Dit is de nieuwe Honda Civic Hybrid

Auteur: , 25 Reacties

Iets meer dan een maand geleden liet Honda op de autoshow van Detroit de conceptversies zien van de nieuwe (Amerikaanse) Civic Coupe en sedan. En vandaag maken ze ons *kuch* blij met de productieversies. Pas op dat je niet in slaap valt!

De Civic Coupe kunnen we eigenlijk meteen vergeten, want die komt toch niet naar Europa en de sedan zal (waarschijnlijk) alleen als hybride de oversteek maken naar het oude continent. De verschillen met de huidige versie zijn niet wereld schokkend, maar uiteraard is de nieuwe hybride wel een stuk zuiniger geworden.

Onder de motorkap vinden we een 1.5 liter i-VTEC benzinemotor die is gekoppeld aan elektromotor en een CVT. De output van deze aandrijflijn is 112 pk, een ware strepentrekker dus. Het accupakket is voor het eerst van het type lithium-ion.

Het hoe, wat, wanneer, waarom etc met betrekking tot het naar Europa komen van dit model is nog een beetje mistig, maar dat zal ongetwijfeld binnenkort duidelijk worden.25 reacties

Het zelfde als de CR-Z denk ik. Ook een fijne cruiser.
Wat staat ‘ie gek hoog op z’n “poten”, of ligt dat aan mij?
Zal vast een zeer gunstig verbruik hebben met zo’n aërodynamische voorkant. :| Zo aërodynamisch dat het een stukje nepraam heeft tegen de A-stijlen. Dat laatste maakt het motorkapje optisch even lang als je onderarm. :?
mooie introductie wieldoppen ook
Waarom komt die coupé niet naar Nederland? Ik denk dat de meeste Nederlanders liever een coupé (eigenlijk gewoon hatchback) hebben dan een kleine sedan. Ik vind hem er in ieder geval wel beter uitzien dan de (huidige) sedan. Zelfs een Prius ziet er beter uit dan dat ding.
@RRenault: de vorige Coupe was ook niet leverbaar hier. En we krijgen in Europa gewoon weer een 3-deurs & 5-deurs hatchback. Zo populair zijn coupe’s overigens niet in Nederland/Europa.
Het is jammer om te zien dat het ooit zo sportieve en dynamische Honda het spoor helemaal bijster is…keer op keer slaan ze de plank weer mis imo met hun modellen van de laatste jaren. De huidige Civic hybrid heeft een elektromotor die niets voorstelt in vergelijking met die van de Prius, de CR-Z die zogenaamd de opvolger van de sportieve CR-X zou moeten voorstellen, zelfs de Jazz is in al die jaren vrijwel onveranderd gebleven ondanks dat ze het brachten als een ‘nieuw model’..sorry voor deze rant maar ik moest het ff kwijt

Ontopic:
Gaap…
Ik heb ook geen idee wat honda aan het doen is. Ondertussen zijn ze afgezakt naar de 3e Japanse en ik ben bang dat dat nog wel zo doorgaat. Dit model incl. kleurstelling lijkt zo uit de jaren 90, ongelooflijk hoe saai.
Zucht
Mwoehahahahaha en dan vroegen ze aan mij waarom ik niet gewoon op de nieuwe Civic wachtte. Ben ik effe blij dat ik toch maar de CT200 heb gekozen. Dat is dan toch echt wel de minst lelijke van de “zakelijke” hybrides.
Waarom hebben ze geen ontwerper ingehuurt?!

Coupé is wel iets beter dan de sedan, maar wat een inspiratieloos ding
Staat hij nou zo hoog op z’n poten? Of ben ik nou gek…
De achterkant valt me nog wel mee. Ik vraag me alleen af of deze ‘beter’ is dan de huidige Toyota Prius?
@aadzor:
In ieder geval heeft deze een Lithium ion accu.
Of deze “beter” is dan een Prius, misschien wel niet.
Maar dan in ieder geval wel beter dan die ca 95 % ouderwetse niet-Hybride’s.
Die achterkant gaat nog wel, mits beter geveerd. Maar die voorkant is echt verschrikkelijk. Die groene leek op de frontpage wel zo’n Amerikaanse Ford Escort van een aantal jaar terug.
Wat een saaie bakken! Wie gaat dit nu kopen? Honda is een duur merk(mag zichzelf graag premium zien, dan mag je toch wat meer uitstraling verwachten.
Hybride is Amerikaanse markt (en Nederland subsidieland).
Honda heeft zeker wel veel manuren zitten in het ontwerpen en bedenken van een nieuw interieur. Wellicht dachten ze dat het ergonomisch top was, maar daar kan nog best wat aan verbeteren. En is verhogen (i.p.v. verlagen v/d auto een nieuwe trend?

Oud:
http://automobiles.honda.com/images/2011/civic-hybrid/interior-gallery/gal_lg1.jpg

http://www.autoblog.nl/gallery/Honda/Civic_Sedan_Coupe_USA_2012/slides/Honda_Civic_Sedan_Coupe_USA_2012_08.jpg
zie vaak mensen in zo’n auto als deze rijden, en denken dat ze door iedereen uitgedaagd worden.
Waarschijnlijk komt de Hybride helemaal niet meer als sedan naar Europa hoor. Maar gewoon in hatchback vorm. Weinig verschil met de vorige Amerikaanse sedan en coupe, maar die verkopen daar dan ook erg goed
Wel net iets leuker als de huidige.
Awel, die ziet er een pak mooier uit dan de huidige Hybride.
Dus dit is een nieuwe? Nieuw zeg je? Waarom ziet hij er dan uit als een 15 jaar oude auto???

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).