Brabus presenteert u spoilers en lampjes voor de CLS

Auteur: , 21 Reacties

BRABUS heeft vandaag de eerste afbeeldingen van een aangepaste CLS vrijgegeven. We zien véél lampjes en spoilers, maarrrrr ook een eco-knop!

En die knop zit niet op de nieuwe Rocket, want die is nog niet gepresenteerd. Vooralsnog is er een voorspoiler en een BRABUS Sportkotflügel, die beide in de windtunnel getest zijn. Uiteraard is de voorbumper voorzien LED’s, net als de zijskirts. Als kers op de slagroom zijn er ook extra LED lampjes in de achterklep verwerkt, die voor extra veiligheid moeten zorgen.

De bekende monoblock wielen zijn er vanaf 17″, en de grootste jongens meten 20 inch. Als je de 20 inchers combineert met de sportveren, die de ‘coupé’ 35 mm omlaag moet helpen, hou je waarschijnlijk een grote stuiterbal over.

De mannen uit Bottrop hebben voor de CLS 350 CDI BlueEfficiency kopers een ECO PowerXtra D6S chip ontwikkelt, die het vermogen met 52 pk opschroeft. Resultaat: 313 pk en 690 Nm aan koppel. Het extra vermogen is alleen aanspreekbaar als de Eco knop uitgeschakeld is, en zorgt ervoor dat de diesel in 5,9 seconden naar de 100 sprint, en al stopt bij 250km/u. Dat een tuner de begrenzing bij 250 km/u niet onklaar maakt is namelijk nieuw voor mij.

Ook voor de 250CDI kan een krachtkuurtje krijgen, waardoor de viercilinder 31 pk meer dan standaard heeft. De benzineversies zijn vooralsnog ongemoeid gelaten, de teasert van vorige week was dus helaas geen nieuwe V12 biturbo Rocket. Meer afbeeldingen van de zwarte CLS, die op de Autosalon van Genève gepresenteerd wordt, staan hieronder in de gallery.21 reacties

Ze hebben al betere creaties gehad bij Brabus. Ziet er desondanks toch niet slecht uit.
ze hadden die grijs kleurige luchtuilaat achter het voorwiel moeten laten doorlopen op de deuren. hij begint vet maar opeens isie er niet meer :(
Jammer weer.Zonde van die schitterende auto.
Bah, wat een verkrachting! :(
Brabus krijgt van mij een herkansing. Maak de Rocket II met een 6.3L BiTurbo V12 zonder die Citroën DS3 sjonnie LEDjes en nepgaas. Air-exits op de flanken volgende keer meespuiten a.u.b. :D
lol @ grote stuiterbal.
Ik vind het nog best lekker geslaagd eigenlijk, lekker subtiel.
hoeveel pk heeft de 250cdi standaard eigenlijk?
@Stopwearingpants: Google is your friend ;)
@SimonMc: ik heb geen zin om te googlen
Komt er nog iets van de rocket???
@ascari15: LOL, de nieuwe CLS is net uit, en je doet alsof je er al eeuwen op moet wachten…
De meest wanstaltelijke uitvinding van het laatste decenium: Dagrijverlichting. Bah nog geen auto gezien waar ik die troep mooi op vind. Mijn eerstvolgende nieuwe auto mogen ze voor ze hem leveren eerst die troep eraf slopen. Voor de hoeveelheid geld die je tegenwoordig neertelt voor een nieuwe wagen mogen ze er ook wel voor zorgen dat ik niet met kerstverlichting rond moet rijden.
@Aquios: Helemaal mee akkoord!
@Aquios: Als je een nieuwe auto koopt zul je wel dagrijverlichting moeten accepteren;)

http://www.autoblog.nl/archive/2008/09/24/verplicht-per-2011-verlichting-voeren-overdag
Wanneer wordt de monoblock f velg voor de c amg beschikbaar? Zo’n gave brabusvelg, zie de sv12 r et cetera.
“Brabus presenteert u spoilers en lampjes voor de CLS”

Wat zijn “u spoilers”? :p
Brabus is toch wel “DE” Mercedes tuner voor mij. Was erg onder de indruk van hun portfolio op de Messe in Essen. Toch is dit niet helemaal mijn smaak. Ik zou dan toch gaan voor een “kleine” C-klasse en daar dan door Brabus een superblok in laten hangen.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Brabus_Bullit_V12_S_biturbo_%28C-Class%29.jpg
@Freewarefreak: Ik ben toch eigenlijk meer een BMW-man maar deze Bullit kan ik zeer waarderen. Zo’n realitief kleine sedan uitrusten met een reusachtige V12 met 730 paardjes in combinatie met deze beschaafde bumperkit kan ik alleen maar toejuichen.. Wat een monster!

Tja, met een aanschafprijs welke begint bij ong. 400.000 euri’s is deze Brabus helaas een zeldzame verschijning.
Dat zelfs de tuners al met ecoknoppen beginnen, gaat te ver. Ze wijken compleet af van hun filosofie.
Ik wil de Rocket zien!!!
ik lees wat kritiek maar over smaak valt niet te twisten natuurlijk, toch als ik deze nieuwe gepimpte/getunede CLS van Brabus zie en die dan vergelijk met de Rocket I vind ik deze toch wel 1000000x mooier, sowieso het nieuwe model CLS vind ik veel mooier dan de oude..
De voorkant valt best mee, maar de achterkant is echt wel prachtig!
Is nog mooi gedaan.. nu nog wachten op de Rocket… :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).