Wat doet deze Mazda Minagi op een VAG-truck? [spyshots]

Auteur: , 26 Reacties

Wat doen een Porsche Cayenne, Volkswagen Golf, Seat Leon en een nieuwe hippe Mazda Crossover-SUV-dinges op één vrachtwagen? Het is geen inleiding van een flauwe mop, dit is gespot in Zweden.

Een vreemde combinatie is het zondermeer. Om te beginnen pakt men auto’s meestal in om er mee te testen, dus rijden. Is het testen klaar dan worden ze verstopt in een vrachtwagen of schuur. Vervolgens staat de auto naast een oude Porsche Cayenne die waarschijnlijk banden (Continental) aan het testen was. Er staat een VW Golf 4 bij die waarschijnlijk stuk was en we zien een Seat met velgen van een oude Audi S4 A3 Ambition (heu?).

Het dynamisch viertal werd gespot nabij Jönköping in Zweden. Speuwerk van ons aller Carbert leverde op dat het Duitse kenteken op de gecamoufleerde auto verwijst (HG) naar het Duitse district Hochtaunuskreis. Daar ligt in de stad Oberursel ook Mazda’s Europees designcentrum.

Zonder deze kennis hadden we het design zo als ‘Porsche Cajun‘ weggeschreven. Een kleine SUV met forse neus, grote grille en puntige lampjes. Niets blijkt minder waar, het is Mazda’s concurrent in dit sigment. De conceptversie verwachten we met een kleine week in Geneve. Tegen het eind van dit jaar volgt de productieversie van het model. Ik voorspel tegenvallende verkopen voor de VW Tiguan en Audi Q5. Blijft de vraag over de samenstelling van deze vrachtwagen staan.

Met dank aan Bram voor de spot!26 reacties

Dan vraag ik mij ook af wat oude Audi A3 velgen op een nieuwe Seat Leon doen… ;)
Gedeeld transport.
@floryn: carpoolen!
Nu al stuk?
@rahpor: Denk eens na, een nieuwe auto word toch ook niet vanaf de fabriek naar jouw stoep gereden.
sommige merken laten hun mules ook heel sterk op andere merken lijken om te mislijden , dit is misschien wat hier aan de hand is
@bpc: Precies, zo dacht ik een prototype van een Opel gespot te hebben in Zuid-Spanje (Kon je aan het kenteken zien, begon met GG) bleek het later de Kia Soul te zijn… :P
En als je nu ook nog eens twee minuten nadenkt…
mazda spinazie?
Ik vind dat de grill van dat ding iets van een audi heeft…
ja alwood voorspel jij tegenvallende verkopen voor de tiguan en q5? wanneer mag ik je glazen bol is lenen.
OT ziet er niet verkeerd uit die auto.
misschien zijn ze wel vergelijkende tests aan het doen op het gebied van rijeigenschappen.. of zijn het de volg-auto’s van de testrijder/rest van het team, die lekker terug vlogen..
Wie weet is het gewoon consolideren, maar dat zal wel niet in dat soort gebieden.
Zijn Indd a3 ambition wielen en geen S4.Zou goed een mule kunnen zijn voor de aankomende a3,ze laten Indd Mules tegenwoordig wel vaker op andere auto’s/merken lijken tegenwoordig.
Misschien willen ze gewoon meeheulen met de zo befaamde (en zo bedriegelijke) Duitse Degelijkheid ?
Ze willen de naam hebben van gelijk te zijn me die Duitsters qua degelijkheid, maar in realiteit al binnen de eerste paar maanden betrouwbaarheidsprolemen hebben en uit elkaar vallen zoals de befaamde VW van tegewoordig ?
Een Duitse befaamheid wordt tegenwoordige (in Nederland toch) als betrouwbaar aanschouwd, terwijl het eigenlijk nog minder dan de middelmaat is :)

Zo wil Mazda hun naam vestigen … in de hedendaagse wereld .. ;)
Zou het kenteken als afleider gebruikt worden ?
Misschien toch een (Vopo) Porsche?
Of Porsche/VAG doet wat ontwikkelingswerk voor mazda ,dat is Porsche niet geheel vreemd.
@norge: of misschien heeft het helemaal niets met VW van doen. Is de trailer gehuurd door Conti en krijgt Mazda een lift omdat ze in de buurt wonen.
Er was nog een plekje vrij en hij mocht wel eventjes meeliften! :P
@Tommy2: Dat denk ik ook.. altijd van die gekke balletjes opgooien. Kijk, zo komen nou de roddels in de wereld.. da’s gewoon een Mazda die na testwerk naar een andere plek moet. Hoe raar..
@Freewarefreak: Tuurlijk, waarom niet. De prijs van de huur delen door 4 (per auto), zo is’t goedkoper voor beide partijen. Lijkt me niet veel aan de hand. Neemt niet weg dat het een spy is van een nieuw modelletje!
Niets blijkt minder waar, het is Mazda’s concurrent in dit sigment.
is het sigment of segment? ;)
@dikke_luuk: Goeie! :)
@dikke_luuk: Inderdaad, ging het net posten @alwood. ;)
verander de N in een Y , zet er mr. ervoor en je hebt de mooiste naam ever.
De Minagi is de concept car voor de CX-5. Dus die spy shots is niet van de Minagi..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).