Tweedehandsje te koop: One-off Pagani Zonda Uno

Auteur: , 42 Reacties

De Qatarees die een van de laatste Pagani Zonda's kocht wil er weer vanaf. Iets meer dan een half jaar nadat hij de sleutels in handen kreeg moet de supercar weer de deur uit.

De Zonda Uno is helemaal in opdracht van de koper gebouwd en heeft 700 pk’s, 30 stuks meer dan een ‘standaard’ Zonda. De carrosseriedelen komen deels van de Cinque en de Zonda R. De eerste eigenaar, supercar-verzamelaar Ana Al-Thani, staat er bekend om dat hij zijn auto’s voorziet van de typische smurfblauw met zwarte kleur.

Waarom hij de Zonda nu al verkoopt is niet bekend. Ik begrijp het in ieder geval niet. Als zijn garage te klein is bouwt hij namelijk gewoon een extra pand, of hij koop een extra land. Zou hij misschien als eerste de sleutels van de nieuwe Pagani Huayra in ontvangst mogen nemen? Interesse in zijn afdankertje? De supercar staat op jameslist. De Russische verkoper wil graag € 1.700.000,- (ex belastingen) hebben voor de auto die voornamelijk door Londen city getoerd heeft. Als hij bereid is iets te zakken met de prijs wil ik wel een proefrit komen maken!

UPDATE: de advertentie blijkt nep, het bovenste plaatje is een photoshop. Tevens spreekt de advertentie over een donker interieur, maar dat moet eigenlijk lichtblauw zijn. En de auto heeft geen handbak.

Zonda Uno
Zonda Uno42 reacties

aparte kleurencombinatie maar vind hem stiekem toch best lekker zo.!
@Marijn90: Dus dat! Wat een pracht ding blijft die Zonda.
Hoeveel zou hij voor deze auto betaald hebben?
Denk zelf dat hij door hem nu te verkopen winst kan maken op deze auto, want het is een verzamelingsobject.
Dat is nou een sexy auto.. alleeen veeel te duur.
Is de prijs bespreekbaar? Als hij er een paar tientjes af doet..
Maar vind het een brute wagen. Ook in deze kleur!
Ik denk dat deze kleur op foto’s niet goed tot z’n recht komt.
In het echt staat het vast super.
o.m.g

