Video: GT-R vs Z06 vs GT500 dragrace

Auteur: , 47 Reacties

In de categorie relatief betaalbare mastodonten vinden we auto's als de Nissan GT-R, Corvette Z06 en Ford Shelby GT500. Stuk voor stuk auto's waarmee je je in de regionen van de Lambo's, Ferrari's en Porsches kunt begeven, zonder dat je een dito kapitaal hoeft uit te geven. Wat gebeurt er wanneer je dit drietal naast elkaar zet op een dragstrip?

De Ford Shelby GT500 is de goedkoopste, maar heeft de meeste pk’s en het meeste koppel.
Ford Shelby GT500 specs

De Nissan GT-R is voorzien van het kleinste blok, heeft als enige vierwielaandrijving en een automaat, maar brengt wel het meeste gewicht in de strijd.
Nissan GT-R specs

De Corvette Z06 is het duurst en heeft veruit het grootste blok.
Corvette Z06 specs

Motortrend nam de proef op de som, maar de uitslag laat zich gemakkelijk voorspellen.

In het hogere segment kwam onlangs ook nog een leuke vergelijking voorbij tussen een McLaren, Ferrari en Porsche.47 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Redelijk logische uitslag. De Gtr heeft meer grip en schakelt sneller. En de Z01 is lichter dan de Mustang.
Wat voorspelbaar.
en toch zou ik eerder de corvette of de shelby kiezen, alleen dat geluid al ^^
Hier is nog de volledige test van Motortrend:
http://www.youtube.com/watch?v=wfzqmpQQfOs&feature=feedu
Ik weet niet welke ik zou nemen. Ik twijfel heel erg tussen de Corvette en de Nissan. Met de Z06 heb ik gereden en een geweldige machine. De Nissan heb ik nog in het echt gezien. Het geluid van de Vette is wel mooier en ik denk dat de Nissan beter in elkaar geschroefd is. Tja, kies je dan met je emotie of verstand?
De GTR is sneller, maar ik zou toch voor de Corvette gaan na flink twijfelen. Het ziet er exotischer uit, heeft een betere naam qua ‘sportscar’ en dat geluid maakt alles goed. De GTR is close, bij elk andere test zou ik waarschijnlijk de GTR ook hoog prijzen.
Tja, een Gtr is verfijnder, sneller en makkelijker in omgang. Dus de Gtr voor mij.
ik zou toch voor de GT500 gaan! hij ziet er zo mooi uit en is ook veel goedkoper (in Amerika dan, maar ik ga mijn keuze niet laten beïnvloeden door die criminelen bij de overheid hier) als de andere 2.
Corvette maar dan wel de ZR1 om ff echt te lache
De Nissan is objectief beter. Maar als je veel geld uitgeeft wil je ook image, stijl, opvallen.
De Nissan schiet daar buiten de petrolhead wereld ernstig ter kort.
Het imago van de mustang is een beetje bedenkelijk, dus blijft de corvette over. Maar de mustang is wel veel goedkoper.

Ik snap heel goed waarom mensen een 911 kopen en geen nissan gt-r, ook al kost die de helft en is net zo snel.
Nissan: 90.950
Corvette: 98.010
Ford: 55.330 <– ½ van de rest?
Al is die Nissan echt vel.
Ik heb genoeg aan die 55.330 Dollar.
@reed: al is die Nissan echt wel vel???
moet dit niet vet zijn??
@ascari15:

Nope, vel.
Die Shelby is VET.
Voor mij de GTR graag. Exclusief, good-looking en mooi interieur.

De Stang en de Z06 klinken absoluut beter maar hebben stukken minder tractie.
Om de driftking uit te hangen zijn die 2 perfect. Voor het echte werk kiest men de GTR.
Doe mij maar de Nissan GTR. Snel genoeg en handig voor
dagelijks gebruik.
Ik word altijd zo treurig als ik zie hoe lekker goedkoop die auto’s daar zijn
@RudyV: Ik ook en het kutte is, importeren verhelpt het probleem niet.
Mja logische uitslag… De Gtr is natuurlijk gewoon goed… no question about it… Die Shelby is natuurlijk niet zo verfijnd.. maar die kost ook maar 55000 ipv de 90 mille voor de Gtr en de 98 mille voor de Corvette…. Die Amerikanen zijn volgens mij heel leuk in Amerika, maar hier in België (of Nederland) zou ik zeker veel liever met die Nissan rijden….
Even een vraag, 2012 nissan gtr?
Zo’n Mustang is echt niet om te versmaden, praktisch en betaalbaar. DMDM.
ik blijf bij de Mustang.
‘De Ford Shelby GT500 is de goedkoopste, maar heeft de meeste pk’s en het meeste koppel.’ Maar gebruik je als bijv. een auto een nadeel heeft máár ook een voordeel, er staan 2 voordelen in de tekst dus maar past niet in de context, meer zoiets als ‘én ook’. De Gt500 is bruut maar tergend langzaam door de wielspin, ookal zet je dr 100 ESP’s op,
@The360box:

Ik vind het gebruik van “maar” hier anders helemaal niet zo vreemd. Doorgaans is een auto met meer motorvermogen duurder dan eentje met minder, dus in die zin vond de auteur het waarschijnlijk opvallend dat de GT500 hiervan afwijkt.
Dacht het al, die Ford heeft geen schijn van kans.
Als ik mocht kiezen dan zou het tussen de Corvette en GTR gaan. De GTR is de betere van het stel en logischer wijze zou je daar dan voor moeten kiezen, maar iets in me zegt neem de Corvette. Dan ga ik ze weer afwegen en kom ik weer bij het zelfde verhaal. constante loop kwa kiezen.
Ik zou het echt niet weten.
zo die Amerikanen zijn bang! 2 tegen 1! als ik moest kiezen; zeg ik de GTR, amerikaanse kwaliteit SUCKS big! GERMAN for LIfe.
@VSTMcLaren:
bij deze een update van dingen die gebeurd zijn sinds de jaren 80:
– Flatscreen/LED TVs
– Casette bandjes zijn vervangen door MP3 bestanden
– inplaats van MS dos gebruikt men nu Windows 7
– men noemt talent loze rommel nu muziek
– Michael jackson en vele anderen zijn dood
– de president van de VS is zwart
– amerikanen maken terug goede wagens,
welkom in de jaren ‘010 mijn ingevroren vriend
@six-trey: amerikanen gebruiken nog steeds een starre achteras, maar dat is niet zo erg….ze gebruiken plastic in hun auto’s, zie de interieur van een chrysler 300c: AFGRIJZELIJK!!
@VSTMcLaren: German for life = GT-R?
@As_long_as_it_is_fast: ” GERMAN FOR LIVE!” is een ander onderwerp.
Geef mijn de vette maar of toch de Nissan …..nee toch de Mustang aaaarrrgghh ik word gek ,toch de vette maar of toch de Nissan …..nee toch de Mustang aaaarrrgghh ik word gek ,toch de vette maar of toch de Nissan …..nee toch de Mustang aaaarrrgghh ik word gek ,toch de vette maar of toch de Nissan …..nee toch de Mustang aaaarrrgghh ik word gek ,toch de ………..;)
@norge: Ik zal helpen. ;)
De mustang: 40.339 Euro
De GT-R: 66.308 Euro
De Corvette: 71.454 EUR

Nu moet je gewoon even kijken of die 25k extra de moeite waard zijn… Of je voor die prijs misschien iets koopt om ’t vrouwtje gelukkig te houden. ;)
@As_long_as_it_is_fast: De auto’s zijn helaas veel duurder hier als in Nederland (2x) :(
@norge: Ik ben van België, hier zijn ze nog goedkoper als in Nederland. ;) lukcy me, right? Neen, niet echt, want kan voorlopig nog geen van het trio betalen. :D
Ik wacht wel (in my wettest dreams)tot de nieuwe Viper er is. Momenteel het best bewaarde project uit de automotive industry.
Als ik 100k had, kocht ik me sowieso de GT-R. Moest ik zelf moeten sparen, beginnend van 0, zou ik het geduld niet hebben verder te sparen, wetende dat ik vanaf 41k de mustang zou kunnen hebben…
hoe voorspelbaar..

had er dan wat andere fatsoenlijke 4wd’s neergezet tegenover de GT-R zoals een R8 of een RS6 dat lijkt me een prima match-up ;)
knap gedaan van de gtr , maar buiten de 1/4 m kan de gtr het schudden, toch handig die vier wiel aandrijving en l, control.
@corvettez06: Het blijkt maar weer dat de GTR z’n vermogen niet verkwist aan het burnen van rubber maar aan realistische snelheid.

Van 0-100 in een wolk van rook is leuk maar heeft weinig tot niets te maken met rendementswinsten en/of realistische snelheid vanaf 0.

Ik durf zelfs te wedden dat een Corvette ZR1 nog moeite heeft met eenzelfde GTR. (0-100 verliest eerstgenoemde sowieso)
@autoloos speciaal voor jou,http://www.youtube.com/watch?v=OZlGMX8G3B4
@ autoloos waarom denk je dat ze de z06 hebben genomen voor deze test, en bekijk even de track tijden op de nurburgering , tegen de gtr .
@corvettez06: Dat klopt, ik ken het filmpje. Alleen in deze test is nog gebruik gemaakt van de toen nog nieuwste GTR met om en nabij de 485 pk. De momenteel nieuwste GTR heeft 530 pk en sprint van 0-100 weldegelijk sneller weg dan een ZR1. Dat vergelijk sugereerde ik.

Ik heb net even de N’ring-laptimes bekeken en daar zie ik toch echt staan dat de Nissan GTR 2011 met een tijd van 7:24.22 toch een stuk sneller is dan jouw ZR1 die er een tijd op nahoudt van 7:26.40. Die z06 waar je het over had is bijna nog 20 seconden langzamer dan de Nissan GTR 2011.

Ken je “feitjes”, wil je? ;)
i’ve said it before and i’ll say it again, GTR KICKS ASS !!! :)
Het geluid van de GT500 mag dan wel mooier zijn, maar met de GTR ben je zeker dat je het eerste weg bent aan het rode licht, maar is dat nu het belangrijkste? hmzz
@autoloos als je goed gelezen had , zie je staan dat ik het niet over de 400 meter heb maar wat er daarna komt, dus topspeed , en dat gaat deze gtr op het filmpje ook niet redden tegen de z06 , dus ken je feitjes wil je , leer eerst eens lezen voor dat je antwoord.
en als je goed gelezen had prijs ik ook de , snelle kwartmijl van de gtr, dus nogmaals leer lezen.
ik heb het over dit soort , eigenschappen,http://www.youtube.com/watch?v=9Sm3Bs_axQ0
Corvette!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).