Video: McLaren MP4-12C vs Ferrari 458 vs 911 Turbo

Auteur: , 70 Reacties

Ladies and gentlemen: we got him! De eerste video waarin de MP4-12C van McLaren wordt vergeleken met zijn concurrenten.

De nieuwbakken supercar van McLaren is nog niet eens officieel te koop, en nu gooit hij al hoge ogen in Autoland. Onlangs werden alle specificaties bevestigd, en even daarvoor kreeg een handjevol journo’s in Portugal de gelegenheid om met een prototype een stukje over het circuit in het Portugese Portimão te jakkeren (filmpje). Nu zijn er beelden opgedoken van een onvervalste (mogen we aannemen) dragrace tussen de MP4-12C en zijn Grote Concurrent: de Ferrari 458 Italia. Oh, en de Porsche 997 Turbo MKII mocht ook meedoen.

Als we naar de specs van de McLaren kijken dan heeft deze Brit de beste kaarten in handen. 600 pk, evenzoveel Newtonmeters en een 0-100-tijd van 3,3 tellen. Laat je ‘m uitrusten met Corsa-banden, dan zit je met een geoefende rechtervoet in 3,1 seconden op de 100 km/u – we weten niet welke banden de MP4-12C in kwestie om zijn velgen heeft zitten. De krachtbron is een 3.8 V8 met dubbele turbo.

De Ferrari 458 Italia heeft 578 pk en 540 Nm aan boord. Deze paardjes haalt hij uit een ongeblazen 4,5 V8 met een heerlijke soundtrack die uitnodigt om de toerenteller naar 9.000 rpm te jagen. Naar de honderd jagen kan met deze exoot in 3,4 tellen.

Ook aan de startlijn: een Porsche 911 Turbo MKII met 500 pk en 650 Nm, ergens achter de achteras. Deze jongen beschikt over vierwielaandrijving, in tegenstelling tot de RWD-configuratie van de andere twee. Naar de honderd spurten moet mogelijk zijn in 3,6 tellen.

Hieronder de video van de eerste vergelijking tussen de MP4-12C en een geduchte tegenstanders. Wel eerst raden wie het het snelste weg is. (via GTspirit)

En dan hebben we nog de overige video’s van een aantal autotesters die aan de McLaren mochten ruiken.

Jenson Button laat EVO’s Chris Harris alle hoeken van het circuit zien.

De video van Road and Track.

De review van CAR magazine.

UPDATE: Ook nog een filmpje van Autocar tezamen met Jenson Button.70 reacties

Wat een nutteloos filmpje, dit is puur reactievermogen van de coureur testen.

De 997 turbo S doet 0-100 in 3,0
De McLaren MP4-12C doet 0-100 in 3,3
De Ferrari 458 doet 0-100 in 3,4
@raphael: 0-100 tijden zijn sowieso nutteloos :)
@raphael: 0-200 onder de 9 seconden…= Veyron tijden…Terwijl de Ferrari ruim 1 seconden langzamer op die snelheid zit. Dat zegt wat meer.
@Megakix: Niet overdrijven hè. De standaard Veyron doet 0-200 in 7,3 en de SuperSport in 6,7. Dat is toch heel andere koek. Dag en nacht.
@raphael: nice…maar waar haal jij die tijden vandaan ?
@Megakix: internet.
@raphael: Niet te vergeten dat de chauffeur in de Porsche een pak later is om aan te zetten. Desondanks komt hij mooi terug. Ik blijf dromen van die 911 Turbo. Een prachtige wagen met prachtige technologie en prestaties.
Geen vergelijkingsvideo?
mijn god die road and track is een saaaie! die met jenson is we leuk :)!

en car magazine moet eens kijken naar hun geluid in de auto denk ik, was nogal onprofessioneel :o! it’s one of the best cars i’ve driven this year! (eeuhm, het is nog maar een stevige maand bezig :p!)

het geluid is veeel beter dan de eerste spyvid’s!

jammer dat hij er in het echt niet zo indrukwekkend uit ziet, op het salon van brussel vond ik hem een beetje teleurstellend! zeker naast de 458!
Deze jongen beschikt over vierwielaandrijving, in tegenstelling tot de RWD-configuratie van de andere twee. Naar de honderd spurten moet mogelijk zijn in 3,6 tellen.

Scusi? Had de MP4-12c geen vierwielaandrijving?
@Olle: Oh nee. My Bad!
De McLaren lijkt vrij vlot van zijn plekje af te komen, kannonen zeg.
Jammer dat er uitziet als een Kia maar wat een super wagen.
-edit: nutteloze bijdrage-
Klinkt lekker in dat Button filmpje
Ziet er uit of de mclaren iets te vroeg weg was of de rest kan gewoon niet rijden trekt wel lekker weg btw
Snel maar het is en blijft een lelijk ding. Doe mij maar een 458.
Zo, zo, heeft wel flink wat tractie ook met 600 pk en alleen achterwielaandrijving. Impressive stuff. Nu nog een drag race met de nieuwste GT-R, moet ook wel close zijn.
integralechubasco
Dit is toch fantastisch om te zien… het beste wat europa te bieden heeft naast elkaar… en dan nog haast gelijk opgaan ook… een echte petrohead smult hiervan, van alledrie!
al die reviews zijn zo nietszeggend, gewoon lekkermakerij van mclaren om telkens een beetje meer los te laten
Uhm, ben geen Porsche fan ofzo, maar volgens mij komt die 911 duidelijk pas later weg van de start dan die andere twee.. UkBob is bereid deel te nemen aan een tweede poging;)
@ ricardo

De oude 1ste generatie 997 turbo deed 0-100 in 3,6.

