Daimler gaat erg lekker: dit jaar 10.000 extra banen

Auteur: , 9 Reacties

Het gaat momenteel erg lekker met het moederbedrijf van Mercedes, Smart en Maybach. Zo lekker dat Daimler zit te springen om nieuwe mensen, heel veel nieuwe mensen. Het Duitse bedrijf is voornemens om dit jaar wereldwijd maar liefst zo'n 10.000 arbeidsplaatsen te creëren, waarvan er alleen al 4.000 in thuisland Duitsland.

In het persbericht lezen we dat Daimler als uitvinder van de automobiel, voorop wil blijven lopen bij de vorming en transformatie van de industrie. Daarom worden er enorme investeringen gedaan in nieuwe ontwikkelingen, maar ook in de werving, selectie en opleiding van de beste jonge talenten en ervaren arbeiders. Topprestaties kunnen enkel geleverd worden met hulp van de eersteklas personeel. Met een aanwezigheid in bijna 200 landen, is bijna geen enkel Duits bedrijf zo internationaal georiënteerd als Daimler.

De opkomst van de elektrische auto zorgt voor nieuwe uitdagingen en kansen. De stijgende vraag in groeimarkten als bijvoorbeeld China, India en Rusland, maken dat Daimler momenteel flink wat slimme koppen en extra handjes kan gebruiken. Eind vorig jaar werkten er voor de Daimler Group wereldwijd zo’n 260.100 mensen.9 reacties

waar kan ik me aanmelden?:)
@SyriX: http://career.daimler.com/dhr/?lang=en ;)
@PJ: waarom stuur je de Engelse website? Als je bij Daimler werken wil is Duits toch een vereiste, met Engels kom je niet al te ver ;)
@huge:

Dat is onzin hoor, je kunt daar met goed engels ook prima terecht…
@72bug: ik spreek uit ervaring en met Duits kom je in ieder geval in de ontwikkeling (dus als Ingenieur/Designer, etc.) een stuk verder…het is geen DaimlerChrysler meer, maar nog steeds een “Schwäbisches Unternehmen” In marketing zal dat iets minder van belang zijn
Goed voor Duitsland dus goed voor ons.
@barney: inderdaad, kunnen wij het staal weer naar ze toesturen waardoor ik als armlastig studentje weer op meer goederentreinen mag wachten :P.
Maar, ik wil daar wel werken hoor, niks mis met een goedkope Merc als lease-auto toch?
Kijk eens aan, daar gaat de dip van de recessie en hier komt de heropleving. Ik ben nog niet toe aan de arbeidsmarkt, geef mij nog maar 2 of 3 jaar het studentenleven en daarna ga ik eens solliciteren bij Chrysler, VW en BMW, Alright!
Heerlijk goed nieuws bericht. Als het Mercedes goed gaat dan geniet ik ultiem.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).