De nieuwe Lancia Thema: rebadge galore!

Auteur: , 42 Reacties

Het was te verwachten, die nieuwe Lancia Thema is een zeer simpele rebadge.

We hadden nog een klein beetje hoop dat de Italianen er een eigen design op los zouden laten, maar dat lijkt niet te gebeuren… Zie hierboven (hier high-res) de nieuwe Lancia Thema, een vrij gemakszuchtige copy-paste van de Chrysler 300. Er is echter maar 1 foto vrijgegeven, dus er is nog hoop voor de achterkant.

Naast de Chrysler 300 zullen er ook andere modellen als basis gebruikt worden. De Lancia Flavia wordt een gerebadgde Chrysler 200 en de Lancia ‘Phedra’ wordt een gerebadge Chrysler Grand Voyager. De Thema staat vanaf oktober bij Europese dealers!

Op de autoshow van Geneve zullen twee versie’s van de Thema aanwezig zijn: eentje met Platinum trim. Beiden krijgen een 3,6-liter benzinemotor met 292 pk. Aanwezige opties zijn oa een elektrisch/panoramisch zonnedak, 8.4 inch radio en navigatiesysteem (touchscreen), Adaptive Cruise Control met Forward Collision Warning en Parkview(Tm) met achteruitrij-camera.42 reacties

k vind em wel mooi, maar tis geen Lancia!
Italiaans design staat synoniem voor sierlijke vloeiende lijnen. Dit is allesbehalve een echte Lancia…
Zeker geen Lancia, maar hij staat toch lekker stoer te zijn !
Das heel erg gaaf. Geen echte Lancia, maar ach, echte Lancia’s verkopen toch niet.
Ik blijf ervan houden. Nu hopen op een zuinige diesel, en dan is dit with no doubt my next car. Dikke velg, zwart, jammie…
Niet mis, niet mis
wel duidelijk amerikaan met die hoge motorkap en behouden robuustheid naar achter toe
zo’n auto die zijn mannetje kan staan tussen 4 pickups aan de lichten
niet echt italiaanse flavor, maar zo’n ist beter :)
8.32 terug?
Beetje lomp omgaan met een oude merknaam…
best wel zwaar gejat van de nieuwe 300C
@Kuifje: joh, echt?
@erce:
hahahaha
man sarcasme, drooooop eraf :D
Super!
Ik was bang dat de lay-out te veel “verkracht” werd door de Lancia grill. Die komt niet zo best naar voren, op de laatste modellen.
Echter, dit is geslaagd. Waarschijnlijk zal deze Lancia Amerikaans aanvoelen, maar dat is misschien nu niet meer zo erg.
gedwongenleaser
Vraag mij af in hoeverre dit succesvol gaat zijn. Chrysler verkoopt hier nou niet bepaald top evenals Lancia. Dus… wat is het nu van iets rebadgen wat niet verkoopt naar iets anders wat ook niet verkoopt? Ik vind deze 300C er overigens prima uitzien maar het heeft niets met Lancia te maken.
gedwongenleaser
@gedwongenleaser: 300 zonder C blijkbaar :)
Het Lancia-logo past als een draak op een tang op de Chrysler 300.

Dit is weer een staaltje van de hoogstaande marketingkunde bij Fiat. Eerst, in de jaren 80 maken ze Lancia kapot door de rebranding van sportief rally merk naar totaal onsportief luxe-merk. En nu maken ze Chrysler (in Europa althans) kapot door het als stijlvolle Italiaanse Lancia’s te verkopen.
Ik kan mij niet voorstellen dat hier een markt voor is. Iemand die niet Duits wil rijden, zoekt mijns inziens een auto met een duidelijk profiel; dus erg Frans of erg Amerikaans of erg Italiaans. Hoe groot is de markt voor een Italiaan die het eigenlijk niet is?
Ze hebben er wel aan gewerkt!

