Parkeren is weer slinks duurder geworden

Auteur: , 40 Reacties

No shit Sherlock! Of dacht je soms dat parkeerruimte ooit goedkoper werd?

Belangenbehartiger Detailhandel Nederland deed een parkeertest en kwam er achter dat de relatieve parkeerprijs in een aantal gemeenten aardig is gestegen. Vandaag verschijnt er een rapport, maar ze waren zo aardig om de jongens van de Telegraaf alvast een kijkje hierin te gunnen.

Aangezien de parkeertest een jaarlijks terugkerend fenomeen is hebben we ook vergelijkingsmateriaal met vorig jaar, en wat blijkt: zelfde resultaat. Een jaar geleden was de verhoging al even slinks als nu, door hetzelfde bedrag te rekenen voor minder minuten parkeertijd. Dit is vergelijkbaar met de tabaksindustrie die hun rookwaar kleiner verpakt in plaats van een absolute prijsverhoging door te voeren. De consument denkt het zelfde te betalen, maar is wel sneller door zijn voorraad heen.

Bij twee van de drie onderzochte parkeergarages is een stijging waarneembaar, tot wel 20 procent. De facto komt het er op neer dat begrotingstekorten van gemeenten op deze manier mooi aangezuiverd worden. Het is natuurlijk het goed recht van een uitbater om zijn prijzen op te hogen, maar erg transparant kan je deze manier niet noemen.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) komt in een reactie met de gebruikelijke blabla van Openbaar Vervoer, stimulans dit, alternatief dat. Erg leuk als je in een miljoenenstad woont met een perfecte OV-dekking, maar niet van toepassing op een heel land.

Wilt u nog weten waar u er het bekaaidst van af komt? In Arnhem, waar parkeergarage Langstraat als een van de smerigste parkeergarages van het land wordt bestempeld. Of het hier gaat om een stinkende parkeergarage of de mate van uitzuigerij wordt er niet bij vermeld. Vanuit simpel marktdenken zou je kunnen zeggen: waar weinig ruimte is, gelden hoge prijzen. Als parkeerruimte een schaarser goed wordt zullen de prijzen ook stijgen, zo simpel is het. Maar zuur voor je portemonnee is het wel natuurlijk.40 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zakkenvullers zijn het.Het is een schande!
Alsof ze nog niet genoeg inkomsten hebben! Het is inderdaad schandalig!

Off-topic; Is er iemand die morgen de fotografie workshop heeft? :P *Hoopt op beter weer dan voorspeld wordt*
De oplossing: stop onmiddelijk of binnen 5 werkdagen met ontwikkelingsgeld uit te geven en je houd miljarden in je zak, dan kan o.a. het parkeren een stuk goedkoper.
@hammer: Wauw, ontwikkelingshulp stoppen zodat jij goedkoper kan betalen. Vergeet niet pvv te stemmen 2 maart hè.
@raphael:

Ontwikkelingshulp stoppen omdat het uberhaubt niet helpt. Dat is al meerdere malen bewezen;-)

Ontopic:

Het is schandalig hoeveel ze vragen. Maar zolang mensen het blijven betalen kan de overheid het blijven vragen.
@Vreddy_B: ‘Bewezen’ ja? Zeg dat maar eens tegen de mensen die moeten leven van onze hulp. Maar ja de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten moet blijkbaar alleen in eigen land. Ergens anders moeten de zwakste schouders maar lekker stikken. Hier betaalt ongeveer 15% van de mensen voor de rest van heel Nederland.
@raphael:

Ik gooi ook liever mijn tank vol dan dat ik geld geeft aan een instantie voor Afrika.

Autogerelateerd!
@raphael:

De mensen leven niet van onze hulp. We gooien geld in bodemloze putten. Een land wordt rijk door ontwikkeling en kennis niet door met geld te strooien. Wij houden de armoede zelf instand. En helaas heel hard om te zeggen; De westerse wereld is helemaal niet gebaat bij een goed ontwikkelt Afrika, of je dat nou leuk vind of niet.
Heeft niks te maken met de zwaarste schouders.

Ik heb inderdaad liever dat het parkeer geld minder word en mijn tank benzine 10 euro goedkoper. Helemaal sinds ik dom weg niet meer geloof in ontwikkelingshulp.
@Vreddy_B: ‘We gooien geld in bodemloze putten’

Lekker ome Geert napraten. Sorry maar dan kan ik je al niet meer serieus nemen.

