PVV: “Schaf de 80 km-zones af!”

Auteur: , 45 Reacties

Het afschaffen van de gehate 80 kilometerzones, we pleiten er al sinds 2005 voor. Onderzoek na onderzoek wijst uit dat de luchtkwaliteit niet in het geding is als de snelheid omhoog gaat en bovendien zou het alleen maar tot minder files kunnen lijden. Weten we nog hoeveel extra vertraging we opliepen toen ze werden ingevoerd, mmm? De PVV schijnt nu ook zo'n onderzoekje te hebben gelezen en wil zo snel mogelijk af van de naaizones 80 km-zones. O ja, en het is verkiezingstijd.

Kamerlid Léon de Jong, van de Partij voor de Vmax, is er inmiddels wel uit. 80 kilometerzones afschaffen en er een maximumsnelheid van 100 km/u invoeren is geen gevaar voor de verkeersveiligheid, geluidsbelasting of luchtkwaliteit. Dat schijnt in een onderzoek naar dynamische snelheden te staan. De Jong, en de rest van de snelwegminnende partij, dringen er dan ook op aan om zo snel mogelijk een einde te maken aan de zones.

Een paar jaar geleden sprak ex-verkeersminister Eurlings zich ook al uit tegen de 80 km-zones. Uiteindelijk is er nog geen steek veranderd. En iets zegt ons dat dit nu niet veel anders zal zijn. De schatkist vaart er namelijk wel bij, door alle trajectcontrole-inkomsten. (bron: PVV)45 reacties

weg met 80 op de snelweg!
De PVV, zo gek nog niet ;)
Over de luchtverontreiniging moeten ze niet lullen, die wordt voornamelijk veroorzaakt door remmen en weer optrekken. En wanneer moet je het hardst remmen? Als je voorgangers stilstaan. En dat kom je eerder tegen wanneer je 100 rijdt dan wanneer je 80 rijdt.

Bovendien, naaizones? Zolang je je teller op 90 houdt kan het toch geen kwaad? Bovendien staat het flitssysteem het uitrollen vanaf 120 ook nog toe, ze flitsen pas vanaf een paar honderd meter later.

Die ultra-drukke A12, vanaf het begin bij Den Haag, staat met die enorme drukte heel weinig stil. Dat komt omdat iedereen de gelegenheid heeft om van baan te wisselen, iedereen de gelegenheid heeft om z’n snelheid aan te passen en de 80 km/u als het ware als fasering werkt.
@Jochempie: kletspraat, we staan nu alleen maar ergens anders stil…
@laurensje: Jup, je staat nu in de file om de snelweg op te komen in plaats van dat je in de file staat op de snelweg. Duidelijk voorbeeld: vrijdagmiddag op de Binckhorstlaan in Den Haag. Mondt uit op de A12, waar iedereen relaxed achter elkaar aan hobbelt. Echter, op de Binckhorstlaan sta je zo’n 25 minuten in de file. Op een stuk van 500 meter!
@Jochempie:
qua totale doorstroming is een file op de binckhorst beter dan een file vanwege invoegers op de utrechtse baan. Daarnaast is de snelheidlimiet op de utrechtse baan variabel, als je er vaak rijdt zou je weten dat hij soms op 100 staat.
@Jochempie: goed punt als iedereen 80 rijdt kan het verkeer eenvoudiger heen en weer schuiven van baan. Bij snelweg fusies en splitsingen een goede oplossing.
slim, ma zal nooit van me leven op hun stemmen. jullie zijn veelte rasictisch. als dat niet was. waren jullie nog een best goede partij..
@MAB: Buiten dat is de PVV een partij zonder nuances en die zich schaart achter principes, in plaats van compromis-vormend te werk te gaan. Daar win je de oorlog niet mee. Je start ‘m er misschien wel mee.
@MAB: Is u Nederlander? …….Taalgebruik…Zinsopbouw…Grammatica???
@bowie: dat is niet waarom je dat vraagt. Dat vraag je omdat hij de PVV racistisch noemt. Wees een vent en draai er niet omheen.
@Jochempie: Vroeg ik jou iets suffie??
@bowie: Ik bemoei mij er lekker toch mee :) Het is heel simpel. Nederland telt mensen die de Nederlandse taal, in woord en in schrift, niet adequaat beheersen. Dit zijn PVV-stemmers en immigranten. Dus, zodra iemand zich in een slecht geformuleerde reactie tegen de PVV uitspreekt is het meestal een (afstammeling van een) immigrant.
@Jochempie:Zonder erop in te gaan. Ik heb erg de pest aan ***koters die zich met andermans zaken bemoeien…Trouwens voor jou de hoogste tijd om naar bed te gaan..hup hup tanden poetsen en naar bed jij!!!
@bowie: Te makkelijk :)
@bowie: Ik bedoel natuurlijk “grammaticaal”.
@bowie: Ik gok op Zuid-Afrikaan… Ik is klein negerken met kleerkens van Unicef en gebrek aan taalbouw.
@xilver: Kun je wel eens gelijk in hebben.
Here people, have a biscuit
Now vote
@PeugeotGTI: Hahaha! Bril-jant!! En ook nog eens heel erg waar.. Enige waar die knakkers goed in zijn
@PeugeotGTI: Idd, zo doorzichtig. Populisme uit het boekje!
Is er dan echt geen enkele andere partij hier mee bezig? Ik hoor niets anders dan PVV op AB…
@Esprit_de_Flandre: Dat komt omdat andere partijen zich liever bezig houden met er toe doende zaken, zoals zich afvragen of iedereen in Nederland in ieder geval eten kan kopen in het huidige economische klimaat.
@Jochempie: met een statenverkiezingen op komst is het volk een vette worst voor houden iets wat er zeker toe doet. Normale partijen verlagen zich flink maar nog net niet hiertoe, echter de PVV schuwt het onrealistisch populisme niet. Was je al opgevallen dat er geen grote belastingverhogingen en pijnlijke bezuinigingen zijn aangekondigd? Reken erop, dat komt allemaal vrij snel na de statenverkiezingen.
@mashell: tja, het “volk” heeft inderdaad helaas wel de neiging om daar in te trappen. Wat ze vergeten is dat het de tweede kamer is die daar over beslist en wie zit er niet in de regering? De PVV. Rutte heeft gelukkig al vaker laten zien zich zonder schroom geen fuck van de PVV aan te trekken.

