties

De Yankees spin-off van Top Gear is goedgekeurd voor een tweede seizoen. De eerste 10 afleveringen zitten er inmiddels op, dus het wordt tijd om de balans op te maken: is Top Gear met een USA-sausje prima te pruimen, of blijft het armoedig achter in de schaduw van het origineel?

De heren presentatoren Tanner Foust, Adam Ferrara en Rutledge Wood zijn er in ieder geval in geslaagd om een strak autoprogramma neer te zetten. Maar wanneer je ergens de naam TopGear aan verbindt, dan wordt er wel een beetje kwaliteit en entertainment verwacht. Kortom, kunnen we er als petrolhead naar kijken -en om lachen- zonder een constant aanwezig gevoel van plaatsvervangende schaamte?

Het TopGear-trio van de originele Britse versie ziet het nog steeds wel zitten. Hieronder de reactie van Jezza op het nieuws dat er een tweede seizoen komt van TG USA, dat overigens dit voorjaar wordt uitgezonden.

“Top Gear is our baby so you can understand why Hammond, May and I were anxious about passing it on to the presenters of the US show. We needn’t have worried because Top Gear is clearly in safe hands, even if they do insist on speaking in those stupid accents. Watching an episode from series 1 with Richard and James, we found ourselves in a genuinely heated debate about which of the presenters’ cars was best. We were just three ordinary chaps watching a car show and loving it, which is exactly what Top Gear should be. Bring on series 2.”

Nog geen seconde van het Amerikaans programma gezien? Of gewoon zin om even drie kwartier naar ‘the best of season one’ te kijken? Hieronder de compilatie-uitzending! Uw uitgebreide analyses en TV-recensies zien we graag terug in de commments