En als je denkt dat we invloed kunnen uitoefenen op de olieprijs ben je al helemaal de weg kwijt.
@raphael:

Hou eens op met je geblaat over ome Geert. Ik stem niet eens PVV.

En nee ik denk niet dat we invloed kunnen uitoefenen op de olie prijs. Waar heb ik dat gezegd? Jij bent de gene die hier maar wat roept.

En ja Geld in bodemloze putten. Dat jij daar je ogen voor sluit prima. Dat jij het type bent die er nog een goed gevoel van krijgt om 10 euro te geven aan een Haïti of dergelijk prima! Ik doe dat niet. Al die miljarden die daar al decennia heen gaan wat hebben die opgeleverd? De landen daar bestaan uit corrupte presidenten die hun eigen volk dom houden. Kijk naar wat er gebeurd in noord Afrika alleen dat kan een land welvaart brengen. Revoluties. Voorbeeld: Als ik een zwever 15 euro geef dan help ik hem voor de aankomende week. Maar volgende week heeft hij het weer nodig? Dat heet het probleem vooruit schuiven. Landen worden welvarend door ontwikkeling en kennis zoals ik al eerder aangaf. Wanneer je geld blijft storten maak je ze afhankelijk. En verpest je juist de ontwikkeling.
@Vreddy_B:

Ik refereer naar ome Geert aangezien hij dmv populisme en makkelijke sentimenten mensen wil sturen. Dat lukt al aardig met het klimaat probleem. 90% van de vmbo scholen geloof er al niet meer in. Hetzelfde met ontwikkelingshulp.
Bodemloze putten, het gaat allemaal naar de leiders. Je moet ze leren vissen geen voedsel geven. Blablabla.

We moeten en hoeven helemaal niets. Wij, als internationale gemeenschap hebben met elkaar afgesproken dat we een percentage van ons budget aan ontwikkelingshulp geven.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom die landen niet uit hun situatie komen waar ze inzitten? Heus niet elke leider in Afrika is corrupt of rijk. Het komt door ons in het Westen. Wij dumpen ons restvoedsel tegen bodemprijzen in Afrika en daarmee hebben Afrikaanse boeren geen kans. Wij heffen bizarre bedragen op producten uit Afrikaanse landen om onze eigen gesubsidieerde boeren te blijven bevooroordelen. Heeft niets te maken met dat Afrikanen niet kunnen boeren of corrupt zijn. We dumpen alles wat we niet meer nodig hebben daar.

Je kunt zeggen wat je wil en roepen wat je wil maar als je met eigen ogen daar staat om mee te helpen met Artsen zonder Grenzen en er letterlijk een bak ligt met vaccinaties en die gewoon leeg is omdat er geen geld meer was en men maar moet wachten tot volgende maand dan ben je wel om.

Ik daag je uit, ga het met eigen ogen zien en laat je alsjeblieft niet door populisme leiden of zogenaamde filmpjes op internet. Wees een vent en ga zelf kijken en met boeren praten daar. Ze zeggen allemaal hetzelfde, we kunnen niet exporteren en het klimaat zit ook niet mee.

Tuurlijk is er meer dan genoeg corruptie en moet er structureel iets gebeuren. En natuurlijk is dat geld dat we jaarlijks geven, korte termijn. Maar zonder die korte termijn bedragen gaan daar mensen dood. Niet ons probleem? Misschien niet, maar als je de vieze gore vetheid van onze bevolking ziet, de gemiddeld twee auto’s voor de deur en dan alsnog druk maken over de euro meer die je moet gaan betalen per keer bij het parkeren dan ben je echt belachelijk.