Pure porno op wielen. Smurfenblauw is een van mijn favoriete kleuren voor op supercars. Doe mij er maar 1!
Oke, deze auto staat dus echt niet te koop he. Als je zo’n auto wil verkopen zet je toch wel iets meer foto’s op de site. Ook als je kijkt wat voor auto’s de aanbieder nog meer op jameslist heeft staan blijkt dat daar de gekste auto’s tussen staan die vaak niet eens bestaan of waarvan er maar 1 gemaakt is. Ook zie ik een hoop foto’s van andere advertenties bij verschillende auto’s.
Ik vermoed dus dat dit een grapjas is die te weinig te doen heeft. En trouwens deze auto heeft nooit door Londen gereden. Alleen maar de blauwe LP670-4 SV en CCXR, en dan natuurlijk de Pagani Zonda Cinque(die overigens ook te koop staat op jameslist, die advertentie is denk ik wel echt.
@ynnek04: Inderdaad, er klopt van alles niet. Volgens dezelfde aanbieder worden er 25 Maybach Exelero’s gebouwd. Overigens is de nieuwe Huayra al helemaal een slecht argument carbert, want zo’n one-off als deze na 6 maanden al verkopen is natuurlijk een slap in the face voor Pagani. Dit artikel moet aangepast/verwijderd worden.
@ynnek04:
Alsof iemand die in de markt is voor een superauto zich laat verleiden door extra foto’tjes op een website…
Dat soort mensen contacteren doorgaans een automakelaar die hen op de hoogte brengen van wat er in de markt verkrijgbaar is.
@ynnek04: Goed nagedacht. :) Een simpele oplichter dus.
heb je hem helemaal naar je smaak samengesteld (Neem ik aan) verkoop je em weer, waarom in godsnaam als je zo rijk bent
Tsja, een zonda is ook niet zo 123 om te bouwen in een salontafeltje natuurlijk….
In mijn ogen de laatste knappe Pagani Zonda! Ik wil hem wel graag zelfs:)
de verkoper heeft de twijfelachtige eer om de minst betrouwbare verkoper te zijn/lijken (in mijn ogen iig) maar hij heeft wel vette auto’s “te koop” staan/gefotografeerd/afbeelding gegoogled
Nogal ongeloofwaardig. Diezelfde aanbieder verkoopt ook een Lambo Estoque, Lambo Sesto Elemento, Ferrari F70 en Porsche 918 Spyder. Dus óf deze aanbieder heeft zeer goede contacten binnen de fabrikanten, óf je moet hem met een korreltje zout nemen
@midasracer: Goede keus, dat is zeker mijn favoriet. Ik zie trouwens ook dat er een zonda Monza op jameslist staat: http://www.jameslist.com/advert/190806/for-sale-pagani-zonda- Ook er indrukwekkend. OT: Ik heb net als ynnek04 zo mijn twijfels over ‘Auto Portrait’ ze hebben geen bestaand adres of website. En er staan wel een heel groot aantal exclusieve auto’s en one-offs, verdacht veel. Het zou wel vervelend zijn, aangezien er ook aan aantal oudere artikels op AB staan over aangeboden auto’s van Auto Portrait
Mooi, die kleur past wel op zo’n wagen!
Als het echt was en ik had het geld liggen was ik hem morgen gaan halen. Pure perfectie.
Nu we het toch over dubieuze Jameslist auto handelaren hebben: Savage Rivale heeft nu al zijn nieuwe GTR op Jameslist staan, maar hebben ze überhaupt al een normaal model werkende? http://www.jameslist.com/cars/savage_rivale
Wat veel geld voor een “oud” model inclusief Sjonnie gay spoiler
Overigens, ben ik de enige die ziet dat het aanzetten van die mistlichten ontzettend slecht gephotoshopt is?
@Edge: Idd :mrgreen:
Ik dacht dat die laatste paar one/of zonda´s alleen voor liefhebbers met veel geld waren. Blijkbaar kon hééél erg veel geld dat liefhebber deel ook weg halen. Jammer, maar het blijft toch wel mijn favo auto aller tijden, al heb ik hem liever in een ander kleurtje (oranje of die vel gele, vind ik beter staan, nog steeds schreeuwend zoals hoort)
Had hij maar zo’n lelijk kleur niet moeten kiezen. Snap niet dat je een unieke auto laat bouwen, om hem dan na een goed jaartje alweer weg te doen. Misschien toch niet zo aangenaam om mee te rijden?
@Esprit_de_Flandre: Volgens mij heeft hij er net 300km/u mee gereden in de bebouwde kom en verkoopt hij hem met nummerplaat en al. :D
Kan niet direct op een reden komen waarom je dit zou verkopen. Gewoon te duur in onderhoud? Problemen mee gehad mss?
Als de verkoper een voorschot vraagt, nog voor je de auto IRL gezien hebt, dan weet je zeker dat je met een oplichter te doen hebt. Dus ga ik even informeren hoe de financiële kant zit :mrgreen:
@Esprit_de_Flandre: Neenee, want ik woon momenteel in Marseille, maar ik ga verhuizen naar Engeland maar ik kan de auto niet mee verschepen dus hij moet snel verkocht worden…
schitterende auto, jammer dat ie zo ontzettend duur is :P
Niet verkeerd, maar 1,7 milioen is wel erg veel geld!
zit die achterkant nou vastgetaped? zie de laatste foto, naast de achterlichten :P
ANA staat voor ‘Abdulrahman, Nasser, Abdulla’.

Ana is dus niet de voornaam van deze persoon ;)
heftige auto !
Heerlijke auto :-)
mooie kleur combo! staat hem echt bruut! :)
Tering, wat een uberapparaat! :D
Zie ik nou ducktape op de achterlichten maar dit artikel moet verwijdert worden.
@The360box: dat zag ik ook al ja :p
Sorry, maar die kleur kan ik echt niet mooi smurfen op zo’n pagani. Ik zou me kapot smurfen! Uiteraard zou ik er wel een rondje in willen smurfen.
Die zonda is nooit van het terrein van Pagani geweest, behalve voor testdrive’s door Pagani zelf.
Laat staat dat hij ooit in Londen is geweest.
Op teamspeed zitten een paar van die quataries die familie zijn;

the zonda uno is my cousin car, this car was Zonda F Roadster No. 16 out of 25
the car get a big crash in Qatar , and it was 75 % Damged car
they send it back to the factory then they pay 350,000 euros more for the Uno and they use a lot of parts from the Old F
He cancel the order coz he have a small problems with the company owner.
I want this car so bad! Is gewoon een prachtige wagen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).