Start van F1-seizoen in Bahrein gaat niet door

Auteur: , 57 Reacties

Slecht nieuws voor alle fans die uitkeken naar de start van het Formule1-seizoen in Bahrein. Vanwege de algehele kolere en politieke onrust in hoofdstad Manamah houden de teams het daar voorlopig voor gezien. Eerder werden de GP2-races al gecancelled vanwege de onlusten.

Er werd vandaag links en rechts al volop gespeculeerd over het schrappen van de F1-race vanwege onrust onder de bevolking en alle protesten tegen het regime, maar Ecclestone zelf had de knoop nog niet doorgehakt, dus dan weet je het maar nooit. Maar inmiddels heeft het Golfstaatje zelf besloten om de race niet door te laten gaan. De Kroonprins van Bahrein heeft het nieuws vandaag wereldkundig gemaakt, en het lijkt erop dat alle teams zich daar in kunnen vinden.

De seizoensopening van dit jaar wordt dus de Grote Prijs van Australië, die op 27 maart verreden wordt (tenzij alle Aussie daar ook pogen een regime omver te werpen, maar die kans is nihil). De GP van Bahrein wordt uitgesteld naar het einde van het seizoen en zal in november worden verreden.57 reacties

Helemaal schrappen die locatie.Die landen deugen gewoon niet.
@mbman: zo is het!
@mbman: Jij bent zeker van de circuits met korte bochten.
@matthisl: ik vind ’t circuit niets hebben, Silverstone, Magny cours & Gilles Villeneuve, dat zijn circuits met achtergrond, om maar te zwijgen over Spa & Nurburgring. dit is voor mij meer een verplicht nummer om naar te kijken, en geen spectaculaire layout vind ik. maar goed; dit is mijn mening, en ik denk dat ik die met @mbman deel
@NLBUURMAN: Er is een groot verschil tussen ‘het circuit deugt niet’ en ‘het land deugt niet’…
@NLBUURMAN: Ik ben het met je eens dat er cicuits zijn met meer achtergrond e.d. maar als iedereen denkt zoals jij krijgen de nieuwere circuits natuurlijk nooit een rijke historie ;)
@matthisl: :lol:
@matthisl: Hij’s goed! (jammer dat het niet begrepen wordt)
@mbman:

dan zou ik ook maar niet meer gaan tanken als je er zo over denkt.
@realist: Zou ik niet doen.Is een beetje om.
@mbman: eens! Lekker Europees* houden deze sport!

Die uit de grond gestampte nieuwe circuits die ‘een breder publiek moeten aanspreken’ mogen geen voorrang krijgen op circuits als Imola!

*Ok, Japan, Melbourne en Montreal horen er natuurlijk ook helemaal bij!
@touw2k10:

Vergeet is nou gewoon Brazilië? Die spreekt natuurlijk ook voor zich. Zo zijn er wel meer te noemen, maar niet die nieuwe troep als Turkije, China, Abu Babah en Bahrein..
De F1 is toch alleen populair in Europa, Zuid Amerika en Japan… Laat ze lekker daar rijden en niet in die veredelde zandbakken of andere landen waar de F1 niet thuishoort.
@CBR600rr: die veredelde zandbakken zijn de landen waar de meeste olie vandaan komt en waar de duurste auto’s rijden, de echte petrolheads wonen dus in zo’n zandbak.
@mashell: jaa petrolheads, maar de carfreaks niet, denk je echt dat die hun dure auto’s gebruiken waarvoor ze gemaakt zijn?
@mashell: Dat zijn er misschien 5000? Als je geluk hebt 10000. Er is maar een hele kleine toplaag die rijk is, en heel veel relatief arme mensen. Waarom denk je dat er nu zoveel “boze” mensen zijn? Echt niet omdat de emir een deuk in hun Pagani heeft gereden zonder een briefje achter te laten. Ik denk dat het iets te maken heeft met te weinig democratie. Die GP is een rijkeluisfeest, echt niet een verzamelplaats van de echte F1 fans.
@CBR600rr: F1 zal daar snel genoeg populair worden, als ze genoeg circuits en races krijgen. Daarnaast hebben Arabische investeringsmaatschappijen ook steeds meer een poot in Westerse autofabrikanten (Daimler, Aston, …)
@Esprit_de_Flandre: dus omdat investeringsmaatschappijen uit het Midden Oosten belangen hebben in Ferrari of Daimler gaan ze fan worden??? Rare gedachtengang. Het heeft in Europa ruim 35 jaar geduurd voor het echt populair werd. Ik zie de bevolking nog niet op de tribunes in ieder geval.
@CBR600rr: Geen rare gedachtengang. Investeringsmaatschappijen investeren in iets omdat daar mooi geld mee verdiend kan worden. Om mooi geld te verdienen dient men te investeren in PR. F1 is PR.