Misschien zie je dit allemaal niet maar dat komt nog wel, als je wijs bent.
@raphael: ben het niet helemaal met je eens… Je kan iedereen wel willen helpen, maar ondertussen zitten we zelf ook in de problemen met dit land. Weliswaar veel minder, maar onze westerse leefgewoonte moet je dan ook niet willen vergelijken met die van Afrika. Het komt ook over alsof je het maar onzin vindt dat die landen kennis nodig hebben in plaats van geld. Hoeveel geld is er niet in Haïti gestopt, en hoe weinig is daar niet van gebruikt zoals het bedoeld is? Ik geloof nog geen procent. Geld werkt niet, het heeft veel meer zin om voor een miljard per jaar landbouw werktuig er heen te sturen bijvoorbeeld, en daarnaast mensen die er verstand van hebben.
Waar ik het wel met je eens ben, is je punt over dat zij geen kans krijgen om een fatsoenlijke omzet/winst te genereren door onze opbrengst en handel. De export voor hun is helemaal afgeschermd door de EU en VS eigenlijk. Het zou veel effectiever zijn om dus in plaats van die miljarden meer uit te geven, daar ‘gewoon’de Afrikanen de ruimte geven om hun export te laten groeien. Dit is alleen erg lastig te realiseren, omdat niemand wil inleveren, maar iemand het toch moet doen.
@E320cdi: Je moet ook niet iedereen willen helpen. Ik zeg ook niet dat we al het geld dat we hebben in Afrika moeten stoppen.
Wat ik wel zeg is dat we een klein percentage samen met alle EU landen in onderontwikkelde gebieden stoppen. En dat beetje dan we nu geven is prima. Ik ben dan tegen mensen die zeggen stop met geven want het is een bodemloze put. Het is een bodemloze put als je geen idee hebt wat er met het geld gedaan wordt

Grootste probleem van ontwikkelingshulp is dat bijna niemand weet waar het naar toe gaat en hoe het gebruikt wordt. Dus we nemen voor het gemak maar aan dat het verspilt wordt en dat de situatie nergens veranderd. Integendeel. Als je er met je neus op zit dan weet je wat er veranderd en hoe het veranderd. En ik kan je zeggen dat dat substantieel is. Kijk naar een land als Tanzania. Als je niet weet waar ik het over heb dan moet je er maar eens over leren.

Wat dat betreft is het afschaffen van de kolonien misschien op humanitaire gronden goed geweest maar zeker niet op het gebied van de economieen. Nu sluiten we die gebieden namelijk af en dumpen we alles want ons teveel is geworden.

Weet je waar je echt op kan bezuinigen. Die tientallen miljarden subsidie die franse boeren krijgen zodat Afrikanen de markt niet kunnen betreden. En dan nog het gore lef hebben om te staken.
@raphael:

Lees tip: Dead aid van Dambisa Moyo.
@raphael:

Haha, ontwikkelingshulp, da’s een goeie.
Wat wij doen is mensen voeden die duidelijk niet in hun eigen eten kunnen voorzien. Wat dus betekend vanaf het moment dat ze geen hulp meer krijgen ze verhongeren. We HELPEN ze dus niet we dragen ze, helpen is iemand beter maken en niet hun enige levenslijn zijn.

Ontwikkelingshulp is enkel goed op korte termijn en dan spreek ik in maanden. Duurt het langer, vergeten de mensen de miserie en beginnen ze te kweken waardoor er dus nog meer afhankelijken komen. Zo overschrijd men uiteindelijk de carrying capacity en komen er burgeroorlogen, zie afrika.
@Hupke: “vergeten de mensen de miserie en beginnen ze te kweken”
dus het is zo leuk en gezellig in die vluchtelingenkampen dat die mensen daar jaren voor de lol en gemak blijven plakken. En nu wakker worden, zo leuk is de wereld dus helaas niet!
@mashell:

Als ik jouw in een cel duw dan ga je dat vervelend vinden maar na een tijdje leer je daarmee leven. Je vergeet dus je miserie (of beschouwt die al normaal) en je gaat door met wat je gewoon bent. En dat betekend dus kweken van zodra je eten hebt.
Wat de problemen alleen maar vergroot.
Mensen zouden moeten leren daar weg te blijven en de local’s zelf hun problemen maar laten oplossen. Dan krijg je duurzame en serieuze oplossingen ipv wat we nu hebben.

En dat de wereld niet zo’n toffe plaats is weet ik ondertussen ook al wel. Deze morgen was er nog een enorm vervelende rotzak die zich op de plaats parkeerde die ik mentaal geclaimd had. (gewoon om maar ff voor contrast te zorgen)
@raphael:

Weten waar de prioriteiten liggen he.
@hammer: Prioriteiten ja? Met die verklaring kan je alles afschaffen wat geld kost. Een ontwikkelde samenleving ben je niet omdat je rijk bent, maar de mate waarin je anderen helpt bepaalt hoe ver je bent als samenleving. Maarja fuck anderen lekker, zolang jij goedkoop kan parkeren hè.
@raphael:

Je snapt het.
@hammer: 20% van de Nederlanders betaald voor de andere 80%. Dus daar kunnen ze ook wel naar kijken dacht ik zo.
@autogek123: ja, laat iedereen lekker z’n eigen lasten betalen… Die mensen (20%) werken ook hard, dus als iedereen dat nou doet in plaats van alleen maar te denken ‘o ik heb geen geld, laat ik een uitkering aanvragen en de rest van de week in me luie stoel neerploffen’, dan scheelde dat al een hoop. Dus schaf die uitkeringen (grotendeels) af, en laat die mensen initiatief nemen. Maar ja, dit zal nooit gaan werken omdat je altijd in een land van zo veel mensen een (groot) aantal domme figuren houdt.
Net zoals met paspoorten en rijbewijzen…elke gemeente mag hiervoor een eigen tarief opstellen (budgetdekkend). En het grappige is nu, dat een rijbewijs vroeger 10 jaar meeging en nu maar 5; dus een direkte verdubbeling !
nog heel even wachten en het is goedkoper om een boete te incasseren dan parkeergeld te betalen ;)
@smeck:

In Amsterdam wel, ja.
In Lelystad is parkeren ook duurder geworden, maar dat is netjes aangekondigd hoor.

Ik denk dat er over het algemeen veel geld verloren gaat in het steunen van de zwaksten in onze en andere samenlevingen. Het geld gaat op aan burocratie, zakkenvullers en inefficiëntie. En dat is doodzonde. Want er is niks mis mee met mensen te helpen die hulp echt nodig hebben. Maar dan moet er niet een manager tussen zitten met een dikke lease mercedes en een giga villa.
@realhustler:

Dikke lease mercedes, en dikke eigen exoten. Lease maak tnie eens zo gek veel uit opzich.
@realhustler: het gaat vaak over (te) veel schijven, waarbij er te veel geld verloren gaat ja. Maar bij een klein landje als dit zou je sowieso verwachten dat alles hooguit per provincie geregeld zou kunnen worden. Elk stadje dorpje moet een eigen bestuur etc. hebben, kost allemaal miljoenen extra elk jaar. Schaf het af en je hebt een landelijke miljarden besparing op jaarbasis.
@realhustler: de grap is natuurlijk dat in de hulpverlening en ambtenarij gewoon lage salarissen betaald worden, die mensen werken daar omdat ze geloven in wat ze doen. De man met de dikke Mercedes en te grote villa staat op de aandeelhoudersvergadering te verkondigen dat er personeel ontslagen moet worden zodat hij meer dividend kan krijgen.
Oh dus dat doet Detailhandel NL van mijn centen.
‘Dit is vergelijkbaar met de tabaksindustrie die hun rookwaar kleiner verpakt in plaats van een absolute prijsverhoging door te voeren. De consument denkt het zelfde te betalen, maar is wel sneller door zijn voorraad heen.’ ghehe, je maakt je naam wel weer waar Smoke!

OT: vertel is iets nieuws.
o we geven ze geld maar na 10 jaar hebben ze nog steeds geen goeie economie dus we geven ze geen geld meer
Dit bericht klopt niet helemaal!

Er wordt in veel garages nu na veel klachten van o.a. programma’s als Kassa per (10/12) minuten afgerekend.

Voorbeeld Hoog Catharijne Utrecht:
Vroeger:
MINUTEN – EUR 2010 – EUR 2011
20 – 2,60 – 1,00
40 – 2,60 – 2,00
80 – 5,40 – 4,00
120 – 5,40 – 6,00
140 – 8,00 – 7,00
160 – 8,00 – 8,00 (omslagpunt)

In 2010 betaalde je € 2,60 voor 60 minuten of een gedeelte daarvan (bij 61 minuten betaalde je dus 2x dat bedrag).

Vanaf februari 2011 betaal je echter € 0,50 per 10 minuten, waardoor kort parkeren vaak goedkoper uitpakt. Soms ook duurder, als je een uur net niet volmaakt bijvoorbeeld, maar gemiddeld zul je vaker iets goedkoper uit zijn als je kort parkeert.

In Amsterdam geldt hetzelfde ongeveer. Bij een hoger tarief-per-60-minuten komt deze situatie vaker voor en kan het verschil groter zijn. Bij 4 euro per uur zou parkeren je vroeger 8 euro kosten bij 61 minuten (2xdeel-van-60 à 4 euro). Nu is het 1 euro per 12 minuten en ben je bij 61 minuten 6 euro kwijt.

