Rijtest en video: Opel Corsa OPC

Auteur: , 103 Reacties

Het principe van de hot hatch is simpel maar doeltreffend: neem een conventionele kleine wagen, en lepel hier een potent motorblok in. Gekoppeld aan een laag gewicht levert dit, mits goed uitgevoerd, een krachtig scheurijzer op voor een relatief lage prijs. Wij gingen op pad met Opels snelste Corsa, de OPC.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk in de video HIER! ]

Voor ons was het een weerzien met een oude bekende, want toen we in 2007 naar Frankfurt gingen hebben we de auto ook al eens aan de tand gevoeld. Opel heeft echter onlangs de Corsa een update gegeven, waarbij de OPC niet werd overgeslagen. Dit gaf ons een mooi excuus om er opnieuw een blokje om mee te gaan. Met camera dit keer.

Opel Corsa OPC

Voor de opgefriste Corsa werd de stuurinrichting aangepast, waardoor je de OPC nu nog preciezer door de bochten schijnt te kunnen hoeken. Daarnaast werd het motorblok wat zuiniger gemaakt en daalde de Co2-uitstoot, wat weer een gunstig is voor de afdracht die de BPM-maffia van je eist. Qua performance bleven de cijfers gelijk: onder de motorkap ligt nog steeds een 1.6 turbo die 192 pk en een maximum koppel van 230 Nm levert (266 met de kortstondige overboost-functie). Ook de acceleratiecijfers en topsnelheid zijn ongewijzigd gebleven: 0-100 gaat nog steeds in 7,2 seconden, en bij 225 km/u is het gedaan met de pret. Wel hebben de engineers nog wat gewicht van de Corsa OPC weten af te schaven: in plaats van een dikke 1.200 kg legt hij nu 1.178 kg in de schaal.

Pk-fanaten kijken misschien een beetje beteuterd bij het gebrek aan meer vermogen, maar geloof me: de OPC kan met deze powerplant perfect uit de voeten. Wat een lekker bijtertje is dit kleine blok! Al vanaf een vrij gering toerental is de motor heerlijk bij de les en hij sleurt je werkelijk waar door elke versnelling heen. De vermogensafgifte is vrij lineair, waardoor je, niet zoals bij sommige turbo’s, halverwege een duw in je rug krijgt – in plaats daarvan laat het blokje zich gewillig richting de toerenbegrenzer jagen. Tussensprintjes toveren onafgebroken een vette glimlach op je gezicht, en ik kon het dan ook niet laten er elke keer weer een slinger aan te geven. De handgeschakelde zesbak schakelt precies, en het onderstel weet oneffenheden in het wegdek redelijk comfortabel weg te filteren. Wel neigt de auto behoorlijk naar onderstuur als je het randje opzoekt in de bochten, maar dan moet je al behoorlijk gek doen, want de OPC laat zijn bestuurder aardig wat capriolen uithalen voordat hij over zijn voorwielen begint weg te glijden.

Opel Corsa OPC

Wanneer je naar het uiterlijk van de Corsa OPC kijkt is het in een oogwenk duidelijk dat je hier niet met een gewone 3-deurs te maken hebt. Er is Opels OPC-divisie kennelijk veel aan gelegen om zich qua uiterlijk te onderscheiden van zijn bravere broertjes. In principe is hier wat voor te zeggen; een koper wil zich natuurlijk wel onderscheiden van zijn oma van 80, die ook Corsa rijdt, maar dan een 1.2. Bovenop de OPC prijkt een dakspoiler, in het midden hangt een grote, driehoekige uitlaat, hij staat standaard op dikke 18”-velgen en de dikke bumperpartij wordt voor en achter gekenmerkt door semi-functionele kieuwen. Kies nog voor een lekker opvallend kleurtje en je weet zeker dat je aandacht zal trekken.

Opel Corsa OPC

Ook in het interieur wordt deze sportieve lijn doorgetrokken: de inzittenden nemen plaats in Recaro-kuipstoeltjes en voor de neus van de bestuurder prijkt een lekker dik afgeplat OPC-stuurtje, dat erg lekker in de hand ligt. Het mag duidelijk zijn: de Corsa OPC schaamt zich niet voor zijn sportieve genen en laat dat overduidelijk aan de buitenwereld merken. Voor een wolf in schaapskleren hoef je niet bij de heren uit Rüsselsheim aan te kloppen, zo veel is duidelijk.

