De Turken betalen zich scheel aan benzine

Auteur: , 63 Reacties

Wij roepen geregeld met dikke tranen in onze ogen, dat wij in Nederland de hoogste benzineprijs van Europa kennen, maar dat is niet zo. Althans, niet op het Europese continent. Het zijn de Turken die nu met een literprijs van 1,83 euro het diepst in de buidel moeten tasten. Voor een volle tank Euro 95 (60 liter) moet daar dus 110 euro worden neergeteld.

Niet alleen in Turkije zijn de benzineprijzen omhoog geschoten door de onrust in de Arabische landen. Verwacht wordt dat de prijzen in de meeste landen nog verder zullen stijgen. Nederland staat “gelukkig” met een derde plek nog wel op het erepodium. De tien Europese landen waar je momenteel het duurst tankt zijn:

1. Turkije – € 1,826
2. Noorwegen – € 1,787
3. Nederland – € 1,672
4. Griekenland – € 1,630
5. Denemarken – € 1,608
6. Portugal – € 1,564
7. België – € 1,559
8. Frankrijk – € 1,550
9. Zweden – € 1,533
10. Engeland – € 1,520
(prijzen voor een liter Euro 95 peildatum 24 februari 2011)

Kijken we uitsluitend naar de landen die aangesloten zijn bij de Europese Unie, dan staat Nederland wel weer op de vertrouwde eerste plek. Een volledig overzicht bekijk je op brandstofprijzen.info. Daar kun je onder andere zien dat men in Koeweit en Algerije respectievelijk slechts 17 en 21 cent per liter betalen. Hoe bizar is dat: een volle tank voor een tientje.63 reacties

valt dus best wel mee hier in NL
@apos:
je vergeet wel dat de inkomens van de Noren veel hoger zijn. Dus in verhouding is het daar waarschijnlijk zelfs nog iets goedkoper.
@rvssax:
het vreemde aan de noorse brandstofprijzen is dat noorwegen in feite een oliestaatje is, als ze wilden konden ze brandstof ook tegen productiekostprijs weggeven.
@super:
Ik dacht ook dat Noorwegen hoge belastingen heeft enzo, misschien ligt het ook daar aan.
Wat jij zegt maakt het inderdaad wel vreemd ja.

Tevens iets anders, het maakt het deste interessanter dat dus Luxemburg er niet in staat en bijv. Spanje. Die hebben die resources niet, maar daar regelt de overheid het ietwat anders, denk ik.
Blijft apart en ik voel gewoon dat er iets compleet fout zit in die olieindustrie. En daar is de bevolking de dupe van.
@super: Die Noren zijn gewoon slim. Ondanks dat ze bodemschatten hebben blijven ze hard bezig met onderwijs en innovatie.
Daardoor houden ze hun goede positie en welvaart.

Ze zijn niet zo dom dat ze zichzelf gelijk rijk rekenen voor de eeuwigheid.

Als je alleen maar cadeautjes gaat geven zullen je mensen lui en dom worden. Ik wil hier verder geen landen aanwijzen, dat kan iedereen zelf raden…:)
@apos: Ja in NL valt het wel mee ja :(
je moet de wegenbelasting er eigenlijk ook naast leggen. In sommige landen (Frankrijk bv) betaal je nauwlijks wegenbelasting omdat dat via de brandstofprijzen (en soms tol) geregeld is. Nederland is dus helemaal schrikbarend duur als je alles (en dan ook nog eens bpm) bij elkaar optelt.
@super: En onze dagelijkse “hardrijdersbelastingen” niet vergeten ;)
Ik zeg niet dat ik het niet veel geld (veels te veel als je het aan mij vraagt) vind, maar…….. in verhouding valt het best wel mee.

Wij zijn 1 van de welvarendste landen arme turken moet je maar denken.