De voorbumper is wat anders,
De Lancia heeft geen chroom rond de mistlampen
De onderste airscoop is iets anders vormgegeven
De camera zit bij de chrysler rechts bij de mistlamp, nu in het midden bij de Lancia
En heeft een iets andere grill door de uitsparing voor het Lancia logo

Niks schokkends, maar de thema is wel anders! haha
Lood om oud ijzer, beide merken verkopen niet dus ook dit zal niet een gelukkige combi zijn…Jammer voor Lancia.
Laten we hopen dat dit mislukt. Een niet al te verfijnd design vor een Lancia met daarbovenop een plusminus 300 pk sterke en dikke V6. Dat is de identiteit van Lancia te grabbel gooien. En wie komt daar nu op af. Van Lancia is men een verfijnd design en minder krachtige motoren gewend. Als je een grotere motor koopt, kijk je vaak niet op een euro, en klop je aan bij een prestiemerk waar de technologie al verder staat.
mooie chrysler 300c :)
edit: ja dat is dus de strekking van het verhaal
Een Lancia-kont zou hierop toch niet meer staan, daar hoop ik dus niet eens meer op. Nee, ik zie geen enkele manier om hier nog een positieve wending aan te geven.
Okee voor al jullie noobs : de 300c is het dure model met een v8, deze heeft geen v8 dus wordt gewoon 300 genoemd
Blij te lezen dat de meerderheid dit afkeurt. Zal ik ten minste opvallen tussen de E-klassen, de 5-series en de A zessen… :)
Mooi ding alleen jammer dat t een lancia is!!!!!
triest, erg triest, dat een merk als Lancia zo te kakken wordt gezet. Dan maar geen Lancia..

Het is toch een belediging voor die prachtige Delta HP Integrale’s etc…
@Smokey: Sorry, Delta HF Integrale Evo II…

;-) Of de S4 !!!
hopelijk zullen ze nu meer verkopen :) anders blijft het een dood merk
Mooie bak! Hoop wel dat Lancia er een klein beetje eigen design toch nog in heeft gegooid…in de achterkant dan waarschijnlijk.
Lancia het nieuwe Seat van Fiat. De geschiedenis herhaald zich, want net als in de jaren 70, heeft Fiat nu een rebadge merk nodig, om genoeg auto’s in de markt te kunnen zetten. In de jaren 70 was dat dus Seat in Spanje, nu dus Lancia voor vooral in Italië denk ik. Maar er zullen wel genoeg europeanen overblijven, die toch nog in een Chrysler willen rijden, maar aangezien dat merk niet meer hier te koop is via de reguliere weg, koopt men een Lancia.
Ook al is het imo een geslaagde auto, vraag ik me af wat er gebeurd is met de vertikale lijnen van de Lancia badge in het rooster, meer specifiek de iets dikkere lijn ih midden? Het zou op deze wagen misschien staan als een tang op een varken. Maar toch, zo radicaal die lijnen overboord gooien.. het verrast me!
Mja, denk dat dit voor iedereen nog lang een chrysler zal blijven. Andere badge of niet, zolang ze die vormen niet gaan veranderen of eigen toevoegingen doen blijft dit het werk, en dus ook de verdienste van Chrysler.
rebadge of niet de 300/Thema is best een mooie auto
Ik vind het een gave bak… En natuurlijk jammer van de rebadge.. maar ja…. wie koopt er anders nog een Lancia?
Dit is de enige Chrysler die Lancia waardig is.
Hier verder geen slecht woord voor, al is het natuurlijk wel heel simpel badge engenering.
Worden deze modellen nu niet meer als Crysler verkocht in Europa dan?
Wel dik, hij past alleen niet bij het imago van Lancia!
Dit blijft nog een Chrysler, maar als het volgende model of facelift klaar is, heeft niemand het er meer over. Als hij goed wordt verkocht heeft Marchione gelijk gekregen?
er komt ook een 3.0 V6 commonrail VMotori diesel in met 190 of 224pk en 550nm koppel.
OMG ik wist echt niet dat Lancia al zo diep gezonken was wat een walgelijk iets is dit
lancia is dood,
thema was mooi nu veel te amerikaans, we hebben nog een lancia thema sw 16v turbo lx staan. onvergelijkbaar
Wat een aanfluiting voor een merk als Lancia (die in het verleden altijd mooie modellen maakte) Gewoon een oerlelijk amerikaans model als uitgangspunt nemen. Ik heb verschillende Lancia’s gehad maar als dit Lancia wordt dan wil ik nooit meer een Lancia!!
Vrees dat ik mijn Thesis 3.2 nog maar langer vasthoud. De laatste echte grote Lancia.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).