Opel Corsa OPC

Het Opel Performance Center ligt op slechts een uurtje rijden van de Nürburgring, en de heren engineers maken dankbaar gebruik van het feit dat de Groene Hel praktisch naast de deur ligt. Elk OPC-model in ontwikkeling wordt er uitvoerig getest, en met de data die deze ritjes op de 20 km lange hobbelbaan oplevert worden de wagens gekneed in de vorm waarin de OPC-divisie ze wil hebben. Een bijkomend voordeel van al dat rondjesrijden is dat er regelmatig een aanval op staande ronderecords wordt gedaan. De Corsa OPC bijvoorbeeld heeft het huidige ronderecord in zijn klasse in handen, met een alleszins nette 8:48 minuten. Geen verkeerde tijd voor een 1.6’je. Naast de mogelijkheden op de Ring hebben ze ook een testcircuit, waar Wouter zich in het verleden al eens mocht vermaken.

Maar natuurlijk is de Corsa OPC niet alleen in dit hot hatch-segment. Hoewel geduchte concurrenten als Peugeot (met de 205 GTI toch een beetje de oervader van de hot hatch) en Honda lijken te zijn afgehaakt is er nog volop concurrentie vanuit eigen land: het VAG-concern heeft zowel in de vorm van Seat, Skoda als Volkswagen drie 180 pk sterke concurenten binnen zijn gelederen, die allemaal zijn uitgerust met een geblazen 1.4’tje. Maar de grootste concurrent komt toch wel uit het land van de stokbroden, kazen, en nymfomanes. Ik heb het dan natuurlijk over de Renault Clio RS. Dit Franse scheurijzer heeft een atmosferische 2.0 liter motor aan boord, die met 201 pk de OPC qua power marginaal overklast. Nu heeft dit blok een totaal ander karakter dan de kleinere turbo in de Corsa, dus het zal vooral aan de smaak van de koper liggen wat er voor de deur komt te staan. Qua prijs ontlopen de twee elkaar niet zoveel, de Clio is met 28.995 euro precies 1.000 euro duurder dan de Corsa.

Opel Corsa OPC

En daarmee komen we aan bij het grootste pijnpunt van de OPC. De nieuwprijs ligt maar net onder de 30.000 euro, en dat is nogal een bedrag om op te hoesten voor een kleine 3-deurs, des te meer omdat het interieur nou ook niet bepaald overstroomt met dure materialen. Mocht je echter diepe zakken hebben en dit geen onoverkomelijk probleem vinden, dan kan ik je de Corsa OPC alleen maar aanraden. De fun-factor van deze auto is geweldig groot, het is echt een auto waar je gewoon blij van wordt als je hem een opdonder geeft. De wegligging is goed, het uiterlijk is dik, maar het grootste pareltje van deze auto is zonder twijfel het gretige motorblok, die deze OPC vanuit de basis ijzersterk maakt. Filmpje!103 reacties

Hey! Een nieuwe presentator!
En hij stelt zich niet eens even voor!
@Fova ja precies zat ik ook al aan te denken…..
Ik dacht he, wouter heeft weer haar gekregen.
Halve seconde later, o nee het is iemand anders ;p
the-budel-guy
@BMW_Li: en 3 tellen later was het filmpje al weer afgelopen
-edit: nutteloze bijdrage-
Zullen we maar weer gewoon Wouter doen? Deze man gaat het niet worden.
@Stefje: Eens, dit is echt niks… Autoblog = Wouter. Als ik dit soort filmpjes wil zien ga ik wel naar Autoweek…
@OverSoft: amen oversoft, amen
OT: corsa opc, dat is eigenlijk een meidenkar met pit klaar
Leuk maar doe mij maar een VW Polo GTI. Is namelijk sneller en goedkoper en mooiere materialen.
ben ik heelemaal met je eens @RobinS:
@RobinS: nou, sneller zallie niet zijn, ondanks de door VAG afgegeven sprinttijd. Daar moet je altijd 10% bij optellen helaas.
Kleine bakkies met relatief veel vermogen, het blijft het ultieme recept voor een leuk dagje autorijden. Overigens vraag ik me af waarom de PK-fanaten hier niet blij om zouden moeten zijn. 192 in een schoenendoos is gewoon veel.

