Productie Spyker C8 Aileron begint deze lente

Auteur: , 25 Reacties

Ja, die Victor Muller was het afgelopen jaar nogal druk om een bepaald Zweeds merk van de ondergang te redden, dus de vaart ging er bij Spyker een beetje uit. Toch lijkt het erop dat de productie van de C8 Aileron over enkele weken dan toch echt van start gaat. Ein-de-lijk.

Aan het einde van 2009 maakte Spyker bekend dat de productiefaciliteiten werden verhuist van Zeewolde naar het Engelse Coventry. Het bedrijf CPP (Coventry Prototype Panels) – al meer dan tien jaar goede maatjes met Spyker – zal daar over enkele weken beginnen met het bouwen van de C8 Aileron. Hiervoor werden even 40 extra personen aangenomen, en daar zijn ze in Coventry dolblij mee natuurlijk.

Nog een reden voor de giga-vertraging van de C8 Aileron zou de aangekondigde engine-swap kunnen zijn. In plaats van een Audi V8 (400 pk) komt er in de C8 Aileron een achtpitter van GM te liggen. Een bekend blokje dat onder meer dienst doet in de Cadillac CTS-V en Corvette ZR1. Het zou dus kunnen dat de coupé vanaf het begin al geleverd wordt ,et deze Amerikaanse krachtbron. De C8 Aileron Spyder krijgt ‘m sowieso, maar wanneer de productie van deze cabrio start is nog niet duidelijk.
25 reacties

Doe maar combi 5 of 18. Zien er wel gelikt uit.
Dacht dat de Aileron al te koop was? In de zin van dat er al enige exemplaren gespot zijn.

http://www.autojunk.nl/2009/10/nieuwe-spyker-c8-aileron

en

http://www.autojunk.nl/2011/02/spyker-c8-aileron-5
@JamesBond007: dat zijn allemaal pre-prodctie auto’s. Oftewel rijdende prototypes. Die auto’s zijn allemaal eigendom van Spyker zelf en worden gebruikt voor beurzen en testwerkzaamheden.
@robbie:
Oh oke, Cool. Dat wist ik niet. Zeker niet aangezien er 1 in Azie was gespot.
:D
Man! De spyder is mijn favo wagen!!! Hij is gewoon bloedheet! Goed werk noorderburen
ehm, maar krijgt de Spyker dat blokje dan ook met 650pk?! of wordt de supercharger eraf gehaald en blijft er grof gezegd een LS3 over?

Had dan voor de LS7 (uit de Z06) gekozen… Of nog beter; Ford’s 5.0 V8. Voelt zo raar aan om van een 32V Audi blok (al dan niet met turbo’s) over te stappen naar een 16V Corvette V8 (al dan niet met supercharger). Ondanks dat het karakter van de blokken wel bij de auto zal passen.

En waarom eigenlijk geen instap-aileron met opgepepte twinturbo V6 bij Saab vandaan? ;)
@Alwood: ze gebruiken het 6.2 liter LSA blok uit de de CTS-V met 564 pk.

En op die Audi V8 hebben nooit turbo’s gezeten, hoogstens een supercharger van MTM ;)
@robbie: heu? dus het is weer een andere V8 dan in de RS6 C5 zat? Was de Spyker C8 Spyder T dan die met supercharger, of met plannen voor een turbo maar nooit geproduceerd?
@Alwood: de motor uit de RS6 is nooit gebruikt door Spyker. Ze hebben de 4.2 V8 uit de vorige A8 (335 pk) gebruikt en van de vorige S4 (344 pk). Sowieso zonder directe injectie en in eerste instantie met distributieriemen ipv distributiekettingen. Door wat “magic” zouden die motoren achterin een Spyker dan 400 pk leveren.

De Spyker C8 Spyder T had, op papier, 2 turbo’s en zou onder handen zijn genomen door Cosworth. In die auto heeft echter nooit een motor gezeten. Of iig niet eentje met turbo’s.
http://www.spykerowner.com/forum/unofficial-spyker-register/210-021-c8-spyder-t-silver-green.html

Wel zijn er de laatste jaren enkele C8 Double12’s en korte C8’s voorzien van een supercharger van MTM. In dat geval zou de motor 525 pk leveren.
Ja, die Victor Muller was het afgelopen jaar nogal druk BEZIG // IN DE WEER om een bepaald Zweeds merk van de ondergang te redden
Half jaar terug reed dit ding achter me en haalde me daarna in. Oranje, met dealerplaten, ik gok dat het ’t demomodel was wat je links en rechts ziet opduiken.

Ding maakt echt zwaar indruk op de weg. De visuele impact is gewoon enorm en op de een of andere manier is het ondanks alle glimmers, de knaloranje lak en de toch wel maffe styling echt een mooie, chique auto.

Dus: doe mij er maar één. Een oranje alsjeblieft. Met veel glimmers.
In de een na laatste regel staat et in plaats van met ;)
Het is dan wel een NEderlandse sportwagen maar hoe de hut er ook uit ziet, het gaat om de motor die dan weer Amerikaans is, of Duits, howerer, ‘k vind het zo simpel om bij andere wat blokjes weg te halen want de 100 in 4.5 sec. voor een supercar van 3 ton? Ik zou het wel weten.
Eindelijk hij komt er aan.
Het is een ongelofelijk mooie auto, en misschien wel het belangrijkste: HIJ KOMT UIT NEDERLAND (ook al word hij niet in nl gebouwt).
Ik hoop dat met GM blok iets meer vermogen komt.
nederlands trots!
@tomsmits: donder ff op met je liberale avatar….
@Megakix: vrijheid van meningsuiting he;) maar goed, waarom dan?
Productie van alle 3 ? :-)
Hij ziet er wel heel erg goed uit….

Zet maat voor de deur :)
Blijft prachtige auto. Werd tijd.

Rebadgen naar een Saabje… ?
En dat slechts 3 jaar na de introductie!
http://www.autoblog.nl/archive/2008/03/04/spyker-c8-aileron.
Ooit roestte Alfa al in de folder. Nu Spyker al voor de folder.
Als ik naar “RELEVANTE ARTIKELEN OP AUTOBLOG” kijk hier rechts zijn er al best een flink aantal gebouwd. Of ze stickeren steeds 1 model in een andere kleur ;)

Vind hem minder “bijzonder” als de eerste Spyker maar mooi is hij wel.
Jammer alleen dat je met 400pk niet echt meer mee kan. Dit soort auto’s hebben er toch minimaal 100 meer tegenwoordig.
@Donstil: er zijn een stuk of 7 pre-productie auto’s gebouwd en 2 prototypes.

#250 C8 Aileron Spyder – Gun Metal/Tropicana Orange (was een coupe, geen motor)
#251 C8 Aileron – Black/Ivory
#252 C8 Aileron – Madeira Red/Black
#253 C8 Aileron – Anthracite/Tropicana Orange
#254 C8 Aileron – Glacier White/Tobacco
#255 C8 Aileron – Dutch Orange/Black
#259 C8 Aileron – Black/?

Prototypes
#901 C8 Aileron – Mule
#908 C8 Aileron – Gun metal/Tropicana Orange (op Double12 basis)
@robbie: Thnx voor je complete reactie!
een van de mooiste autos ooit gemaakt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).