Rolls Royce 102EX: elektrische Phantom

Auteur: , 17 Reacties

Zoals verwacht: Rolls Royce komt met een conceptcar van een elektrische Phantom.

De huidige Phantom stamt uit 2003, het is dus voor een nieuwe generatie. De eerste aankondiging van die nieuwe generatie is vandaag; genaamd de 102EX. Deze concept wordt tevens als de Phantom Experimental Electric (EE) aangeduid. Het doel is om de reacties van aandeelhouders en potentiële klanten te peilen. Komende maanden zal men de mogelijkheid bieden om proefritten met deze auto te maken, in Europa, het Midden-Oosten, Azie en Noord Amerika. Tevens zal de elektrische Phantom komende maand te zien zijn op de autoshow van Genève.

“We have engineered the world’s first battery electric vehicle for the ultra-luxury segment,” said CEO Torsten Müller-Ötvös, speaking from the company’s headquarters in Goodwood. “With this vehicle, we begin an exploration into alternative drive-trains, seeking clarity on which alternative technologies may be suitable to drive Rolls-Royce motor cars of the future.”

UPDATE: Video met wat info over deze elektro-Roller op Autojunk!17 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Lijkt me nogal vreemd om te zien, zo’n groot bakbeest met super veel ruimte voor een grote motor maar dan hoor je hem niet eens, zou wel nog comfortabeler binnenin zijn, helemaal geen motorgeluid meer.
@mclarenf1lm:
Dit is nu net het streefdoel van Rolls Royce , het niet horen van de motor. Of het nu een verbrandingsmotor is of niet. In zo’n luxe auto mag je gewoon geen motor horen ;-)
@mclarenf1lm: De motor van nu hoor je ook niet…
Ben heel erg benieuwd naar het model
Ik blijf ’t mooi vinden, ‘motor cars’
@rotarypowah: Geinig he, er gaat een wereld voor je open nu je weet dat motoren niet enkel op fossiele brandstoffen lopen! De naam klopt overigens nog steeds perfect.
@Jochempie: En hop, een hole in one! :lol:
Mmm Phantom EE, zullen vast wat mensen dat ding PEE noemen, niet echt een briljante keuzen. ;)
@RickB: Wat dacht je van Phantom Eee? Mijn Eee pc loopt ook een hele dag alleen op batterijen ;)
Nou, dan mag je wel een extreem, lang verlengsnoer meenemen!, laten ze hem nou eerste maar wat lichter maken want anders sta je alsnog het milieu te verneuken,
Ik denk dat dit nog serieus gaat verkopen. Moest ik in die prijsklasse shoppen zou ik het in elk geval overwegen. In een Rolls wil jenamelijk op je gemak zitten zonder geluiden of iets anders dat zou kunnen ‘storen’. Denk wel dat ze eerst wat aan de batterijen moeten werken want die lichte autotjes doen er al niet lang over om de accu’s leeg te trekken. Wat moet het dan niet zijn met een auto van een paar duizend kilo?
Honderden kilo’s batterijen rondvliegen, voor de reputatie van de Gore’s van deze aarde… mis ik iets?
Ik denk niet meteen dat deze auto het enkel op batterijen zal redden…
Ik denk dat ze best eerst aan een soort hybrid systeem zullen moeten werken….
@Dimglor: Hebben ze ook. De batterij kan je namelijk opladen als ie leeg is. Want elke week met 200 kg batterijen naar de stort is niet zo premium.
En dat opladen, daar hebben ze een stopcontact voor bedacht. En achter dat stopcontact woont een grote kolen-/ kern-/ waai-centrale. (doorhalen wat niet van toepassing is) Dus is ie héél hybride. Electra, plus wat je er maar instopt!
@mout: No shit Sherlock… Natuurlijk kan je die batterijen opladen… Wat dacht je soms? Dat ik een kind van 5 jaar was? Ik ben gewoon van mening dat een hybrid systeem met een benzine motor die wordt geassisteerd door een benzinemotor nu eenmaal beter zou werken dan in 1 keer volledig op elektrisch vermogen te rijden….
@Dimglor: Dit was nou een grapje. Leek mij er eentje die het wel zonder smiley of ondertiteling kon.
Verder ben ik het grotendeels met je eens. Ik zie bijvoorbeeld de Jag met electro-aandrijving en klein benzine-aggregaatje wel zitten.
Maar voor het Rolls concept is dat ‘m niet, want hun ervaring is dat een flink deel van de auto’s nooit voor grote ritten ingezet wordt, maar voor veredeld taxi-werk. En bij luxe rode-loper-ritten is absolute stilte een extra luxe die alleen 100% electra biedt.
omg uit 2003 alweer! 8 jaar oud.. pfff tijd vliegt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).