De nieuwe 997 turbo S met PDK doet dat in 3,0 eigenlijk in 2,9 maar we willen niet overdrijven ;)
Die huil van die Ferrari, ongelofelijk!
Het is geen 997 Turbo S, maar een Turbo. Let op de rode remzadels. De Turbo S heeft standaard keramiek en gele remzadels. Die is door EVO getest op 2,9 seconden en door Car and Driver op 2,7. (0-60 mijl, dus 96 km/h). Maakt de Porsche hier wel een lame duck, niet waar?
@welkombart: mooi geschreven, maar niemand beweerde toch dat het een ‘S’ was ?
Gezien het verschil in tractie tussen de Ferrari en de McLaren, kunnen we er gerust van uit gaan dat laatstgenoemde op veel kleveriger rubber is gezet. Daarnaast reageerde de Porsche te traag bij de start. Nog los van het niet geheel onafhankelijke karakter van het vergelijk (McLaren pr dag). Kortom, het blijft wachten op een fatsoenlijke vergelijking, maar afgaande op dit en de specs, aangevuld met een gezonde dosis Fingerspitzengefühl, zijn ze aardig aan elkaar gewaagd. De McLaren zal met name punten pakken t.o.v. de Ferrari vanwege de gunstigere koppelkromme (turbomotor, de Porsche heeft veel minder vermogen en zal per saldo dus dichter bij de Ferrari uitkomen).
Wow de 911 pakt de Ferrari nog ondanks dat hij een halve seconde te laat weg is!
Plak een Ferrari logo op die McLaren en de meesten zien het verschil niet. De Porsche heeft tenminste een eigen gezicht
@skoezie: plak een VW logo op de 911 en je hebt een opgedirkte kever?

slechte argumentatie skoezie.
@skoezie: je ziet wel duidelijk een verschil … ,
en mocht het toch zo zijn , ik zie die ferrari’s liever rijden dan al die platsgestampte vw kevers die je ziet !
@skoezie:
wahaha “FANBOY”

zoals al eerder is gezegd: platgestampte kever.

Anyway, ik vind de nieuwe McLaren een beetje saai qua uiterlijk, het is te bescheiden ofzo.
dat geluid van de 458 overtreft de boel keihard
Had het wel verwacht… Porsche vertrekt overigens iets te laat.
@xilver:

Dat en/ of door z’n 4wiel aandrijving is hij sowieso iets trager in het vertrekken (maar een keer hij weg is heeft hij wel meer grip) anders zijn je koppelingen aan gort.
Conclusie van autocar.co.uk. Het is technisch en qua prestaties een betere auto dan een Ferrari MAAR brengt te weinig emotie over. Beetje á la Audi. Doordat ze technisch perfect zijn, is het net of je een videospelletje aan het doen ben. Ferrari vind ik persoonlijk te heftig, doe mij de Porsche maar.
Damn,wat een lekkere auto! Deze verkies ik wel boven de 458, Mclaren blijft natuurlijk redelijk exclusief en speciaal.
Nissan GT-R ftw ! (overigens)
Nissan GT-R ?? Nee, dank u. (overigens)
Tja…had dan een GT2RS er naast gezet. 620 pk dan is de vergelijk ook eerlijker.
En verder plat geslagen Kever of niet, het blijft een feit dat een Kever ontworpen is door Porsche. En wie rijdt er nu VW?
@eerste filmpje: zit er een bompa van 70 in die porsche of zo? Die vertrekt daar echt een pak later als de Mclaren. Reflex was er niet..
@As_long_as_it_is_fast:

Ik denk dat het licht aan de 4wielaandrijving, dan ben je iets minder snel van je plaats bij het vertrekken.
@Hupke: klopt…scheelt inderdaad ‘het getoonde tijdsverschil’.
@Hupke:
Met 4WD ga je net sneller van je plek komen. Tel dit bij de natuurlijke tractie die alle elfers bezitten door hun motor in de achteroverhang en de 911 Turbo zou ondanks het significant lager aantal pk’s de twee opeten…
@StijnB:

Net niet,bij 2WD zit er maar 1 kopelling tussen de wielen en motor. Je laat die los en je bent weg, bij 4WD zitten er allerlei slimme en fragiele dingen tussen.
Je hebt meer grip (voordeel een keer je aan het bewegen bent) maar tenzij je je diff’s en koppelingen molt ben je niet sneller van je plaats en als je ze wel molt ga je helemaal nergens meer heen.
Maar wie zaten er in die auto’s

als b.v. Button in de Mclaren zat en 2 niet coureurs in de andere auto’s is het niet zo vreemd dat de Mac sneller weg is.