Top Gear USA S01E10 (Season 1 Episode 10)37 reacties

Ik vond het toch wel prima te pruimen eigenlijk. Heb alle afleveringen van seizoen 1 gezien. Je moet het eigenlijk wel meer zien als autoprogramma i.p.v. constant gaan lopen vergelijken met Top Gear UK (qua presentators) anders is het wel minder natuurlijk. Wat ik wel vet vond aan Top Gear US is dat er gewoon elke aflevering een ‘challenge’ was i.p.v. 1x per seizoen of iets dergelijks en Tanner Foust kan ook wel een potje sturen.
@Lan_Evo: Heb alle afleveringen gezien en episode 1 en 2 waren wel erg slecht, maar daarna werd het snel beter – naar Amerikaanse maatstafen. Het komt niet in de buurt van de orginele Top Gear, zeker niet qua humor en politieke incorrecte opmerkingen en het Detroit marketing sausje is altijd sterk aanwezig, maar het is wel leuk :)
weet iemand waar ik alle afleveringen kan bekijken?
@DIKKE: Downloaden kan natuurlijk altijd. Gewoon van FinalGear. :)
@Citrofiel: Of van een willekeurige P2P site of uit de nieuwsgroepen …
@dawwg: Maar da’s veel te moeilijk voor mij. ;)
Ik heb alleen de eerste aflevering gezien, eigenlijk had ik wel meer moeten kijken. Aflevering drie, met die $1000 barrels, dat lijkt me wel wat. Ik ga hem nu gelijk downloaden. Best of… Dat is ook wel leuk. Komt ook nog wel een keer.
@Citrofiel: Die Best of, E10 dus, is nog niet beschikbaar op FinalGear, en misschien zetten ze hem er helemaal niet op, zeggen ze zelf. Alle 9 downloaden dus :mrgreen:
@Esprit_de_Flandre: Hij staat nu hierboven in het artikel. Als die verwijderd is tegen de tijd dat ik wil gaan kijken is het pech gehad, dan maar niet. Vond jij ze allen 9 de moeite waard dan?
@Citrofiel: Heb 1 tot 6 gezien. 7 tot 9 heb ik al staan, maar nog geen tijd gevonden om ze te bekijken. Ik vond het heus niet slecht. Het was allemaal een beetje een kopie van TG, maar dat was dan ook de bedoeling. Het is een ijzersterk recept, en men wou het niet riskeren om het te veranderen. Zo heb je bvb de GM-challenge, die eigenlijk hetzelfde is als de BL-challenge. Minder leuk als je het origineel kent, maar voor miljoenen Amerikanen die de gewone TG niet volgen is dit echt een leuk programma. Jammer genoeg wel veel reclame. Op torrents zie je die natuurlijk niet, maar ze onderbreken wel telkens (4 keer!!), waardoor het programma ook maar 42 minuten duurt, tegenover een uur voor de BBC-versie…
@Esprit_de_Flandre: Ik zal er een paar downloaden voor als ik een keer niets beters te doen heb. ;)
Ze gaan tenminste wel naar de kapper en naar een kledingzaak.
@Search: ik herinner mij dat ze in top gear uk toch ook kleren aanhadden hoor ik kan me vergissen
@bpc: Ja, maar die komen uit zo’n kleiding-inzamelbak voor armen. Allez ja, die van Jeremy toch… ;)
@Esprit_de_Flandre: Het is een auto programma, niet een gay-run Fashion Show; interesseert mij de kleding nou. Trouwens bij de orginele TopGear sluit de kleding aan bij het karakter van de presentatoren; bij de US versie is het eenheidsworst …
@dawwg: Die bij de US-versie hebben dan ook geen karakter… :P
Waarom moet het de naam Tp Gear meekrijgen, net zoals hier de Daily Show NL editie, de mannen in de VS doen het goed en kunnen prima een eigen show zonder steun van TG beginnen. Want er is ook eigenlijk maar 1 TG natuurlijk.
@The360box: Denk je echt dat bijv. Autoblog er veel aandacht aan had besteed als niet de naam Top Gear had?
Ik betwijfel het.
@The360box: Omdat Top Gear een sterke merknaam is, en Clarkson met z’n bedrijf daar straf veel aan verdient…
Nog geen 1 aflevering van gezien, moet ik me nu schamen?
Ze hadden het public related gezien beter Top Gear light Diet USA kunnen noemen. ;)
@AutomotiveDesigner: what? public retards?
Ik vond het in ieder geval opmerkelijk vermakelijk. Qua grappen en opmerkingen tussen de rijtesten door wel erg vergelijkbaar met topgear uk, maar dat is alleen maar ok. Aflevering met de viper was mooi, evenals de morgan.
neeeee :( ik erger me dood aan die dikke en die adam carolloa ofzo….die tanner vind ik nog wel oke.
En terecht. Het was heus een leuk programma. Sommige dingen (akkoord, veel) zijn wel rechtstreeks overgenomen van de gewone TG, maar Amerikanen die de originele TG niet kennen hebben daar natuurlijk geen last van. Laat maar komen, dat tweede seizoen…
best off?
Zalig, die 360° spin met de viper. Ziet er een leuk programma uit. Je hoeft niet te vergelijken met het origineel. Laat die amerikanen er maar hun eigen versie van brengen. Net als fifth gear. Hoe meer autoshows, hoe beter. Dat betekent dat ik vaker op een tv programma zal stoten tijdens het zappen, en dat is alleen maar goed.
En nu zie ik waar ik hem van ken. Adam Ferrara is stand up comedian..
Verdiend!
het is wel ok, niets kan tippen aan het origineel, maar het is aanzienlijk beter dan het zielige excuus dat de australiers neerzetten, dat gaat namelijk nergens over.
nu al dat is snel gedaan
Ehh… hoe lang duren televisie seizoenen eigenlijk? Sjesus.. een paar topics terug komt de aankondiging dat Top Gear ook naar de USA gaat.. en nu is het al weer voorbij? Waar hebben we het nou helemaal over? Afleveringetje of 6?

OT: Wel leuk, heb het filmpje bekeken, toch wel erg herkenbaar als Top Gear en toch ook wel heel vermakelijk. Goed Jezza is de koning natuurlijk, maar dit is heel goed te pruimen.
Ik ben gestopt na episode 3.. Ik kon het niet meer aan. Ik wacht nog ff 1 seizoen, pas daarna ga ik het weer kijkken, ik vind dat ze nu in de kinder schoenen staan van Top Gear USA dus als ik over een tijdje kijk, hoop ik dat de kwaliteit beter is :D
Het enige wat de moeite waard is om te kijken zijn de briljante beelden met die HD camera’s of weet ik veel wat.
het spreekt me niet echt aan, het is wel grappig, maar het zit nog lang niet op het niveau van de normale top gear!
Zal er toch eens mijn gedacht moeten van maken en zal er toch eens beginnen naar te kijken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).