Wel vind ik m met bijna 1200 kg erg zwaar, het zouden niet de PK-fanaten, maar de overtollig-gewicht-eruit-fanaten (zoals ik) moeten zijn die een beetje beteuterd kijken…
ow heeey, een nieuw gezicht. Leuk trouwens dat je je zo uitgebreid voorstelt, echt spontaan!
-Verder prima vid.-
lelijke auto, slechte presentator..
-edit-
@Stefje: ik ben al blij dat er blijkbaar toch nog iemand bij Autoblog zit die eens positief kan zijn over een auto met ‘iets meer’.Dus ik geef de beste man het voordeel van de twijfel.
@neal:
Ik begrijp je insteek, maar presenteren gaat hem niet natuurlijk af. Het zal een beste kerel zijn, maar als kijker ben ik totaal niet door hem geboeid. En dat is het enige wat telt.

En daarbij kreeg hij zo te zien het overgrote deel van zijn tekst ingesproken door Wouter, dus ik geloof het wel. Tijd voor de volgende kandidaat :)
Op zich een geinig autootje.Maar het blijft een opel.Niet al te best imago dus.Blinken ook nergens in uit.HEb nog liever een gti.
Is dit nou Robert D ? Guitig filmpje, leuk blits autootje, gave kleur.Zou ik zeker overwegen als ik in segment zou kopen (samen met de Mini Cooper R)
@wolf: haha dacht ik ook gelijk aan….maar mini R?? t’is toch S of ben ik als mini liefhebber nouw gek in m’n paasei;)
Geef die kerel toch een kans, hij doet dat zo slecht nog niet.
@ dondeboer: Dat gewicht valt best nog goed mee. Punto Abarth gebruikt zelfde platform als Corsa en heeft een geblazen 1.4 voorin. weegt daarmee 1160kg wat nauwelijks minder is dan deze OPC. Onthou dat het nog steeds een wagen is met quasi alles erop en eraan. Geen Elise dus…
@Clocker: Klopt ook wel, maar ik vind t nog steeds behoorlijk veel. Ik rijd in een Fiat Grande Punto diesel en die weegt minder… Alles boven de 1000kg vind ik eigenlijk te veel voor een hot hatch.
Wouter wil wat meer vrije tijd en wat minder testen? (niet voor te stellen voor ons natuurlijk, droomjob ;) ) Nou, welkom Herman.
Hmm, vind het met Wouter toch leuker.. Maar goed, misschien is het ff wennen. Krijgt van mij een kans!
Verder wel een erg kort filmpje, niet echt spectaculair..
jammer dat er zo weinig opcs zijn, de gewone corsa ziet er een heel pak vrouwelijker uit
Clio RS is nog leuker denk ik!
Hij doet het vast prima maar hij had zich op z’n minst wel eventjes voorstellen.

Hij verteld alsof hij al 100 autotests erop heeft zitten :P
Grande Punto Abarth esse-esse is toch ander ook behoorlijk concurrend.
Sterker nog, sneller met minder vermogen.
Dan neem ik wel de Citroen DS3 R met 205 pk. Die is veel mooier in mijn ogen.
Jezus 28000 euro, krijg je daar ook Anita bij?
Nee even serieus, een gele Opel met zwartev achterlichten en een veel te opzichtige bodykit is gewoon een pauperbak optima forma. Chick magnet? Anita magnet zul je bedoelen. Geen chick met een beetje stijl zal zich graag in dat ding laten vervoeren. Volgende keer alsjeblieft een beetje kritischer zijn in de video.
Ik vind Wouter nou oko niet je van het het ofso, Sasja is toch van huis uit AMG, wouter doet de middenklasse en deze dude de 1.6sjes.
edit: en jij snel terug naar school, hup
Dus hoe heet die nou?
@DePannekoek: Herman Feitsma aldus de aftiteling.