hoe dan ook: de Ferrari is in ieder geval de mooiste
Die aandrijving van de porsche doet het in de drag anders erg goed!
DE porsche komt duidelijk het snelst van zijn plek dankzij 4×4. ook als je hem opvoerd tot 800pk
Als de Turbo gelijk was gestart met de McLaren was ie zeker sneller geweest. Nu zie je het verschil overigens ook wel.
@rufctr01

de kever is oorspronkelijk ontworpen door mercedes benz, porsche/vw heeft het in productie genomen..
@joeytrambel: Wat lul je nou, Mercedes wilde er juist niks mee te maken hebben.
Zo zie je maar weer, dat het de kunst van het rijden is en niet alleen de kunst van de techniek. Verder zegt dit filmpje niet zo heel veel. Een onafhankelijke test zou meer waarde geven, ook een volledig filmpje van de eindstreep, op een kilometer of zo, zou een beter beeld geven.

Ik had de Nissan GT-R wel in dit rijtje willen zien, gewoon om te zien, wie er echt het beste zijn huiswerk gedaan heeft. De Porsche mag best een andere versie zijn, TurboS/GT2RS of whatever.
Mclaren nr 1..!!!
@ joeytrambel:
Dan heb ik hem zelfs nog sterker voor je…het is niet eens echt bekend wie de Kever heeft ontworpen. Er zijn meerdere namen.
De Kever was een combinatie van ideeën, die door Ferdinand Porsche – die van Adolf Hitler opdracht kreeg een auto voor het volk te maken – werden samengebald. Grote delen van de auto zijn echter niet door Porsche, maar door Béla Barényi en/of Erwin Komenda ontworpen. Beiden claimen de originele bedenker van het concept te zijn. In het boek Het ware verhaal van de Kever uit 2009 claimt de Nederlandse journalist Paul Schilperoord echter dat de ontwerper van de Volkswagen Kever eigenlijk de Hongaarse Jood Josef Ganz was. Het blijft vooralsnog onduidelijk wie de werkelijke bedenker was van het concept “Kever”.
@rufctr01: …Herbie ? :lol:
ok, ik dacht m.b, er zijn namelijk modellen met m.b ster bekend van voor de productie van de vw kever..
De Porsche blijft toch de mooiste, en tevens snelste !
Makkelijke keuze
Jeeetje ik had niet verwacht dat de porsche sneller was dan de ferrari. maar goed die heeft wel 4 wielaandrijving.

Voor permanent gebruik lijkt mij de keuze makkelijk

PORSCHEEEE
Porsche kan misschien wel snel zijn maar echt opvallen doe je er niet meer, en daar draait het voor mij om in dit segment: opvallen. Doe mij dus maar de 458 of de mclaren
@ds3lover. Wil jij opvallen door een dure auto te kopen? Waarom? Is je p..p te klein?
Ik vind de mclaren lelijk, en staalt ook niets uit.
Prijzen zijn volgens mij nog niet bekend. vandaag nog een zwarte sl65 amg black goed bekeken van binnen en buiten… die mij die maar.
De McLaren is hoe de Ferrari 360 Modena er uit zou zien als deze in 2011 op de markt was gekomen…

Man wat schiet dat ding er vandoor!
Ik ben benieuwd naar de rondetijden. Dan kun je een beetje vergelijken. Dit filmpje zegt alleen iets over wie de snelste reactietijd heeft.
Ik word trouwens niet warm van de Mclaren. Erg goede auto denk ik, technisch super etc. maar hij mist gewoon iets. Iets wat de 458 bijvoorbeeld wel heeft.
Ze hebben trouwens de allerleukste configurator IMHO!
http://www.mclarenautomotive.com/uk/p11/Configurator/default.aspx#/configurator
Met 4WD ga je net sneller van je plek komen. Tel dit bij de natuurlijke tractie die alle elfers bezitten door hun motor in de achteroverhang en de 911 Turbo zou ondanks het significant lager aantal pk’s de twee opeten…
Autocar Test (2000miles road and track)

http://www.youtube.com/watch?v=pvi21SFsf5c
als ik zou moeten kiezen vind ik het toch lastig om te kiezen tussen de McLaren MP4-12C, en de Ferrari 458! toch is mclaren gewoon dik!
Niet echt representatieve dragrace.. Je ziet duidelijk dat de bestuurder van de Mclaren eerder vertrok dan de rest….
Tekst van Car over de auto: “Quite simply, this is the most complete supercar the world has ever seen. Quicker than a McLaren F1, easier to live with than an Audi R8 and more economical than a BMW M3, it rides like an executive saloon when you’re not in the mood but thrills like any supercar should when you are.”
Video van Chris Harris met de McLaren Mp4-12c. Geweldige teksten die illustreren hoe de auto voelt en wat de auto zo bijzonder maakt…
http://www.youtube.com/watch?v=v2JVR0mAzjQ
Absoluut de indrukwekkende Porsche en daarnaast in een heerlijke uitvoering

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).