Maar als de VVD verstandig is proberen ze niet hun standaard proletenpraatjes te houden over hogere snelheden, lagere ondernemerslasten en het in de ban doen van alles dat groen is, maar proberen ze ook andersgezinde stemmers te bereiken. Maar neeh heur, har har har. Keeeerel.
@Jochempie:
Rutte heeft gelukkig al vaker laten zien zich zonder schroom geen fuck van de PVV aan te trekken.

En gelijk hebben ze, PVV had de keuze om bij de coalitie te zitten, maar ze hebben gekozen voor gedogen.
Makkelijke positie, ze kunnen kritiek leveren wat ze willen.
Maar als de regesring flopt, kunnen ze nergens op worden afgerekend.

Zo een partij zou ik ook me reet mee afvegen.
mensen trappen er ook gelijk in haha, pvv roept alleen maar. heel nederland weet dat deze 80km zones in de komende jaren niet zullen weggaan heel simpel, kan de pvv niets aandoen.
Ik denk niet dat dit verstandig is, 100 op wegen waar je elkaar tegemoet rijd zonder beveiliging tussen de rijbanen, is simpelweg te risicovol.
@Jipp: Als je elkaar met 80 frontaal aanrijdt kan je het 9 van de 10 keer ook niet meer na vertellen. Ik moet het nog maar zien gebeuren. Alleen zullen er nu weer zat mensen zijn die hierdoor PVV stemmen.
@Marijn90: nee, maar het is nog te doen, wanneer je er 100 invoert, gaan mensen er standaard harder rijden, wat ook meer gevaar met zich mee brengt. Daarbij lijkt het me niet reeel, daar rijden ook genoeg vrachtwagens, die zijn begrenst op 80.
@Jipp:
Gaat om snelwegen hé, dus provinciale wegen blijven gewoon 80. En voor een frontale botsing op een snelweg ben je toch al zo levensmoe dat die 20km/h niet meer uitmaakt.
Ergens toch wel een positieve ontwikkeling, nu de PVV nu telkens zeurt over maximumsnelheden hoor je even wat minder gezeur van het over moslims.
Tsja, die 80km-zones. Toen ik nog geen rijbewijs had kon ik hier ook altijd prima tegen boe-roepen. Ik heb echter de twijfelachtige eer nogal vaak op de A20 bij Rotterdam te komen en ik vind die 80km/h zones daar prima. Het verkeer is daar zo druk met hele korte op en afritten dat 80 daar echt een prima snelheid is. Wel jammer dat al die hondsasociale vrachwagenchauffeurs daar moeten menen iedereen voorbij te moeten denderen en alsnog de doorstroming frustreren.

