Verkeershufters gedijen beter in Duitsland

Auteur: , 25 Reacties

Heeft u een rijstijl waardoor u boetes al een magneet aantrekt, maar er tegelijkertijd ook een grafhekel aan de staatskas extra te spekken? Dan hebben wij een tip: verhuis naar Duitsland, daar waar de boetes nog betaalbaar zijn.

Zoals we wel weten heeft de overheid er vanaf het begin van dit jaar nog een schepje bovenop gedaan voor wat betreft de boetebedragen. Bij onze oosterburen hebben ze echter minder drang om op deze manier gaten in de begroting te dichten, waardoor de discrepantie tussen de twee landen nogal groot is geworden.

Dagblad de Limburger is zo aardig geweest de grootste verschillen op een rijtje te zetten, zo meldt de Telegraaf. Komen ze (bedragen in euro’s):

Boeteverschil

Om niet al te veel van stemmingmakerij beschuldigd te worden moet ik toegeven dat Duitsers erg streng zijn op andere terreinen. Bumperkleven op de snelweg bijvoorbeeld levert je onherroepelijk een rijontzegging voor een (aantal) maand(en) op. Desalniettemin zijn dit toch forse verschillen. Verdedig dit eens, @KooSpee!25 reacties

Tja verschil moet er zijn. Maar dit is toch wel heel veel verschil.
Goeie dag wat een verschil!!
-=edit: is gefikst=-
-=edit: is gefikst=-
De berekeningen van die percentages kloppen niet echt, maar het is duidelijk dat het grote verschillen zijn.
Klopt, heb t aangepast!
Bumperkleven is dan ook het iets waar je anderen rechtstreeks bij in gevaar brengt!
Wow.. zijn de prijzen zo hoog?
autoruit niet ijsvrij?
niet handsfree bellen?
geen richting?
maar 10km te hard?

waar gaat Nederland heen?
wij zijn maar met 17m populatie.. waarom moet het rijk zoveel inkomen hebben?
17miljoen inwoners met bijna 1triljoen euro..
is dat niet nodig..
In Turkije hebben mensen veel gelukkiger leven en meer dingen in bezit terwijl het land met 70miljoen inwoners net voorbij de 1triljoen euro hebben.


Serieus.. Nederland is belachelijk duur,onnodig,veel regels en wetten.
Als ik net als in Inception de gedachte van mijn vader kon veranderen zou ik gelijk zijn gedachte om naar Nederland te gaan voor zogenaamd beter leven veranderen naar Voor Altijd In Turkey.
nou, je moet op de autobahn ook niet een snelheidsovertreding maken, afgelopen september ben ik geflitst met 242km/pu waar je klaarblijkelijk maar 120 mocht, heb het bord gewoon niet gezien en kon 1253 euro aftikken
@Soulmaster: Tja krijg je als je dat soort snelheiden rijd, boorden vliegen voorbij ;)
@Soulmaster: Oei. Dat is echt naar. Ik vind het soms ook onduidelijk waar je nu onbeperkt mag vloeren en waar niet . Het is een beetje een lappendeken in Duitsland.
@floryn: langleve de gps, weet altijd de toegestande maximum
Die 10km/u te hard, is dat hier in NL incl. administratie kosten? Wel beetje belachelijk hoor… € 65,00… gelukkig niet vaak gehad, maar toch…
Wat een verschil zeg :O

Hier in Nederland kost een boete van 9 km/u overschrijding 49 euro en dat is incl. administratiekosten, heb 5 min geleden de bekeuring opengemaakt waar dat op stond…..
snelheidsboetes in NL zijn afhankelijk van hoe hard je ter plaatse mag rijden, 10 km te hard als je 120 mag is heel anders dan 10 te hard waar je 30 mag en waar aan de weg word gewerkt..
daarnaast zijn hoogtes van boetes in NL verschillend per gemeente.
Meer uitleg;
http://auto-en-vervoer.infonu.nl/auto/23010-overzicht-boetes-en-bekeuringen-auto-snelheidsovertreding.html

