Lancia Flavia en Flavia cabrio concept

Auteur: , 29 Reacties

Nieuwe modellen introduceren was nog nooit zo makkelijk. Men neme een Chrysler 200 en Chrysler 200 cabrio, plakt een Lancia-badge op een nieuwe grille en Flavia op de achterkant en klaar is Kees!

Lancia omschrijft het zelf als een D-segmenter “which embraces the stylistic features of the Italian manufacturer, giving a unique interpretation of the Chrysler 200 model”. Helaas krijgen we er maar 2 foto’s bij, dus waar die unieke Italiaanse interpretatie in zit kan ik zo snel niet zien.

De Flavia wordt trouwens als concept gelanceerd. De gedachte hierachter is wellicht dat ze hem in maart wel in Geneve kunnen showen, maar hun designers op die manier wel ruimte geven om naderhand nog wat dingen aan te passen aan de auto, voordat hij als productieversie gepresenteerd zal worden. In het persbericht wordt gesproken van een mogelijke productie binnen 6 maanden.

Net zoals de Ypsilon beschikt de Flavia over LED-achterlichten. Tot de standaarduitrusting behoren electronic stability control (ESC), veel airbags, elektronische traction control en een multifunctioneel stuur, waarin de bediening van de meest belangrijke zaken is geïntegreerd.29 reacties

Hier word ik echt verdrietig van.
De schitterende naam Lancia wordt verkwanseld.
@PeugeotGTI: Inderdaad, diep triest dit :(.
Ik moet een beetje huilen…
Le nouveau ‘Chrysler Baron’ est arrivé :)
@Pixed: Le nouveau ‘Chrysler le Baron’
The beginning of the end? Ik denk dat we met de modellen die Lancia nu laat zien getuige zijn van de definitieve ondergang van het merk :(
@pilz: Echt superjammer idd, juist met de nieuwe Delta en nu die Ypsilon vind ik dat ze een hele unieke en mooie designstijl hebben gevonden.
Met ieder copy-paste model wat lancia zo in de markt zet graven ze hun eigen graf een stukje verder uit.. Inderdaad heel jammer en zonde van zo’n nostalgisch merk. Misschien nog Nederlandse multimiljonairs hier die een merk nieuw leven in willen blazen?
neej dit kan echt niet, wat een drama lancia gaat alleen maar meer kapot op de manier!
Als Lancia liefhebber is dit een slap in the face.

Gecondoleerd Lancia :|
Triest dat men na zoveel ervaring met hoe het niet moet, kennelijk nog steeds dit soort blunders maakt in de autobranche. Daar waar Fiat lering uit het verleden heeft getrokken door terug te gaan naar de kernwaarden, glijdt Lancia af naar de ondergrond. Het is een merk geworden dat kunstmatig in leven wordt gehouden met badge engineering en designmissers. Te triest voor woorden eigenlijk.
Wat een lacher zeg al deze berichten over Lancia. O.k. eerlijk toegegeven ik heb weinig met Lancia maar dit slaat alles. Het design van Lancia was altijd al hoe zal ik het zeggen ‘anders’ (niet mijn smaak). En dan dit.
R.I.P. Lancia en Chrysler
Als Lancia liefhebber doet dit mij huilen.. De naam van die prachtige oude Flavia voor dit? En de nieuwe ‘Thema’ wil ik het niet eens over hebben.

Is dit de laatste stuiptrekking, is Lancia dood…? :(
Bloody yanks!
Tja wat moet je hier van zeggen, gewoon een chrysler met lancia badge. Dus weinig positiefs aan! Nu is de bouwkwaliteit (lees amerikaans) en design allebei waardeloos. Lancia onwaardig.
Dames en heren : hierbij een perfecte illustratie van het concept “marketing clusterfuck”. Met dank aan het genie van de heer Marchionne.
Het is echt geen Lancia hé. Jammer…
Ik vond het geen verkeerd model, eigenlijk zelfs wel geslaagd na de facelift. Maar nu heeft hij het logo, dus zal ik hem ook beoordelen als een Lancia. En dan is het natuurlijk een ongeïnspireerd hok.
ze kunnen daar ook niks zelf verzinnen..
Weer geen lancia die hier is afgebeeld
hadden jullie niet 1 groot lancia rebadge topic kunnen maken? nu staan er 5 lancia topics achter elkaar, wat een beetje veel is voor steeds het zelfde nieuws
mrB…inderdaad
geen lelijke auto..wel een lelijke lancia
Lancia = dood
Schande!
Even een doekje voor het bloeden, uit de tijd dat Lancia het nog snapte…

http://www.motoradictos.com/images/2007/03/lancia_fulvia_concept_01.jpg
Wat kan Lancia diep zinken, zeg!
Aan alle reacties hier kan ik alleen maar bevestigen dat jullie groot gelijk hebben.

Zo fout wat Fiat doet om op een Chrystler een Lancia embleem te plakken. En dan notabene Fulvia noemen. Net alsof je op Rolls Roys Dacia emblemen gaat aanbrengen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).