@OPC Corsa. Leuke auto om te zien, niet om te kopen, 28K voor een Corsa? Leg er 4 bij en je rijdt een Giulietta QV met 235 PK en een achterbank.
@Benjamin1: check !
wat een sjomp!
chick magnet?? een gele Lamborghini misschien, maar een gele Opel corsa, NEE.
Ik vind dat deze presentator het prima doet! Presentator (hoe heet je) doe gerust nog eens wat! Als je maar wel werk overlaat voor Wouter. Luister vooral niet naar de meesten hier. Die doen het waarschijnlijk alleen maar bagger. Beetje respect voor het eerste filmpje van deze man heren!
moet hij niet wat over het intrieur vertellen?
en wat is die gele kleur maar lelijk
echt niks aan
leuke wagen, maar waar ik meteen aan denk bij een hot hatch is handbreak-turns en dergelijke, gewoon lol hebben! misschien voor een ‘deel 2’ van dit korte filmpje?!
Leuk, wat afwisseling in presentatie. Echter, graag voorstellen de volgende keer, wel zo netjes :)
Zou Herman misschien Sir Smokalot zijn? Aangezien Wouter altijd de rijtesten met Wouter post…
@Benjamin1: ja joh, zou het echt?.. ;)
Onee, dit is de facebook van Smokalot LOL

http://www.facebook.com/pages/Sir-Smoka-Lot/100509473439
/Telegraaf modus AAN

Mystery SOLVED: DIT IS sir smokalot.

Dit is de twitter van sir Smokalot zoals in zijn profiel op AB staan:
http://twitter.com/Cpt_Bufu

De Facebook van Herman Feitsma:
http://nl-nl.facebook.com/people/Herman-Feitsma/100001047453784

Werk+Opleiding komen overeen.

/Telegraafmodus uit.
Wouter terug aub… Dank u!
Grappig he, hoe conservatief autobloggers zijn. Elke presentator is goed, als het maar Wouter is.
Elke brandstof is goed, als het maar benzine is.
Elke auto is goed, als ie maar Duits is.
Dit was nou een andere presentator. Bijna net zo erg als een Prius!
@mout: maar jij niet, jij staat daarboven, hoewel jij ook een autoblogger bent? En de helft van alle autobloggers heeft een hekel aan vag producten, dus jouw statement slaat eigenlijk nergens op.
presentatie zat niet erg veel humor in ofzo, het was gewoon niet geweldig.
die prijs is om te huilen, de polo gti voor 4000 euro minder met een dsg bak, snellere acceleratie, snellere top, maar liefst 3liter zuiniger (op papier) en valt in de 20% bijtellings klasse. daarnaast is het intrieur veel hoogwaardiger maar dat is mijn smaak. keuze is snel gemaakt.
@the box 360. Wat schrijf je in hemelsnaam. Vertalen aub…..(alleen eerste regel, de rest is Nederlands)
hij kan wel veel performance zeggen in 2,5 minuten zeg
@alainbmwfan: 5 keer..

Leuke test, leuk autootje. Zag laatst een blauwe rijden. Die achterkant ziet er irl toch wel lekker dik uit hoor.
Smoke doet het best goed als het aan mij ligt. Het enige wat ik mis is de humor die Wouter altijd heeft. Vind een andere stem ook wel eens prettig, een keer wat anders als die nasale stem van Wouter ;).
De nieuwe presentator heeft het best goed gedaan voor zijn eerste keer. Ga er zelf maar eens voor staan, het is moeilijker dan het lijkt. Als je Wouter zijn eerste filmpjes vergelijkt met die van tegenwoordig is hij ook enorm verbeterd.
Kritiek geven is ok, maar hem zomaar afbreken zonder iets constructiefs te zeggen, zegt meer over jou dan over zijn presentators kwaliteiten!
Nee, zie toch liever Sacha en Wouter op m’n beeldscherm, no-homo!
Hebben toch iets drogere humor, en vertellen het iets leuker!
@RickB: Ik ben het met je eens, hij is veel te serieus.
Keurig presentatie! Wouter zijn eerste filmpje was ook niet zo goed als zijn huidige filmpjes.

Autotje doet mij niet heel veel..
Leuk filmpje, niet slecht voor een eerste keer, gewoon leuk en precies in de ‘Autoblogstijl’.
Volgende keer ook je linkerhand aan het stuur houden ;-)

Ik lees net Sacha(Exclusief), Wouter(Middenklasser) en Herman(kleinere auto’s)?

Mijn eerste indruk, zet Wouter een petje achterstevoren op zijn hoofd en de ‘GTI-tjes doen’ en laat ‘Nieuwe Herman’ de Middenklassers doen (die hebben toch vrijwel allemaal een automaat zodat hij een hand over heeft).

