Nog meer fun: Nieuwe Lotus Elise Club Racer

Auteur: , 13 Reacties

Lotus komt met een nieuwe versie van de Elise, die Club Racer 1.6 aan haar naam mag toevoegen. Het lichtgewicht bommetje is dankzij nog een extra afslankingskuur weer 24 kilogram kwijt (er kan overigens meer vanaf). Ook het onderstel is aangepast en er is een elektronisch systeem aan de kart toegevoegd waardoor onervaren rijders ook goed met de auto overweg zouden moeten kunnen. Bah!

De sport setting van de Dynamic Performance Management (DPM) zorgt ervoor dat jij en ik de Elise ook op de grens kunnen rijden. Op zich een heel fijn idee, wel is dit de allereerste keer dat een Elise een ESP-achtig systeem krijgt. Jammer voor de puristen dus. Waar deze groep rijders misschien wel opgewonden van raakt zijn de nieuwe, instelbare Bilstein schokdempers en verstelbare stabilisatorstangen. Daarnaast heeft de tweede generatie Club Racer minder isolatiemateriaal en een klein model autosport accu voor een nog lager gewicht. Informatie over de prestaties heeft Lotus nog niet vrijgegeven, een gewone Elise 1.6 accelereert in 6,5 seconde naar de 100 km/u.

Wolf Zimmermann, hoofd van de technische afdeling heeft het volgende over de Elise Club Racer te vertellen: “This car epitomises everything that’s cool about the Elise – it’s fast, raw, responsive and a huge amount of fun to drive.”

De 852 kilogram zware Club Racer komt in zes kleuren op de markt (Sky Blue, Saffron Yellow, Ardent Red, Aspen White, Matt Black en Carbon Grey), en de carrosseriekleur komt sterk terug in het interieur. Voor de milieufreaks die een Elise overwegen: De Club Racer stoot slechts 149g CO2/km uit, wat hem recht geeft op een B-label. De prijs? € 34.450,- exclusief alle belastingen.13 reacties

Ik zou ‘m in ieder geval niet deze kleur laten!
Knap hoe ze dit model telkens weer updaten en gaaf houden. De kleuren zijn wel redelijk club sport inderdaad. Maar iemand die een Elise rijdt, vind opvallen sowieso leuk.
Hopelijk kan ik er ooit eentje betalen!
@SHFT: goed sparen, heb ik ook gedaan en een leuke Elise gekocht. Een echte big smile generator ;-) Soms moet je dromen waar maken!
@SHFT: Gewoon, even @CasperH skimmen…
Ja hoor doet u mij er maar een.
In het Carbon Grey graag.
Strikje erom hoeft niet.
Zo hoort Lotus te zijn. En die ESP denk ik dat ik in de praktijk best nodig zou kunnen hebben…. Maar die kan vast ook uit.
Doe mij er maar 1 in het geel.
En dan ga ik er stiekem Kia badges op zetten. B)
Lol @ DAnnyHoff

Hoeveel versies zijn er nu al van die Elise/Exige? Ongeveer net zoveel als van de 997 gok ik.
6.5 seconden is echt niet relevant tov een Ferrari etc.
@The360box: Nee. Maar €34.500 ex belastingen natuurlijk wel, toch?
Als concurrent voor een T-Ford is het ook niet alles.
Zelfs met een Hummer kan ik dingen die niet met een Elise kunnen.
Dan is het vast een rotding. Toch?
Ma die kleur, dat is een smurfenmobiel! Trekt toch op niets. Is ook geen volwaardige auto in mijn ogen. Speeltje, sportief, lichtgewicht en al wat je wil. Vraag me af of die overigens veilig is. Voor die prijs liever Golfje R of scirocco R!
geweldig autotje blijft t :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).