Parkeerbeugel met schommel

Auteur: , 33 Reacties

Drukbevolkte steden met drukke straatjes waar drukke kinderen wonen. Door een vaak structureel tekort aan parkeerruimte is er voor de kids amper ruimte om lekker te kunnen spelen. Maar er is mogelijk een oplossing.

Zie hier een parkeerbeugel die ook dienst kan doen als schommel. Overdag kunnen de kiddo’s dan lekker schommelen en wanneer papa rond etenstijd thuis komt, klapt hij de beugel neer zodat hij z’n auto kwijt kan.

De beugel is vervaardigd van 40mm dikke stalen buizen en wordt geleverd met hangslot en twee sleutels. Alle onderdelen zijn verzinkt en bestand tegen roest. Op de vloer liggen rubberen tegels voor de veiligheid.

Op zich creatief bedacht, maar ik zou mijn kind toch niet met een gerust hart in een smal straatje laten spelen waar auto’s zo dichtbij voorbij rijden.

Met dank aan Barbara voor de tip

Pakeerbeugel schommel

Pakeerbeugel schommel

Pakeerbeugel schommel33 reacties

Ik weet niet wie die tekening heeft getekend, maar die binnenste beugels zijn toch echt langer dan de sleuven in de grond…
@RickB: Inderdaad, er klopt echt niks van de tekenening. En het idee vind ik ook niet zo goed, kinderen schommelen niet alleen ze spelen ook rond het speeltoestel. En laat er daar nou net een weg lopen (anders kan je je auto er nooit parkeren)
@RickB: Klopt inderdaad geen aars van. Vast een IO’er ;)
@Sebazzz:

*kijkt rond in zijn kamer en uit het raam naar auto en beseft dat zowat alles door IO’ers ontworpen is.

Ja, zeker IO’er :)
@RickB: Die tekening klopt wel. Die binnenste beugels zijn natuurlijk telescopisch (kunnen in- en uitschuiven), anders kan die hele beugel toch nooit inklappen ?
@RickB: Als je goed kijkt zie je dat de binnenste beugels van telescopische aard zijn. Ze schijven dus in elkaar. Deze buizen bestaan uit een dikke en dunne pijp; Zie plaatje 2 van 3. Misschien is er dan dus toch over nagedacht? Als dit niet zou gebeuren zou je de fijne schommel met geen mogelijkheid plat kunnen leggen! Dit zou immers betekenen dat hij ook om zou vallen als er geschommeld wordt.
@basvdr:

Daar dacht ik ook aan, maar ik vind de plaatjes hier geen duidelijkheid over geven. Als de ontwerper ze telescopisch ontworpen heeft, dan moet hij dit in zijn presentatie ook duidelijk maken.
@Relief: True, maar als je heel goed kijkt zie je zelfs een verspringing in de verdikking van de buis zitten halverwege. De tekenaar had het inderdaad wel iets meer aan kunnen zetten, dan was het duidelijker geweest.
@RickB:

Lol dat is inderdaad wel een erg faal-actie. Maar het is wel mogelijk als de binnenste-beugels inklapbaar en los te maken zijn.
@RickB: Het is inderdaad niet duidelijk, maar bestaande parkeerbeugels zijn ook al telescopisch, dus dit zal wel met hetzelfde principe werken.

http://www.falco.nl/images/260x260/57.jpg
@Citrofiel: het is gewoon een slechte photoshop ;)
@Citrofiel: Ja, maar bij die van jou verlengt de telescopische middelste beugel (standaard systeem). Bij de schommel verKorten de twee middelste beugels. Vraag me af of dit zo praktisch is, en of er echt wel over nagedacht is…
@Esprit_de_Flandre: De constructie lijkt bij de beugel die ik toonde inderdaad handiger te zijn. Als de druk in de telescoop wegvalt, blijft hij staan. De schommel dondert dan om…
Tekening klopt wel, die beugels zijn natuurlijk telescopisch, anders ga je die nooit kunnen in-en uitklappen.
En dan kom je na een dag werken thuis, waar je alleen maar gezeik hebt gehad, en dan zit er zo’n “nog een keer, nog een keer” kind op. Je weet wel, zo’n kind waarbij de ouders allang naar huis willen maar dat kind staat te schreeuwen “NOG EEN KEER, NOG EEN KEER!” en vervolgens ook nog gaat staan janken. Sta je daar te wachten totdat je gebruik MAG maken van JOUW parkeerplaats…

Dat wil je niet hebben…
@Rick-dos: Bestrijdt vuur met vuur. Hang een bull-bar, ook gegalvaniseerd natuurlijk, aan je auto een klap dat ding in terwijl je parkeert…
Het idee achter het ontwerp is wel goed, maar ik zou het ontwerp omzetten naar ontwerp wat geschikt is voor een plek waar het stukken veiliger is maar toch een dubbele functie kan hebben.

*gaat idee jatten :P
GENIAAL!!
Hier in het dorp is een parkerplaats voor omwonenden en ieder plaats is voorzien van een beugel.
De kinderen kunnen overdag heerlijk en veilig spelen en pa (of ma natuurlijk) kan ’s avonds de auto kwijt zonder een plaatsje te hoeven zoeken.
Slecht idee van iemand die geen kinderen heeft ,je laat je kinderen toch niet tussen de auto’s schommelen ?
En ik zou mijn auto ook nooit bij zo’n schommel in de buurt parkeren .
wie verdient eigenlijk zijn kost met zo’n dingen te tekenen? :D
ideaal voor speelstraten:

http://www.vzwdorp.eu/files/9812/8896/5881/woonerf_bord.jpg
@tjorque: Maar wie gaat daar nog schommelen als je blijkbaar een huis op een slee kunt zetten? :D
@Citrofiel: En een auto kunt laten vliegen…

Wel handig, rijdt je nooit geen kinderen omver. Wel oppassen waar je landt…
eigenlijk en grappig idee !
swinglover schreef:
Endlessly I have enjoyed my swing… Kids, especially girls, love swings. Grownups love cars and some of them love swings too ;-)
16/04/09 08:35:30

LOL
Ze vinden het af en toe ook leuk om er af te springen in zo een zwaai.. springen ze dan op de motorkap van de auto er voor? En als er één iemand zo een ding heeft en de hele buurt daar komt schommelen wil ik mijn auto niet er voor of achter hebben staan.
Er zijn natuurlijk nadelen aan, maar ik vind het wel een verrasend ontwerp. Een parkeerbeugel ook nog ander praktisch nut geven. Het zal natuurlijk niet overal werken. Langs drukke straten lijkt me dit geen goed idee. Maar op wat rustigere straten kan het wel. Zo ken ik een plek waar men een parkeerbeugel heeft op de eigen oprit. Daar zou het een erg mooie optie kunnen zijn!
Wat een gezeik hier. Leer zelf plaatjes bekijken voordat je je comment post.

Leuk idee. Uitproberen maar.
@floryn: Ehm, ikzelf zie NIET dat er een telescopisch systeem inzit, had de tekenaar van dit moois maar wat harder op z’n potlood punt moeten drukken :)
Wie zit hier nou op te wachten? Niemand volgens mij…
hier heb je geen reet aan.. levensgevaarlijk voor die kinderen!
Dit is natuurlijk een goed alternatief voor een ouderwetste houten schommel die mooi in een grasperkje staat…. Volgens mij is het sowieso al niet de bedoeling dat kinderen op straat spelen…
Leuk idee, maar veel te gevaarlijk! Doe maar niet dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).