Maar links om of rechts om de bv NL moet toch draaien en daar zijn belastingen voor nodig.
Wij willen toch ook dat alles hier goed geregeld is ? ja toch!
Als wij niet via de benzienprijs mee betalen aan de bv NL dan wel via een andere belasting of een of andere vage heffing.
Maakt niet uit betalen meoten we toch.
@apos: Klopt, maar niet over de rug van de automobilist. Iedereen profiteert, dus iedereen ook een deel betalen. Daarom kunnen veel auto belastingen best in de btw of standaard loonbelasting worden verwerkt (19%->19.5% of 42% -> 42.5%). Dan betalen alle werkende voor de algemene middelen, en niet dat de automobilist daar voor een deel voor opdraait.
@apos: De Turken betalen veel minder belasting via de normale wegen.
Zaken gaan daar meer informeel, dus is het moeilijk voor de turkse belastingdienst om eerlijk geld op te halen.

Vandaar dat ze daar hebben afgesproken het via de accijns te doen. De Turken die ik ken hebben er wel vrede mee. Al met al kunnen ze prima rondkomen.
Je bent niet slim bezig om Euro 95 voor € 1,67 te halen in Nederland. Voor 15 cent minder kun je het ook krijgen.
@Femme:
Dat is ook zo, maar evenals in België staat dit ook hoger dan het zou zijn, denk ik. Gaan erom wat je langs de weg betaalt denk ik, ik zelf haal mn benzine ook voor 1,539 ongeveer. Onbemand is een redelijk stukkie goedkoper.
Je raakt gewoontegetrouw aan dingen gewend, zelf vervelende, maar dat het een belachelijke hoge prijs is lijkt me duidelijk.
Het is namelijk iets waar je niks aan kunt doen en dus is dit de ultieme melkkoe.
Prijs zal nog gaan stijgen tot rond de 1.75 hoorde ik, hier op het moment bij Tango en Shell Express 1.57 tenminste vandaag nog wel…..
Ze moeten kijken wat de gemiddelde salarissen zijn. Want Noren verdienen gemiddeld veel meer dan Nederlanders. Tja, Turkije staat nu met kop en schouders bovenaan. Ik hoop niet dat een PvdA-smurf dit berichtje gaat lezen, straks krijgen we er nog een `kwartje` bovenop.
Inmiddels al bijna 2€ hoor een liter benzine in Turkije
Nederland is duurder, in Turkije heb je geen belasting op auto rijden of is het niet zo controleerbaar als in Nederland naar mijn weten. Er wordt dus veel gesjoemeld.

Voor de Noren is het redelijk goedkoop, die verdienen ook makkelijk het dubbele. Brood kost daar toch 4euro? (correct me if im wrong)

Hier betalen we ons scheel aan belasting, verzekering en benzine. Het onzin met groen rijden maakt het hier helemaal af, terwijl LPG het groenst van allemaal is
@ogerr: Klopt als een bus over die brood prijs ,maar alles is hier duur dus aan het eind van de rit is de levensstandaard hier ondanks de hoge salarissen maar iets hoger als in NL
@ogerr: lees de reactie van @super. Turkije betaalt nu dus circa 3 euro per liter in verhouding tot nederland…dus, de Turken zijn ‘het meest de lul’.
@ogerr:
Laten we bij de feiten blijven, de gemiddelde Noor verdient 10% meer dan de gemiddelde Nederlander. Daar staat tegenover dat de gemiddelde vaste lasten en consumptiebelastingen in Noorwegen nog significant hoger zijn dan hier. Autorijden in het algemeen is daar aanzienlijk duurder.
@macready: Vooral de autoprijzen zijn hier helemaal te gek ,ongeveer 100% belasting op de kale nieuwprijs (in NL 40%?):(.
Het goedkoopste Golfje kost vanaf 26000 Euro hier
en het bbp per hoofd is in turkije ongeveer 1/3 van wat het in nederland is… vraag me af of ze daar nog files hebben.
Vorige week nog Super 98 getankt aan 1.47 euro.
2 euro voor een liter! Hoop niet dat het hier zo ver zal komen :s
pfoe, met een weekje de tank even volgooien in Luxemburg en Zwitserland ;)
@Alwood: Op weg naar Geneve?
afgelopen zaterdag nog getankt in Antwerpen voor 1.48
bij ons in NL heb ik al een paar keer 1.55+ betaald :S
@Bart_V:
Verschil tussen langs snelweg en binnendoor cq onbemand.
@rvssax:
was een pomp die 500 meter van de snelweg af lag
er zat een winkeltje bij met (dus bemand)
maar ik moest wel buiten pinnen

helemaal grappig is dat er een belg naar me toe komt om te vragen naar de weg (kijkt naar mijn kenteken xD)
Europa is toch best wel groot he. Als je dat linkje naar brandstofprijzen.info volgt, kom je op de pagina met brandstofprijzen in Europa. En welke landen kom je daar tegen: U.S.A., Koeweit, Algerije, Tunesie, Jordanie, Israel…