My 2 centjes…
Bij EVO eindigde de Corsa onlangs op plek 5 van 5.
http://www.youtube.com/watch?v=z3e_mYY7Yr8
Sir Smokalot kan prima schrijven en…daar moet hij het bij laten :lol:

Tip: laat je in je presentatie altijd leiden door eigen emotie rondom het thema…niet nabrabbelen, maar gewoon, instappen en doen alsof het de auto van je beste vriend is die je moet beoordelen; beetje afzeiken, beetje ophemelen, beetje vergelijken, beetje afsneren.
Anders houden jullie een keer een contest: Autoblog’s next talent. OT: leuk bommetje!
doe mij wouter maar weer wat een papagaai! hele tijd zegt ie hetzelfde.
Ach joh voor een eerste keer helemaal niet verkeerd hoor! En leuk om het gezicht te zien van een van de bloggers met het minste verstand van auto’s of zijn beroerde autokennis over Japanse auto’s dat me misschien meer is bijgebleven ;) Net als Wouter vertelt ie trouwes ook bijzonder weinig. Alleen maar dat ie snel is, leuk geluid heeft en uitbundig eruit ziet. Stoelen? Stuur, schakel- pedalen communicatie? Zitpositie? Zijn niet bepaald onbelangrijke zaken. Maar goed, mooi afgekeken van Wouter want die verteld meestal eig ook maar bar weinig
vind dit toch een beetje te serieus, reikt een beetje naar autoweek en als ik dat wilde zien, keek ik daar wel…
Is dit smokealot? lolz had me er een ander typ bij voorgesteld. Prima filmpje. behalve dat hij er in chrome na een paar tellen mee op houd. Ik zit hier verdomme niet bij autoweek. Die hebben al meer als een jaar problemen om hun meuk chrome compatibel te krijgen. De ads zijn daar dan wel makkelijker te omzeilen ;)
Wie de fuck is dit, mag zich wel even voorstellen voor de reet wel een toffe gast. De vraag is kan die wel driften?!
@kraakensmaak: Laat dat maar over aan Dhr, Vlasblom
Ik ben hier altijd al lezer ipv schrijver, maar al dat gezeur over de nieuwe presentator? Goed toch, ook eens een ander gezicht, ik vind het lekker gedaan voor de eerste keer. Alleen even voorstellen was leuk geweest misschien, volgende keer dan maar?!
Met alle respect, maar ik vind dit niet zo’n goede presentator. Het komt allemaal een beetje gemaakt over. Ik zou het zelf niet beter kunnen, maar er zijn maar weinig mensen die dit mooie beroep kunnen uitvoeren, dus laat het dan door iemand doen die echt het gevoel van zo’n auto kan overbrengen. Het liefst met een vleugje humor!
Hallo Autoblog, Als ik er nu eens voor zorg dat sir smokalot een dikke dodge challenger onder zijn kont krijgt, maken jullie dan ook filmpje? kan hij tenminste zijn naam eer aan doen.
De auto is echt veel te duur voor wat het maar is.. En die presentator is veel minder goed dan Wouter..
“vag-producten”?? Klinkt ook lekker neerbuigend! :lol:

OT: Dubbel gevoel bij deze test, aan de ene kant wel veel informatie maar de manier waarop het gebracht wordt is het nét niet… :P Komt opeens een chagrijnige hoofd omhoog op de achterbank te kaffen, dat was wel weer grappig. ;)
Leuk wagentje k zou heb best kopen in het Blauw
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
de nieuwe doet het niet slecht maar ik zie toch liever wouter , zijn stijl is gewoon het gezicht van ab geworden, begonnen met filmpjes zonder stem in het prille begin tot wat het nu is.
Behalve voor dikke merc’s natuurlijkdan is het shacha (of hoe je het ook schrijft :D) dus nieuwe niet ontmoedigt worden maar we abers zijn nogal tegen veranderingen (daarom haten we hybride stiekem een beetje ;-) ) ;
daarom vind ik ook dat wouter de tests moet blijven doen!
Jaaa, en nu gaat iedereen doorhebben dat het onze eigenste Smoke is, en dan gaat het gaan van: ‘Hé, die nieuwe is niet zo goed’ naar: ‘Heeey, dus dàt is Smoke!’
Wat is dat toch met die blije mondjes op auto’s… :(
Het onderste grille deel in de bumper omgekeerd, had veel sportiever en breder gestaan!

