Video: wie durft bij Mark Webber in zijn 911 GT2 RS?

Auteur: , 34 Reacties

Klinisch en serieus, dat zeggen 'ze' over de Porsche GT2 RS. Daarbij is het een verschrikkelijk lastige auto om op de limiet te rijden, zo fel! De GT2 RS is een auto voor F1 coureurs. Dus heeft Mark Webber er nu een.

Diep gefronst is Jason Plato aan het rijden, het is hard werken om alle 620pk via het snoeiharde onderstel aan de weg te krijgen. Het kost concentratie, energie en dat gaat ten koste van het (rij)plezier. De Porsche GT2 RS is geen auto voor normale stervelingen, zelfs niet voor goede chauffeurs. Geen mens haalt het onderste uit de kan, bereikt de limiet of is in staat een Nissan GT-R los te rijden. Dat kan de Porsche wel, als de bestuurder Walter Rohrl heet of een (ex) F1 coureur is. “A bit naughty”, zo noemt Mark Webber het woeste karakter van dit elfje.

Mark Webber heeft al de bechikking over een Renault Megane RS, een BMW X5 en een Nissan Navara. Nu staat daar een Porsche 911 GT2 RS naast.

Blijkbaar is Mark zo’n fan van de GT2 RS dat hij direct naar de Porsche dealer is gerend om er korting-loos een te reserveren. Naast het ondeugende karakter kan hij erg genieten van het comfort. De navigatie, het audiosysteem en zelfs airconditioning. Stijgerwerk hoort nu eenmaal in een auto en harde vering is een pre. Dan voel je tenminste wat er onder je gebeurt. Bekijk de video op autojunk.nl.

Met Mark in de auto...34 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een heerlijk geil ding is dit.
mwa, niet echt een heel spannend filmpje, beetje hoog “wij van wc-eend gehalte..” en weinig echt leuke beelden. Iemand die op de limiet kan rijden met een F1 zal idd weinig moeite hebben met een gt2 rs… zal voor hem aanvoelen als een vlotte en redelijk relaxte sportwagen.. maar voor normale mensen is dit een regelrechte draaimolen, onmogelijk op meer dan 90% te rijden, en bij regen op 50% max… tja, als je daar 3 (of is het zelf 4?) ton voor over hebt…. het blijft een 911, mijn keuze zou het niet zijn.
@w0o0dy:
“….mijn keuze zou het niet zijn.”
Dat is inmiddels wel meer dan duidelijk…
@Rick-dos: ga gerust je eigen opmerkingen becommentariëren, dat jij er slecht tegen kan als andere niet enthousiast zijn over jouw automobiele natte dromen is ook allang duidelijk… truste.
@w0o0dy:
Natuurlijk, pik. Dat is het.
@Rick-dos: Les 1, hij die als eerste gaat schelden toont zich als de zwakkere van de discussie.
@As_long_as_it_is_fast:
Paar opmerkingen op je les:
1. Waar zie jij een discussie?
2. Als je denkt dat “pik” in deze context een scheldwoord is dan moet jij nog veel leren….
@As_long_as_it_is_fast: laat maar joh, we go way back en weten wat we aan/tegen elkaar hebben. No harm, no foul (but not exactly any love either ;-) )
@Rick-dos:
Dat is toch niets nieuws, dat die gast een hekel heeft aan Duitse auto’s. Dus zeg maar een hekel aan de beste auto’s.
@CSL: nee, zoals zo vaak eerder al gezegd. Heb ik een hekel aan fanboy’s zoals jij en verder ben ik geen liefhebber van de styling van bmw’s, hou ik niet van saaie en te dure directiehokken (ook niet met 400+pk’s) en niet van de 911. Het feit dat jij duitse auto’s de beste auto’s noemt zegt meer over jou dan over de auto’s.
@w0o0dy:

maar voor normale mensen is dit een regelrechte draaimolen, onmogelijk op meer dan 90% te rijden, en bij regen op 50% max… tja, als je daar 3 (of is het zelf 4?) ton voor over hebt…

Kom dan maar eens met een lijstje van supercars met om en nabij dezelfde specificaties waarbij jouw stelling niet van toepassing is. Lukt je niet. Tenzij je de uitzondering vindt die de regel bevestigt. M.a.w. zeggen je woorden helemaal niks.
@pissoff:

ferrari 430/ lambo gallardo/murcielago/veyron.. allemaal piece of cake om op de limiet te rijden, ondersturen zelfs bij foutjes!!!

carrera gt/ gt2 RS/ 599 GTO/k’egg te hardcore om echt richting de liemiet te kunnen rijden als leek..
@bassie:

Geloof je het zelf? Denk je werkelijk dat je als “normale persoon” een F430, Gallardo, Murcielago, Veyron op de limiet kan rijden op een circuit?