Maar even OT: Als je in een lijstje met 50 landen de 3e plaats scoort hoef je je niet direct op de borst te kloppen, lijkt me. En Nederland is, heel toevallig, wel het duurste EU-land wat benzine betreft.
Turkije is volgens mij nog altijd Azië hoor… behalve dat ene vlekje aan de andere kant van de Bosporus
@pino: Het vlekje waar je het over hebt is wel 9/10 deel van Nederland mijn joch. Stakker.
En maar vol blijven gooien he. Ik doe het zelf ook dat kan ik niet ontkennen. Zullen we als hij in Nederland de 1.80 haalt met zijn alle de Amerikaantjes na gaan doen??

Of gewoon in Koeweit gaan wonen. 17 cent per liter, de tering zeg. En diesel zelfs 14 cent.
the-budel-guy via Android app
ze willen toch 1 Europa neem dan ook 1 vaste brandstof prijs wij woonen tegen de belgische grens dus wij tanken in belgië maar mensen in bijvoorbeeld het midden kunnen dat weer niet.
@the-budel-guy: algemene europese regel is ook dat interpunctie een belangrijk deel van de taal is helaas is dat niet bij iedereen zo en wordt dat vaak niet toegepast verder dat ene europe komt nooit van de grond af er zitten zoveel verschillende culturen opeen gepropt
Ik weet nog dat je in Lxemburg voor €1,04 kon tanken, gouden tijden, de overheid gebruikt steeds maar weer die kutsmoes, de olie raakt op, metoges, er is nog olie zat alleen ze spelen dr gwoon lekker op in. Net zoals alles in NL, ik begrijp best waarom mensen emigreren…
Eindelijk eens een bewijs dat sommige mensen mij niet geloven als ik zeg dat een liter naft in Algerije 20 cent kost. En 1liter diesel 14 cent. Btw, ze hebben daar vaste prijzen.
@4991:
In Venezuele is het nog goedkoper.
Ga dan daar wonen!!!
Je moet niet vergeten dat dit express wordt gedaan om de mensen koest te houden.
@Hubert: Waarom moet ik daar gaan wonen? ’t Is gewoon dat sommige mensen mijn niet geloven als ik dat voor hun zeg ;)
Viel me al op toen ik vorig jaar in Istanbul was, de benzine is daar beduidend duurder!
Goedendag zeg! En ik wil dit jaar wederom met de auto op vakantie naar turkije.. :S
Ik had al vorig jaar de fout gemaakt om met een Amerikaan op vakantie te gaan maar m’n 2.0 nulletje die ik dit jaar heb valt me nu al zwaar op de maag..
Verdorie!!
Boffen die Engelsen ff..
Mis de prijs van Duitsland
Elke artikel van Autoblog faalt zo hard.
De prijzen in Turkije heeft niks met de onrust in de Arabische wereld te maken.
Het was daar altijd al duurder.
Maar wees maar niet trots op de prijzen hier in Nederland.
want 1euro gaat naar de bedrijf en 1triljard euro gaat naar de belastingen.
@mustiej70: Echt waar??? Faalt werkelijk elk artikel?
@dennis: Helaas of er zit een hele slechte grap tussen.
@mustiej70: Op z’n eilands: LOB TEH FA GNOJ!
@mustiej70: idd er zijn zelfs mensen die hun auto maanden al niet meer gebruiken ,en de openbaar vervoer nemen.
Hoow 17 en 21 cent per liter, wat is dat belachelijk goedkoop… Dan zouden er meer sportwagens rondrijden denk ik. Stel u voor, “Doetem maar vol!” “Hier hebt ge 12euro se.”
@As_long_as_it_is_fast: Voor die mensen is dat dus veel. In Algerije verdient een gemiddelde aarbeider zo’n €200/maand.
En de rijken onder hun kopen denk ik geen sportwagens omdat het onderhoud in een land daar niet makkelijk is ;)
@4991: Uiteraard, maar mijn gedachtengang sloeg even, nominaal, op hol. :D
@As_long_as_it_is_fast: Vandaar het gezegde dat water er duurder is dan olie ;-)
@xilver: :D ’t is echt e.
@xilver: hahaha, das waar ook. Dat ik daar niet aan heb gedacht :lol:
oeshje… en ik maar klagen over mijn bakje van €80…
Ik ga naar Engeland verhuizen!
De Turk betaald zich blind zou je bedoelen.
1,826 is schrikbarend hoog.