Parkeer je lang, dan is het vaak wel duurder. Verder hoorde ik trouwens dat Amsterdam nu zelfs denkt aan parkeerkosten voor het parkeren van je fiets. Die gemeente draait echt volkomen door…
alles word duurder..
Misschien moet Detailhandel.NL geen rapportjes opstellen en lopen te klagen maar er wat aan doen. Als ze het echt zo zielig vinden voor de klanten dan geven ze de klant bij een aankoop standaard 50 cent teveel terug als tegemoetkoming in de parkeerkosten. Of mag het niet wat kosten?
@raphael: Wat geeft het meeste rendement en is eigenlijk het zinvolst voor op lange termijn denk je?

Optie 1:
Een straatarme inwoner uit Haïti elke dag 30 euro (ik noem maar een bedrag zoudat die straatarme inwoner uit Haïti genoeg eten en drinken heeft voor een dag.

Optie 2:
Een straatarme inwoner uit Haitï een vishengel en een betrouwbare waterinstallatie geven zodat die straatarme inwoner uit Haitï respectievelijk kan vissen en zo aan z’n eten kan komen en elke dag genoeg schoon en helder drinkwater kan putten om niet van de dorst te sterven.

Jij zou uiteraard gaan voor optie 1 aangezien jij in jouw reacties aangeeft dat DAT de manier van helpen is. Als jij dat denkt dat heb jij nog heel veel te leren. Dat is niet helpen, dat is simpelweg dragen! Dat is dus de manier om de ontwikkeling van zo’n straatarme inwoner uit Haïti te belemmeren en/of tegen te gaan.

Verder is het aan een ieder hier onder ons of hij/zij geld doneert aan goede doelen en/of ontwikkelingshulp.
@autoloos19: Leuk dat je je in de discussie mengt. Maar we hebben het over ontwikkelingshulp en die valt onder jou optie nummer 2. Ontwikkelingshulp, lees het woord goed. Daar hebben we het over. Optie nummer 1 is nodig op plaatsen waar rampen plaats vinden.

Oja je bent optie 3 vergeten: niets doen en ze laten sterven. Lekker makkelijk of niet? Dat is dus wat hierboven een aantal belachelijke kinderen zeggen.
20%? das een peuleschil in emmen hebben ze er even 40% bij op gegooid was 1 euro per uur en nu 1,40 moet ieder uur afgetikt worden lang niet goed dit :S
Langstraat ligt wel dicht tegen het centrum maar is behoorlijk smerig vervallen en vooral erg krap en klein. Belachelijk trouwens dat Qpark en gemeentes samen zoveel marktaandeel mag hebben… waar is de marktwerking?
Arnhem is dan weer wel uitstekend te bereiken met de trein/bus dus alternatief is er wel (als de treinen van Syntus toevallig volgens spoorboekje rijden).
@raphael: Ik snap wat je bedoelt maar wees nu eens even concreet en beantwoord dan eens mijn vraag?

Zelf geef ik wel aan een goed doel maar dat doe ik ALLEEN wanneer ik 100% zeker weet dat het geld wat ik heb verstuurd in de juiste handen terecht komt en niet bij volk welke als barsten van het geld. Aan de ene kant begrijp ik jouw frustratie wel. Jij vindt sociaal zijn naar je medemens belangrijk. Dat vind ik ook maar op een net wat andere manier waarschijnlijk. Ik vind dat er best mag gekeken worden naar ontwikkelingshulp. Afschaffen lijkt mij nogal rancune maar in deze tijden van crisis moet bijna iedereen inleveren/korten. Dat moet omdat Links er in de afgelopen jaren een grote bende van heeft gemaakt. Dat de PvdA nog durft te schreeuwen dat het huidige kabinet er nu al een puinhoop van maakt terwijl eerstegenoemde “theedrinker”/”knuffelaar” een partij vertegenwoordigd die zeker wel mede-verantwoordelijk is voor de huidige situatie in Nederland. Dit kabinet krijgt de puinhopen van de vorige kabinetten op haar presenteerblaadje en nu loopt Links te ketteren dat er geen flikker van deugt. (sorry, ik dwaalde even af van het onderwerp maar vond het toch even terecht om dit even te melden)

En ik zeg het nog eens: Iedereen is vrij om geld aan goede doelen te geven of niet. “Die belachelijke kinderen” waar jij het in jouw vorige reactie over had, geef ik wel gelijk wanneer ze het hebben over de miljarden die worden uitgegeven en in een spreekwoordelijke bodemloze put belanden. Dat is nutteloos. Dat zijn onze belastigcenten. Wanneer deze goed terecht komen dan heb ik het nergens over maar de realiteit leert dat datgene lang, maar dan ook lang niet altijd zo het geval is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).