als grensganger kan ik zeggen dat de Duitse snelheidboetes het fijnste zijn, ze kosten minder en in Duitsland krijg je altijd een brief met foto van je kop als je geflitst word :)
Je moet je aan de verkeersregels houden. Door de verkeershufters zijn de boetes in NL te pan uit gerezen zodat ook nette heren die eens niet opletten hoeps een dikke boete meenemen. Bedankt!
Wow Bedankt voor deze informatie. Een beetje te hard op de Autobahn is dus niet zo heel duur.
En sommige partijen/mensen houden zich ALLEEN maar bezig met de integratie.
Hmm vorig jaar geflitst in een fictieve Baustelle (een gewone snelweg met alleen tijdelijke borden van 80) tussen Ahaus en Borken 24 km/h te snel, €95 en 1 punt in Flensburg. Goedkoop was niet mijn idee daarbij.
De bron is de Telegraaf, daar is stemmingmakerij belangrijker dan accuraatheid.
@jeanclaude: Laat me raden: Die Limburger met die dooie steenmarter op z’n kop? ;)

Ik persoonlijk ben eigenlijk wel blij dat we nu een Rechts kabinet hebben. Rechts staat voor de schouders er onder zetten en het met elkaar fiksen terwijl Links mijns inziens staat voor “pappen en nathouden” en het nodeloos smijten van allerlei onzinnige subsidies + het verstrekken van uitkeringen aan mensen die toch doelbewust de kluit belazeren.

Maar dit is enkel hoe ik er over denk..
In Duitsland zijn ze maar van 1 ding bang en dat zijn ‘Punkte in Flensburg’, dan hoeft het prentje niet zo prijzig te zijn.
Parkeerboete kreeg ik door de bus voor hartje Berlijn.

Prijs: 5 euro!

Aangezien ik geen duits kan heb ik het adres afzender uitgeknipt, op een envelop geplakt met 5 euro erin en op de bus gedaan.

Paar weken erna even telefonisch contact opgenomen.
Ja, ze hadden het per post ontvangen en het was in orde zo :)


Een tip voor iedereen wiens auto eens weggesleept wordt daar, ze nemen hem niet mee naar een apart terrein zoals hier maar ze droppen hem gewoon in een straat dichtbij waar nog plek is.
Kortom niet gelijk naar de polizei bellen maar eerst ff zoeken! Scheelt een hoop centen
Dit geld gaat dus naar de benzine kosten van de politie die in een Audi met V6 of Golf R32 rijden en eventueel de Passat R36 waardoor ik gepakt ben + de aanschafkosten daarvan natuurlijk. Je betaald geld om nog eens gepakt te worden. Als ik Duits kon spreken had ik geen moment getwijfeld om te verhuizen…
Als iets een auto-land is, dan is het Duitsland wel. Het land van de giganten uit de auto-industrie. Ik denk dat die i.c.m. het volk (dat niet beter weet dan lekker gas te kunnen geven tegen eventueel lichte boetes) een behoorlijke vinger in de pap hebben. Als de Bondskanselier Nederlandse bedragen in zal voeren gaat z’n kop er af. Gegarandeerd.
Nou, inmiddels kan ik uit ervaring aan je lijstje toevoegen: 34 km te hard (104 km , 15 meter na een 70 km bord geflitst) is 143,50 eur. Plus drie punten en voorwaardelijke ontzegging.
Mijn verweer dat ik niet kon remmen omdat er een Duitser! achter me zat te bumperkleven heb ik in het Nederlands gevoerd, want met dat Duits van mij kan ik zelfs in een Stube niet duidelijk maken dat ik graag een biertje wil. Maar dat hebben ze niet begrepen, hoewel de auto wel zichtbaar op de foto was.
Dus hierbij een officiele waarschuwing: rijd niet te dicht achter me in Duitsland wantik ga nu bij ieder bord dat ik aan zie komen, welk dan ook, onmiddelijk en volop in de ABS.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).