Dat het niet in 1-2-3 zal gaan, akkoord, maar zal wel sneller gaan dan die 35 jaar in Europa. F1 moest toen nog groeien, ondertussen staat die F1 er, en is het dus makkelijker om het in een andere streek populair te maken.
@CBR600rr: Beetje hetzelfde verhaal als voor het WK voetbal.. Ondanks dat de sport niet echt populair is in het desbetreffende land, wordt het toch doorgedrukt uit financiele overwegingen door FIFA/F1. Zonde.
@yezzeur: Inderdaad. Het is een initiatief ingezet door een paar rijke mensen. Het volk zelf wil hele andere dingen dan F1, hence de opstand!
Jammer, heel jammer. Begrip voor die mensen daar maar ik vind het gewoon K#@$T
Jammer dat we nu langer moeten wachten op het begin van het seizoen, maar idd, haal de F1 terug naar Europa! Zandvoort, imola, hockenheimring, jerez allemaal weer terug! En niet meer wisselen tussen Monza en imola! Gewoon allebei, ook in Duitsland. Alle banen van Herman tilke vind ik maar saai en op elkaar lijken
@vali1992nl: F1 @ zandvoort in schier onmogelijk! De baan is er niet klaar voor. Om maar te zwijgen over in infrastructuur er omheen! Al het verkeer moet zich door een aantal dorpjes wringen voordat ze überhaubt op zandvoort aankomen. Met 150.000 toeschouwers is dat gewoon onmogelijk!
Helemaal mee eens, die mensen vechten daar voor democratie en geven hun levens daarvoor. Dan moet je niet zoiets ‘feestelijks’ als een F1 Grand Prix gaan organiseren.
@Tommy2: het is erg westers om te denken dat ze voor democratie vechten. Ze vechten gewoon om de huidige machthebbers weg te jagen, democratie geven ze niet zo veel om.
@mashell: En jij weet waar ze dan wel om geven? Of is dat heel westers van mij om te denken dat jij dat weet?
@mashell: Mja, maar uiteindelijk moeten er toch vervangers komen voor die huidige machthebbers? Dus hopelijk wordt dat dan op een (vrij) democratische wijze gedaan. Is nog wel een lange weg te gaan, maar er is al een eerste stap gezet. Het kan natuurlijk nog in de twee richtingen uitslaan. Iran had destijds ook een ‘democratische’ revolutie…
Fijne hoofdstad ! Manamanah..:

