Gillet komt met compleet nieuw model

Auteur: , 30 Reacties

Hebben Belgen dan eindelijk weer iets om trots op te zijn? De kleine Belgische sportautofabrikant Gillet lijkt bezig te zijn aan een ware comeback. Eind vorig jaar zagen we al de Vertigo.5 Spirit (met Maserati V8) opduiken en nu bereikt ons het bericht dat op de autosalon van Parijs een nieuwe supercar gepresenteerd zal worden. En direct als coupe en cabriolet!

De afgelopen jaren lag de productie van Gillet eigenlijk zo goed als stil. Er werden slechts een handjevol auto’s gebouwd, maar dat lijkt nu te gaan veranderen. In opdracht van een klant heeft Tony Gillet een nieuwe supercar ontwikkeld die vriend en vijand zal moeten verbazen. Verdere details ontbreken nog op dit moment, maar mijn interesse is in elk geval al gewerkt.

De Gillet Vertigo is misschien niet moeders mooiste, maar het is wel een auto die goed in elkaar zit en rete snel is. Een nieuwe model kan dus alleen maar beter zijn, maar laten we wel hopen dat Tony deze keer zo slim is om een designer in te huren. (via: leblogauto.com)30 reacties

niet kopen, LELIJK!!!!!
@forza3racer: Hoe kan jij dat nu weten? De nieuwe staat hier niet op…
@forza3racer: jij hebt dat nieuwe model al gezien? Dat is knap…
@forza3racer:
Hoe kun jij dat nu weten…?! Het kan er in ieder geval alleen op verbeteren en ik heb er hoop op
Hopelijk is het écht een nieuw model, en niet weer een evolutie van de Vertigo. Kleine sportwagenfabrikanten durven dat al snel eens ‘nieuw’ te noemen. Nu ja, de grote ook.
waar zijn de foto`s van voor de aanrijding?
@rover: Met een naam als Rover zou ik een toch niet te grote bek opzetten.
@SimonMc: :mrgreen:
Gillet the best a man can get
waarom mijn post met de link niet doorkomt weet ik niet, maar voor Top Gear uitzending gemist moet je ff zoeken op loombo en dan komt het helemaal goed.
Gillet, speelt die niet voor Anderlecht?
@Benjamin1: neen jongen daar scheer ik mij mee
als je kijkt naar de geschiedenis van het merk……..
kan je beter een f430 scuderia :)
@forza3racer: “kan je beter een f430 scuderia”

Ben je dyslectisch ofzo?Heb je problemen met zinnen die te lang?
zou die snel over de weg heen scheren?
Nog even over die andere Belgische auto, de Imperia GT :p Hij is toch veel mooier als die gechopt is, vind ik.

https://lh4.googleusercontent.com/_l_rVvm5-ijE/TWJqZQqQZRI/AAAAAAAAAKQ/PBjZo3rWYME/s912/imperia_gt_006.jpg

ter vergelijking:

http://www.autoblog.nl/gallery/Imperia/GT_schetsen/imperia_gt_006.jpg
Ik heb altijd wel een zwak gehad voor kleine sportwagenbouwers. T gaat elke 400 meter stuk, de afwerking is knudde en je wordt high van de lijmlucht in het interieur, maar zo’n auto is door petrolheads met veel liefde ontwikkeld en gebouwd met als doel om jou blij te maken. En dat voel je gewoon.
@dondeboer: Vergeet ik zo mijn punt te maken: daarom ben ik dus heel benieuwd daar de nieuwe Gilet Sensor. Excel.
op de website van Gillet staat er thans dat ze gewoon aanwezig gaan zijn op het “Salon du Coupe et Cabriolet de Paris” op 26 en 27 maartt…staat nergens dat ze een nieuw model gaan uitbrengen in coupe en cabriolet…denk dat er ergens een foutje is gebeurd kwa interpretatie…of slecht frans knn. lezen…
In februari komt wel de Vertigo.5 uit…
Dit staat op de blog….mss. beter even cursus frans volgen…

Début novembre, le petit constructeur belge Gillet présentait sa Vertigo.5 Spirit et affirmait sa volonté de dynamiser sa filiale «production» à l’arrêt «de facto» depuis quelques années. Une nouvelle étape dans ce dynamisme commercial sera franchie au Salon du Coupé et du Cabriolet où une toute nouvelle voiture sera présentée.

Le constructeur, qui sera bien sur présent à la Porte de Versailles avec sa Vertigo, nous a annoncé qu’une toute nouvelle voiture y serait également présentée. «Une Supercar sportive toujours, complètement inédite» pour reprendre les termes exacts, «réalisée à la demande d’un client, et que l’on pourra naturellement envisager d’engager en compétition». La philosophie de l’entreprise de Tony Gillet restera donc intacte. Avec une gamme élargie ? On peut l’espérer !
dus gewoon een nieuw model, er staat niets over of het een coupe of cabriolet is…
@crusader:

Misscien niet eens een nieuw model, maar een geheel nieuwe, krechtiger uitvoering van de Vertigo lijkt me best wel waarschijnlijk.
@Apache: Ze spreken wel degelijk van een nieuw model ” Une nouvelle étape dans ce dynamisme commercial sera franchie au Salon du Coupé et du Cabriolet où une toute nouvelle voiture sera présentée.”

Maar die geweldige talenknobbel van een reporter hierboven vertaald dit als “er komt een geheel nieuw model en direct als coupe en cabriolet” …halloooooooow…wakker worden! Als je een beetje logisch nadenkt dan weet je al dat een kleine autoproducent als Gillet geen twee modellen ineens gaat uitbrengen, zelfs Wiesmann heeft heel lang enkel een cabriolet gehad en daarna pas een GT coupe…maja je moet blijkbaar Vlaming zijn om de Walen te verstaan…
@crusader: Ja, ze spreken van een nieuw model, maar dat zegt ieder merk – maar dan echt IEDER merk – als ze nieuwe knipperlichten insteken…

Ik hoop dat het ècht ècht nieuw wordt…
@crusader:

Esprit De Flandre legt hierboven uit wat ik bedoelde.
Hopelijk word hij net zo mooi als de huidige Gillet!
De Gillet Vertigo is misschien niet moeders mooiste, maar het is wel een auto die goed in elkaar zit en rete snel is

sorry hier kan ik het niet mee eens zijn de gillet is inderdaad bloed snel en hij ligt geweldig op de baan en ik kies hem ver boven jullie hollandse trots de spyker…
maar goed in elkaar gezet no way als je ooit de kans hebt om in een gillet te zitten kijk niet naar de afwerking.
de laatste die ik gezien had leek mij slechter in elkaar gezet dan een goedkope kitcar , er zijn plekke rond de deuren waardoor je gewoon naar buiten kunt kijken ! en dan hebben we het nog niet over windruis etc gehad …
Ben benieuwd, het huidige model is niet moeders mooiste maarja.
Vorm volgt functie heet dit. Aangezien de quote komt van Gordon Murray is daar niets mis mee.
Hopelijk is hij mooier dan dat misvormde ding hier over…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).