Spyshot: MINI Coupé en Roadster

Auteur: , 29 Reacties

Gebroederlijk achter elkaar bij een tankstation op de foto gezet. De nieuwste toevoegingen aan de MINI line-up; zowel de Roadster als de Coupé.

Sinds 2009 weten we van het bestaan van een MINI Coupé en een Cabrio Roadster. Daarna bleef het even stil, maar de laatste tijd duiken er weer regelmatig gecamoufleerde wagentjes op die toch wel erg veel op de tweezitters van MINI lijken. We durven niet te zeggen of MINI één van de twee nieuwe modellen in Genève zal presenteren, maar we weten wel dat in ieder geval de Coupé nog dit jaar op de markt komt. Waarschijnlijk in het najaar. De Roadster zal in het voorjaar van 2012 in de showrooms worden gezet.

Op de foto’s is te zien dat de MINI’s logischerwijs geen camouflage aan de onderkant hebben. Dat is namelijk grotendeels hetzelfde als bij de huidige modellen. Vanaf de heupen wordt het pas interessant. Een lager dak, een schuiner geplaatste voorruit en binnenin plek voor niet meer dan twee personen. Het zal niet lang meer duren voordat MINI de productiemodellen zal onthullen. (bron: biggblog)

MINI Coupé

MINI Roadster

Met dank aan Bruno voor de tip!
29 reacties

Die Coupé lijkt wel een Nissan MIcra Cabrio… Zullen zien wat BMW daar voor gaat vragen? gokje? 40k?
@meneersander: En die Cabrio kap op die van de Audi TT! :D
@meneersander: die nissan is ERG lelijk , deze valt nog mee hoewel ik liever de hatchback cabrio heb
De coupé lijkt toch een stukje minder apart gelijnd dan het concept. Of misschien lijkt dat alleen zo vanaf dit standpunt. Zo’n standaardversie is hoe dan ook een stuk minder interessant dan zo’n op en top geprepareerde concept car. :?

Verschillende soorten kentekenplaten? Waarom zou dat zijn?
@Citrofiel: Ook maar een mottig kleurtje voor zo’n klein bakske. En ze maken het natuurlijk een stuk saaier dan het concept, dan kunnen ze weer twaalf versies ervan maken (S, Cooper, JCW, …)
@Esprit_de_Flandre: En de velgen en het verlaagde onderstel doen een hoop. Ik denk dat dit puur wielen zijn voor de testritten, kan me niet voorstellen dat iemand deze velgen zou willen hebben.
@BeQuietAndDrive: Nog niet op gelet. Ziet er idd maar magertjes uit…
Die roadster is toch wel een erg tof wagentje :) Benieuwd hoe die er uiteindelijk echt uit komt te zien
opzich best een vet ding
Lijpe waggies hoor!
Nice! Alleen niet in dat lelijk rood of dat neutrale zwart. Blauw is vet voor de coupé! Net als wit voor de roadster. In een speciaal kleurtje is dit alles best geslaagd. Sowieso een doelpubliek voor. Misschien koopt deloitte ze wel voor te leasen. (Gay.)
@As_long_as_it_is_fast: Dat Coupéetje is groen hoor. Lijkt wel British Racing Green. Maar past niet op zo’n klein bakje. Er zullen wel genoeg kleurtjes zijn om uit te kiezen.
@Esprit_de_Flandre: Nu je’t zegt. Van dat donkergroen dat MG ook had… Of iets in die trend. In elk geval ook niet de kleur die ik zoek. ;)
Petjeskar…wel vrij belachelijke camouflage. Maak er een hard top van en het zal de eerste Mini zijn die ik redelijk vindt. En dat ding hoort in een superopvallende kleur. Knaloranje ofzo ;-)
Mini Capman en Mini Toplessman?
Ach ja, en dat maar zeuren dat VW-gruppe alles uitmelkt. Geen probleem, een leuke kar. Als het goed loopt, goede marketing van BMW.
Geinig karretje!
Is hier een markt voor?! Bizar maar ik vind het natuurlijk niet erg om op de weg te zien ;)
In ieder geval zijn beide een stuk mooier dan de countryman.
beide mogen hier op de oprit komen staan….!
Ik heb ze destijds op de beurs gezien (Frankfurt geloof ik) en was er wel van onder de indruk. De schuinere, lagere voorruit geeft ze echt iets sportiefs. De auto lijkt (en is) een stuk lager dan een normale Mini. De roadster vind ik dan nog het leukst eigenlijk.
De concept foto’s vind ik er mooi uitzien maar bij deze foto’s vind ik ze er echt niet uitzien.
@993turbo: Komt ook omdat ze op winterbanden staan, niet echt spectaculer.
30 koppen ofniet, ze zullen weer als warme broodjes gaan. Niet gek want het zijn gwn leuke dingen.
gaaf hoor zo’n mini cabrio! :D
Ik zou dus totaal niet inzien waarom je dit boven een gewone Mini zou willen kiezen… Ziet er toch niet uit….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).