Meer dan 1 mln euro aan boetes in 1 straat

Auteur: , 37 Reacties

En u dacht dat parkeerbeheer in uw stad overfanatiek was? Het kan altijd nog erger: een Londense straat van minder dan een halve kilometer lang was in 2010 goed voor meer dan 1 miljoen euro aan verkeersboetes. Ziek!

Als automobilist heb je al vrij zwaar in de Britse hoofdstad. Flink doorrijden zit er niet in, en voor bepaalde gebieden betaal je je bont en blauw nog voordat je er überhaupt doorheen mag rijden. Dit weerhoudt de rijken der aarde overigens niet om hun dure speeltjes er regelmatig los te laten, en van een bekeuring meer of minder kijken ze waarschijnlijk niet eens op.

Dat is maar goed ook, want in Londen werd in 2010 voor 146 miljoen pond (173 miljoen euro) aan bekeuringen uitgeschreven. Met afstand de duurste straat was Clapham Park Road, een korte straat die goed was voor 16.800 bekeuringen met een totaalwaarde van 914.040 pond. Dat is omgerekend meer dan een miljoen euro! Het gros van de bekeuringen werd uitgeschreven dankzij twee CCTV-camera’s die onrechtmatig gebruik van de busbaan registreerden. Daarnaast zijn de riolen van de straat gevuld met overijverige parkeerbeheerders die bereid zijn niet-betalende automobilisten binnen enkele seconden van een flip te voorzien.

Het lijkt er dus op dat Nederland niet het enige land is waar boetes een mooie melkkoe zijn. Ik zie hier een mooie rol weggelegd voor de ParkeerZwerver, of misschien dat een actie als deze helpt. (Bron: thisislondon, via quotenet)37 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik zou me nooit meer durven te vertonen op feessies of visitie als je parkeerwachter zou zijn. Wat een triest beroep is dat. Mensen pesten omdat ze de economie proberen draaiende te houden. Ik betaal al wegenbelasting. Om ook nog eens voor parkeren te betalen het slaat echt helemaal nergens op. Ik ga als het moet nog liever achterop een vuilniswagen staan om te werken. Jakkes ziek volk
@demoder: Dat begrijp ik dus ook nie, want je betaalt al voor de weg, en dan moet je betalen om eventjes stil te staan, heir in Amsterdam wordt het ook steeds gekker, vroega alles binnen de ring betalen, nu wordt het ook buiten de ring en in de stad betaal je tot 24H, te gek voor worden,
@The360box:

nog eventjes, en dan gaan ze je op de snelweg beboeten omdat je te lang stilstaat in de file..
@demoder:

Wat een verschrikkelijk makkelijke opmerking. Je schreeuwt ongetwijfeld “ga eens boeven vangen” elke keer als je een boete voor te hard rijden krijgt. Bekrompenheid ten top. Wie ben jij overigens om een beroep van mensen te kleineren om vervolgens “achterop een vuilniswagen staan” te schetsen als iets wat je dan in het uiterste geval, als je al je waardigheid bent verloren dan misschien zou overwegen. Denk toch eens in!

