Teasert: Brabus brengt bom op wielen naar Geneve

Auteur: , 22 Reacties

Brabus brengt graag geweld naar Geneve. Haar aller sterkste, grootste V12, verpakt in een willekeurige Mercedes. Voor de komende salon lijkt een CLS the-next-level klaar te staan.

Bij GTSpirit gokken ze op een nieuwe Brabus Rocket. Dat lijkt heel waarschijnlijk. De eerste Rocket, ooit de snelste vierdeurs, was gebaseerd op de eerste Mercedes CLS. Een nieuwe generatie CLS vraagt dus om een nieuwe Rocket.

Kijkend naar de ontwikkelingen bij Brabus vraag ik me af of het überhaupt nog veilig is naast deze auto te staan. De V12 zal minimaal 800pk produceren. Het koppel was al begrensd op 1100Nm. Bij een raket is nog steeds sprake van een gecontroleerde ontbranding, bij deze nieuwe ‘Rocket’ is een (ongecontroleerde) explosie wellicht meer op zijn plaats. Daarom, een echte bom op wielen. 0-100 in één grote vuurbal.

Handige fotoklussers kunnen vast aan de gang met de voorbumper, uitlaten en diffuser en rechter achterwiel.22 reacties

Gaan ze de 375km/h dus aantikken ! Geweldige machine, hoewel ik nooit een voorkeur voor (twin) turbo’s heb, omdat een atmosferische motor veel meer snelheidsbeleving geeft.
@Megakix: okee dit slaat weer helemaal nergens op he, misschien heb je wel een punt maar je argument zul je op zijn minst nader moeten verklaren, vergis je niet ik vind ongeblazen motoren ook het mooist maar geblazen motoren kunnen wel degelijk een sicke beleving hebben! ik ga geen voorbeelden noemen die kun je zelf ook wel bedenken
@Stopwearingpants: waar haal jij je wijsheid vandaan ? Heb jij ooit het verschil mogen beleven tussen een M3 (atmosferisch) en een 335i (twin turbo) ? Zelfs de zwakkere broeder (de 330i) heeft een veel betere snelheids- en acceleratiebeleving dan de twin turbootjes. Ik heb ze allemaal (gehad…en) gereden…

Nu jij met een zinvollere opmerking dat je eerste post :-)
@Megakix: dus in een auto waar je een kompressor/turbo hoort janken/fluiten heb je minder snelheidsbeleving aan dan een met alleen motorgeluid? ik weet trouwens niet eens hoe je nou meer SNELHEIDSbeleving in een conventionele 3 serie dan in een turbo versie kunt hebben, als je in beide 100 rijdt heb je volgens mij precies dezelfde beleving vriend. je weet wat snelheidsbeleving is? denk het niet
En toch heeft het iets weg van een Volvo…
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Tuners/Brabus/Teaser_Rocket_2011/Brabus%20Rocket%20CLS%20W218%2001.jpg
@RickB: klopt, Mercedes pikt tegenwoordig gewoon het design van Volvo, lampjes van de XC60 ook te vinden op de E-klasse.. ach, beter goed gejat.. ;)
@RickB: Volvo vormgeving van de bumper, de verticale LEDs doen me juist weer denken aan een Citroën DS3.
Weet iemand waarom deze V12 3 kleppen per cilinder heeft ? Gaattie dan harder ofzo ?
@Megakix: Niet zo heel ongebruikelijk, hoor. (mijn XM TD had er ook 3 per cilinder. Al waren het 8 cylinders minder, en nog diesel ook) De kleppen zitten op de kop. Die is pakweg rond. Probeer maar eens met cirkels (kleppen) zoveel mogelijk oppervlakte van een bierviltje te vullen (veel oppervlak = veel ademen). Dan zal je zien dat 1 grotere en 2 kleinere nog lang niet zo gek is.
@mout: Mooie uitleg! Thanks weer een leuk leermomentje erbij!


OT. Autoblog/ABHD? Ik wil mee met de proefrit, draag jullie spullen wel! :D
@mout: goed verhaal…zo is AB leerzaam !
In de SLS proppen die handel!
0-100 in 1 grote vuurbal!

dit moet vaker gebeuren! 0-100 niet meer in seconden uiten, maar in woorden!!

0-100 in een ikea-keukenmes, of 0-100 in een wandelende marketingboek
dat zal wel een monster worden! hopen dat sacha er weer een stukje in mag sturen!
hij zal wel sneller zijn dan de gpower rr
ben erg benieuwd
Kan niet wachten op officieel beeldmateriaal… was namelijk al fan van de 1ste Rocket… Deze zal waarschijnlijk wel nog bruter zijn…
Wow een auto met uitlaten! Ik ben nu al zo benieuwd…
@jipino: Nou! En dan die kleur! Net zo heftig als de bumpers van de ’02 Ford Ka van de buurvrouw!
Sm0keGun via Android app
denk niet dat het een cls is. heb de deur stijlen vergeleken met de gewone cls en er is geen overeenkomst …
@Sm0keGun: …en ? weet je om welk model het dan wel gaat ?
@Sm0keGun: Dat kleine stukje deur dat je op die foto ziet? Dat komt behoorlijk goed overeen met de CLS vind ik.

http://static.blogo.it/autosblog/mercedes-cls-2011-scoop/big_mercedes_cls_2011_scoop_03.jpg

Ook de grille (zie foto voorbumper) lijkt sterk op die van een CLS, er is nog geen enkele Mercedes waar deze grille zo rechtop staat (behalve de SLS).


OT: Ik hoop echt dat het een nieuwe Rocket wordt! De vorige was al zo ziek… De nieuwe gaat nog meer tot de verbeelding spreken. Mooi zo, Brabus :)
Nou, de CLS lijkt evident. Bij Brabus (en andere tuners) pakken ze sowieso elk groot model van Mercedes aan, ook al zijn er morele bezwaren. Zij verkrachten gewoon alles.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).