http://www.youtube.com/watch?v=NA90IlymdZ4
@Megakix: Fijn, ik had ‘m vandaag eindelijk even niet in m’n kop! :lol:
Doe dan Zandvoort ipv bahrein
@veyronlover: Zandvoort is tegenwoordig helemaal niet meer berekend op formule 1. Te weinig plek voor toeschouwers enzoo, en de faciliteiten…
Wel jammer
jammer maar helaas. maar vorig jaar race bahrein was nouw niet boeiend te noemen…het was omdat het de 1e race van het seizoen was. op naar 27 maart dan maar :)
Of je doet weer magny cours in Frankrijk ben ik geweest dat is ook heel mooi en ik denk wel geschikt
Jammer, keek er al flink naar uit.
Maar goed, volgens mij wel het enige instabiele land op de kalender, alhoewel, je weet maar nooit in België ;)
@quin: wij gaan niet vechten voor een regering, enkel feesten, gratis frieten uitdelen en strippen! wat een zalig land toch :D!
@quin: Belgique heeft geen regering nodig. Het mag zelfs volledig uit elkaar vallen, de boel blijft gewoon draaien. In het gewone leven merken we niets van de stuurloosheid van het land. Het is immers al jaren stuurloos…
@Esprit_de_Flandre:
Dat vraag ik me af. De kredietwaardigheid van België wordt wel langzamerhand lager beoordeeld. Doordat er aan de ene kant regels vanuit de EU komen en aan de andere kant België behoorlijk gedecentraliseerd is draait het wel door, maar het gemis aan een centraal bestuur begint langzaam wel schadelijke gevolgen aan te nemen.
@jelmer: Bah, liggen we allemaal niet van wakker…
En terecht. Niet echt het moment voor een, geef maar toe, decadent, geldverslindend autofeestje. Volgend jaar, in het nieuwe Bahrein, zal dat helemaal anders zijn…
Nou, die demonstranten worden bedankt hoor!

Stelletje egoïsten, beetje mijn zondagmiddag vermaak verstieren met hun geklaag!
@C6_R: Niet echt gepast om daar nu grappen over te lopen maken..
@Tommy2: Nee?
@C6_R: Nee, die mensen worden onderdrukt, gun die mensen dus iets! Laat ze protesteren in de hoop op een beter leven.
Volgend jaar is er niks meer aan de hand hoor, dan kan jij terug in de zeter kruipen op zondag. Net zoals mij ;)
@vale46:

Volgens mij moet jij nog even uitzoeken hoe het zit, het heeft te maken met verschillende stromen binnen de islam, beetje de katholieken tegen de christenen zullen we maar zeggen, maar onderdrukking daar, nou nee niet echt.

Jammer dat het niet doorgaat, was toch gedeeltelijk door NL gebouwd daar of niet?
@realist: Dan ga ik de kranten nog eens opnieuw moeten lezen :p
Ik heb gelezen dat ze protesteren omdat 90% ander geloof heeft dan de koninkelijke familie & omdat ze onderdrukt worden (als mensen niet naar je (geloof) luisteren is dat ook onderdrukking)

Ik blijf erbij: laat die mensen betogen en in opstand komen, 1 keertje Bahrein missen is niet zo erg hoor.
@Tommy2: http://de.wikipedia.org/wiki/Sarkasmus

Ja, in het Duits. Omdat het kan.
OT: Het is maar goed zo, beter dan tanks die permanent het circuit moeten bewaken.
Hij word niet afgeschaft, maar verschoven naar het einde van het jaar.
Van mij mocht hij gerust afgeschaft worden hoor!
In de GP van Bahrein gebeurt meestal toch niks speciaal.
oooh jammer dat de race niet door gaat. nu moet ik nog langer wachten op de start van de f1.
Heel goed! De start is zoals het hoort; in Australië!
Enerzijds jammer, anderzijds goed, ongelooflijk saai circuit dat van Bahrein. Melbourne is een degelijke start!
Waar en wanneer gaan de F1 liefhebbers ook de straat op om de veel te lang
regerende dictator Ecclestone ,en zijn door macht gedreven keuzes voor dit soort circuits,
met bevriende mededictatoren de laan uit te sturen ?
Joah, vervelend maargoed, kijk het van de positieve kant. Wat komt er nu op tv? Ik zou het niet weten… XFactor! Hier ben ik dan! Dus het wordt nu 2 weken verschoven of wah??
Groot gelijk dat ze er niet heen gaan, maarja F1 blijft toch wle naar dit soort circuits gaan, gewoon omdat het meer opbrengt en omdat het voor de oudere circuits te duur is om aan de veiligheidseise van nu te voldoen.
UPDATE: De GP gaat doorrr. De startlijn is alleen lichtelijk gewijzigd. ;)

http://static.autoblog.nl/images/wp2011/gp-bahrein-tanks.jpg
@ricardo: Niet echt gepast om daar nu grappen over te lopen maken..


Fuck that! Hij’s leuk! :lol:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).