380km/u vlammen in een Mercedes SL600 op aardgas?

Auteur: , 19 Reacties

Aardgas en LPG zijn eng. Daarom heft Nederland er tegenwoordig "eng-belasting" op. Het zit onder druk in een tank en transformeert je auto in een bom. Of niet. Eigenlijk is gas pas gevaarlijk als je het gebruikt om 800+pk uit een Mercedes SL600 te persen. Knallen doet het in een 5.5 liter twinturbo V12.

Zonder aardgas, op benzine, is het ook gekkenwerk om met een 800pk Mercedes SL los te gaan. Toch zijn er gekken te vinden. Bernie Towns is er één, vastberaden om het snelheidsrecord op aardgas (CNG) te verbreken. Dat record is op dit moment in handen van een 700pk Audi A4.

Bernie werkt zelf voor een een bedrijf dat CNG (bio-/aardgas) produceert. Autogek als hij is betrekt hij zijn hobby graag bij het werk. De Mercedes had al 800pk op benzine, goed voor een quarter mile van minder dan 10 seconden. Nu moet hij dit op gas gaan presteren.

Er zijn nog geen records verbroken omdat de auto verder vrij standaard is. Een verlaging, gesloten wielen en een aerodynamisch pakket zullen daar hulp bieden. Mercedes heeft reeds een setje spoilers opgestuurd. Altijd bereid om te helpen bij ‘groene’ initiatieven. De uitstoot van auto’s op gas is namelijk nog altijd schoner dan vergelijkbare machines op benzine of diesel.

De eerste test is tijdens de ‘Texas Mile‘ in maart. Werkt alles naar behoren dan wordt de SL verder omgebouwd om alleen op gas te rijden. Bernie en betrokken tuning-shop Speedriven mikken op een top van 370-390km/u. (bron: emercedesbenz.com)19 reacties

Wordt vervolgd…?
tja… wordt “gevolgd” zal moeilijk zijn tegen die snelheid :)
Het wel of niet populair zijn van lpg is afhankelijk van het niet te volgen (wan)beleid van de regering. Ik adem liever achter een lpg auto gassen in dan achter een diesel of benzine auto.Of het minder schadelijk is ,weet ik niet maar het regeringsbeleid loopt niet synchroom met wat er werkelijk goed is voor ons……
Iets totaal anders, jullie site flipt met windows internet explorer?Ligt dat aan mij?
ja bij mij is dat niet @SimonMc:
Aardgas heeft in met benzine en diesel een kleiner massaprocent aan koolstof. Ik denk dat dat (een van de) redenen is waarom het ook minder vervuilend is.
Ik vraag me af met wat voor banden ze een record willen vestigen. Eentje met >350km/h als Vmax aanduiding?
het is voornamelijk de afwezig had van zwavel enzo dat het minder schadelijk maakt. die c02 taks is bullshit aangezien co2 veel minder schadelijk is dan dan nox en zwavel verbindingen
Kwart mijl binnen 10 seconde. Serieus snel. Eigenlijk gewoon te gek voor woorden als je het zo bekijkt.
En dat alles in 1 van de mooiste jasjes die er bestaan.
Ik weet veel en hoe het werkt op dewereld, maar over bio of aardgas/lpg weet ik (nog) niks. Hoe wel of niet geveealijk is het om met een tank bio of aardags/lpg te rijden?
@hammer: Naar ik gehoord heb (uit betrouwbare bron) is aardgas helemaal niet zo gevaarlijk als LPG. LPG is zwaarder dan lucht waardoor het bij een lek zich niet snel verspreidt (rond de auto) en net boven de grond blijft zweven. Een ontsteking (v/e aansteker bvb.) is dan al genoeg om alles te laten knallen.
Aardgas daarentegen is een stuk lichter en verspreidt zich dus wel heel snel waardoor ontploffingsgevaar bij een lek tot een minimum beperkt blijft.
Let wel, dat is wat mijn bron me verteld heeft, ik moet zelf nog eens de technische kant elders checken ;)
@Alwood: pretstukje om te lezen op zaterdagmorgen !

OT: ….snnnnnel ! :lol:
niemand de ” gas is om op te koken ” comment gemaakt :p?
@KaCh1ng: we hebben inderdaad gewacht op jou… ;-)
Mijn broertje is ook zo’n gas-adept. Die rijdt al zolang als ik mij kan herinneren op LPG. één van de laatste volhouders.

Dit toont toch wel duidelijk aan waartoe gas in staat is. Dat wordt een dikke poging met die SL. Het is echt geen minderwaardige inferieure brandstofsoort. Het is helaas wel fossiel. Dus op de lange termijn geen alternatief voor benzine en diesel.
@Freewarefreak: benzine en diesel worden toch ook gemaakt van aardolie, een fossiele brandstof … ?
@Megakix: maar lpg is wel inferieur aan benzine en diesel en nog eens fossiel, je moet beter lezen
wat lief van das haus om spoilertjes op te sturen naar deze man
ik zeg burnout)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))driften

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).