Het moet daar toch rustig zijn in Istanboel zonder auto’s. Wie daar in Turkije nog autorijd is een dief van zijn eigen beurs. Tijd daar voor een revolutie zou ik zeggen :)
@tarquesh: Turkse verkeer is een van de gevaarlijkste ter wereld.
je moet eens de nieuws hier bekijken,de zenders zijn het zelf zat en proberen min mogelijk nieuws over verkeers ongelukken te posten.

En jij best totaal fout,kortzinnig en je kijkt teveel naar niews.
Om in Istanbul te rijden zonder botsingen in 10jaar moet je beter zijn dan sumacher of hoe die Duitser ook heet.
Totaal geen rijgedrag en ontzettend druk.
Vooral in de dure straten en de district en de 2 beroemde bruggen.

Dus hou je mond,lees deze artikel and move on.
@mustiej70: let op je woorden. in turkije rijden ze beter auto dan ze hier in nederland van kunnen dromen.

als er hier 1 zuiplap op de snelweg rijd (meestal zijn het er wel tig in de avonduren) dan komt het hele korps in actie, en kijkt het overige verkeer toe.
doe je dat in turkije dan zullen wij als bestuurders zelf het recht in eigen hand nemen door die bestuurder aan de kant te zetten en hem een lesje leren omdat de dronkenlap andermans levens in gevaar brengt. , natuurlijk wel als de politie daar ff niet kijkt…

hier in Nederland kunnen ze niet normaal rijden. vb= als je wilt invoegen zit er een @#[email protected]# achter het stuur die als maar naast je blijft rijden en je niet laat invoegen…..ra ra wat doe je dan….
Het is werkelijk waar ongelovig, ik weet niet hoe het in Turkije zit en hoeveel procent van dat prijs naar de overheid gaat. Wel is het zo dat ze in Turkije ook best wel een duur bedrag betalen aan wegenbelasting. Maar in Turkije was het zo dat je met je 45e leeftijd op pensioen kon en dan kreeg je gelijk je pensioen uitgekeerd. Soms kunnen dat bedragen zijn van 60.000 euro en daar leven ze mee. Maar goed wat betreft de Nederlandse prijzen, vindt het gewoon een enorme onzin! Ik betaal wegenbelasting waarin toeslag van diesel is toegevoegd. Daarnaast betaal je te veel voor accijnzen en de wegen waar nog gaten van de afgelopen zomer in zitten zijn nog niet gemaakt!! Waar gaat dit geld heen? Naar Wilders zijn bodyguards? De idioten die wapens in de X5 laten liggen. Ben de prijzen echt zat! Vanochtend nog getankt voor 1.31 per liter.
Leuk feitje: In venezuela kost 1 liter benzine 2 cent max! 2 cent! Water is duurder dan benzine daarzo..vorige week was er een klant van me op bezoek en bij vele pompstations betaal je zelf minder..voor 50 cent kon hij zn tank vullen…whahahah..
ook slim van jullie: denk eens na, je moet de prijs nog omrekenen van euro’s naar lira’s (betaaleeinheid in turkije). als we uitgaan van 1 euro = 2 lira dan betalen wij dus als turken (€ 1.826*2=) 3.625 lira’s (minimaal). normaal is de prijs meestal 4 lira’s.
Ik hou mijn mond voor niemand.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).