Los van het feit dat mensen die iets doen wat niet mag en waarvan ze over het algemeen dondersgoed weten dat het niet mag, helemaal niets, maar dan ook niets te maken heeft met de economie draaiende houden, hebben wegenbelasting betalen en parkeren nog minder met elkaar te maken.
@marww: Wat ben jij vol van jezelf zeg, mijn god. Demoder heeft nooit geroepen “ga eens boeven vangen” dus hou maar op met je vage aannames. En tuurlijk heeft het met de economie te maken. Als ik ergens moet parkeren om aankopen voor wat voor soort dan ook te doen, stimuleer ik de economie. Als ik ergens moet parkeren om te werken, stimuleer ik de economie.
Ik betaal al wegenbelasting. Belasting voor de weg. En het is daarom van den zotte dat ik nog maals moet betalen om te parkeren. Maar goed, ik zie al gelijk wat voor typetje je bent met je “Ja maar, dat mag helemaal niet!!” praat. Ga toch lekker ergens anders de moraalridder uithangen.
@stihl: Dat neemt toch niet weg dat het absoluut niet nodig is iemand te gaan uitmaken of afschilderen als slecht persoon omdat hij/zij het beroep van parkeerwachter uitoefent?
@As_long_as_it_is_fast: Hij/zij kiest dat beroep toch zelf? Jammer dan..
@stihl: Dan nog… Ik vind het gewoon zo onnodig iemand die zijn job uitoefent te gaan uitschelden. De man doet wat van hem verlangt wordt. Iemand moet de job uitoefenen. Het is ergerlijk, dat begrijp ik best, maar toch, de mensen moeten zich leren focussen op de positieve dingen. :)
@As_long_as_it_is_fast: Ja, idd. Het zijn ook maar mensen.

Ik ben zelf nog parkeerwachter geweest als student. Maar ben ontslagen omdat ik er teveel liet lopen. :mrgreen:
Telkens als iemand net naar me toe kwam en zei dat ie er nog maar 5 min. stond, drukte ik gewoon annuleren en liet hem vertrekken. Onder het motto: “Do unto others as you would have them do unto you” MT 7:12
@stihl: Ja, rijden waar je niet mag rijden en weigeren parkeergeld in de meter te werpen omdat je te lui bent, is inderdaad iets dat onlosmakelijk met de economie verbonden is. Goede redenering. Geen touw aan vast te knopen. Wat je er in hemelsnaam van vindt – en blijkbaar ben je erg gefrustreerd omdat je te dom bent om je aan de simpelste regeltjes te houden die je geld besparen – staat verder los van het feit mijn kristalheldere aanname in de verste verte niet misplaatst was. Als je durft te zeggen dat je als parkeerwachter niet meer zou moeten durven vertonen op feestjes, schets je een vrij denigrerend beeld van een parkeerwachter. Wat je ook vindt van iemands baan en hoe zeer je er door eigen toedoen onder te lijden hebt, geeft je nooit en te nimmer het recht om deze mensen af te schilderen als minderwaardig. Hou je frustraties maar binnenboord en kap met pijpen omdat je te veel geld moet betalen.

En je redenering over wegenbelasting mag je ook weer inslikken en misschien over een aantal jaar, nadat je het weer uitgebraakt hebt, onder de loep nemen. Wegenbelasting is inderdaad voor de weg. Rijd jij doorgaans over alle parkeerplaatsen? Zijn parkeerplaatsen doorgaans überhaupt te kwalificeren als weg? Wegenbelasting betaal je om de wegen te onderhouden. Voor parkeerplaatsen betaal je doorgaans hoge prijzen vanwege marktwerking en om mensen af te schrikken te parkeren in een stad.