Bij de Mazda 2 zou ik dan ook altijd de GTM bumper (en koplampen) willen hebben.
@mrdjm: tja dan moet je voor een 2e hands gaan ;) De Mazda2 facelift heeft voortaan altijd zo’n smilie

http://media.autotrack.nl/car-images/of01/s009/afm640/0007623309.jpg
lieve autoblog,
als ik top gear kijk wil ik Jeremy, Richard en James, als ik autoblog kijk wil ik Wouter en Sacha. een andere presentator kan wel goed zijn, maar hoeft daarom nog geen autoblog te zijn.
Give the man a chance! Ik zeg Herman, zet em op!! Volgende rijtest graag een Polo GTI.
Volgende keer idd van de polo gti..de mijne komt pas eind juli binnen :(.. Wat betreft de presentatie, een verhaal van 4 a4tjes, maar een filmpje van minder dan 3 min?
Wanneer jullie de tags lezen, is het blijkbaar sir smokalot, waarom moet deze man zich voorstellen, dit is toch een autoblog, dus geen datingblog.
Het gaat om de auto, helaas het is een opel.
Zonde van het geld, voor de lease misschien O.K.
Maar prive dat kopen, weggegooid geld.
geen spectaculaire rijtest maar van mij mag hij er nog maken :)
Een opc is maar in 1 kleur mooi, “ardin bleu” namelijk
Leuke bak de Opel, maar ik ga toch voor de Clio. En de presentatie was helemaal niet slecht ik vond het gewoon goed alleen miste ik de humor die wouter eigenlijk altijd heeft in de rijtesten, maar zoals ik al zei de presentatie was gewoon goed.
Heren, dank voor alle hartverwarmende reacties :) Alle kritiek is uiteraard welkom, dus ook negatieve, en gelukkig spaart het kritische AB-lezerspubliek me niet.
Een beginnetje maken is altijd lastig, maar jullie gaan de komende tijd nog wat meer van ondergetekende zien.

Voorstelrondje leek me niet strikt noodzakelijk, aangezien ik al een jaar of 5 op autoblog te vinden ben, en zo te zien hebben de speurneuzen de twitter- en fb-pagina’s al achterhaald.