En daarnaast zijn 3 van de 4 auto’s die je opnoemt vierwielaangedreven. Daar waar de GT2 RS achterwielaangedreven is. Die vallen niet onder het kopje “om en nabij dezelfde specificaties”.
@pissoff: dat weet ik wel zeker, nouja, op de veyron na dan helaas nooit in mogen rijden maar bij de veyron is het overduidelijk.. Maar zoals ik al zei, piece of cake, mijn oma kan dat zelfs :)

en dan nog dat ze 4wd zijn, daarom zijn het makkelijk te rijden supercars zoals een porche turbo en niet zoals de gt2 RS..
@pissoff: onzin, een LP670-4, 599GTO, Noble M600, Zonda en de MP4-12c schijnen prima spijkerhard te rijden te zijn door mensen die kunnen rijden maar nog lang geen F1 coureur zijn en het nooit zullen worden. Turbo’s+veel power+RWD+laag gewicht+korte wielbasis+motor achter de achteras = slechte combo voor normale rijders.
Wel ik kan er waarschijnlijk zelf niet fatsoenlijk mee rijden, maar wat zou ik graag eens naast zo een F1 piloot in zo een ding zitten! Die mensen weten hoe ze zo een auto onder controle moeten houden, op het scherp van de snee rijden, moet best kicken zijn. Een wagen te gek voor de normale mens. Ze moesten maar eens een toelatingsrijtest invoeren voor dit soort auto’s. :D Niet geslaagd? Dan mag je hem niet kopen. :D
@As_long_as_it_is_fast: heb ik meegemaakt op de openbare weg in een M5 Touring met F1-coureur…hahaha, dát is zulks gigantisch leuk ! Die gast zette hem van de snelweg af (in zo’n lange bocht…) met één grote drift op hoge snelheid (inrijsnelheid 140km/h). Grappige is, dat je nooit een angstig gevoel hebt.
http://nl.autoscout24.be/Details.aspx?id=188312628


De nieuwe 3 serie???

lijkt er wel een beetje naar,…
Ziet Gutt Aus!!
waar kan ik bij hem instappen? ik doe het wel :)
Ik denk dat Plato zeker even snel zal zijn met de GT2 RS. Een F1-wagen heeft niets gemeen met een sportwagen en al zeker niet met een elfje.
@StijnB: goh, zou het ook niet meer met reactievermogen en conditie van de bestuurder te maken hebben dan rij-eigenschappen van de auto?
Alleen die naam al, 911 GT2 RS, hoe lang wil je het hebben, strakt komt er ook nog een 911 GT2 RSR S :lol:
@The360box:
het is trouwens:
Porsche 997 Coupe 911 GT2 RS :>
@CSL:

Zeker dat de coupe erbij moet, de RS’s en de GT’s (van de 911) zijn sowieso coupe’s dus.
Durft Webber bij mij in de auto?
in ZIJN porsche 911 GT2 RS!! WOOOOW!! +1 for Mark Webber.
Bij Webber stap ik nog wel in als hij een Fiat 500c zou rijden. ;)
Walter Röhrl wordt een dagje ouder, ik zie een goede opvolger. Jenson Button zou ook kunnen tzt.
die reporter zijn vraag int begin, waarom ‘maar’ een gt 2 rs ..
kzou nu nog zegge da hij daar staat me ne cayman ofzo ..

en serie nummer 000/500, zalig :D
Lekker knallen met webber!

De negatievelingen onder ons, get a life!
Prachtige, hardcore sportwagen zo’n GT2 RS…ik ben meer fan van ongeblazen motoren dus zou liever een GT3 RS willen maar dit is ook super! Een Scuderia daarentegen, ook prachtig! Zijn niet veel auto merken die zo’n hardcore auto kunnen bouwen als Porsche/Ferrari/Lambo en dat al jaren lang.
Filmpje lijkt eigenlijk gewoon een reclamefilmpje voor Porsche…. Niet echt speciaal…. Anders best wel leuke auto natuurlijk
1 van de leukste Porsche’s ooit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).