Was de wereld maar zo makkelijk dat je een paar euro per jaar hoefde te betalen en dan voor de rest alles gratig was. Welcome to the real world. Welkom in Nederland. En voornamelijk: welkom in de steden.
@marww: Die eerste paragraaf was nu exact wat ik wou zeggen maar ik was zo moedeloos geworden van die negatieve houding dat ik het kort gehouden heb. ;)
@marww: Waar slaat dat op over parkeerplaatsen, begrjp je ons wel, schijnbaar niet…
Dan ook nog digitale flitspalen erbij zetten en ze zullen van gekkigheid niet meer weten wat te doen met het geld. In Nijmegen zouden ze ook staan (nog niet gezien), ze zeggen dat iets van 5 keer zoveel mensen worden geflitst.
Verbaast me niks, de stad ligt vol met vierbaans stukken zonder bebouwing waar je desalniettemin slechts 50 mag. Maar om je nou door een flitspaal te laten verrassen….
Dat parkeerwachterje blijft beter met d’r fikken van die Veyron af.
@xilver: Nee man. Dat is haar job. Stel je voor dat ze alleen de gewone auto’s zou bekeuren, het zou me het circus aan comments wel opleveren denk ik. ;) btw, ook aan het wachten en ergeren op uw examenresultaten? :p
Ik denk dat een parkeerzwerver in London best aardig kan boeren!
Ze halen lkkr veel geld op zo!
Maar de wegen zijn nog steeds bagger!
Wat gebeurt er met het geld?
Weet je, er staat zo’n parkeerwacht op de film.
Downingstreet No 10.
Ze hebben gelijk een zwerfkat in staatsdienst aangesteld om deze parkeerwachten te grijpen.
heel Engeland is er vol van, van die ex-zwerfkat dus.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-12204011
hang die camera’s hier ook maar neer, bij elke bushalte Aub: dan zie je wie de bushokjes vernield, en je ziet elke keer hoe een bus irritant een auto/fietser/etc. tegenhoud door het misbruik maken van hun rechten.
@NLBUURMAN: Misbruik van rechten? Als ze voorrangsrecht hebben, en ze nemen hun voorrang, kan je dat toch moeilijk misbruik noemen? Irritant, ja, en soms onbeschoft gevaarlijk, dat wel…
Parkeerwachters zijn de kakkerlakken van de maatschappij. En in Amsterdam mag het parkeren wel 50 euro per uur worden. Misschien dat die Amsterdammers dan eens wat anders gaan stemmen dan PvdA. Amsterdam is een links bolwerk van krakers en boomknuffelaars. Ik kom er toch niet meer, en hoe duurder ze het maken hoe minder mensen er komen om te parkeren en te winkelen. Heel misschien worden die PvdA stemmers dan wakker.
@rufctr01: Uh, wat heeft links bolwerk van krakers en boomknuffelaars met dit onderwerp te maken? Ik kan veel reacties hier goed begrijpen maar deze hier is gewoon ronduit dom.

PS: probeer is je blik op de wereld te verruimen
@ rufctr0.
Volgens mij heb jij gewoon een probleem met Amsterdam en de Pvda.
Als de mensen zich gewoon aan de regels houden krijg je ook geen bekeuring.
@frederic1983

ben jij voor de PVDA(Partij Voor De Allochtonen) dan??
en wat nou als heel nederland zich aan de regels ging houden? dan verzinnen ze wel weer wat anders om geld te vangen van de hard werkende burger
ze doen het niet voor de veiligheid maar puur om zelf de kassa te vullen
@michelmk4: Inderdaad.