Enfin, tips, suggesties, en/of scheldkannonades kunnen in de comments (dat laatste liever met mate)!
@sir_smokalot: Op je FB-pagina (en op AB ook zie ik nu) staat trouwens nog dat je in Phuket woont. Vergeten aan te passen of tijdelijk terug in Nederland en gelijk maar even lol trappen? ;)
@Citrofiel: Nope, ik was even in Nederland ten tijde van de opnames, zit nu weer even in Azië. Moet hier nog wat dingetjes afronden.
@sir_smokalot: Ah, maar je komt dus over een poosje weer definitief hierheen en dan kunnen we meer verwachten. Ik ben benieuwd. Tot die tijd nog even veel succes en plezier in Phuket.
@sir_smokalot: Ik vond het voor een eerste keer helemaal niet slecht hoor.
Je ziet er trouwens compleet anders uit dan ik me al die tijd heb voorgesteld. :lol:
@sir_smokalot:
Voor je tweede filmpje een Dodge Challenger doen? Kun je je naam eer aan doen. Is zo geregeld ;)
@sir_smokalot: Zeker voor de eerste keer een prima filmpje! Mierenneukmodus aan: probeer te letten op je uitspraak. Door de r (errrr) duidelijker uit te spreken kan je je uitspraak al een stuk minder flets laten klinken.
Verder zou meer informatie over: interieur, optrekken, gevoel e.d. voor vele interessant kunnen zijn ipv alleen “dit is echt een bommetje”
OT: In matzwart of ardin bleu (zoals sjonnie zegt) is dit echt wel een vet karretje!
@abevleeming: Merci. Zoals met alles is het even wennen, het valt nog niet mee als je voor de eerste keer een camera in je snufferd geduwd krijgt, dus dan schakel je wellicht over op een veilige modus, die ook wat neutraal is. Doe je het wat vaker, dan kan je er iets meer van jezelf in leggen (humor, diepgang enz.).
Ik zal je opmerkingen in ieder geval zeker meenemen!
Goed gedaan, mooi filmpje!
Ook een heerlijk wagentje. Ik heb zelf het genoegen een stukje in de Corsa OPC van voor de facelift te mogen rijden en die was al goed, maar de vernieuwde lijkt mij weer net een beetje beter. Als ik zou mogen shoppen in deze (prijs)klasse, dan staat dit gele opdondertje bovenaan mijn verlanglijstje.
Nu heb ik ook een gele auto..
Moet ik als ik Wouter mag geloven dan toch maar eens beter opletten op de chicks..
leuk hoor eens een ander gezicht maar stel je op ze minst even voor. Autoblog heeft een trouwe schare fans/lezers/kijkers en dan valt zoiets wel een beetje koud op het spreekwoordelijke dakkie. Ik weet dat jullie ook samen werken met RTL maar dat hoeft nog niet te betekenen dat je als Allard Kalf moet gaan acteren. OT: Die kleur, die body dat karretje schreewd gewoon dat het een petjes mobiel is van de eerste orde. Het komt allemaal een beetje ongeloofwaardig over Herman, trek dan je trainingspak pak aan van 15jaar geleden. Maar niet je “nette” kloffie.Het is nu net of ik naar een vegetariër zit te kijken die mij gehaktballen probeert aan te smeren.
@tvrspeedsix: Dat trainingspak heeft de gabbertijd niet overleefd helaas, maar ik zal de volgende keer de auto volladen met mijn kaalgeschoren gappies en burberry-chavs. Deal?
Ja, die OPC’tjes mag ik wel!
Leuk om een nieuwe presentator te doen, hij doet het ook zeker niet verkeerd maar mist toch wel het charisma van Wouter of Sasha.

Gaat Aimee nog een rentree maken eigenlijk?
@ alle negatievelingen…..

Geef die beste nieuwe man toch een kans, denk als
jij of ik voor het eerst voor de camera staan wij ook niet meteen goed overkomen, terwijl ik van mijzelf weet dat ik toch bijzonder humoristisch en aantrekkelijk ben :-P ik hou wel van een goede one liner! ”LEKKERE PUNCH”

Nu over de opc corsa, waarschijnlijk een heerlijke rijdersauto maar wat een gedrocht, en die gele kleur is echt erg 1999 # renault megane coupe

Toch vindt ik dat jullie ook weleens basismotoren mogen testen ipv al die peekaa monsters en exoten! Die wil ik natuurlijk ook blijven zien, maar wat varieteit kan ik op prijs stellen.

Ben erg benieuwd naar de rij eigenschappen van een BMW 320i coupe, oftwel een mooie auto met de basis motor, ik denk dat ik zoals vele anderen namelijk vaak alleen die kan leasen ipv een M3 o.i.d. ….dus hop hop maak jezelf eens nuttig voor de maatschappij :-D
@ridenz:
Amen
Zie niet in waarom je deze zou kopen? De Renault Clio Sport is gewoon mooier en beter… En blijkbaar zijn er redelijk wat die mij gelijk geven… want ik zie veel meer Clio Rs’en op de baan dan de Corsa Opc… (die je praktisch niet ziet..)
Wouter waar blijft je filmpje?

Deze andere knakker is duidelijk gezakt voor de job.
whaa wat een lelijke auto zeg. Doe dan maar de polo gti al is die slomer ziet er tenminste nog altijd beter uit
@sir_smokalot: Aha! Kijk, commentaar geven op Autblog deed je als de beste, maar met presenteren kun je nog wel wat leren… Te beginnen met uitspraak! Iets langzamer praten en dingen duidelijk uitspreken zou veel schelen. Ik moest regelmatig terugspoelen en dacht “wat zei die nou?”. Maarja, Wouter was vast ook niet de 1e keer al de beste!

En dat autootje? Vind het helemaal niks. Die voorkant ziet er niet uit, de achterkant ook niet, en ik vind het kleurtje maar vies. De materialen die gebruikt zijn zijn ook niet geweldig, maar hij kost toch een bak met geld? Hij al best lekker rijden, maar voor zo’n bedrag wil ik een auto die er beter uit ziet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).