Video: E-Team voorzitter Prins Maurits bij DWDD

Auteur: , 24 Reacties

Prins Maurits is de één jaar jongere neef van onze kroonprins Willem Alexander en speelt voor slechts twee ton per jaar voorzitter van het Formule E-Team: een promotieteam ter bevordering van het elektrisch rijden in Nederland. Maurits hield gisteren een praatje bij De Wereld Draait Door.

Het Formule E-team is in november 2009 door toenmalig minister Eurlings van Verkeer in het leven geroepen. De aanleiding voor het interview is een convenant dat morgen in het Amsterdamse Nemo museum zal worden getekend. Een convenant tussen partijen die de infrastructuur van laadpalen gaat realiseren.

Altijd wanneer Eurlings destijds zelf over elektrische auto’s sprak, was dit vol passie (ondanks dat hij een echte Autoblog fan is). Je hoefde het niet met hem eens te zijn, maar je kon zien dat hij er oprecht in gelooft. Maurits probeert dat ook, maar mij overtuigt hij nog niet. Oordeel zelf!24 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Maurits is geen broer van WA…
Grapje zeker, Maurits is van Margriet hoor…
Wie heeft het hier over een broer?
@dennis: Nice edit
@BMW316i: The power of the editor :twisted:
Maar het geeft wel aan hoe (on)bekend ik ben met de Oranjes.
Een “praatje”? Is gewoon een publieke advertorial/commercial.

Vandaar dat het inderdaad niet overtuigend is.
En hoe serieus neem je elektrische auto’s als je zelf in een SUV (Q7 schijnt) komt aanrijden bij DWDD. Enórme gemiste kans.
Jammer dat het in Nederland niet bekend dat er een battery switch systeem bestaan waarbij je in 1.49 secs je battery verwisseld en evrder rijdt. In princiepe dus onbeperkt elektrisch afstanden rijden. O.a. Renault Fluence heeft deze mogelijkheid. Enne….een Chevrolet Volt is geen EV de Prins weet dat zeker niet?
2 ton cashen, ookal heeft ie zelf helemaal geen verstand van auto’s maar 200K klinkt hem natuurlijk wel goed eikel.
Iedereen heeft z’n eigen hobby.
Dit soort lui heeft stroop aan de reet hangen, daar plakt poen aan vast….
Weer zo’n eentje die zich via het vriendjesnetwerk heeft verzekerd van een riant salaris wat wij arme belastingbetalers weer mogen ophoesten. 2 ton voor 3 dagen in de week emails in het rond sturen over electro auto’s, af en toe een bedrijfje openen, interviewtje doen etc. Ga ns fatsoenlijk werk zoeken joh!
@midasracer: als ik mij niet vergis heeft hij een bedrijf. Een fatsoenlijk bedrijf zelfs.
@pieterveer: Net even gegoogled, the source, paarse broeken bedrijfje. Zo’n vaag adviesbureautje dat schermt met management speak noem ik geen fatsoenlijk bedrijf. Hun site is een leuke voor de bullshit bingo.
@midasracer: op die manier kan je elk marketingadviesbureau wel wegzetten als “vaag” en “paarse broeken bedrijfje”. Ik ga ervan uit dat ze beste bedoelingen hebben, ondanks dit mindere optreden.
@pieterveer: Ik heb geen hoge dunk van dergelijke adviesbureaus. Ik heb bij een groot bedrijf gewerkt dat per jaar voor miljoenen uitgaf aan adviezen. Dat ging als volgt; er was een probleemstelling, het bureau werkte het probleem uit en kwam met oplossingen, de oplossingen werden gepresenteerd en geimplementeerd. Heel goed denk je. Vraag, hoe kwamen de bureaus aan de oplossingen? Dat deden ze door de werknemers (dus ook mij) te interviewen. De paarse broek zette onze suggesties in een presentatie, flipovertje erbij en hij had zo een miljoen verdiend. Uiteraard werd verzwegen dat de oplossingen door ons waren aangegeven.
Weinig overtuigend gebracht, in de zin van dat de voor- en nadelen niet of nauwelijks aan bod kwamen, terwijl het toch zo’n interessant onderwerp is.
Als dit soort eens de daad bij het woord zou voegen… en wie zit er op de achtergrond mee te knikken… mister ik bouw het wel om voor een godsvermogen :-)
vanwaar die bevlogenheid? ahum….welke bevlogenheid?
$$$$
groene auto’s beter voor millieu?? een prius die onderdelen nodig heeft vanuit meer dan 1 land?? wat dacht je dat die olietankers en vliegtuigen qua uitstoot produceren :-) zijn wij liefhebbers van brullende auto’s nouw zo slim of zijn die greenpeace mensen nouw zo dom??
Too “glad”, too “glibberig”. Nee, dit is het niet. “Wrapje er om en in de magnetron” zou bimota zeggen…
Ik heb de helft van zijn verhaal niet meegekregen. Werd afgeleid door die twee ja-knikkers op de achtergrond. Twee collega’s van Maurits volgens mij, want Maurits betrok ze er zo nu en dan bij. Vooral die blonde gleed zo ongeveer na elke opmerking van de prins van haar stoeltje.
Komen in een SUV, praten over zijn range extender, geen tegengas kunnen geven tegen goede argumenten, doen vanuit het bedrijf maar niet vanuit hemzelf? Het enige dat me kan overtuigen zou een parkeerplek zijn! Want dan kan je met je elektro-ellende-bak naar je garage met je dikke benzineauto rijden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).