@frederic1983: ik heb geen probleem met A’dam wel met PvdA en hun kiezers. Ja, ik heb ook in London gewoond en 80% van de parkeerwachters zijn Pakistani’s zonder enig toekomst perspectief. Veel Engelsen willen dit werk namelijk niet doen.
In Amsterdam is het parkeren onbetaalbaar( Parijs is 50% goedkoper) en de bekeuringen zijn ook niet al te laag. De pvdA heeft het liefst dat we al het geld dat we verdienen naar hun overmaken, de PvdA-er verdeeld het wel en wat er overblijft is je zakgeld. Doordat A’dam zo’n links bolwerk is heb ik er geen medelijden mee dat parkeren daar onbetaalbaar is. Ze kiezen nl zelf hun bestuur.
Iedereen valt hier gelijk over de parkeerboetes, maar even kijken op Google Streetview leert me dat er nauwelijks parkeerplaatsen op Clapham Park Road zijn. Een echte busbaan zie ik trouwens ook niet. Alleen een paar stukjes bij de bushaltes. De meeste boetes zullen wel komen door het verkeerslicht bij de bocht in de weg waar je een paar meter af kunt snijden over dat kleine stukje busbaan… :roll:
@Citrofiel: Ideale plaats dus voor een strategische CCTV-cam…
Nee dat is echt een triest beroep. Ik heb zo’n BOA snuiter een paar jaar geleden een winkelverbod gegeven. Jij mijn klanten bekeuren, ik jou de winkel uittrappen als ik die rattenkop van je weer zie. Netjes bij zijn meerdere in een briefje gemeld.
@midasracer: Dat is erg laag. Die mens doet zijn beroep dus die mag bij u de winkel niet meer binnen. Zonde dat je je zo opstelt..
@As_long_as_it_is_fast: Als alle straten rondom open liggen en er geen alternatief is, er de hele dag wordt geladen en gelost in mijn straat (officieel tot 12.00), is het wel erg laf om dan een particulier op te schrijven. Ik ging een discussie met de man aan, maar de lafbek wilde me niet eens in het gezicht kijken. Dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Als dit figuur zijn werk had gedaan, had hij nagedacht over de consequenties. Maar daar zijn ze blijkbaar te dom voor.
@midasracer: Die man hoeft helemaal geen discussie met u aan te gaan. U bent in overtreding, heeft geen voet om op te staan. U leeft op dat moment de wet niet na, dan mag u nog kraaien zoveel u wil, dat is voor die man alleen tijdverspilling. Moest hij overigens met iedereen een discussie beginnen die daar even zin in had, de man zou nergens meer geraken.
@As_long_as_it_is_fast: Inderdaad en dat is dom van die BOA, want als hij bij mij spullen wil kopen, laat ik hem mooi staan. Buiten speelt hij de baas, voorbij de drempel van mijn winkel bepaal ik het. Gewoon boycotten dat volk, als een buurman een parkeerwachter of flitsagent is, zal ik hem ook kompleet negeren. Dat soort volk mag van mij weten dat ze fout zijn.
@midasracer: Daarvoor kunnen ze je aanklagen hoor. En ze zullen gelijk halen ook. Puur discriminatie.
Iemand zich al eens afgevraagd hoe het eruit ziet zonder die parkeerwachten ?

Geloof me, dat wil je ook niet… overal auto’s geparkeerd op straat en overal waar ze in de weg staan…

En een als je een parkeerbon krijgt is het je eigen schuld.. je zet zelf je auto toch neer op een plek zonder te betalen of nog erger, op een plek waar je niet mag staan… Dus hou op met zeveren op die parkeerwachters, maar bedenk voortaan waar je je auto parkeert en koop gewoon je kaartje… dan heb je ook geen last van de parkeerwacht…. ik heb nu 19 jaar mijn rijbewijs, en nog nooit een parkeerboete gehad !
Ik zie de reacties hier dat je de wet moet naleven en weet ik veel wat nog meer. Er zijn voorbeelden genoeg dat de blauwe boevenbende zelf de regels vaak aan hun laars lappen. Rijden te hard, gaan door rood licht en parkeren hun Gestapo auto’s waar het hun uitkomt. Peter R de Vries had er nog een leuk programma over.
Ik wil me best aan de wet houden, maar laten degene die ons de bekeuringen uitschrijven van onberispelijk gedrag zijn. En niet van: foutjes worden gemaakt. Dat kan ik ook wel zeggen. Maar waar ik het meeste moeite mee heb is dat als ik op een politiebureau kom voor het een of ander dan is er geen tijd. Maar ze lopen wel met 4 man (in een groepje) parkeerplaatsen af te struinen om te schrijven.
@rufctr01: dus als een ander (zoals een agent) zich niet aan de wet houdt, dan hoef jij dat ook niet? Leuke redenering; die zou ik zeker eens in een rechtszaak gebruiken. Hebben ze daar ook weer eens wat te lachen :lol:

Punt is: het gaat er niet om wat een ander doet maar wat je zelf doet. En als dat het overtreden van de wet is, dan is er maar 1 die fout is en dat ben je zelf en zeker niet de persoon die je op je fout wijst.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).