Geinig zo’n Pagani Huayra, maar wat gaat ‘ie kosten?

Auteur: , 55 Reacties

De Pagani Huayra kun je mooi vinden of toch niet, maar dat het een unieke verschijning is, daarover zullen we het eens zijn. Over de 'bruutheidsfactor' van z'n prestaties valt ook weinig te discussiëren. Maar wat gaat 'ie kosten?

Mocht jij je afvragen of je al genoeg gespaard hebt, dan moet ik je waarschijnlijk teleurstellen. Van de Pagani Huayra zullen dit jaar slechts 20 exemplaren worden gebouwd. Ieder met een prijskaartje vanaf 1.358.500 dollar, omgerekend een klein miljoentje in euro’s. Tel daar nog een tonnetje of acht aan BPM en BTW bij op en je kunt ineens kiezen of je voor hetzelfde geld een Pagani Huayra of Bugatti Veyron koopt.

Nog even een korte opfrisser: Het 700 pk sterke V12 AMG blok in de Huayra sleept je in 3,2 seconden naar 100 km/u en zorgt voor een topsnelheid 370 km/u. En omdat qua prijs de vergelijking met de Veyron al is gemaakt, daarvan ook maar even de specs: minimaal 1001 pk, acceleratie naar 100 in 2,5 seconden en een top volgens fabrieksopgave van 406 km/u. (via: egmcartech)

En hadden we al gezegd dat de Huayra zal verschijnen in Need for Speed Shift 2 Unleashed?

Pagani Huayra in Need For Speed Shift 2 Unleashed55 reacties

Dan toch maar een Lamborghini Aventador LP700-4 met een Jaguar XJ supercharged. Volgens mij ben je dan goedkoper uit en je hebt twee auto’s, een voor de lol en een comfortabele.
@vincent_995: ja maar wie weet wat een Aventador kost, en we weten ook nog niet hoe die eruit gaat zien ;)
@salberts93: Dat is waar, maar die zal nooit zoveel gaan kosten. En ik denk dat de looks wel te doen zullen zijn, al denk ik niet (aan de spyshots te zien) dat het een mooiere auto gaat worden dan de murciélago.
Maargoed, ik zal ze toch nooit kunnen betalen, dus ik zit ook niet met dat luxeprobleem.
@vincent_995: dat laatste is zeker waar, geld denk ik voor ons allemaal wel. looks van de Aventador maak k me een beetje zorgen om, het ziet er niet echt vernieuwend uit in die spyshots. daarnaast vind ik de murcielago zo mooi dat ik niet weet of ik de Aventador mooier ga vinden
@salberts93: Ik heb precies hetzelfde, op de spyshots ziet het er een beetje revènton achtig uit en die is helemaal niet zo mooi. Veel te veel hoeken, en te weinig vloeiende lijnen.
@vincent_995: ik krijg een beetje het idee dat Lambo zijn inspiratie kwijt is, alles word maar op de Reventon gebaseerd, ik vind de Reventon zelf wel mooi, maar een beetje verschil in je range mag wel. Maarja, Audi he. past dezelfde tactiek toe op Lambo als dat ze op hun eigen auto’s doen
@salberts93: Dat heeft er niks mee te maken.
De Reventon was een concept van Lamborghini om hun toekomstige stijl te laten zien. En ze doen het nu behoorlijk goed om de stijlelementen van een Reventon terug te laten komen in de toekomstige lambo’s.

Zoals ik al zei heeft dat niets te maken met weinig inspiratie.
@vincent_995: Ik vind dat je smaak hebt. Ik ben het met je eens over de XJ en de Aventador. Maar Pagani kopers hebben vaak het geld om 1000. Dus rationeel doen over de prijs slaat in dit geval een beetje nergens op. Bovendien is Pagani exclusiever, sommige mensen vinden dat boeiend(ik niet).
@KippieKnaus: 1000 auto’s te kopen..
@salberts93: Minder dan de LP640… ;)
@vincent_995: helemaal met je eens! dan heb je (zeer waarschijnlijk) nog 2 mooie auto’s ook. en de lambo gaat nog is sneller naar 100 ook. die topsnelheid haal je toch nooit.

hoewel, als je een Pagani koopt dan heb je waarschijnlijk al 6 wagens in je garage staan!
Dus als ik het goed heb is dit de opvolger voor de Zonda en is die niet meer verkrijgbaar, dan is de drempel wel érg hoog gelegt voor een top van 370 ken ik meerdere mooiere auto’s.
1 miljoen?!? Das gewoon een miljoen meer dan de basis Zonda… Dan wacht ik wel op de nieuwe Lambo…

Bovendien verschijnt die Huayra EXCLUSIEF in Shift 2 omdat EA weer eens de licentie heeft weggekaapt, dus alleen de aller grootste andere games hebben nog een kansje om hem te krijgen.
@HDM: “1 miljoen?!? Das gewoon een miljoen meer dan de basis Zonda”

Was de basis-Zonda dan gratis? :P
En over Shift, jammer dat EA alle mooie auto’s wegkaapt want wat krijg je dr voor terug, kut handling, dan zie ik bijv. Porsches en deze liever in FM3, of in TDU2…
@The360box: Alsof TDU een goeie handling heeft.
@exotic:

De handling is echt slecht maar desondanks blijft het één van mijn favoriete racegames, vanwege dat dat super sfeertje dat er heerst…
@exotic: Toch lekkerder dan Shift, ik weet ook dat de handling niet top is in TDU2, misschien ontken ik het omdat ik het ook een topspelletje vind.
@The360box: ‘handling’ in een spelletje… :roll:
@The360box: Kuthandling? Alsof je Shift 2 al gespeelt hebt… :?
@VeniVidiVici: Nee maar ik neem aandat hij hetzelfde blijft als in deeltje 1 anders had ie wel een andere naam gekregen, copy?
@The360box: Haha ik denk dat je daar niet vanuit moet gaan. Die ontwerpstudio’s zitten niet stil qua ontwikkeling en EA wil echt wel proberen GT5 af te troeven.
Dus ik wacht rustig tot na 25 maart (release) en ga dan wel oordelen :)
volgens topgear spreek je huayra uit als haijra maar hoe die italianen het doen weet ik niet, maar toch een rare naam…
@Johan-SV: Huahahaahhu zo spreek je t uit xD
Doe mij maar een atom v8, daar rij ik hem wel zoek mee en kan ik nog een auto voor het vrouwtje kopen
Al kost ie 10 miljoen. Rijke mensen zouden dat ook nog wel willen uitgeven. Je bent niet voor niks rijk?
@Dennis: Moet het niet een AMG blok zijn ipv AMB ;)
@TheEdge: Is jou ook al opgevallen dat op het toetsenbord de “B” vlak onder de “G” zit. En ik heb best grote handen.
@dennis: prik dan tandenstokers in de uiteinden van je vinger :P
Voor dat geld koop ik wel een Dodge Ram:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Bailout-Plan-/120685473866?pt=US_Cars_Trucks&hash=item1c196a304a
@midasracer:
Moet je wel oppassen dat niemand de buy it now prijs betaalt, zo´n goede deal kan niet lang erop blijven.
@midasracer: zozo dies leuk geprijsd… maar even serieus… 1.5 – 3 miljoen dollar schuld? HOE THE FUCK DOE JE DAT?
@midasracer: Das een optimist…
doe mij dan maar de huayra, vind de veyron nog lelijker. maar eigenlijk het liefst heb ik dan een een F355 challenge staan voor trackdays en zondags ritjes (moet kenteken hebben dus), een e46 M3 GTR voor de DNRT en nog een mooie RS4 voor op straat… dan ben ik wel compleet
Is natuurlijk wel een prachtige wagen en ik ben een echte Pagani fan, maar volgens mij hebben ze toch wel een slag van de molen gehad daar in Italië….
Is wel een beetje heel veel geld voor een auto…
Ik kan niets doen aan het feit dat ik hem niet mooi kan vinden!
Ik zou voor de Pagani gaan. Die is veel mooier dan de Bugatti.
Wat een prijs zeg ongelooflijk.

En EA is weer is de klootzak aan het uithangen met de exclusieve rechten, de gamer is nu echt de dupe aan het worden want Shift is echt verre van een goeie game. Leuk ja, maar realistisch ho maar.
@The_12oach: Een game is NOOIT realistisch. Als je in het echt crashed dan heb ik nog nooit iemand weer zien respawnen op de weg :)
En daarnaast je hebt Shift 2 nog niet eens gezien of gespeelt dus je oordeel slaat nergens op!
@VeniVidiVici: ooit gehoord van GT5?
@The360box: Ja, maar zoals eerder die gaat EA echt wel proberen af te troeven :)
Pagani is een kleine fabrikant en de ontwikkelingskosten moeten verdeeld worden over een fractie van een produktie als bij een Lamborghini of Ferrari dus navenant dat de prijs hoger uitvalt. De vormgeving, techniek en bouwkwaliteit liggen op een zeer hoog niveau dus eigenlijk valt de prijs nog wel mee, relatief gezien dan. In ieder geval is de Huayra een stuk mooier als de Veyron en eigenlijk ook als de Zonda want dat is toch meer een dinosaurus geworden.
@aadr: De Huayra mooier dan een veyron???
En mooier als een zonda??
Ik zou beiden altijd verkiezen boven de Huayra.
Ik wacht liever op de Ferrari F70 die in 2012 uitkomt.
Niet dat ik ook maar in de buurt kom van het kunnen betalen.
Hyundai Huayra is een match made in heaven! Pagani Huayra is gewoon lame. Pagani Performagnificante is veel leuker. 8)
@AutomotiveDesigner: Stuur een mail naar Pagani misschien kunnen ze de naam nog veranderen :)
@AutomotiveDesigner: “suona come una pizza” zullen ze zeggen.
@VSTMcLaren: Haha, een pizza dat een nul tot honderd km/u doet in 3,2s! :P
het is tegenwoordig gewoon Om een auto een miljoen te laten kosten.
nu is het big leuker als iets goedkopers zoals een zr1 hem eruit rijd
@killioq: het is ook normaal om de brandstofprijzen belachelijk hoog te houden; hoeveel tankers wachten wel niet op de Nederlandse westkust tot er iemand het hoogste bod heeft uitgebracht.
@VSTMcLaren: je kan beter zeggen: tankers wachten aan de nederlandse kust. “och mijn nederlands 0_o”
Nou, als je daarvan naar de prijs vraagt, dan zullen ze wel raar opkijken…
ik hou wel van Pagani (en zijn V12 Mercedes AMG). net als de Zonda C12 uit 2000: what the fu*k!! en nu bij de Zonda R 2010: PORNOOOO!! dus de 2021 Huayra R: SESSOOO!!
Toch beetje pijnlijk dat je met een auto 10% de prijs van dit ding de 0-100 tijd kapot maakt: GTR.. maar goed een hogere topsnelheid en ziekelijke looks zijn blijkbaar een slordige 1.1 miljoen waard..
Voor zo’n bak geld ga ik ook even bij Bugatti shoppen voordat ik een keus maak… Want zo gek veel meer heeft deze auto nou ook weer niet te bieden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).