Video: eerste elektrowaggie bij EuroNCAP

Auteur: , 17 Reacties

Het zat er aan te komen. Met de opmars van de EV komt ook het veiligheidsvraagstuk om de hoek kijken. Want biedt een auto als de Mitsubishi i-MiEV wel een beetje bescherming bij een crash, of kom je onder bijtend accuzuur te zitten? Nee, het viel mee. De Japanner kreeg vier van de vijf sterren toebedeeld.

De techneuten van EuroNCAP keken bij dit geval vooral naar de batterijlading en de kabeltjes. Ook dient er een systeem aanwezig te zijn dat de stroomtoevoer naar de accu’s stopzet bij een crash. Je wilt immers niet dat Jan de Brandweerman geëlektrocuteerd wordt als hij jou uit je Mitsubishi komt zagen wanneer je hem om een boom vouwt. Welnu, dat systeem werkte nog goed. “Wij hebben geen problemen ondervonden met het hoogspanningssysteem dat de auto van elektriciteit voorziet: de batterij is op de juiste manier van de carrosserie geïsoleerd en heeft de tests onbeschadigd overleefd.” Aldus een EuroNCAP-meneer.

Ook Peugeot & Citroën kunnen blij zijn met dit nieuws, want de Ion en C-ZERO zijn grotendeels gelijk aan de i-MiEV. Verder kreeg de Dacia Duster slechts drie sterretjes van de jury, terwijl de Hyundai ix20, Nissan Juke en Mitsubishi ASX er met de volle score van vijf sterren vandoor gingen.

Crashvideo van de Mitsu i-MiEV staat op Autojunk!17 reacties

iii-MiiiiiiiEV! Wat is dat toch met die “i” in autoland? Lijden ze allemaal aan een Apple-obsessie ofzo…
@Tommy2: Open je ogen, sinds de eerste iPod is de “coole” letter i niet meer weg te denken als eerste letter in een woord. Ik ben verrast dat het nog zo lang meegaat…
@Tommy2: Ja. Sommige merken doen dit al wat langer, de legendarische 316i als voorbeeld. Sommige sinds kort i20, i30 etc. En sommige durven er nog niet voor uit te komen iNsignia.
@mashell: 316i is uiteraard wel heel iets anders.

@Mee Apple is hip so deal with it.
@mashell: insignia (concept) werd in 2003 voorgesteld , dus de naam werd al veel eerder ‘ontworpen’
zie hier het bewijs dat elektrische wagens weldegelijk veilig kunnen zijn!
@vale46: werk jij voor greenpeace?? :S
@SpeedGeek: Nee, ik ben zelf gek van alles wat brult en snel kan rijden.
Maar elektrische wagens zijn gewoon de toekomst, dus ze mogen ook wel eens een compliment krijgen vind ik.
Als iedereen als jou blijft denken dan geraken we niet vooruit hoor!
ik vind het eigelijk enorm telleurstellend je vind tegenwoordig geen model meer dat geen 5* haalt en bij deze auto zal er nog erg goed over veiligheid nagedacht zijn , … ik ben niet echt overtuigd
@bpc daar heb je idd gelijk in. volgens mij komt de huidige puntentelling uit 1997, dus al bijna 15 jaar oud
@eddie72: dus… deze zelf in 1997 waren er al veiligere auto’s dan deze …
even wat meer onderzoek gedaan maar in feb 2009 is het Rating Scheme aangepast
Het verwondert me iedere keer opnieuw hoe verdomd snel zo een airbag is…
Die elektrische auto’s rijden niet op batterijen, maar op accu’s. In het Engels gebruikt men battery, maar dat betekent dus accu.
hehe, zo kan ik ook een grote reikwijdte voor elkaar krijgen
(00:12 –> stiekem verlengsnoer in achterpaneel) :twisted:
4 sterren, toch netjes!
Gelukkig, als ik zo’n ding van de weg rij omdat ze zo vreselijk lelijk zijn dan mankeren de inzittenden niks en kunnen ze gelukkig hun leven beteren door een echte auto te kopen! Haha;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).