Waar ik me dan wel weer erger is bijvoorbeeld dat je maar 80km/u mag op die parallelrijbaan op de A12 bij Utrecht, dat slaat gewoon weer nergens op. Maar bijvoorbeeld op de A20, zo dwars door de stad, vind ik het meer dan prima.
@thomaz: de situaties die jij beschrijft zijn in de spits. Daar buiten is die 80 km/h overbodig, het is er vaak genoeg ook gewoon rustig, en dan kan er prima 100 gereden worden. Dus daar zou een dynamische snelheidslimiet naar mijn idee prima werken.
@E320cdi:
in den haag (begin/einde) a12 heeft de trajectcontrole 2 standen, meestal staat het op 80, maar af en toe ook op 100, de logica erachter heb ik nog niet kunnen ontdekken.
@thomaz: mee eens. Die 80 km rond Rotterdam vangt het verkeer goed op en zorgt goed voor de doorstroming. Als iedereen daar met 120 km per uur in zou knallen krijg je veel sneller files doordat mensen (veel mensen) niet kunnen auto rijden (vb vaart minderen als ze een vrachtwagen inhalen).

Alleen zou er best wel eens wat slimmer mee om kunnen worden gegaan, wat adaptiever allemaal, want ’s avonds laat nog 80 km/h rijden bij Overschie is net zoiets als voor rood staat op een verlaten kruispunt: overbodig.
@thomaz:
Ik ben het volkomen met je eens, maar dan wel als het druk. Het nadeel en ergerlijke aan de 80 km/h zones is niet eens de zone, maar het verschrikkelijk links rijden. 80km/h zones hebben een nivellerend effect op de verschillende rijstroken, dit resulteert in mensen die 80 op de teller en langzamer links gaan rijden. Dit leidt tot veel rechts inhalers en vergroot de kans op ongelukken. Wat dat betreft zou de politie een maand lang actief moeten gaan optreden tegen het nutteloos links rijden op de 80km/h zone in Rotterdam.
De PVV, ze roepen van alles en ze weten dat het toch niet gebeurt, net als met de tuigdorpen. Ondertussen scoren ze wel weer lekker bij sjonnie en anita en andere hersenlozen.
@betonstaal volkomen mee eens, het geroep van de pvv gaat de laatste tijd nergens meer over, ook dit is weer een noodkreet voor stemmers, en als ik het her en der lees werkt het ook nog. sommige medelanders zijn nog echt van gisteren.
Schaf de PVV af. Rond Rotterdam werkt de 80 km/u zone perfect en er zijn minder ongelukken, datzelfde geldt voor Amsterdam West richting Zaandam.
@majinstar:
Rond Rotterdam perfect ?
komen in jou auto de uitlaat gassen naar binnen dat je hersenen worden aangetast, door de file die door die 80 km zone onstaat.

Het loopt daar X op keer compleet vast, geen door komen aan, vanaf breda is dat stuk a20 en a13 het meest verstopte stuk.

Gewoon overall 100 op dat stuk van de ring en de huizen eigenaren uitkopen en de huizen slopen bij de overgang a20 -> a13.
Dat de PVV maar snel een fractiepartij in België begint… Ik mag die lui wel ;-).
Ik heb een andere verkeerssituatie waar de PVV beter op kan inspelen. Het opengooien van alle spitsstroken, of dat nou tijdens de spits of daarbuiten is. Toch belachelijk dat je niet kan inhalen omdat er een kruis boven een ongebruikte strook staat.
Voer daar gewoon dynamische snelheid in!
De matrix borden hangen er al. Niemand wil voor zijn lol met 80km/u over de snelweg, dan sta voor je gevoel stil. Mensen tergend langzaam over een rechtstukje asfalt laten rijden voor talloze kilometers is bovendien niet echt bevorderlijk voor het concentratie vermogen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).